- 24 Ekim 2019
- 8.199
- 50.418
- 548
- Konu Sahibi hayatyolcusuyum
-
Aynen öyle..Aminn dediğiniz gibi sorunu öğrendik ve gebe kalınca ne yapacağımızı biliyoruz tedbirimizi alıp. Tevekkül edeceğiz insallah tekrarlamaz
Senin adına çok sevindim canim ben razıyım ödeme morluğa hiç umrumda değil sadece sağlıklı bir bebeğim olsun yeterAynen öyle..
Gebe kalırsınız yine
Sonra hemen vakit kaybetmeden doktora gidip iğneye, hapa, artık neyse, başlarsınız.
Ben iğne kullandım her gün.
Ah aslında o da yıpratıcı, ondan bile sıkılıyorsun her gün her gün, bazen iğne vuracak yerin kalmıyor, ödemden, morluktan...
İnsanoğlu nankör işte...
Neyse..
Ben 2 kez arşınladım o yolları, aklıma geldi..
9 ay önce doğum yaptım.
Size dua edeceğim
İyi bayramlar..
Merhaba, bunu hangi testte anladı acaba? Ciddi derecede oldugunu? Bende 2 kez dusuk yaptım bunun olmasından suphelenıyoruz.Amin insallah gözünüzaydın doktor bana ciddi derecede var dedi ve iğne hap ikisinide kullanacaksın dedi hamile kalınca siz hamile kalmadan önce kullandınız mı bir ilaç
Genetik test yapılıyor, trombofili paneli ismi. Genetik pıhtılaşma testi .Orda çıkıyor hangilerinde sorun varsa. En ağır olanı faktör 5 homozigot mutasyon. Benim 3 ayrı gende heterozigot mutasyon vardı tek başlarına ağır değiller ama bir arada olunca durum ağırlaştı düşüklere neden oldular ve iğne ve coraspin kullanıp mutlu sona ulaştımMerhaba, bunu hangi testte anladı acaba? Ciddi derecede oldugunu? Bende 2 kez dusuk yaptım bunun olmasından suphelenıyoruz.
Gecmıs olsun buarada
Bende mthfr 677’ ye ilaveten mthfr 1298 ve pai 4g/5g heterozigot mutasyon var. İki düştüğüm oldu Sonra iğne ve coraspin kullandım sağlıkla doğdu . Sizinki çok ağır değil ama düşük yaşadıysanız kullanın bence, bana bile bazıları kullan bazıları gerek yok dedi ama sonra doğru doktoru buldum o da teorik ve pratik her zaman aynı olmaz kayıplar varsa kullanılmalı demişti.677 heterozigot olup iğne ve kan sulandırıcı kullanan var mi
Benim de buyuzden kafam karışık düşüğüm vs yok zaten tüp bebek le zor oldu.ilk gittiğim merkez her çeşit ilaç ve iğneyi verdi.2.merkezim asla lan sulandırıcı iğne ilaç vermedi benimki her 10 kişiden baktıtirsa belki 7 kişi de olacağını söyledi. Doktor bebeğim bana tutundu kadın dogumcu buldum o hemen başla deyip iğne enox ve coraspin verdi .şimdi ise prof aynı zamanda perinatolog doktorum kullanmama gerek yok seninki herkesde olabilecek bisey dedi .bırak dedi.Ben halen kullanıyorum eşim bırak diyor şuan ki doktorum bırak diyor ben ne yapacağıma karar veremedimBende mthfr 677’ ye ilaveten mthfr 1298 ve pai 4g/5g heterozigot mutasyon var. İki düştüğüm oldu Sonra iğne ve coraspin kullandım sağlıkla doğdu . Sizinki çok ağır değil ama düşük yaşadıysanız kullanın bence, bana bile bazıları kullan bazıları gerek yok dedi ama sonra doğru doktoru buldum o da teorik ve pratik her zaman aynı olmaz kayıplar varsa kullanılmalı demişti.
tabi ki olan var 5 kayıp yaşadım ve 1 oğlum var allah uzun ömür versin. sizin ki de olur tabiki sadece iyi bir doktor bulmak iğnelerle ilaçlarla beslenme şekliyle çok sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsiniz.İyi geceler kızlar ciddi düzeyde kan pıhtılaşmam var ve ölü Doğum yaptım 5 aylık bu durumda olup anne olan varmı çok korkuyorum ayni şeyleri yaşayan varsa dertleşmek istiyorum çünkü bu durum cok psikolojimi bozdu ☹
Merhaba, siz sadece iğne mı kullandınız?Aynen öyle..
Gebe kalırsınız yine
Sonra hemen vakit kaybetmeden doktora gidip iğneye, hapa, artık neyse, başlarsınız.
Ben iğne kullandım her gün.
Ah aslında o da yıpratıcı, ondan bile sıkılıyorsun her gün her gün, bazen iğne vuracak yerin kalmıyor, ödemden, morluktan...
İnsanoğlu nankör işte...
Neyse..
Ben 2 kez arşınladım o yolları, aklıma geldi..
9 ay önce doğum yaptım.
Size dua edeceğim
İyi bayramlar..
Korkulcak bir iğne degil ama yapıldığı yerlerde morarma olabiliyor insalah gebe kaldığında bunuda önemsemezsin ...bende 9 ay kullandım kendim yaptim göbegimden ... hatta doğumdan sonra 40 gün daha kullandım pıhtı atma riskim olduğu icin...Doktor Bana gebe kalmaya engel değil bu durum dedi ama bilemiyoruzki nasip 3 ay denedik ilkini öyle olmuştu Onuda kaybettik bu nasıl olucak bilmiyorum iğneden korkarım ama sağlıklı olsunda ignedende korkmuyorum çünkü içim yana yana kaybettim bebeğimi
Ben de bunu anlamıyorum nasıl bu riski alıyorlar, kullanmanın bir zararı yok. Doğuma kadar kullanılabiliyor. Coraspin 32. Haftada bırakılıyor ama bebeğin kalp damarının kapanmasını engelleyebiliyor. Coraspin 32 de bırakmıştım ben, iğneyi de doğumdan bir gün önce. Spinal sezaryen olmak istediğim için omurga içine iğne yapıldığı için orda kanama olmasın diye. Genel anesteziyse son güne kadar kullanılıyor.Benim de buyuzden kafam karışık düşüğüm vs yok zaten tüp bebek le zor oldu.ilk gittiğim merkez her çeşit ilaç ve iğneyi verdi.2.merkezim asla lan sulandırıcı iğne ilaç vermedi benimki her 10 kişiden baktıtirsa belki 7 kişi de olacağını söyledi. Doktor bebeğim bana tutundu kadın dogumcu buldum o hemen başla deyip iğne enox ve coraspin verdi .şimdi ise prof aynı zamanda perinatolog doktorum kullanmama gerek yok seninki herkesde olabilecek bisey dedi .bırak dedi.Ben halen kullanıyorum eşim bırak diyor şuan ki doktorum bırak diyor ben ne yapacağıma karar veremedim
Evet suanki doktorumda ilacın zararları olabileceğini masum olmadığını söyledi. Açıkçası çok acı çekerek o iğneyi vuruyoruz her seferinde kendimi kasmaktan başıma ağrı giriyor. Ben 2.kontorle kadar kullanıp soracağım yine istersen kullan dedi ama senin için gerek yok diyor benim ki basit bir pıhtılasmaymis. Bisey olursa Allah korusun bu sefer acabalarla yaşayacağım bir de böyle bisey var .Tesekkur ederim inşallah sorunsuz bir dönem geçiririzBen de bunu anlamıyorum nasıl bu riski alıyorlar, kullanmanın bir zararı yok. Doğuma kadar kullanılabiliyor. Coraspin 32. Haftada bırakılıyor ama bebeğin kalp damarının kapanmasını engelleyebiliyor. Coraspin 32 de bırakmıştım ben, iğneyi de doğumdan bir gün önce. Spinal sezaryen olmak istediğim için omurga içine iğne yapıldığı için orda kanama olmasın diye. Genel anesteziyse son güne kadar kullanılıyor.
Bana da bu hamilelikte isterseniz iğnesiz deneyelim gebelik boyunca iğne kullanmak zor dedi dr. Zaten evde bir bebek var, kolay hamile kalıyorsunuz dedi. Bu hamileliğim de plansızdı. Yani deneyelim görelim deneme tahtası sanki, yaşattığı psikolojiyi çeken bilir. Yok dedim o psikolojiyi tekrar yaşayamam , tamam dedi çıkardı raporu iğne ile devam ediyorum.
Siz içinize sinen neyse onu yapın, kullanmanın bir zararı yok, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
Pıhtılaşma testi yaptırdı bize bir çok gene bakılıo korona olduğu icin devlette yaptıramamıştık buraya güvendiğimiz icin özelde yaptırmıştıkMerhaba, bunu hangi testte anladı acaba? Ciddi derecede oldugunu? Bende 2 kez dusuk yaptım bunun olmasından suphelenıyoruz.
Gecmıs olsun buarada
Amin mükemmel bir doktor buldum geriye hamile kalmak kaldı sadece inş benimde sağlıklı bir bebeğim olurtabi ki olan var 5 kayıp yaşadım ve 1 oğlum var allah uzun ömür versin. sizin ki de olur tabiki sadece iyi bir doktor bulmak iğnelerle ilaçlarla beslenme şekliyle çok sağlıklı bir hamilelik geçirebilirsiniz.
allah gönlünuzdekini en hayırlı şekilde versin
Morarma fln hiç umrumda değil günde 5 iğneye razıyım yeter ki sağlıklı bir bebek doğurabileyimKorkulcak bir iğne degil ama yapıldığı yerlerde morarma olabiliyor insalah gebe kaldığında bunuda önemsemezsin ...bende 9 ay kullandım kendim yaptim göbegimden ... hatta doğumdan sonra 40 gün daha kullandım pıhtı atma riskim olduğu icin...
Korkulcak bir iğne degil ama yapıldığı yerlerde morarma olabiliyor insalah gebe kaldığında bunuda önemsemezsin ...bende 9 ay kullandım kendim yaptim göbegimden ... hatta doğumdan sonra 40 gün daha kullandım pıhtı atma riskim olduğu icin...
Mthfr 677 heterozigot polimorfizm pihtilasmadan ziyade folik asit metabolizmasi ile ilgili. bu polimorfizm bende de var. perinatalog bana yuksek doz folik asit kullanmami onerdi. Su an gebe degilim. Guzel ulkemde bu isin bir standardi Yok Hic bir mutasyonu tasimadigi halde TEDBIR amacli kullandiran doktorlar da var. Hastasinin basina bi hal geldiginde ama sen zaten ilac kullaniyordun ki daha ne yapabiliriz demek icin. Maternal fetal tip dernegi ACOG un bultenlerini ceviriyor ACOG Diyor ki diye; dili de baya anlasilir. Ordaki trombofili bultenini okuyun lutfen.Evet suanki doktorumda ilacın zararları olabileceğini masum olmadığını söyledi. Açıkçası çok acı çekerek o iğneyi vuruyoruz her seferinde kendimi kasmaktan başıma ağrı giriyor. Ben 2.kontorle kadar kullanıp soracağım yine istersen kullan dedi ama senin için gerek yok diyor benim ki basit bir pıhtılasmaymis. Bisey olursa Allah korusun bu sefer acabalarla yaşayacağım bir de böyle bisey var .Tesekkur ederim inşallah sorunsuz bir dönem geçiririz
Aslında mthfr lerde metionin adlı aminoasit metabolizmasında sorun oluşuyor, içinde metionin olan gıdalar tüketildiğinde metabolize edilmediği için kanda homosistein düzeyi artıyor ve pıhtılaşmaya homosistein yüksekliği neden oluyor. Bana metionin kısıtlı diyet önerilmişti. Folik asitin de aktif formunu kullanmak gerekiyor. Metabolize edilmesine ihtiyaç duyulmayanı, folik asit metabolizmasında da sorun oluyor çünkü. Ben tüm bunlara uydum ama hep sorun çıktı bir türlü gebe kalmama izin vermedi dr ben de diyeti falan bırakıp dr değiştirdim, iğnelerle mutlu sona ulaştım. Çok karışık işler doktorların dediği gibi hastalık yok hasta var, birine çare olan diğerine olmayabiliyor.Mthfr 677 heterozigot polimorfizm pihtilasmadan ziyade folik asit metabolizmasi ile ilgili. bu polimorfizm bende de var. perinatalog bana yuksek doz folik asit kullanmami onerdi. Su an gebe degilim. Guzel ulkemde bu isin bir standardi Yok Hic bir mutasyonu tasimadigi halde TEDBIR amacli kullandiran doktorlar da var. Hastasinin basina bi hal geldiginde ama sen zaten ilac kullaniyordun ki daha ne yapabiliriz demek icin. Maternal fetal tip dernegi ACOG un bultenlerini ceviriyor ACOG Diyor ki diye; dili de baya anlasilir. Ordaki trombofili bultenini okuyun lutfen.
Merhaba.Merhaba, siz sadece iğne mı kullandınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?