• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Canım daha iyiyim sağol. Arada bir geliyorlar ama olsun...bugun işe de başladım biraz kafam dağılır herhalde...

Bakılmadı herhangi bir teste. Hangi test oldugunu soyleyebilirsen cok sevinirim, boylece doktoruma sorma sansim olur. Ayrica sendeki mutasyonlar neydi bilgi verebilir misin lutfen?

Canım çok sağol. Zamanla daha iyi oluyorum. Yılbaşı için uzun zamandır ertelediğimiz bir tatil planı yapmaya çalışıyorum, biraz kafamızı dağıtmamız lazım eşimle. Onun için de çok zor bir dönemdi bu, bu yaz önce babasını sonra dayısını kaybetti, şimdi anneannesi çok hasta, üzerine bir de bu bebek olayı gelince...biraz dinlenmemiz ve sorunlarımızdan uzaklaşmamız lazım.

Geçmiş olsun canım. Ben hamilelikten yaklaşık 1 ay önce iğne olmaya başladım. Bu 4. kaybım ama ilk defa 9 haftayı gördüm, hep kimyasal oluyordu, sanırım iğne sayesinde oldu bu sefer. Bende MTHFR1298 homozigot mutasyon var, 0,4 clexane oluyordum hergün. Senin mutasyonun neydi, sende aynı dozu mu oluyordun? Bakalım genetik ne çıkacak...haberleşelim.

Hadi bakalım inşallah, belki bu sefer olmuştur.

canım daha iyi olmana sevinndim.ben de bugün başlıyorum işe.sanırım kafamızı dağıtmamıza yardımcı olur.

canım tatil planı yapmak çok güzel bir fikir. başınız sağolsun canım herşeyi bir kenara bırakırsınız inşallah en azından bir kaç gün hiç aklınıza gelmez.
benim mutasyonumda MTHFR1298 heterozigot bende 0,4 lük clexane kullandım son gebeliğim 10. haftada gelişimi 9+1 de kalmıştı. bizde genetikte ne bizde ne bebekte birşey çıkmadı. ama benim bağışıklığımda sorun çıktı. son hamileliğimde omega 3 kullanmıştım iğneye başlayana kadar keşke hiç kesmeseydim. omega 3 ün kanı sulandırmanın yanında bağışıklığı baskılama özelliğide varmış. sende mutlaka bağışıklık testlerini iste dr undan. çünkü bizim mutasyonumuz çok sık görülen bir mutasyon yanında pıhtılaşmayı arttıran bir sebep olması ihtimali yüksek canım. inşallah yoktur.

Valla Hacettepede bağışıklık sistemi ile ilgili bir sürü teste baktılar, hiçbirinde sorun çıkmadı. Yine de bu hafta bu konuyu konuşmak için doktorumun yanına uğramayı planlıyorum, yapılam tahlillerin hepsini çıkardım ortaya. Eksik kalan bir test var mı baksın istiyorum. Benim de aklıma gelen bende başka birşey daha olması gerektiği ama bilemiyorum, çünkü MTHFR lere çok önem verilmiyor sanki, internette düşükler üzerinde direk etkili olduğuna dair pek bir bilgi olmadığı, folik asit ve b12-b6 eksikliğinde homosisteini arttırarak dolaylı olarak düşük riskini arttırdığı gibi yazılar var. E benim folik asit ve b vitamini değerlerim iyi çıktı, homosistein henüz çıkmadı, ama aynı testler geçen düşüğümde de yapılmıştı hepsi normal çıkmıştı, sınıra bile yakın değildi. Neyse umarım başka birşey çıkmaz.

Valla Hacettepede bağışıklık sistemi ile ilgili bir sürü teste baktılar, hiçbirinde sorun çıkmadı. Yine de bu hafta bu konuyu konuşmak için doktorumun yanına uğramayı planlıyorum, yapılam tahlillerin hepsini çıkardım ortaya. Eksik kalan bir test var mı baksın istiyorum. Benim de aklıma gelen bende başka birşey daha olması gerektiği ama bilemiyorum, çünkü MTHFR lere çok önem verilmiyor sanki, internette düşükler üzerinde direk etkili olduğuna dair pek bir bilgi olmadığı, folik asit ve b12-b6 eksikliğinde homosisteini arttırarak dolaylı olarak düşük riskini arttırdığı gibi yazılar var. E benim folik asit ve b vitamini değerlerim iyi çıktı, homosistein henüz çıkmadı, ama aynı testler geçen düşüğümde de yapılmıştı hepsi normal çıkmıştı, sınıra bile yakın değildi. Neyse umarım başka birşey çıkmaz.

evet canım aynen dediğin gibi özellikle 1298 mutasyonuyla düşük arasında net bir bağlantı yok. folik asidi( gebelik öncesi) ve aspirini ilk gebeliğimde de kullanmıştım 6. haftada gelişimi durmuştu. 2. de iğnede kullandım ama kimyasal oldu. 3. de folik asit, aspirin, iğneye başlayana kadar omega3, iğne kullandım 9+1 e kadar sorunsuz devam etti. inşallah bu yapılanlarla şifamızı buluruz canım.
zahmet olmazsa bağışıklıla ilgili testlerinin listesini yazabilirmisin canım karşılaştırıp eksiklerimiz varmı bakarız.

canım amniyosentezden hiç korkma. sadece 5 dakika sürüyor hatta ben iğneyi sapladıktan sonra işleme ne zaman başlayacaklar diye etrafa bakınıyordum bitti kalkabilirsin dedi hoca, bende panik olmuştum ama korkulacak hiçbişey yokmuş, rahat ol amniyosenteze bağlı düşuk riski çok uç bir ihtimal ( eğer tecrubeli biri yapmazsa tabiki çok riskli) zaten ultrasonda sıvının çekileceği alanı belirliyorlar. ben hacettepede yaptırdım, amniyosentez bizim tercihimizdi, çünkü 2li ve 3lü testler %65 doğruluk oranına sahip bu nedenle tercihimiz amniyosentez oldu doktorda yaşımın 34 olmasını dikkate alarak bu kararı onayladı. Ancak amniyosentez sonucunu görünce çok şaşırdım çünkü sadece 3 koromozomda ileri tetkik yapılıyor, diğerlerinin ise sayısına bakılıyor. Mesela bizde kan uyuşmazlığı var bu konuda bir test amniyosentezde yapılmamış, hatta eskiden bebğin cinsiyetide yazıyormuş ama sağlık bakanlığı bu uygulamayı kaldırmış. Biz daha profosyonel bir test diye düşünmüştük ama çokta elzem değilmiş. 2li ve 3 lü teste düşük risk yoksa yapılamasada olurmuş ancak dediğim gibi amniyosentez basit bir işlem o nedenle oldum içim rahat diyorum şu an.

saol canım.ben de kafamda büyütüyorum ama bakalım ne olacak..

Herkese merhaba, ben 2dusuk sonucu faktör v leiden heterozigot oldugumu öğrenmiştim. Gecen sene bu günlerde sonucu almıştım.. Moralim bozulmuştu cok ama yine de iğne ile çözüm olacağını düşünerek kendimi avutmustum.. Ocak ayında hmaile kaldım. Dualarla ignelerle (cleksan 0,4) progestan ilk uç ay kullanarak hamileliğimi stresle ( her an ya bisi olursalarla) tamamladım. Ekim basında cok sukur dünyalar tatlısı kızımı kucağıma aldım.. Su an 2 aylık meleğim yanımda uyuyor. Aklıma burası geldi.. Gecen sene öğrendiğimde sayfa sayfa buraları okuyarak moral bulmaya çalışmıştım. Belki benim bu yazdıklarımda birilerine umut olur die yazmak istedim.. Ne olur moralinizi bozmayın. Cok ağladım yeter die isyan ettim her kanama gördüğümde.. Son hamileliğimde de 16. Haftaya kadar kanamaalarim ara ara oldu. Allahım ol deyince oluyor. Moralinizi yüksek tutun ve bol bol dua edin. Birazda rahat olmak gerekiyor.. Dualarım ve kalbim sizinle.. Sevgiler..

Herkese merhaba, ben 2dusuk sonucu faktör v leiden heterozigot oldugumu öğrenmiştim. Gecen sene bu günlerde sonucu almıştım.. Moralim bozulmuştu cok ama yine de iğne ile çözüm olacağını düşünerek kendimi avutmustum.. Ocak ayında hmaile kaldım. Dualarla ignelerle (cleksan 0,4) progestan ilk uç ay kullanarak hamileliğimi stresle ( her an ya bisi olursalarla) tamamladım. Ekim basında cok sukur dünyalar tatlısı kızımı kucağıma aldım.. Su an 2 aylık meleğim yanımda uyuyor. Aklıma burası geldi.. Gecen sene öğrendiğimde sayfa sayfa buraları okuyarak moral bulmaya çalışmıştım. Belki benim bu yazdıklarımda birilerine umut olur die yazmak istedim.. Ne olur moralinizi bozmayın. Cok ağladım yeter die isyan ettim her kanama gördüğümde.. Son hamileliğimde de 16. Haftaya kadar kanamaalarim ara ara oldu. Allahım ol deyince oluyor. Moralinizi yüksek tutun ve bol bol dua edin. Birazda rahat olmak gerekiyor.. Dualarım ve kalbim sizinle.. Sevgiler..

canım gerçekten böyle hikayelere çok ihtiyacımız var.ben de senin dedğin gibi progestan iğne ve kanamalarla dolu günler sonucunda Allah'ıma şükür 20. haftaya geldim ama hala korkular bitmiyor çünkü doktorlar kucağınıza alana kdar risk devam ediyor diyorlar.her gününm düşünerek korkular içinde geçiyor.biliyorum bu bizi daha çok yoruyor ama elimden gelen bişi yok.en azından sizin gibi hikayeler bizi umutlandırıyor.

Allah razı olsun senden. kızınada maşallah subhanallah canım :nazar:. sık sık gelip yazmayı unutma sende biliyorsun bize nasıl umut olduğunuzu

canım gerçekten böyle hikayelere çok ihtiyacımız var.ben de senin dedğin gibi progestan iğne ve kanamalarla dolu günler sonucunda Allah'ıma şükür 20. haftaya geldim ama hala korkular bitmiyor çünkü doktorlar kucağınıza alana kdar risk devam ediyor diyorlar.her gününm düşünerek korkular içinde geçiyor.biliyorum bu bizi daha çok yoruyor ama elimden gelen bişi yok.en azından sizin gibi hikayeler bizi umutlandırıyor.

Canım cok sevindim. Yarilamissin bisi kalmamış. Hamileliğinin en güzel haftaları diyebilirim. Tadını çıkar ve bol bol uyu.. Uykusuz geceler günler seni bekliyor:).. 34. Haftadan sonrası biraz zor geçiyor hem agirlasiyorsun hemde dogum stresi yavaş yavaş başlıyor. Ben doguma inerken ki stresimi hayatım boyunca yasamadım ve unutmayacağım. Korkum kendimden degil, bebeğimi canlı kucağıma alabilecekmiyim, hrsey yolunda mı eli ayağı düzgün mü diye idi. Annelik orda başlıyor birisi için tedirgin oluyorsun. Yaşadıklarınız, hergüne olduğun iğneleri unutuyorsun.. Şimdi dusunuyorumda çantamda başucumda annemlerde ofisimde çekmecemde heryerden yedek iğnelerim vardı. Onunla yasamaya alışmıştım.. Şimdi nasil oldum hergüne die hayret ediyorum.. Allah gücünü veriyor..kızımın doğduğunda ağlama sesini duydugum ani ve esimin yanıma gelip hersey yolunda dediği ani hiçbir zaman unutmayacagimm. Allahım o güzel anları hepinize yasatsinn..

canım tatil planı yapmak çok güzel bir fikir. başınız sağolsun canım herşeyi bir kenara bırakırsınız inşallah en azından bir kaç gün hiç aklınıza gelmez.
benim mutasyonumda MTHFR1298 heterozigot bende 0,4 lük clexane kullandım son gebeliğim 10. haftada gelişimi 9+1 de kalmıştı. bizde genetikte ne bizde ne bebekte birşey çıkmadı. ama benim bağışıklığımda sorun çıktı. son hamileliğimde omega 3 kullanmıştım iğneye başlayana kadar keşke hiç kesmeseydim. omega 3 ün kanı sulandırmanın yanında bağışıklığı baskılama özelliğide varmış. sende mutlaka bağışıklık testlerini iste dr undan. çünkü bizim mutasyonumuz çok sık görülen bir mutasyon yanında pıhtılaşmayı arttıran bir sebep olması ihtimali yüksek canım. inşallah yoktur.

canım bu kullandığın omega 3 ün adı neydi?balık tüketemiyorum ben hiç...kullansam ne zararı olabilir ki?dr uma sorduğum her ilaca gerek yok diyor da...

arkadaslaar ya adetıme 7-9gun var göğüslerim ağrımaya başladı böyle olunca ccok umutlanıyorum ama...:(((gecen ayda böyle olmuştu düşünmek istemiyorm sonra adet olunca zor toparlanıyorum size de :26::50::50:oluyomu

canım valla bende hem adet olmadan önce oluyor göğüslerimde şişlik hem de hamileleliğimden önce oluyor.İnşallah Allah 'ım kalbine göre verir.inşallah müjdeli haberi verirsin bize...çok stres yapma yoksa benim gibi olursun :(

evet canım aynen dediğin gibi özellikle 1298 mutasyonuyla düşük arasında net bir bağlantı yok. folik asidi( gebelik öncesi) ve aspirini ilk gebeliğimde de kullanmıştım 6. haftada gelişimi durmuştu. 2. de iğnede kullandım ama kimyasal oldu. 3. de folik asit, aspirin, iğneye başlayana kadar omega3, iğne kullandım 9+1 e kadar sorunsuz devam etti. inşallah bu yapılanlarla şifamızı buluruz canım.
zahmet olmazsa bağışıklıla ilgili testlerinin listesini yazabilirmisin canım karşılaştırıp eksiklerimiz varmı bakarız.

Test sonuçlarım evde, ilk fırsatta yazarım tabi.

bana iğne dozu testini soran arkadaşlar: LUPUS ANTİKOAGÜLAN TARAMA testi yapılmıştı iğne dozu yeterlimi diye 0,6 doz kullanıyordum başlangıçta bu teste göre 0,4 doz yeterli görüldü clexane 0,4 ve coraspıne 100 kullandım ve bilindik vitamin ilaçları.. iki kızım var şimdi inşallah sizlerede nasip olur..

canım bu kullandığın omega 3 ün adı neydi?balık tüketemiyorum ben hiç...kullansam ne zararı olabilir ki?dr uma sorduğum her ilaca gerek yok diyor da...

önceden solgarı kullandım şimdi seven seas pulse kullanıyorum. omega 3 sağlıklı insanların bile rahatlıkla kullanabileceği bir destek sadece kanı pıhtılaşmayan insanlarda sorun yaratabilir bizimde böyle bir sorunumuz yok. ama sen yinede dr una sor aspirin falan kullanıyorsan fazla gelebilir.

bana iğne dozu testini soran arkadaşlar: LUPUS ANTİKOAGÜLAN TARAMA testi yapılmıştı iğne dozu yeterlimi diye 0,6 doz kullanıyordum başlangıçta bu teste göre 0,4 doz yeterli görüldü clexane 0,4 ve coraspıne 100 kullandım ve bilindik vitamin ilaçları.. iki kızım var şimdi inşallah sizlerede nasip olur..

çok sağol canım bu bilgiler işimize yarıycak inşallah hamile kalınca. Allah seni kızlarına kızlarınıda sana bağışlasın. amin

Doktoruma danışacağım, bilgi için teşekkürler.

Nette dolaşırken MTHFR gen mutasyonları konusunda bilgi veren bir site buldum(ilk defa birinin bu konuda detaylı birşeyler yazdığını görüyorum). İçeriğindeki bilgiler ne kadar doğrudur bilemiyorum, biraz abartılı anlatmış bazı şeyleri belkide, ama bu gen bozuklugunun başka belirtileri ve etkileri oldugundan vs. bahsediyor, ilgimi çekti. Henüz bu konuda yeterli araştırma olmadığından, homosistein seviyeleri normal olsa bile sorun yaşanabileceğinden, bir sürü şeyden bahsetmiş... İncelemek isteyen olursa; mthfr.net

merhaba kızlar pc yi eşim götürmüştü bi süre giremedim nete herkes nasıl bayadır takip edemiyorum bende yarın kan testi yaptıracam bakalım bazı belirtiler var hamile olabilirim ama bu bu sefer pozitif çıksa bile hiç giç sevinip umutlanmayacam kan değeri yükselip gebelik devam ederse kalbi atmaya başlayıp atmayada devam ederse söle bi 13 14 haftalık olana kadar hamileyim diye sevinmiyecem aman sonra hayal kırıklılığı bu seferde olmadı bilmem ne çok yıpratıyo insanı rabbim hayırlısını versin inşallah

merhaba kızlar pc yi eşim götürmüştü bi süre giremedim nete herkes nasıl bayadır takip edemiyorum bende yarın kan testi yaptıracam bakalım bazı belirtiler var hamile olabilirim ama bu bu sefer pozitif çıksa bile hiç giç sevinip umutlanmayacam kan değeri yükselip gebelik devam ederse kalbi atmaya başlayıp atmayada devam ederse söle bi 13 14 haftalık olana kadar hamileyim diye sevinmiyecem aman sonra hayal kırıklılığı bu seferde olmadı bilmem ne çok yıpratıyo insanı rabbim hayırlısını versin inşallah

kızlarr lütfi önderoğluna mail gönderdim 3-4saat sonra hemen cevap yazmış.ben iğnenin dozu yeterli mi diye merak ediyorum demiştim.bana test adı vermiş.bu testi yaptır onunla iğne dozu ayarlanıyor diyor:
D-dimer (kanda bakilyor) testi
hepimize yararı olacak bence

kızlarr lütfi önderoğluna mail gönderdim 3-4saat sonra hemen cevap yazmış.ben iğnenin dozu yeterli mi diye merak ediyorum demiştim.bana test adı vermiş.bu testi yaptır onunla iğne dozu ayarlanıyor diyor:
D-dimer (kanda bakilyor) testi
hepimize yararı olacak bence

Tolga hocaya sorsana gidince, ne diyecek bakalım. Çarşamba dimi randevun?
Bir de ben o gun makarna meselesini sordum. Bugday unu degil de kepek unundan falan yapılanları öneriyoruz dedi. Ben kepek yasak zannediyordum degil dedi. Diger hamur işleri için de bu geçerli. Tabi ben bunları sordugumda yarı aglar-yarı şokta vaziyetteydim, sen yine de bi sor istersen.

Back
X