Arkadaşlar haklısınız, yaşadıklarımız çok zor ve yıpratıcı. Ben ilk başta 1,5 yıl hamile kalamadım, sonra 1 yıl içerisinde 3 kere hamile kaldım, sonra yine 8-9 ay hamile kalamadım. En son zaten aşılama yaptırmıştım biliyorsunuz. Şimdi bu ay tekrar aynı sancılı süreç başlayacak, korunma vermedi doktor ve ben hemen olsun istiyorum, 2-3 ay olmazsa kendimi çok yıpratmadan yine aşılama yaptırmayı düşünüyorum. Çünkü her olmayan ay daha bir strese giriyoruz, bu sefer bir sonraki ay olma şansını da azaltıyoruz. Bi bakmışsınız kısır döngü içine girip kaybolmuşuz. Kendini kaybetmeyen, işleri oluruna bırakabilenler var elbet ama ben başaramamıştım, bana zararı oldugunu bilsemde insanız işte olmuyor, moralimiz bozuluyor, ümidimizi kaybediyoruz...Yapmamak lazım...biliyorum...Neyse umarım kendinizi toplarsınız, isterseniz 1 ay korunun, bu ay yapmamaya karar verdim, gezicem tozucam diyin, bi mola verin. Sonra kaldığınız yerden tekrar başlarsınız. En azından kafanız bir ay rahat etsin.
Bu arada eşlerinizin sperm sayılarına ve kalitelerine de baktırın, onlar stresten bizden çok etkileniyorlar (herşeyde olduğu gibi

). Biz 2,5 sene önce yaptırmıştık gayet iyi çıkmıştı tüm değerler, sonra Eylül'de yeni doktoruma gittiğimde o bir kere daha istedi testi ve hiç de iyi gelmedi değerleri, kalite, sayı, hız hepsi ciddi bir şekilde düşmüştü. Dedi ki zaten bu sonuçlarla kendi kendine hamile kalman çok zormuş. O yüzden eskiden yaptırmışsanız bile çok zaman geçtiyse üzerinden tekrarlamakta fayda var. Hadi bakalım herkes toparlansın artık. Topiğin enerjisi iyice düştü valla