- Konu Sahibi melodysilk
-
- #5.541
Bugün dr. ile görüştüm. Belki bebeğe bağlı bir sorun olduğunu söyledi. Ve embriyo genetiği tavsiye etti. Yani tüp bebeğe başlanacak, oluşan embriyolara genetik testi yapılacak. Ben tüp bebeğe hazır eğilim sanırım, kafam çok karışık... Doktor da bir süre ara vermemi, eylül-ekim gibi denememi tavsiye etti. Hatta bu zamana kadar folbiolu bile bırak dedi. Belki kendiliğinden olacak, rahat ol dedi... sanki bu mümkünmüş gibi......
4 aşılamayla iki katlamayan değerli gebeliğim oldu drumun söledi şey sağlıksız gebelik tüpe git hiç bi tahlil yapılmadan.eger kromozom tahlillerinde temizse bence hiç tüpe gitme çok büyük kayıp oluyo maddi manevi.ben 2 yıl önce ankarada 10 milyar harcadım 1 canlı 1 dondurulmuşa sonuç benim için çok büyük yıkımdı.tüp tutmayınca histereskopi istediler oda temiz çıktı ama hiç kan sulandırıcı kullanmak aspirin kullanmak pıhtılşma testleri istemek akıllarına gelmedi benim şanssızlım oda 3 ay sonra gel yeni tedaviye başlayalım dediler. ben üç ay sonra kendiliğinden gebe kaldım ( 2 de kendiliğinden olan katlamayan değerli kaybım var.)internette okudum bir yazı üzerine aspirin kullanıyodum. drdan iğne istedim ve 35 kedar devam etti gerçi onuda alamadım kucağımada ondan sonra pıhtılaşma testlerim yapıldı şimdi yüksek doz kullanıyom benimde iki hetereziğotum var .tek mutasyonda sorun yok gibi görünüyo ama burda iki mutasyonla çok düşük dozda kullanan var, tek mutasyonla yüksek doz kullananda var. o yüzden her vücudun tepkisi farklı.bence tüpe kadar kendine şans ver aspirin kullan.maddi manevi tüp zor bir süreç tutmazsa. senin sorunun gebe kalmak değil gebeliğin devamı yaşadıklarını kendime çok benzettim için yazdım kusuruma bakma zor bir sınav veriyorum, aynısını kimse yaşamasın istiyorum.
tabiki de alabilirsin tel no mu cnm. benim şimdilik whatsup yok ama inş. 1 aya kadar internet paketi alıcam ama mesaj atabilirsin. siz dualarınızı eksik etmiyosunuz tatlım. allah razı olsun. sizi çok iyi anlayabiliyorum. kucak delisi bebişler annelerinden biran olsun ayrılmıyolar. ama onların canı sağolsun dimi:)Senaycım canım silmişsin demedim unutmusunuz dedim ve tamamen latifeydi canımbenim:)) biz birbirimizi unutabilirmiyiz. Sık girip yazamasamda gönlümburda. Ve okuyorum genelde. Ama pc yi acamayıncabebişlr telden cevap yazmak zor oluyor. Cebini alayımmı emineden whatsappdan yazarım bazen. Perseme bile dua sayısını yazmak zor olabiliyor.
teşekkür ederim cevabın için..umarım senin içinde en yakın zamanda hayırlısı olur...dün doktorda söyledi, doğurganlık var ama bebek tutanamıyor, sık karşılaşılan bir durum değil dedi. Çünkü bütün testler temiz.. Hsg, kromozom analizi, kan testleri.. Sadece MTCHR 677 mutosyonu önemli değil, hamile kaldığında belki iğneye başlarız diyor.. Çok haklısın, ikiside benim için yıkım oldu.. daha kendimi toparlayamadan tüpe gidemem.. sanki birşey beni tutuyor..Doktor söylemeden de aspirin kullanmak istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım..
çok geçmiş olsun cnm.benimle mutasyonların aynı.Allahım böyle bir sıkıntı bir daha yaşatmaz inşallah.hellp sendromu anneninde sağlığını olumsuz etkiliyomuş.internetten baktım hemen.acaba bendede olurmu diye düşünmeden edemedim.Allah kimseye vermesin.hamileliğinde kansulandırıcı iğne kullanmışmıydın cnm.
17. haftada yapıldı Elifcim. Bende bugün itibariyle 18+2 oldum çok şükür. Hareketleri de hissetmeye başladım aslında 16da başladı ama sürekli olmuyor ve kafayı yiyorum. Hadi yavrum tekmele diye cocuğu hiç rahat bırakmıyorum dürtüp duruyorum:)) Herşey güzel olacak inşallah hepimiz iiçin. Şu kritik haftalarıda atlatırsan tamam. Bu arada fazla kilo almamaya çalış. Bende bulantılar geçince iştahım öyle arttıki 7 kilo aldım şimdiye kadar. Zayıf olduğum için herkes çok yakıştı diyor ama sırt ağrıları başladı ve bu hızla gidersem sonu iyi olmayacak yüyüşlere başladım bende. Herkese selamlar.
arkadaşlar laptop bozuldu.sizlere ömür.eşim bugün tamir için götürdü.350 istemişler.450ye ikinci el var almak istersen demiş.vermiş adamın eline bir deneyin memnun kalmazsanız geri getirirsiniz demiş.ben ikinci el alcağmıza sıfır alma taraftarıyım.geri göndercem.hemen alamayabiliriz.herkez cep telden giriyo.ben niye giremiyorum.kadınlar kulübüne giriyoda bu sayfa çıkmıyo bir türlü.bana tarif edermisiniz şekerler.hemen açıklarsanız yarın laptopu iade etcez.
p.tesi doktora gittim.dopplere girdim.biri 9+3 diğeri 9+4 günlük.adet günüme göre halbuki 10haftalık olmam lazımdı.2,5cm olmuşlar.daha çok küçük oldukları için sürekli endişeliyim.acaba kalatışları varmı diye.doktor herşeyi yasakladı.yürüyüştü,merdiven çıkmaydı,iş yapmaydı.9ay boyuncamı dedm.evet dedi.zaten iş yapmak istesemde nefes nefese kalıyorum.inşallah herşey güzel gider.
cnm bendede mtrf 677 heterezigot var canım iğne dozu fazla gibi aslında ama inşallah iyi gelir canım sen de hamilesin dimi kaç haftalık oldun canım yada daha önce kaybın olmuşmuydu?benim 3 kaybım var erken haftalarda sonuncuda 1 tane clexane kullanıyordum inşallah RABBİM ettiğimiz duaları kabul eder evlatlarımızı bağışlar canım bize..
arkadaslar 4 ayım bıttı ıgnemı hala gobekten oluorumda artık cok zor oluo yaparken ıgne zor gırıo ılac zor gıdıo morarıo kola gecmem lazım sanırım ama dr umda gobek daha etkılı demişti basındayken sımdı kola gecınce ya bebegıme bişey olursa korkusu oluo siz nereden yapıosnuz yada kacıncı ayda gobekten kola yada bacaga gectınız
benimde iki gün geriden geliyodu canım endişelendim dra sordum dr boy ölçümü oldu için bebeğin duruşuyla alakalı belki şuan boynu bükük dedi az sonra ölçsem daha farklı sonuç çıkar deyince biraz rahatladım hele diğer dr fırçaladı bi sıkıntı olsa sölerim zaten benim işime çok karışıyon sen diye .sende endişelenme kalp atışları iyiyse elif sana kortizondan hiç söz ettiler mi canm bana kullan dedi ama kullansammı bilemedim diğer dra gitmeyi bekliyom
Merhaba. Biraz önce yazdığınız mesajları okudum. Sadece mthcr heterezigotunuz varmış anladığım kadarıyla. Ben iki kez aşılama yaptırdım. İkiside maalesef düşükle sonuçlandı. Genetik testlerimiz temiz. Sadece mthcr heterezigot çıktı. Doktorum önemsiz olduğunu, düşüklerin bundan kaynaklanmadığını ve herhangi bir ilaca gerek olmadığını, tüp bebekle devam edebileceğimizi söyledi. Ama tabi güvenemedim. Şimdi sizin yazdıklarını okuyunca kafam iyice karıştı. Tam olarak nasıl bir tedavi yöntemi izlediniz??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?