- Konu Sahibi melodysilk
-
- #4.141
kızlar sağolun hepiniz çok merak etmişsiniz. evet dün tolga hoca da bugün sinan hocadaydım. aslında dün yazardım ama malum uzun bir aradan sonra gelince bilgisayarın başına geçiyorum diyemiyosun. ailem de benden ilgi bekliyo özellikle yeğenlerim. size iyi haberler vermek isterdim ama malesef. tolga sadece geçmişime bakarak hamile kalmadan bir ay önce 0,6 lık iğne başlayacaksın. on gün sonra kan vereceksin aptt'ni 32'nin üstünde tutacak doz ne ise onu kallanacağız dedi. coraspin hikaye dedi. hiç bir işe yaramaz ama şimdi senin sağlığın için kullanman lazım dedi. hiç bacak dopleri çektirdin mi dedi. ben de o zamandan beri çektirmedim ama hiçbir şikayetim yok bacağımdan dedim. gizli bir tıkanıklık olabilir onu da bir çektir dedi. eğer bacakta tıkanıklık varsa onun da damara bir alet yerleştirilerek açılabileceğinden bahsetti. onu artık bir ara yaptıracağım aciliyeti yok ama muhakkak yaptır dedi. rahim ultrasonunda sol tüpte tıkanıklık çıktı. yumurtlamamı beğenmedi amh istedi. eğer amh iyi gelirse ne zaman istersen o zaman korunmayı bırak ve iğneye başla dedi. amh iyi gelmezse tüp bebek dedi. beklemeyelim dedi. bir daha düşük olursa onu muhakkak genetiğe göndermemiz gerek dedi. düşük iki nedenden olur ya genetik bozukluk ya da rahimsel. birincisi için elimizde bulgu yok. düşük materyalinin muhakkak incelenmesi lazım dedi.
gelelim sinan hocaya. sinan hoca her zamanki gibi diyete uyup uymadığımı sordu bende son zamanlarda biraz gevşettiğimi söyledim. enteresandır tolganın ultrasonla gördüğünü o eliyle bildi. karnıma bastırdı ve solda yumurtlamada bir sıkıntı var dedi. anlaşılan bu aralar biraz sıkıntı yapmışsın bu kadınlarda yılda bir kaç kez olabilir kabul edilebilir bir şey dedi. ama devam ederse sıkıntı dedi. yani o bu konuda daha rahat. biraz kendini rahat bırak dedi. kan tahlili istedi her zamankinden kanların gelsin bakalım ne kadar uymuşsun diyete dedi. ben de yine düşük çıkarsa ne olacak bekleyecekmiyim yaşım 35 dedim. yaşında bir şey yok dediyani değişen bişey yok kızlar. neyse hele bir şu kanlarım çıksın. yarın aç karnına vereceğim muhtemelen şubat sonuna çıkar ne zaman gösteririm ne yaparım hiç bilmiyorum.
şenaycım ben sinan hocanın sana önceden dediklerini çok iyi hatırlıyorum. olumsuz konuşmuştu çok üzülmüştün.şimdi olumsuz konuşmamış. adam işin ehli. ben de aydan hocaya gitmiştim o da prof. hamile kalacağım ay hamleliği bilmişti. 2 yumurta atılmış demişti. nitekim de öyle oldu. benim bebişler ikizdi. sonrasında biri yaşamadı. kalbi atmadı. adamlar boşuna prof olmuyor.çok uzattım demem o ki emin ellerdesin. bence hem sinan hocaya hem tolga hocaya git. ama tüp yaptırma sen zaten doğal yolla hamiş kalabiliyorsun. tolga hoca da herkese tüp diyor. dopplerini amh testini yaptır. ben herşeyin temiz çıkacağına inanıyorum çünkü çok dua alıyorsun. hiç bir karşılık beklemeden tüm samimiyetimizle birbirimize dua ediyoruz. Rabbim görüyor.ankaradayım canım senin gibi hissedenlerden biri de benim. ne yapacağımı şaşırdım. hiç birişim yolunda gitmiyor. isyan etmiyorum. çok şükür bugünümüze ama ne bileyim yaaaa. şimdi de sol tüp tıkanıklığı çıktı. herhalde mardinde kendime dikkat edemedim iltihaplanma oldu. soğan kürü mü yapsam ona da bilmiyorum ki???????????
dr doğru söylemiş de o dedği kolay olmuyor. ama aslı yaptı dediğini sat ını bile unutmuş. gezmiş eğlenmiş hiç beklemediği bir anda hamile lduğunu öğrenmiş. stres çok etkili. inşallah Rabbim gönlünüze göre verir.Hayırlısı olsun Şenaycım. Bir karar almışsın en azından, bencede bekleme artık bir yol seç ve denemeye başla. Bekledikçe zorlaşıyor herşey. Tolga Hoca aspirini tercih etmiyor ve iğneye önceden başlatıyor beklendiği gibi. Doplerini hemen çektirip aklından çıkartabilirsin. Tıkanıklığı ve yumurtlama bozukluğunu ultrasonla nasıl anlamışlar şaşırdım. Bunun için ne yapacaklar bişey önermediler mi. Tek taraflı tıkanıklık çok önemli olmayabilir ama yumurtlama için takip yaptırabilirsin. Belki histereskopi çektirip rahminide kontrol ettirebilirsin.Aklında hiçbir soru işareti kalmayıncada yumurtlama takibi ile hemen denemelere başla bence. Artık bişey olsun ,senin için en azından.Doktor bana 1-2 ay görüşmeyelim dedi. Kafanı boşalt dedi. İsyan etmiycem, rabbim hayırlısını bilir.
Senaycim tupte tikaniklik bende de cikti.ben de oyle birseyim oldugunu bilmiyordum.dedigin gibi sonradan olmustur ve gecici bir durumdur bu.dusuk sonrasi baska dr a gitmistim ben icerde birsey kalmismi bakdin diye.o zaman ogrendim ve dr cok rahatti.diger tup sana yeter dedi.ve biloyirsun hemen hamile kaldim.tupu takma sen.
iyi haber alamadim demissin ama ben oyle dusunmuyorum.yaptirman gereken tahliler verilmis onlari yaptir biran once ankaradayken cnm.aspirini belki baslarda kullandirir tolga bey ama sonra kullamdirmiyor.bana kesinlikle kullanmayacaksin dedi
clexane kani sulandirir aspirin.kansma yapar demisti bana.ben.hic kullanmadim.tugce de baslarda kullancakti sobea biraktircakti.bilmiyorum ne yapti.
bu sinan hoca nasil birsey oyle yaa:)el var adamda el:)elle herseyi anliyo.masallah yaa.
insallah sonuclarin iyi cikar da biran once baslarsin calismalara cnm.
Allah yardimcin olsun cnm.bir ara ararim konusuruz.ipek bocegim musade ederse:) bu arada toparladik gibi.azcik kilo almistik.cuma tekrar tarttircam.sagip veriyorum.yoksa mememde mayisip kaliyo.
geceleri cok dua ediyorum size.kizimi.kucagima aldigimda hep aklima dort kisi olarak geliyorsunuz.allahim bu duyguyu onlara da tattir diyorum.
eminecim çok sevindim ipek böcüşüne :) toparlanır o annesi. buraya doğumdan sonra en sık giren pıhtılı ünvanını sana takdim ediorum :))) seni görmek yazdıklarını okumak güç veriyor bizlere.