- Konu Sahibi melodysilk
-
- #6.341
aynı şeyleri düşünüyomuşuz canım iğne ve aspirinin dozu yüksek olunca ne olcak sürekli korku içindeyim.yakında dra gitmedim en son görüşmemizde dr coaspirini 33 te bırakırsın diyodu iğneyi hiç konuşmadık.ama hematolog aspirini doğumdan 1 hafta önce iğneyide 12 saat önce bırakman yeterli demişti.haftaya kontrolüm var ayrıntılı sorayım bakalım.henüz şeker yüklememde olmadı kaygılıyım iyiceCoraspirini kullaniyorum.igneyede devam.iğneyi doğumdan sonrada yapcam.asilama yapan doktorum coraspirini doğumdan 20gun once igneyide iki gün önce Birak dedi amA benim korkum birden kanamam yada suyum gelir apar topar doğum olursa naparim diye dusunuyom.tahtali koyu boylarim artik.olmem önemli de degilde bebeğine kim bakar.bakacak kimse yok.bazen aklima geliyor agliyom.elif ağlama bebeklerde etkileniyordur diyorum ama elimde değil.neşe facede ikiz anneler kulübünü dedi.faceye girdigim zaman bitek oraya bakiyorum.çok şey ognendim.senin dediginede bakim.sen ne zaman birakcan coraspirinle iğneyi.doktor soyledimi.bu arada cinsiyet oğlan galiba. Minik prensim demisin :)
cnm çoook geçmiş olsun. biran evvel iyileş inş. merak etmiştik seni. cnm benim hikayemi biliyomusun bilmiyorum ama bende iğneye ragmen 4 kaybı olan ve kalp atışı bile alınamayan hamilelikler yaşadım. hatta benim vücudum herhalde bebek gelişimine müsait değil diye fikre kapılmıştım. hrhalde benim bebeğim olmayacak diye düşünüyordum gerçi vildanın dediği doğru çok şükür bizzler hamile kalabiliyoruz ama işte seni çok iyi anlıyorum insanın aklına herşey geliyor. cnm belki biliyosun ben de 2 yıla yakın sinan hocaya devam ettim. hem de diyette hiç taviz vermeden. ama malesef küçük ilerlemenin dışında değerlerimde düzelme olmadı. malesef sinan hocanın hastalarından faktör v leiden genleri hasta olanlar mthfr ler kadar çabuk ilerleyemiyor tabi bu benim kanaatim. ama hastanede gördüklerim kadarıyla bu fikre sahip oldum. belki yaş faktörü de etkilidir. yaşı daha genç olanlarda daha çabuk sonuç alınabiliniyordur belki. inş. sen benden çabuk sonuç elde edersin sinan hocada. ben malesef tedavisini yarım bırakmak zorunda kaldım. çünkü 2 yıla yakın gidince ve sonuç alamayınca ister istemez ne olacak sorusu kurcalıyor insanın aklını. ve radikal bir karar aldım. iğneye başladım hamilelikten önce. benim eşimde çok kızdı. sen kendi kafana göre tedavi yapıyosun. dr.a git ona göre hamile kal dedi. çocuk yapmıyorum zorlamı dedi. hem hastalıkla hem de çevreyle mücadele ediyoruz bizler. sinan hoca izin vermeyeceği için malesef ona gidemedim. hatta adet düzenim bozulmuştu ya hamile kalamazsam korkusu da sarmıştı. kesin bir problem var dedim ve çok şükür hamile kalabildim ve tabi birşey söylemek için erken ama ilk defa kalp atışı alabildik ve çok şükür 10. haftaya gelebildik. yani sen kesinlikle umudunu yitirme. tedavine devam et ama yüreğin ne diyorsa onu yap. sana tek tavsiyem bu. dualarımız senin için tedavin sonuç verir inş. diye yazmam da o yüzden. senden en kısa zamanda güzel haber bekliyoruz cnm. bir de sen iğne kullanırken mi bu kayıpların oldu kaçlık iğne kullandın coraspin kullandınmı bunları da yazarsan daha iyi bilgi edinmiş olabiliriz cnm senin hakkında ve belki fikir yürütebiliriz bildiğimiz kadarıyla.
Cnm Dr değiştir diyemem sinan hoca çok iyi güven veriyo insana en azından bu ay gittiğinde bi bak gelisme olmazsa benim kadar bekleme tabi başka dr araştır o zaman. Ben sinan hocanın ilaçlarına devam ettim öncelikle coraspin bemiks folbiol onun verdiği şekilde Biliyosun zaten. Sonra bana anti koagulasyonn testi yapmisti pozitif çıkınca günde 1 prednol başlamıştı ona da devam ettim hiç bırakmadım. Sonra hamile kalmayi düşündüğüm aydan itibaren 0.6 clexan başladım o ay deneyemedim mardindeydim zira. Sonraki ay denedim olmadı. Tabi bu arada cleksani hic birakmadim Ve en son ay umudum da yoktu çok erken kan tahlili yaptırdım ki artık iğneyi birakalim diye ve karnımdaki minik sürpriz yaptı gelmiş minnos. Böyle cnm iğneye bence de sen erken başlamalısin. Dozunu da karar verecek iyi bir dr bul malisin. Ama sanki erken baslarsan sana 0.4 ya da 0.6 yeterli gibi geliyo bana. Ben önce 0.6 başladım ama hamile kalınca anti faktöriyel fx a testi yapıldı 0.8 e çıktı doz şu an. Sinan hoca sana anti koagulasyonn testi yaptırdımi onu muhakkak yaptır. Ins. Sen de ümidini kesme cnm olacak emin ol. Adım adım ilerleyeceksin bak gör. Koçani takma maya çalış. Benim ki de bana çok çektirdi. Milletin kocası karisi çocuk doğursun diye bekler benimki dr dr geziyorum çözüm arıyorum diye burnumdan getirdi ona kalsa birakalim dim bu isin peşini o yüzden sen kendi bildiğini yap cnm.Şenay, İki hamileliğimde kese görününce başlandı. Diğer ikide hamile olduğumu öğrenince iğneye başladım. Hepsinde de 04 cleaksn yaptım. coaspin 100 lük kullandım. Hepsi de iğne kullanırken düştüler.
Senin gibi dr değiştirmeyi düşünüyorum. Sen hamilelikte önce neler kullanmıştın, yazarsan sevinirim.
sekorktum 37344757 .!.:Cnm ben 10 haftaligim akıntı var doğum olamaz değilmi :) saka cnm enfeksiyon olabilir bende de var dr enfeksiyon dedi ilaç verdi bence dr a danis derim aklında şüphe kalmasin
masallah eliff sona yaklasiyosunCoraspirini kullaniyorum.igneyede devam.iğneyi doğumdan sonrada yapcam.asilama yapan doktorum coraspirini doğumdan 20gun once igneyide iki gün önce Birak dedi amA benim korkum birden kanamam yada suyum gelir apar topar doğum olursa naparim diye dusunuyom.tahtali koyu boylarim artik.olmem önemli de degilde bebeğine kim bakar.bakacak kimse yok.bazen aklima geliyor agliyom.elif ağlama bebeklerde etkileniyordur diyorum ama elimde değil.neşe facede ikiz anneler kulübünü dedi.faceye girdigim zaman bitek oraya bakiyorum.çok şey ognendim.senin dediginede bakim.sen ne zaman birakcan coraspirinle iğneyi.doktor soyledimi.bu arada cinsiyet oğlan galiba. Minik prensim demisin :)
hayirli olsun sende hamileymissin canimcnm trombofili paneli diye geçiyo genetik testlere bakılıyor birde protein c ve protein s ye bakılması gerekiyor
Allah razı olsun cnm evet baya bi kaybım olmuştu çok şükür şimdi iyiyiz bebisim umarım iyi olur sen de olgusunu Güle güle büyüt cnmhayirli olsun sende hamileymissin canimseninde 5 kaybin vardi demi yanilmiyosam
bende sukur 6. ogluma kavustum..ins sorunsuz hamileligin ve dogumun olur:)
tahlil sonucumu yorumlr mısınız arkadaşlar anti xa yptırmıştım ama bişi anlamadım.
tşk ederim canım cevap için.evet canım sabah akşam 04 kullanıyom toplamda 08 bide yarımdan birazfazla aspirin ...fakat en son dr iğnenin dozunu 06 ya çekelim demişti ben şimdi napıcam iğnenin dozuu düşürmeme gerek var mi ki ..dr antixa tahlili falan istemiyo çok müdehale ediyomuşum işine dra srmayada korkuyom ama gidince yinede sorcam.dozu fazla değil demi şenaycımcnm iyi çıkmış referans aralığı içinde iğne dozun iyi yani sen günde iki tane kullanıyordun değil mi 0.8 yani
Hayır cnm gayet iyi bence de düşürmeye gerek yok dr a göster bence sonucunu onlar da bilerek is yapsinlartşk ederim canım cevap için.evet canım sabah akşam 04 kullanıyom toplamda 08 bide yarımdan birazfazla aspirin ...fakat en son dr iğnenin dozunu 06 ya çekelim demişti ben şimdi napıcam iğnenin dozuu düşürmeme gerek var mi ki ..dr antixa tahlili falan istemiyo çok müdehale ediyomuşum işine dra srmayada korkuyom ama gidince yinede sorcam.dozu fazla değil demi şenaycım
Arkadaslar merhaba herkesin durumu iyi gordugum kadariyla masallah hamilelere, isteyenlerede en kisa zamanda insalah, eski dogum yapan arkadaslrdan falan igeneyi kesme zamaniyla ilgili bilgileriniz nasil benim dr um doguma bi hafta on gun kala kesriz demisti istanbulda gittigim perinatolgada sordum 36. Haftda kesebilirsin dedi ama korkuyorum acikcasi bakalim dr um ne zamaan keselim diyecek ben kesmek istemdigmi solemeyi dusunuyorum bi yandanda yanlismi yaparim diorum igneyi hala karnimin kenarlrindan yapiorum ama gunduz yapiorum aksam dustan sonra kanama yapio igne yerim bazen uzunda suruo sizinti kanamasi korkuorrum ole olunca dr a soleyince aptt bakio ama oda yuksek degil alt limite yaklasio zaman azaldi allahim hepimizin hakkinda gonlumuzdekini hayirlisiyla sonuclandirsin insallah
Cnm mikrop olmaz da eğik iğneyi nasıl vurcan ayrıca niye rapor çıkartmayo lar yazık değilmi bu halde 10 günde bir ilaç yazdırıyosun dr a söylemedin mi rapor isiniArkadaşlar dun iğne vurulurken elimden dusurdum.iğnesi eğildi.kolanyali pamukla igneyi düzeltip sildim.vurmak istedim cok ugrastim.ama etimden gecmedi.Esim at onu dedide duruyo.ignesiz kalip mecbur kalirsam lazim olur diye.bayramlarda hafta sonlarında ignesiz kalmistim.Allahtan arkadadim 5kutu 0.6clexan vermisti.onlari kullanmistim.bir rapor yapamadim.10gunde bir yazdiriyorum.oda bazen farkedemeden hafta sonuna denk geliyor.atsammiki bebisler mikrop kaparlarda Allah korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?