• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

gamzeli24 ,

benim aklıma bişey takıldı yine sana sorayım dedim.10 gün sonra şeker yüklemem var.randevu adım elime bi kağıt verdiler.3 günlük diyet.birde kullandığın bütün vitamin ve aspirin varsa üç gün alma dediler.şeker yüklememi başka bir hastanede yaptırıcam.yani benim durumumdan habersizler.coraspirini bırakmayı düşünmüyorum yinede aklıma takıldı.sen ne yaptın? yaptırdın mı?

gamzeli24 ,

benim aklıma bişey takıldı yine sana sorayım dedim.10 gün sonra şeker yüklemem var.randevu adım elime bi kağıt verdiler.3 günlük diyet.birde kullandığın bütün vitamin ve aspirin varsa üç gün alma dediler.şeker yüklememi başka bir hastanede yaptırıcam.yani benim durumumdan habersizler.coraspirini bırakmayı düşünmüyorum yinede aklıma takıldı.sen ne yaptın? yaptırdın mı?

30. haftadayım canım aspirin kullanmıyorum ama clexane iğne kullanıyorum günde 2 kez. şeker yüklemesi için bana da ilaçlarınızı içmeden sabah gelin 12 saat aç ve susuz dediler. diyet verilmedi. aç susuzdum ama sabah iğnesini yapmıştım saati geldiğinde. öyle yapıldı şeker yüklemesi. doktoruna danış bence. bizim durumumuzda çok önemli kullandığımız sulandırıcılar. ama kişliden kişeye göre de değişir senin mutasyonlarını, aptt süreni doktorun daha iyi değerlendirir. bence kesinlikle doktora danışmadan bırakma.

kızlar bana yapılan testlerı yazım sıze sızde bana bıldıgınız kadarıyla bılgı verım lutfen
1 koagülasyon testı bunun ıcınde
aptt,antirombin III,protein c ve protein s degerlerım cok dusuk cıkımıs
2 homosistein testı bu degerımde sınırda cıkmıs
3 romotoloji testi
ana ve anti test bunlarda benekli kucuk taneli borderline yazıyor
4 elisa testi
anti kardiyolipin IGG ve
'' '' IGM bunlar normal
5 immünoloji testi var
anti-fosfatidilserin antikoru IgM 0,07
anti-fosfatilserin antiköru IgG negatif <2
6 bıde esımle ıkımıze yapılan gen testlerı
7 hemogram testi

benım merak ettıgım bu testlere gore bana kan pırtılasması ve romotolojık hastalık teshısı konuldu sızler hep mutasyon faktorlerden bahsedıyorsunuz bende yok oyle bırsey

selam canım bende romatoit arrt hastasıyım benimde 4 düşüğüm var son 2 si iğne kullandığım halde oldu bende bu ana falan normal aralıkta o yüzden sadece pıhtılaşma üzerinde duruldu acaba bende kortizon kullansam olurmuydu diye düşünüyorum şimdi

kızlar bana yapılan testlerı yazım sıze sızde bana bıldıgınız kadarıyla bılgı verım lutfen
aptt,antirombin III,protein c ve protein s degerlerım cok dusuk cıkımıs
3 romotoloji testi
4 elisa testi
anti kardiyolipin IGG ve
'' '' IGM bunlar normal
5 immünoloji testi var
anti-fosfatidilserin antikoru IgM 0,07
anti-fosfatilserin antiköru IgG negatif <2
7 hemogram testi

benım merak ettıgım bu testlere gore bana kan pırtılasması ve romotolojık hastalık teshısı konuldu sızler hep mutasyon faktorlerden bahsedıyorsunuz bende yok oyle bırsey

canım sen de trombofili testleri yapılmamış eğer testlerin eksik değilse ancak o testlerle anlaşılıyor.pıhtılaşma olduğu.faktör 5,mhhfr testleri gibi...protein c ve s ise gebelikte düşen değerler eğer düşüğünün hemen ardına yaptırdıysan düşük çıkmış da olabilir.tabi en iyi doktorlar bilir.bu testleri kadın doğumcu mu yoksa genetik bölümümü yaptı ???

arkadaşlar hamile olanlar ve olmayanlar daha önce baktırmış iseniz aptt değerinizi ve kullandığınız iğnenin dozunu yazabilir misiniz?aptt değerlerinizi yazarken max. ve min. aralıkları da yazarsanız sevinirim.ben birgün iğne(0.4 clexane)bir gün aspirin kullanıyorum.hamile değilim.aptt değerim 26. aralıklar min 25-max 35.

arkadaşlar hamile olanlar ve olmayanlar daha önce baktırmış iseniz aptt değerinizi ve kullandığınız iğnenin dozunu yazabilir misiniz?aptt değerlerinizi yazarken max. ve min. aralıkları da yazarsanız sevinirim.ben birgün iğne(0.4 clexane)bir gün aspirin kullanıyorum.hamile değilim.aptt değerim 26. aralıklar min 25-max 35.

canım son değerimi biliyorum 26. aralık 25-35 miydi aynı hastaneye giden başka bir arkadaş yazmıştı. akay hastanesi. aspirin yok. günde iki kez 0,4 clexane kullanıyorum, metionin diyeti var. en başından beri dozum bu. düşürebileceğimizi söylemişti dr ama sanırım bana gereken doz bu.

Son düzenleme:
gamzeli24 ,

kızlar benmde şeker yüklemem var 10 gün sonra bana hiç böle bişiy sölemediler diyet falan? kafam karıştı

selam canım bende romatoit arrt hastasıyım benimde 4 düşüğüm var son 2 si iğne kullandığım halde oldu bende bu ana falan normal aralıkta o yüzden sadece pıhtılaşma üzerinde duruldu acaba bende kortizon kullansam olurmuydu diye düşünüyorum şimdi

cm bende ucuncu dusuumde clexsen 0.4 vuruldugum halde dusuk oldu sımdıkı doktorumda prednol verdı senın ıcın ıgne ne kadar onemlı ıse prednolda o kadar onemlı dedı bakalım ınsallah bu sefer bırsey olmaz

canım sen de trombofili testleri yapılmamış eğer testlerin eksik değilse ancak o testlerle anlaşılıyor.pıhtılaşma olduğu.faktör 5,mhhfr testleri gibi...protein c ve s ise gebelikte düşen değerler eğer düşüğünün hemen ardına yaptırdıysan düşük çıkmış da olabilir.tabi en iyi doktorlar bilir.bu testleri kadın doğumcu mu yoksa genetik bölümümü yaptı ???

cnm benım doktorum bu testlere gore yorumladı. eksık testınde yok dedı ama kafam karıstı sımdı

cnm oncelıkle bende sana bırsey sormak ıstıyorum bu aptt ne anlama gelıyo
benım 25.6 aralıkları ıse 28 -36 bu degerlere gore fraxsiparin 0.3 kullanıyorum

üniversitede eş ile birlikte yapılan genetik testler var ya 19 aralıkta verdik kan tahlilimizi hala çıkmadı 1 ayda çıkar demişlerdi yaptıranların ne kadar zamanda çıktı sonuçları?

ben pıhtılaşma olduğunu kardivasküler hastalıklara yatkınlık testleriyle öğrendim. mthfrlerin ikiside heterozigot. kendi doktorumdan pıhtılaşma var mı yok mu diye hangi testleri yaptırmam gerektiğini söylediğimde ana ve antilupus testleri ve genetik testleri yaptır dedi önce genetiğe gittim kardivasküler ve eşle yapılan genetik testi yaptırdım. sonuçlarla profa gittim ana ve antilupus testlerini yaptırmama gerek var mı dedim yok dedi sende zaten pıhtılaşma var onlarda sorun çıksa yine aynı tedaviyi uyguluycaz. yaptırsam mı yaptırmasam mı karar veremedim.

19. haftaya kadar hiçbir sıkıntım olmadı. Kanamam hiç olmadı hatta bebeğin karnımda ölü olduğu 20. haftayı geçerken anlaşıldı ama o zaman da hiç kanamam olmadı. Doktorlar bile fikir birliğinde değiller. İlk bebeğimin sağlıklı bir şekilde doğmasından dolayı kimisi gerek yok iğneye diyor, kimisi ise tam tersini diyor. Niye bu kadar yoruma açık bu bu durum anlayamadım bir türlü

herkese merhaba kızlar uzun zamandır girip bakamadım hamle olanlar ve doğum yapanlar var çok sevindim allah herkesin evladına sağlık sıhhat nasip etsin inşallah.rabbim isteyenlereede tez zamanada nasip etsin inşallah... Bende 23. Haftayı doldurdum çok şükür herşey yolunda artık tekmelerini hissediyorum bu duygu nasıl anlatılır bilemiyorum inşallah sağsalim kucağımıza almayı nasip eder rabbim. Dün gece paşamız korkuttu bizi ama hiç oynamadı ömrümden ömür gitti sanki sabaha kadar onu bekledim ağlamaktan helak oldum ama çok şükür sabah hareketlendi maşallahı var hayatımız ona odaklı....allahınma şükür sorunsuz gidiyor herşey doktor gayet iyi olduğunu söyledi gelişme geriliğide olmadaığını söyledi çok mutluyum,biraz umut olmak için yazdım bende doğum yazanların duyunca çok mutlu oldum...benim doktorum normal doğum dedi doğuma 1 hafta kala iğneleri kesicez etkisini 1 haftada kaybediyormuş.......birde istanbulda oturupta iyi doktor arıyorsanız size kendi doktorumu tavsiye ediyorum şiddetle tgayini oaraya çıktı zeynep kamil kadın doğum hastanesine geldi çok güzel ilgileniyor çok üzülüyorum burdan gittiği için sanırım doğuma istanbula gelicem doktorumun üstüne tanımadım daha ismi mesut polat kızlar mutlaka gidin derim......

ozeldemıydı bu senın doktorun canım ben gıdecem oraya sanırım devlette devlette ıse gıdıcem emın ol doktor aroıyordm kendıme tesekkurler

aptt,antirombin ııı,protein c ve protein s degerlerım cok dusuk cıkımıs
3 romotoloji testi
4 elisa testi
anti kardiyolipin ıgg ve
'' '' ıgm bunlar normal
5 immünoloji testi var
anti-fosfatidilserin antikoru ıgm 0,07
anti-fosfatilserin antiköru ıgg negatif <2
7 hemogram testi

canım senın proteın c dusukse yaptır ve senın faktor 5 kesın sorunludur oyle olurmuş yanı c dusukse faktor 5 de olurmuş sorun

günaydın kızlar epeydir uğrayamadım buraya doktora gittim çok hoşuma gitti bende protein s düşüklüğü ve mthfr 677 homozigot vardı gebelik olmadan önce iğneye başlayacağız iğnemin dozuda fragmin 5000 haftada 3 gün kullanacağım gebelik oluşuncada günde 2 şeklinde kullanacakmışım protein s düşüklüğünü pek ciddiye almadı bu sürekli değişen bir değermiş homozigotu dikkate aldı birde iğnenin markalarıda çok önemliymiş clexanı pek tavsiye etmedi ben hepsinin etken maddeleri aynı diye biliyordum ama değişikmiş gebelikten önce başlanması içinde kan normal insanların seviyesine gelsinki bebek iyi beslensin gebelikten sonra başlamak mantıklı değil dedi iş işten geçmiş oluyor dedi bilmiyorum kızlar kafam çok karışık iğneleri aldık hatta yapmaya başladım ama korkuyorum yaş geçiyor hakkımızda hayırlısı olsun allahım kim ne istiyorsa hayırlısın versin hamilelerimize sağlıklı doğumlar diliyorum

Back
X