- 4 Mart 2012
- 16.025
- 37.293
- 798
- Konu Sahibi hayatyolcusuyum
-
Teşekkür ederim cevabınız için ben de sadece iğne kullanıyorum..İğne yanında Aspirin kullananları da okuduğum için cevabınız dikkatimi çekti. Peki kaçlık iğne kullanıyorsunuz?Merhaba.
Evet ben sadece kan sulandırıcı iğne kullandım.
İlk gebeliğim tedavi ile oldu.
Önlem amaçlı sulandırıcı kullanmaya başladım.
Sonra genetik test yapıldı, trombofili paneli.
Testin sonucuna göre iğneye devam etmem söylendi. Hatta iğne olmazsam düşük yapacağım..
Sonraki gebeliklerim kendiliğinden oldu ama hep iğne kullandım.
Bende var canım, sadece aspirin kullanıyorum sen birsey kullaniyor musun677 heterozigot olup iğne ve kan sulandırıcı kullanan var mi
Merhaba protrombin zamanında sıkıntı yoksa fazla korkmamak mı lazım? Bende mthfr c677t heterozigot mutasyon var. hematoloji kadin dogum ve genetigin yaptığı diger testler normal çıktı. Ama pai bakılmadı... Doktorum pai bakılmasına gerek yok düşükle ilgisi kanıtlanmadı dedi. Sadece aspirin kullanıyorumBu konuyu iyi bilmek gerekir ki ben çok iyi biliyorum.
Hangi genleriniz bozuk ve bozuk olan genlerinizi ve heterozigot mu homozigot mi yazarmısınız.
Faktör v Leiden ve pai genlerinde sorun var mı?
Ciddi düzey yazmışsınız kan akışkanlığınız nasıl testlerde sonuç ne çıkıyor.
Protrombin zamanı kan akış sonucu kaç kan testlerinde?
Birde bebeğe kan giden ana damarlar da hamileliğiniz de kan akışı nasıldı?
Homosistein duzeyini kontrollu tutmak gerekiyor evet biliyorum. Yeni nesil folik asit De onemli. Ancak son gorustugum perinatologa sordum o Cok onemli degil yuksek doz olmasi yeterli dedi ki ulkedeki perinatolog denildiginde akla gelen Ilk isimlerden birisydi.Aslında mthfr lerde metionin adlı aminoasit metabolizmasında sorun oluşuyor, içinde metionin olan gıdalar tüketildiğinde metabolize edilmediği için kanda homosistein düzeyi artıyor ve pıhtılaşmaya homosistein yüksekliği neden oluyor. Bana metionin kısıtlı diyet önerilmişti. Folik asitin de aktif formunu kullanmak gerekiyor. Metabolize edilmesine ihtiyaç duyulmayanı, folik asit metabolizmasında da sorun oluyor çünkü. Ben tüm bunlara uydum ama hep sorun çıktı bir türlü gebe kalmama izin vermedi dr ben de diyeti falan bırakıp dr değiştirdim, iğnelerle mutlu sona ulaştım. Çok karışık işler doktorların dediği gibi hastalık yok hasta var, birine çare olan diğerine olmayabiliyor.
Başınız sağolsun çok geçmiş olsun.İyi geceler kızlar ciddi düzeyde kan pıhtılaşmam var ve ölü Doğum yaptım 5 aylık bu durumda olup anne olan varmı çok korkuyorum ayni şeyleri yaşayan varsa dertleşmek istiyorum çünkü bu durum cok psikolojimi bozdu ☹
Bunu size söyleyen doktor perinatoloji yada hematoloji doktorumu pai önemli değil diyen...Merhaba protrombin zamanında sıkıntı yoksa fazla korkmamak mı lazım? Bende mthfr c677t heterozigot mutasyon var. hematoloji kadin dogum ve genetigin yaptığı diger testler normal çıktı. Ama pai bakılmadı... Doktorum pai bakılmasına gerek yok düşükle ilgisi kanıtlanmadı dedi. Sadece aspirin kullanıyorum
Amin kayıptan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız tekrar bende var dendi iğne ve hap kesinlikle kullanacağım gebelik düşünürken folik asit kullanman yeterli dedi çok korkuyorum ayni şeyleri yaşamaktanBaşınız sağolsun çok geçmiş olsun.
Yalnız değilsiniz. O kadar kişi var ki bunu yaşayan. Ben de 2 aylık düşük yaptım ilk gebeliğimde. Trambofili paneli yaptırmadan hamile kalmak istemedim. Benim sonucumda Paı-1: heterozigot mutasyon yazıyor. Sanırım bir gende var. 4 doktor sende pıhtılaşma yok. Çoğu kadında olan bi durum bu düşüğe sebep olmaz dedi. Ama ben bi daha aynı şeyi yaşamaktan çok korktum. İyi bi doktor buldum hamile olduğumu öğrenir öğrenmez gittim. Kayıp yaşamasaydın yok diyebilirdim ama düşük yaptığın için bence var dedi. Ve iğneye başladık hemen. Başta oksapar+coraspin kullanıyordum. Kahverengi akıntı olunca coraspini kesti. Şuan sadece iğne kullanıyorum inşAllah sağlıkla devam eder. Coraspin kullanmadığım için korkuyorum aslında. Ama kullanırsam da kötü bişey olsa ya diyorum.
Senin de sıkıntının bulunması güzel bişey. Çok kayıp yaşadıktan sonra bulunuyor genelde. O daha zor bi durum. Rabbim bi dahakine sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Tesekkurler bilgiler içinBunu size söyleyen doktor perinatoloji yada hematoloji doktorumu pai önemli değil diyen...
Devlet en önemli 6 gene bakar bunlar;
1298
677
Faktör 13
Protrombin
Faktör v Leiden
Pai genleridir.
Bu 6 gen içinden en onemlisi faktör v Leiden ve paidir.
Protrombin de önemli ama karaciğeri çok etkiler.
Ve genler heterozigot ise şanslı demektir.
Homozigot önemlidir.
Homozigot ta o genin hastası oluyorsunuz.
Bende bu genlerden 3 ü heterozigot 1 homozigot olarak problemli.
Sizde 677 geni çok önemli değil. Hatta hematoloji doktorları 1298 ve 677 yi önemsemez kan sulandirici iğne dahi vermezler.
Pai geni önemlidir. Önemsiz diye kesinlikle bilgi verilemez. Ben devletten yeşil alanlıyım hematoloji ve hamile olduğum süre zarfında perinatoloji bölümü olan her hastaneye direk randevu alıp giderim.
Devletin perinatoloji ve hematoloji doktorları gerçekten eli öpülesi doktorlar.
Oğluma gebeligimde perinatoloji doktoru bana dua et pai ve faktör v Leiden de problem yok demişti. Ve nedenini anlattı.
Kan pıhtılaşma sorunu yapmıyor sadece bu gen problemleri homosisteini de yükseltiyor. Damar tıkanıklığı yapıyor ve homosistein çok ciddi bir hastalıktır.
Ben de çok yüksekti 22 'ydi, oğluma gebeligimde bu da eğer rahme kan giden damarlarda tıkanıklık yaparsa bebeğe kan gidişi azalır ve dolayısı ile düşüğe ileri ki aylarda soruna neden olur.
Benim homosisteinim 677/1298 genleri probleminden yükseliyordu B12 ve folik asit üretemiyor vücudum bu genler sorunlu olduğu için dolayısı ile protein parçalanmasında sorun oluyor ve homosistein yükseliyor.
B12 ve folik asit alarak homosisteinim düşüyor fakat; işte önemli ciddi olanda gen kaynaklı yükseklik ve bu hasta grubu ciddi derecede doktorlar ilgilenir hatta hastaneye yatırılarak kontrol altında tutulur.( Önemli denilen genlerden kaynaklı )
Damarlarda homosistein yükselirse kan akışı probleminde bebek kaybı, inme, iç organ iflası, kalp krizi, böbrek iflası gibi sorunlara neden olur.
Ve diğer genlerim de sorunlu olduğu için ben bu risklerle gebelik geçiriyorum.
Birde sadece kan pıhtılasma sorunu düşüğe gebelikle neden olmaz, kanda başka değerlere de bakılması gereken devlet gerekli gördüğü hastada bakıyor.
Bana baktılar pahalı bı test. Aklımda olan aça, ağa, lupus vs vs. Destan gibi testlerdir.
(Protrombin zamanına gelirsen bakın bu aslında çok değişik bı konu protrombin yüksek ya da düşük çıkarsa zaten bı sorun var diye sizi hastaneden bırakmazlar detaylı araştırmaya gönderirler. Çok önemlidir. Protrombin zamanı problemli bı hasta ameliyat edilmez değerleri kontrol altına alınana kadar.
Birde benim gibi grup var protrombin zamanı sorunsuz ama homosisteini yüksek kan pıhtı sorunu olan. Bir amelîyatimda doktor hatası ve bu sebepten ölümden döndüm ben. Ki hiç bilmiyorduk bu konuda ki sorunlarımı daha sonra öğrendim. Aslında bebek için uğraşan anneler trombofili paneli testi hemen yaptırmalı özelde yaptırabilir devlet dediğim gibi asla öyle ben istiyorum diyene yapmıyor. Sorun varsa anne çözüme direk gidip kan sulandırıcı kullanarak, doktor kontrolünde meleğini kucağına alıyor Allah'ın izniyle.)
7 ay sonra tekrar hamile kaldım. Başta 3 ay korun dedi doktorum 2 .ayda kontrolde rahmin toparlanmış deneyebilirsiniz dedi. Hamile kaldığım ay bebe asprini kullanmıştım. İğne yazan doktoruma söyleyince aferin iyi yapmışsın dedi. Yani pıhtılaşma ile hamile kalamamanın bi alakası var mı yok mu bilmiyorum ama ben kullandığım ay hamile kaldım bi 20 gün felan kullandım. Sonra hamile olduğumu öğrendimAmin kayıptan ne kadar zaman sonra hamile kaldınız tekrar bende var dendi iğne ve hap kesinlikle kullanacağım gebelik düşünürken folik asit kullanman yeterli dedi çok korkuyorum ayni şeyleri yaşamaktan
Evet evet tabi ki homosistein yüksek değil diye demiş olabilirler.Tesekkurler bilgiler içinPahalı dediğiniz testlere de bakıldı ana, anca, lupus gibi. Benim homosistein düzeyim yükselmediği icin risk yok demiş olabilirler mi...Bu yorumu hematoloji ve genetik uzmanı yaptı
Doktor hamile kalmaya engel değil dedi bu durum kan sulandırıçı kullanmana gerek yok dedi bu ay 3 ay oldu ve doktor rahmin toparlanmış korunmayı bırakabilirsin dedi eğer hamile kalamazsam sorarım tekrar kullan yada kullanma der hayırlısı hakkımda şuan elden gelen bişey yok hamile olmayı bekleyeceğim sonrası teravi stres7 ay sonra tekrar hamile kaldım. Başta 3 ay korun dedi doktorum 2 .ayda kontrolde rahmin toparlanmış deneyebilirsiniz dedi. Hamile kaldığım ay bebe asprini kullanmıştım. İğne yazan doktoruma söyleyince aferin iyi yapmışsın dedi. Yani pıhtılaşma ile hamile kalamamanın bi alakası var mı yok mu bilmiyorum ama ben kullandığım ay hamile kaldım bi 20 gün felan kullandım. Sonra hamile olduğumu öğrendim
İnşAllah en hayırlı zamanda tekrar hamile kalırsın canım. Stres hep var herkeste var biz kayıp yaşayanlarda bi kat daha fazla var. Biz tedavimizi olup tevekkül edicez gerisi nasip kısmetDoktor hamile kalmaya engel değil dedi bu durum kan sulandırıçı kullanmana gerek yok dedi bu ay 3 ay oldu ve doktor rahmin toparlanmış korunmayı bırakabilirsin dedi eğer hamile kalamazsam sorarım tekrar kullan yada kullanma der hayırlısı hakkımda şuan elden gelen bişey yok hamile olmayı bekleyeceğim sonrası teravi stres
Evet cnm nasip kısmet sabredeceğiz başka caremiz yokİnşAllah en hayırlı zamanda tekrar hamile kalırsın canım. Stres hep var herkeste var biz kayıp yaşayanlarda bi kat daha fazla var. Biz tedavimizi olup tevekkül edicez gerisi nasip kısmet
Normal dogum yaptiniz degil mi?Evet cnm nasip kısmet sabredeceğiz başka caremiz yok
Coraspin ve enox iğne canimBende var canım, sadece aspirin kullanıyorum sen birsey kullaniyor musun
Tesekkur ederım bılgılendırdıgın ıcın, bayramdan sonr a yaptırınca cıkar oyleyse, testlerde varmıs cunku bakalım hayırlısı ınsallahGenetik test yapılıyor, trombofili paneli ismi. Genetik pıhtılaşma testi .Orda çıkıyor hangilerinde sorun varsa. En ağır olanı faktör 5 homozigot mutasyon. Benim 3 ayrı gende heterozigot mutasyon vardı tek başlarına ağır değiller ama bir arada olunca durum ağırlaştı düşüklere neden oldular ve iğne ve coraspin kullanıp mutlu sona ulaştımÖzelde hemen yaptırabilirsiniz devlette yaptırayım derseniz düşük sayınızı 3 olarak söyleyin, sanırım 3 düşükten önce yapmıyorlarmış
Evet canim normal DoğumNormal dogum yaptiniz degil mi?
Mrb peki hamilelik öncesi veya hamilelik deneme aşamasında coraspin hap kullandınız mi olurda hamile kalırsam diye deneme aşamasındayız kullansam sorun olur mu bilemiyorum ?Bende de pıhtılaşma var canim, ilk gebeligim kürtajla sonuclandi. Sonrasında tespit edildi pıhtılaşma olduğu. Şuan hamileyim, her gün göbekten kan sulandırıcı ve coraspin kullanıyorum. Yani bunun çözümü var. Rabbim en hayirli zamanda size de nasip etsin inşaallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?