- Konu Sahibi melodysilk
-
- #5.521
hayırlı olsun canım. inşallah rabbim kucağımızada sağ salim almayı almayı nasip eder.bende günde iki kez clexan 4 kullanıyorum canım bendede mthfr 677-1298 heterezigot var.kanama olunca aspirin kesilmişti şimdi yarım yarım içiyom. Allah yardımcımız olsun.
inşallah sonucun iyi çıkar cnm.kaç haftalıkken yapılıyor.ben bir hafta önce doktora gittim.doktorum 3hafta sonra gel dedi.ben durabilirmiyim.imkansız.p.tesi doktora gitcem.bebişlerimin iyi olduğnu öğrenim hayırlısıyla.10günden fazla dayanamıyorum gidip kalatışlarını duymam lazım.duramam.daha çok küçük herşey olabilir.9+3oldum.inşallah iyilerdir.
merhaba arkadaşlar çarşamba günü adanada perinatologa gittim. dr kortizon yazdı pıhtılaşmayı dengeliyo dedi ama kullansam mı bilemedim yan etkileride çok fazla .kullanan varmı?
cnm bendede mtrf 677 heterezigot var canım iğne dozu fazla gibi aslında ama inşallah iyi gelir canım sen de hamilesin dimi kaç haftalık oldun canım yada daha önce kaybın olmuşmuydu?benim 3 kaybım var erken haftalarda sonuncuda 1 tane clexane kullanıyordum inşallah RABBİM ettiğimiz duaları kabul eder evlatlarımızı bağışlar canım bize..
canim bana hemotoloji doktorum önermisti..en düsük doz olan 5 ml lik peridnosol adli kortizonu..cünkü 6 bebek kaybim vardi..kandan degil seninki demisti..kadin doktorum pek yanasmadi..yan etkisi cok olan bi hap dedi..tabi benim aklim karisti doktorumada güveniyodum...bebeigin kemiklerini gelistirmez ne dedi..bide nette tavsan dudak ne yapabilir yazinca bu sekil oldumhamile kaldim ogluma doktor yazdi ama ben sansimi tekrar bu happiz denemeye karar verdim..sükürr oglum su an yanimda 4 aylik...ama bunuda kaybetseydim kesin kortizonu deniycektim..banada hemotoloji doktorum pihtilasmayi dengeler ne demedide.. belki bagisikligin cok baskin olabilir onu biraz hamilelikte önlemeliyiz diye vermisti...buda cünkü bebek kayiplarina neden oluyomus... bida arastirmlarimda romatizmal hastaligi olan kislar bile önceden yuttugu kortizonu hamilelikte özellikle ilk 3 ay biraktigini okuyunca kullanmamaya karar vermistim buda etkili olmustu kullanmamaya ..kusura bakma aklini karistirmis olabilirim ama sadece yaptiklarimi ve okuduklarimi paylasmak istedim..ama sunuda söylüm kullananlarada rastladim hemide 20 ml giibi yüksek dozlari hamilelikte.. doktoruna güveniyosan kullan yada baska bi doktorun görüsünü al..netteki doktor sitesinede sorabilirsin örnegin
8 haftalık canım. banada fazla geldi ilk başta ama dozun düşük gelmesinden korka korka devam ettim hatta kanama olunca hem aspirin hem iğnenin birini kestim yeniden apt yaptırdım 28,6 çıkınca sonuç kullanmakta fayda var dedim iki iğneye geçtim. ardından yarım aspirine .. aspirini dr hi dr kullanma diyo ama içim rahat etmedi kanamada yok şükür.benim 1 kürtaj 1 iğneyle düşük 3 kimyasal geebelik vardı sonraki gebelimde coraspirin ve hibor 3500 kullanırken 35. haftada kaybettim bebeğimi ansızın kalbi durdu.32 coraspirin kesilmişti .ölüm sebebimiz yok drun biri dozu yetersiz gelmiş diye başladı bende çaresiz kabulettim diğerleri sebepsiz ölüm diyo.şaşkınlık içinde bocalıyom işte.
Allah razı olsun canım .drdan çok karıştıramassın canım kafamı,iice sordum yan etkisi falan olurmu diye ama araştırınca içime kurt düştü işte.kara kara düşünüyom şimdi napcam ben diye .ne zor şey şu çaresizlik okudukça hiç kullanma niyetim kalmadı.iğneye rağmen kaybetmek içimde bir kurt beni yiyip bitiriyo heran bebeğimi kaybedicem diye .iki dra gidiyom uzman dr hiç bahsetmedi gidince sorucam onada ama perinatolog verdi. Allah bebeğine uzun ömürler versin. oğlum yaşasaydı 5 aylık olcaktı ama ben yine çocuk telaşında imkansız gibi geliyo bazen.
canım inşallah bu gebeliğini sorunsuz bir şekilde tamamlayıp kucağına alacaksın bebeğini çok zor şeyler yaşamışsın sende ama bak işte her bebek yeni bi umut inşallah bu kez hepimiz kucağımıza alırız ben duaların gücüne inanıyorum bence çok etkili..
cok iyi anliyorum senii senin kaybettigin kuzun kadar kayiplarim büyük degil ama biliyorumki senin acin benimkinin 5 katidir en azbide o gittigin doktorlara danis bakalim..dozu nekadar hapin...:44:bide igne oluyosundur hapta kullaniyosundurr..eger romatizmal veya bagisikla ilgili bi sorunun yoksa bilmiyorum ne kadar doru kortizon kullanmak...:26:rabbim yardimcin olsun ins bu sefer kuzun kucaginda olacakk
merhaba arkadaşlar çarşamba günü adanada perinatologa gittim. dr kortizon yazdı pıhtılaşmayı dengeliyo dedi ama kullansam mı bilemedim yan etkileride çok fazla .kullanan varmı?
Sevgili hame, bence doktorun doğru yapabiliyor olabilir. Çünkü düşük sebebin pıhtılaşması yanında bağışıklıkları ilgili olabilir benim de üç düşüğüm var pıhtı haricinde cd56 denilen naturel killer değerim yüksek çıktı bu değerin yüksek çıkması bağışıklığın bebekle savaştığı anlamına geliyor şimdi gebe kalmadan önce kortizon hapına başladım değerin durumuna göre gebelikte hap ya da serum olarak devam edecek . Senin olayında doktor tedbir alıyor herhalde istersen bu testi yaptır ona göre kullanmaya devam et derim inşallah sonuna kadar gelip bebeğini kucağına alırsın sevgilerimle...
Arkadaşlar kafam çok karışık. 2 kez aşılama tedavisi gördüm. İlk aşılamam tuttu, 15 gün sonra düşükle sonuçlandı. İkinci aşılamam kan değerim düşük çıktı, yükselebilir dediler, 2gün sonra tekrar yaptırdığımda düşük cıktı. Genetik testleri istendi. Bugün sonuçlarını aldım. "MTHFR 677 CT mutasyonunu heterozigot olarak taşıdığı saptanmıştır" yazıyor. Diğer değerlerde bir şey yok. Fakat doktorla görüştüğümde bir sorun olmadığını söyledi. Hatta bu ay direk tüp bebeğe başlama kararı aldık. Ama burda konuyla ilgili yazılanları okuyunca çok kafam karıştı. Bilgisini olan arkadaşar lütfen yardım...
bağışıklık ve romatizmal testler istemediler hiç benden canım o testlerin ismini yazar mısın.16 mg lık prednol yazdı fakat yarım yarım al günlük dedi.dr sitesine bakıyom bazısı hiç tavsiye etmiyo bazısı kullanılabilir diyo.drlar bile kararsız.sen sabah akşam iğne vurulurken aspirinde kullanmıştın demi canım.rabbim inşallah bu kez izin verir .
aslinda dozu yüksek vermis sana 5 ml de verebilirdi..ama hic bukadar yüksek önermedilerr..bide doktor sadece 12 hfta kullanacan demisti..bu haftalarda bagisiklikla ilgili sorunlar düsüge neden oluyomus..hem senin kuzun 35.haftaya kadar gelmiss..bilmiyorum bagisikla olma ihtimali varmi..kiscem..romatitt ti galiba ona bakildi bana yani iltihapli romatizma kisacasi adi temiz cikti hic bi romatizmal hastalika rastlanilmadi he bide lupusa bakildi..istersen bunlari talep et doktorundann... bi bakilsin...:26:yada 5 ml kullan kullanacaksann..2 profesor hemotoloji doktoru bana bu dozu önerdi daha yüksekini kullanma dedii:26:
mrb canım 1 tane mutasyonun var hetereziğotun çok prblem olmadını söyleselerde kişiden kişiye değişiyo.bence tüp bebeğe gitmeden önce aspirin ve kansulandırıcı iğne kullanarak aşılama dene.bende o yollardan geçtim.benim üç aşılamamın ikisi senin gibi sonuçlandı tüpe yönlendirildim 1 canlı 1 dondurulmuş yapıldı oda başarısız oldu pıhtılaşma testlerini kimse istememişti benden .kendine aspirin ve iğne tedavisi yapcak bi dr bul tüpe ihtiyacın bile olmicanı düşünüyorum.Allah yardımcın olsun.
cnm bence de senin mutasyonun çok önemli değil. bence dr. dinle. ister tüp ister kendiliğinden olsun iğneyle rahatlıkla hamileliğini devam ettirebileceğini düşünüyorum. hamilelik öncesi ,coraspin, folbiol ve b vitamini hamilelikte de kan sulandırıcı iğne kullanırsın. inş. bir daha rabbim düşük yaşatmasın. neden kendiliğinden olmasın. umutsuzluğa kapılma.Bugün dr. ile görüştüm. Belki bebeğe bağlı bir sorun olduğunu söyledi. Ve embriyo genetiği tavsiye etti. Yani tüp bebeğe başlanacak, oluşan embriyolara genetik testi yapılacak. Ben tüp bebeğe hazır eğilim sanırım, kafam çok karışık... Doktor da bir süre ara vermemi, eylül-ekim gibi denememi tavsiye etti. Hatta bu zamana kadar folbiolu bile bırak dedi. Belki kendiliğinden olacak, rahat ol dedi... sanki bu mümkünmüş gibi......
çok tşk ederim cevabın için canım kaçlık kortizon kullanıyosun,kullanan tanıdıkların varmı yazarsan sevinirim .araştırıyorum kllanan var fakat doğumdan sonra yazan olmamış sıkıntı varmı yok mu bilemedim yarık damak riskide korkuttu beni doğrusu .
cnm bence de senin mutasyonun çok önemli değil. bence dr. dinle. ister tüp ister kendiliğinden olsun iğneyle rahatlıkla hamileliğini devam ettirebileceğini düşünüyorum. hamilelik öncesi ,coraspin, folbiol ve b vitamini hamilelikte de kan sulandırıcı iğne kullanırsın. inş. bir daha rabbim düşük yaşatmasın. neden kendiliğinden olmasın. umutsuzluğa kapılma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?