- Konu Sahibi melodysilk
-
- #4.561
ben geç kaldım asıl. bu ara spora başladım. o da 17.30'da bitiyo. geldim namaz kıldım ancak kızlar bilgisayarın başına geçebildim. sanırım bundan sonra dua toplama saatini 18.00 yapsak daha iyi olur sizin için bir sakıncası yoksa.
kızlar bu hafta ayetel kürsi okuyalım diyorum ne dersiniz.
kızlar dualamayı yaptım.yasin,rahman,vakia,cuma,mülk,kıyamet,nebe,amene resulu,ayetul kürsü,duha,inşirah,alak,kadir,asr,fatiha,bakara ve namaz sürelerini okudum.Allahım kabul etsin.sonra hepimiz için şifa namazı kıldım.hamileliği bekleyen bizlere hayırlısıyla hamile kalıp hayırlısıyla doğurmayı.hamile arkadaşlarımızın hayırlısıyla doğurmasını,bebeklerini kucağına alan arkadaşlarında hayırla sağlıkla büyütmeleri için dua ettim.tek tek isimlerinizi saydım.poyrazımız özel dua istemişti ona dua ettim.şenaycığımın sonuçları iyi çıksın hayırlısıyla hemen hamile kalması için vee yarın konseyden hayırlı haber almak için dua ettim.rabbim kabul eylesin.
cnm benim yüreğine sağlık rabbim dualrımızı kabul etsin inşallah teyzesi seninde inşallah en kısa zamanda oğluşun ya da prensesin olurda poyrazla birlikte bizde onlara dua ederiz şuan annelerine(sana) dua ediyoruz :)
yok cnm çok şükür ciddi bişey dün 2. ay aşımızı olduk geçen haftada griptik inşallah ikisi birleşip ateşi çok yükselmez diye dua ediyodum elif teyzeside unutmamış oğlumu saolsun.hayırdır canım poyrazın birşey mi var
senay cnm sende yazmışsın sabır diye gerçekten sabır ve hayırlı zamanları beklemek kızlar benim eltim pkosluydu ve rahimi bir çocuğun rahmi gibi kalmış gelişmemiş bir rahimmiş hangi doktora gittiyse kıza senin çocuğun olmaz demişler kaç kere yumurta takibi yapılmış kaç kere yumurta geliştiriciler vurulmuş kaç kere çatlatma iğnesi yaptırmış sayısını ben unuttum diyor kendisi en son rahim filmi çekmişler tüplerede bakalım demişler ama yok olmaz olmaz demişler hormon bozukluğu felanda varmış 6 ayda yada senede bir adet olurmuş neyse umutsuz umutsuz bekeleyiş içinde artık olmuyoru kabullenmiş ne kadar zorda olsa ama yinede içinde eğer hamile kalırsam ve bir oğlum olursa adınıda umut koyucam dermiş ve hiç beklemediği bir anda hamile kaldığını öğreniyor evliliğinin 5. yılında hemde ne yumurtlama ilacı ne çatlatma iğnesi kendiliğinden hamile kalıyor ve bir oğlu oldu adı umut oldu umut daha 1 yaşındayken hiç farkında değil 2. çocuğuna yani kızına hamile kalıyor ve bunu 16 haftalıkken fark ediyo adet olmadığı için yine olmuyorum herhalde diye düşünerek zaten hamile kalmam imkansız diyor bir taneyi allah bana nasip etti diyor söktürücü vurdurmak için doktora gidiyolarki bebepğin cinsiyetini öğreniyolar ve şimdi maşşallah umut 5 yaşında kızı begüm 3 yaşında ikiside ona göre mucize çocuklar ama rabbim ol dedikten sonra olmayack birşey yook allahım en kısa zamanda hayırlı olan en kısa zamanda da sizlerinde yüzünü güldürsün inşallah canlarım hemde çifter çifter çocuklarla inşallah
( bu arada eltime danışarak onun hikayesini paylaştım sizinle size umut olmak için) her şeyin vakti ve zamanını rabbim ayarlıyor o yüzden önünüze çıkan engelleri konsey beklemesiymiş doğru doktormuş falanmış filanmış bunların hepsi sizleri evlatlarınıza yaklaştıracak olan ve geçilmesi gereken engeller olarak görün ve umudunuzu yitirmeyin ve bende inanıyorumki yakında mide bulantısı, baş dönmesi ve yorgunluk şikayetlerinizi bizimle paylaşacaksınız.
Arkadaşlar , benim de erken haftalarda üç düşüğüm var. İkincisinden sonra kan pıhtılaşması tespit edildi. Coraspine başladım üçüncü gebeliği kan testiyle öğrenince cleaxene 06 iğneye başladım maalesef ki üçüncü de yine düştü.
Yani anlayacağınız bazen pıhtılaşmayla beraber başka faktörlerde aynı anda düşüğe sebep oluyor
3. Düşükten sonra rahim filmi çektirdim, histereskopi yaptırdım. Rahimde ileri derecede iltihap çıktı iltihap da meğerse düşüğe sebep oluyormuş
Yine vücudumda doğal öldürücü hücre mekanizması yüksek düzeydeymiş
Şimdi pıhtılaşmayı unuttum bunların tedavisine çalışıyorum.
Diyeceğim o ki rahmin durumu ; kromozom bozukluğu, bağışıklık sistemi de kan pıhtılaşması kadar önemli faktör bazen birkaç etken aynı anda olabileceğinden iğneye başlamak sorunu çözmüyor
Maalesef ki bizim ülkemizde bu işler deneme- yanılma yoluyla oluyor, çareyi bulmak için birkaç düşük yapmak , birkaç doktor değiştirmek , bu konuda iyi araştırma yapmak gerekiyor.
Hepinizin şifa bulması dileğiyle Naçizane kanaatim böyle .
cnm ağzına sağlık dün yoğun günümdü o yüzden giremedim ne gelişmeler olmuş öyle hayırlısı olsun cnm.kızlar dualamayı yaptım.yasin,rahman,vakia,cuma,mülk,kıyamet,nebe,amene resulu,ayetul kürsü,duha,inşirah,alak,kadir,asr,fatiha,bakara ve namaz sürelerini okudum.Allahım kabul etsin.sonra hepimiz için şifa namazı kıldım.hamileliği bekleyen bizlere hayırlısıyla hamile kalıp hayırlısıyla doğurmayı.hamile arkadaşlarımızın hayırlısıyla doğurmasını,bebeklerini kucağına alan arkadaşlarında hayırla sağlıkla büyütmeleri için dua ettim.tek tek isimlerinizi saydım.poyrazımız özel dua istemişti ona dua ettim.şenaycığımın sonuçları iyi çıksın hayırlısıyla hemen hamile kalması için vee yarın konseyden hayırlı haber almak için dua ettim.rabbim kabul eylesin.
sana tamamıyla katılıyorum zaten biz doğru şöyle her şeyi ince eleyip sık dokuyacak çok yönlü düşünecek bir dr bulsak işimiz kolaylaşacak ama git 3 ay sonra geldiye diye benim yaklaşık 1,5 yıl oldu. daha önceki düşükleri saymıyorum bebek düşünmeye başlayalı düşüklerle beraber de 3 yıl. her şey çok yavaş ilerliyor malesef.Arkadaşlar , benim de erken haftalarda üç düşüğüm var. İkincisinden sonra kan pıhtılaşması tespit edildi. Coraspine başladım üçüncü gebeliği kan testiyle öğrenince cleaxene 06 iğneye başladım maalesef ki üçüncü de yine düştü.
Yani anlayacağınız bazen pıhtılaşmayla beraber başka faktörlerde aynı anda düşüğe sebep oluyor
3. Düşükten sonra rahim filmi çektirdim, histereskopi yaptırdım. Rahimde ileri derecede iltihap çıktı iltihap da meğerse düşüğe sebep oluyormuş
Yine vücudumda doğal öldürücü hücre mekanizması yüksek düzeydeymiş
Şimdi pıhtılaşmayı unuttum bunların tedavisine çalışıyorum.
Diyeceğim o ki rahmin durumu ; kromozom bozukluğu, bağışıklık sistemi de kan pıhtılaşması kadar önemli faktör bazen birkaç etken aynı anda olabileceğinden iğneye başlamak sorunu çözmüyor
Maalesef ki bizim ülkemizde bu işler deneme- yanılma yoluyla oluyor, çareyi bulmak için birkaç düşük yapmak , birkaç doktor değiştirmek , bu konuda iyi araştırma yapmak gerekiyor.
Hepinizin şifa bulması dileğiyle Naçizane kanaatim böyle .
cnm gerçekten rabbimin mucizleri sonsuz tabi bize mucize gelen şey onun için çok olay ol demesi yeter inş. bize de rabbim çocukları olsun der nasibimizde vardır inş.senay cnm sende yazmışsın sabır diye gerçekten sabır ve hayırlı zamanları beklemek kızlar benim eltim pkosluydu ve rahimi bir çocuğun rahmi gibi kalmış gelişmemiş bir rahimmiş hangi doktora gittiyse kıza senin çocuğun olmaz demişler kaç kere yumurta takibi yapılmış kaç kere yumurta geliştiriciler vurulmuş kaç kere çatlatma iğnesi yaptırmış sayısını ben unuttum diyor kendisi en son rahim filmi çekmişler tüplerede bakalım demişler ama yok olmaz olmaz demişler hormon bozukluğu felanda varmış 6 ayda yada senede bir adet olurmuş neyse umutsuz umutsuz bekeleyiş içinde artık olmuyoru kabullenmiş ne kadar zorda olsa ama yinede içinde eğer hamile kalırsam ve bir oğlum olursa adınıda umut koyucam dermiş ve hiç beklemediği bir anda hamile kaldığını öğreniyor evliliğinin 5. yılında hemde ne yumurtlama ilacı ne çatlatma iğnesi kendiliğinden hamile kalıyor ve bir oğlu oldu adı umut oldu umut daha 1 yaşındayken hiç farkında değil 2. çocuğuna yani kızına hamile kalıyor ve bunu 16 haftalıkken fark ediyo adet olmadığı için yine olmuyorum herhalde diye düşünerek zaten hamile kalmam imkansız diyor bir taneyi allah bana nasip etti diyor söktürücü vurdurmak için doktora gidiyolarki bebepğin cinsiyetini öğreniyolar ve şimdi maşşallah umut 5 yaşında kızı begüm 3 yaşında ikiside ona göre mucize çocuklar ama rabbim ol dedikten sonra olmayack birşey yook allahım en kısa zamanda hayırlı olan en kısa zamanda da sizlerinde yüzünü güldürsün inşallah canlarım hemde çifter çifter çocuklarla inşallah
( bu arada eltime danışarak onun hikayesini paylaştım sizinle size umut olmak için) her şeyin vakti ve zamanını rabbim ayarlıyor o yüzden önünüze çıkan engelleri konsey beklemesiymiş doğru doktormuş falanmış filanmış bunların hepsi sizleri evlatlarınıza yaklaştıracak olan ve geçilmesi gereken engeller olarak görün ve umudunuzu yitirmeyin ve bende inanıyorumki yakında mide bulantısı, baş dönmesi ve yorgunluk şikayetlerinizi bizimle paylaşacaksınız.
cnm hayırlısı bence en azından artık beklemen bitti. bundan önce doğru bir tüp bebek merkezi bulup allahın izniyle olacak inş.kızlar konsey kararı çıktı.pgtli tüpbebek yaptırman gerek dedi.sorun eşinde görünüyo spermleri çok düşük dedi.hiç vakit kaybetme dedi.yaş 37olduğu için.nazifenin doktoru kongreye gitti randevu alamadım diye üzülüyodum.her durumdan hayır çıkarmak lazım.istanbulda okadar tüpbebek merkezi varki.vakit kaybetmeden birini seçip başlamak lazım.bide maddiyatıda ayarlamak lazım.daha yeni bir arkadaşım normal tüpbebeğe yani pgt yaptırmadı 12bin tl verdi.şuan 3aylık hamile.3emriyo koydurdu teki tuttu.kızı olcak hayırlısıyla.onun doktoruna gidebilirim.bakalım bir eşimle görüşüm bizde bir konsey yapalım:)burda tüpbebek yaptıran arkadaş yoktu demi
evet cnm ayetel kürsi sen bu hafta okuma o zaman cnm. sen bize dua et yeter. minişini de bolbol öp bizim için.Senaycim ayetel kursimi okuyacaksınız bu hafta. Ben okuyamsm onu şu an hala. Allah kabul etsin inşallah
cnm geçmiş olsun. ben bir yıldır bu diyeti yapıyorum ve hala değerlerim düzelmedi. yani ne zaman başlayayım gibi bir şey yok eğer imkanın varsa biran önce başla. yurt dışında daha bir zor olur ama elinden geldiğince dikkat etmeye çalış. açıkçası diyetin doğrudan bir yararı da olduğunu söyleyemem özellikle factör v leiden geninde bozukluk olanlarda. çok minimal değişmeler oluyor ki benim 6 ay da 7 birimlik bir düzelme oldu protein c düzeyimde. daha yaklaşık bir 30 birim daha dzelmesi lazım o da her halde seneler alır. ama biz dr ne diyorsa onu yapmak elimizden gelenin en iyisini yaparak gerisini allaha bırakmakla yükümlüyüz. allah yardımcın olsun.tüm bebek bekleyen annelere merhaba...
elhamdülillah 4 yaşında bir oğlumuz var.fakat ben de temmuz ayında 6. haftada kürtaj oldum ardından aktif protein C rezistansı,faktör V Leiden heterozigot,1298 heterozigot teşhisi kondu.ardından akademik eğitim için yurtdışına çıktım.diyetisyenin verdiği bir diyet listesi var ama Türkiyeye dönene kadar hamilelik düşünmüyorum.acıkcası doktorum ve diyetisyenimle de ayrıntılı konuşamadık,irtibatım yok.Benim durumumda olan arkadaşlar varsa bikaç sorum olacak:
7-8 ay sonra hamilelik istiyorum inşallah ne zaman diyet listesine uymalıyım.et,balık,yumurta cocuklugumdan beri tüketmiyorum zaten ama yasaklar listesine na zamandan itibaren dikkat etmeliyim.(çikolata,yaglı tohumlar,bulgur,mercimek,brokoli,bezelye,....) TR den ayrılırken doktorum yurtdışında 1 yıl kullanmam için folbiol aspirin ve becozym temin et demişti.aspirin haricindekileri cok düzenli içtigimi söyleyememdüzenli bir diyet takibi ve ilaç alımına na zaman baslamalıyım? benim durumumda biri için hamilelik haricinde de dikkat etmem gerekir mi?
Cok teşekkür ederim...
hepimizin Allah yardımcısı olsun...
Elif gozun aydin.gozun aydin diyorum cunku artik beklemen bitiyo.belirsizlik en kotusu.neyse sorun ortaya cikti.hadi bakalim iyi habeelerini bekliyorum
canancim gemis olsun.poyraz duzeldi mi.bizim de 27 sinde asimiz olacak.22 sinde kalca usg olcak.asidan ben de cok.korkuyirum.uc tane birden cok zor olur sanirim.ates olup olmadigini oaylasirsan sevinirim.poyraz ayin kacinda dogmustu.sen de 2014 ocak annesisin.topige bakiyormusun.cok hizli ilerliyor.takip etmek zor oluyo gerci.birinn bebegi her asi sonrasi morarmis.korktum ben de.asi oncesi calpol verdin mi.
sağol emineciğim.şuan beynim öyle karışıkki anlatamam.ben hemen acilen bir tüpbebek merkezine gidip neler yapılması lazım.nekadar tututo.durumumu anlatmak istiyorum.eşimde çok acelecisin dur bir araştır diyo.bak araştıralım demiyoda araştır dedi.herşeyi benim üzerime attı çekildi.ben şunu yapalım buraya gidelim şöyle edelim böyle edelim dicem oda kukla gidi yapcak.doktor karar veremiyorum.burası istanbul dünya kadar tüpbebek yapan yer var.nekadar araştırırsan okadar işin içinden çıkamam gibi geliyor.Allaha sığınıp birine başlicaksın.biz zaten bir tane yaptırabiliriz.maddi durumumuz yok çünkü.oda şansımıza kadar.ben herşeyin farkındayım artık.Allah neyi takdir ederse o olur.olmasada kaderime razıyım.yeterki hakkımda hayırlısı olsun.derim demek çocuk olmaması hayırlıki olmadı.yapcak bişi yok.Allah beni doğru doktorlarla doğru insanlarla karşılaştırsın.en önemliside Allahım hayırlısıyla nasip etsin inşallah.burda benim gibi 3aylığı bulamadan düşük yapan arkadaşlar vardır.belki onlarda pgt ile tüpbebek yaptırarak şansları artabilir ama benim eşimin sperm analizi iyi çıkmadı.onların eşlerinde sorun olmadığı için tüpbebek dememişlerdir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?