- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
- Konu Sahibi melodysilk
-
- #6.741
Elifcim umarım acıların biran evvel geçer bebişlerin de inş. Biran evvel sağlığına kavuşur. Isim konusu bizde de büyük sorun ben kendi istediğimi koyarsam o isimle değil de kendi istediği isimle hitap etmekle tehdit ediyo benimki. Ya bu kadar ugrasan biziz isim koyma hakkını bile vermiyor neymiş o erkekmiş hemen erkeklik gururuna bağlıyor. Ben zeynep istiyorum o kesinlikle istemiyor. Benim Önerdiğim isimleri listeye bile almıyor şimdilik Belgin ve nilüfer isimlerini önerdi. Belgin Türk ismiymis öbür isimler arapça Farsça olduğu için biz arapmiyiz diyor istemiyor. Ben de çok eski bir isim olduğundan istemiyorum ısınamadim senin bebişlerin de Beyza güzel Feyza yi beğenmedim belki busra olabilir müjde anlamına geliyo
Elifcim geçmiş olsun.bende E
Elifcim geçmiş olsun.bende Elif ve Azra çok beğeniyorum. Irem de güzel. Uyumlu isimler koyabilirsiniz. Sağlıklı olsunlarda. Niye iltihap varmış. O kadar antibiyotik kulkandin
elifçim benim de zor oldu sezeryanım inan hala ağroyor bazen. ama ilk bir hafta çok zordu. yürüken ağlıyordum zorumdan. geçer inşallah bol bol nescafe iç benim anestezistim öyle demişti ama ben hiç içmedim şimdi sezeryan yerim 2 -3 parmak altı ve üstü hala uyuşuk. his kaybı var. isim konusunda büşra ve betül ya da şenay ve şeyma nasıl :)
Cnm artik ben isim konusunu çok takmıyor um kızımın ileride sevmeyi bir işim olmasın yeter diye düşünüyorum öncelikli hedefim sağlıkla doğması o sağlıklı olsun da varsın ismini babası koysun o sevsin ben nasıl olsa her türlü severim çift isim ben de istemiyorum hele birini ben diğerini o koyarsak ben bi isimle o diğer isimle çağırır çocuk ablak olur tek güzel bir işim olsun a sizin ikiz birinin ismini sen diğerini babası koyar bence en mantıklı çözüm bu olmazsa da istediğin üzülme bebişlerini koklamak bile herseye değer bize erkeklik taslıyorlar bizimkiler zoru basaran biziz kaymağını onlar yiyecek benimki ben bakmam ancak severim diye şimdiden pazarlıklara başladı bileYok arkadaş nüfus kağıdı çıkmadan belli olmicak isimler.şimdide buglem eslem diyolar.ben eşlemi beğendim de buglem hoşuma gitmedi.Beyza busrada iyiymis.istiyolarki herkezde bulunmayan isim olsun.bende anlamları güzel olsun.göbek adları emine fatma olacak.sağolsun kaynanam yüzünden.anası ile kocasinin anasının adi.kirmamak için koycaz.sizde anlasamiyosaniz.çift koysaniza.tabi artik biriniz anya biriniz konya dersiniz :) bizimkide öyle olacak.o yüzden çift istemiyordum ama napalim kırmak istemiyoz.
Cnm artik ben isim konusunu çok takmıyor um kızımın ileride sevmeyi bir işim olmasın yeter diye düşünüyorum öncelikli hedefim sağlıkla doğması o sağlıklı olsun da varsın ismini babası koysun o sevsin ben nasıl olsa her türlü severim çift isim ben de istemiyorum hele birini ben diğerini o koyarsak ben bi isimle o diğer isimle çağırır çocuk ablak olur tek güzel bir işim olsun a sizin ikiz birinin ismini sen diğerini babası koyar bence en mantıklı çözüm bu olmazsa da istediğin üzülme bebişlerini koklamak bile herseye değer bize erkeklik taslıyorlar bizimkiler zoru basaran biziz kaymağını onlar yiyecek benimki ben bakmam ancak severim diye şimdiden pazarlıklara başladı bile
cnm yaaa inş çabucak toparlarsın sütün de bol bol gelir. kayınvaliden de büyük ya onun istediğini yapınca kendini saymış olduğunuzu düşünecek kendince bence de kırmamak adına ikinci isim onun dedikleri konulabilir. mesela birinin adı emine eslem gibi olabilir ama siz eslem diye çağırırsınız. ama buğlem mi o neymiş hiç duymamıştım onu kesinlikle koymayın bence kulağa hiç hoç gelmiyor bir de çocuk birine ismini söylediğinde ileride tekrar tekrar söylemek zorunda hiç anlaşılır bir isim değil buse falan da güzel isim eslem ile busem olsun illa kafiyeli istiyosa :)Aha benim kocada aynini dedi.ben kaynanamla kaliyomya birini anasi diğerini ben bakcakmisim.kaynanam evde durmuyoki.aksamlarida erkenden yatıyor.bugün eşim buglemle eslem koyalım dedi.annesine de söyledi.Ben bastan ne istedigmi soyledim artik karismiyorum dedi.moralimi bozdu agladim.ta ilk günden itibaren kaynanam biri anasinın adi olsun diğeri kocanın anasının adi olsun diyordu.emine ile fatma.bizde onları istemiyoruz.baktım dariliyo göbek adi koyarız dedik ama istiyoki sadece o olsun.bu kadar da anlayışsızlık olmazki.40yasinda çocuğum oldu.kendi sevdiğim isim olsun istiyorum.eminede fatmada mübarek isimde turkiyenin yarısı o isim.ben ayniyim.karnının acısı.belimin ağrısı.öksürük.bugünde goguslerim sisti.ama gene sut yok.annemde banyo yapmadan sütun inmez dedi.bugün 3.gün banyo yapcam.pansuman malzemeleri aldık.Hemen iyi olsamda kizlarimin yanina gidebilsem.
Bir kisi daha var diye aklimda kaldi.ama kim hatirlamiyorum. O kisi soyler artik.kızlar bu hafta hiç dua okumadık tüm hamilelerimize okuduj sanırım okumadığımız unuttuğumuz vara söylesin ona başlayalım. hamişimiz kaladıysa bence anneleremiz bizi hiç yalnız bırakmadı onların da bebişlerinin sağlığı için okuyabiliriz tek tek zor gelirse toplu okuabiliriz ne dersiniz.
Ben de selvi ismini cok begeniyorum:)) selvi ve senay olsun:)
Haa elif hani emine koyacaktin:) kv den oyle diyordu dimi:) ama sen benim adimi istemiyordun.simdi kizimin adini da begenmedigini yazmissin
Benim kv dem hala onun adini koymadik diye laf carpiyor bize.cok zor bu isim isi. Ama ilk olarak hak annenindir.senin de iki kizin var.birini sen koy birini esin.uyumlu olmak zorunda da degiller bence.muhakkak icine sinen bir tane cok istedigin isim vardir. Hic dusunme onu koy. Ben cocuklugumdan beri kizim olursa adini ezgi koyacam derdim. O yuzden kimseye laf dusmedi bu konuda. Ikincide de ezgi koydu kardesinin adini hic mudahele etmedik.
Benim ilk sezeryan genel anesteziydi ondan cok oksurugum olmustu. Karnima yastigi bastirip oyle oksururdum. Tabi dota doya oksurmek yok.amac bogazi temizlemek gicigi goturmek.
kuzenimin de bebeginin.kaninda iltihap cikmisti.on gun kuvezde kaldi. Simdi uc aylik ve turp gibi.merak etme duzelirler.
cnm yaaa inş çabucak toparlarsın sütün de bol bol gelir. kayınvaliden de büyük ya onun istediğini yapınca kendini saymış olduğunuzu düşünecek kendince bence de kırmamak adına ikinci isim onun dedikleri konulabilir. mesela birinin adı emine eslem gibi olabilir ama siz eslem diye çağırırsınız. ama buğlem mi o neymiş hiç duymamıştım onu kesinlikle koymayın bence kulağa hiç hoç gelmiyor bir de çocuk birine ismini söylediğinde ileride tekrar tekrar söylemek zorunda hiç anlaşılır bir isim değil buse falan da güzel isim eslem ile busem olsun illa kafiyeli istiyosa :)
kızlar bu hafta hiç dua okumadık tüm hamilelerimize okuduj sanırım okumadığımız unuttuğumuz vara söylesin ona başlayalım. hamişimiz kaladıysa bence anneleremiz bizi hiç yalnız bırakmadı onların da bebişlerinin sağlığı için okuyabiliriz tek tek zor gelirse toplu okuabiliriz ne dersiniz.
Cnm ezbere okunur dua ama için rahat etmezse sen okumazsin inş isim meselesi de çok uzamadan cozulur Hakikaten gerçekten büyük sıkıntı ben artık açmıyorum isim konusunu dediğin gibi hayırlı evlat olsunlar bir de çok kötü bir işim olmasın yeterLohusalikta dua okunuyomu.buay safer ayı olduğu için lahavle Vela kuvvete illa billahil aliyyil aziym okuyorum her gün 100tane.
Farkinda olmadan ben de takmisim sanirim senin isim mevzuna:)ruyamda ipegin adini degistirecekmisiz.isim dusunuyoruz:)ben diyorum cocuk artik ogrendi adini niye degistiriyoruz falan diyorum.kabus gibiydi:)İnan yazarken sen aklıma geldin.göbek atları emine fatma olacak.ezginin anlamı şarkı besteya o yüzden olmaz dediydim.Cok zormus bu isim isi.
elifçim inşallah hep böyle güzel telaşların olur.tadını çıkar içinden hangi isim geliyosa içine sinen onu koy.bikaç ay surat yaparlar falan unutulur gider hiçbişey senin gönlünün olmasından önemli değil...eda, seda, berre ,beren,e ilgili merak öykü,duru,masal ezgi,ece,ecrin....isim seçenegi çok RABBİM HEP BÖYLE TATLI TELAŞLAR VERSİN SANA. seni nette yakalamışken iğne ve aspirinle merak ettiklerimi sorayım aspirini 32 demi bırakmıştın iğneyi ameliyattan kaç saat önce bıraktırdılar...rabbim inşallah isim telaşını bizede nasip eder sağ salim ogünleri görürüz.bu sıralar tansiyonum yükselmeye başladı tansiyon ilacı başladım,ciğer geliştirici iğne yapıldı iki doz inşallah sağ salim 35 -36 haftayı görürüzde bebişimize kavuşuruz.yoksa bende fazla dayanamicam.Dun nüfus kağıdını alacaktı eşim yollamadim buglem yuzunden.ben beyzayi çok istiyordum.çok varmış ondan diye istemiyorlar.busem güzelmiş.eşime dedim.biraz daha arastiralim dedi.imdat yangin var diye bagircam.p.tesiye kadar karar verip nufus kağıdını çıkarırız hayirlisiyla.biara kizdim git emine fatma koy gel dedim.hayırlı evlaT olsunlar da isim önemli değil diyorum ama insan genede iyi olsun istiyo.
Farkinda olmadan ben de takmisim sanirim senin isim mevzuna:)ruyamda ipegin adini degistirecekmisiz.isim dusunuyoruz:)ben diyorum cocuk artik ogrendi adini niye degistiriyoruz falan diyorum.kabus gibiydi:)
Ne olursa olsun adlari anlami guzel olmali. Ve bence turkce olmali.illa kuranda gecsin diye anlami guzel olmayan isimler bile koyuyorlar.nihat hoca da oyle demisti.anlami guzel olsun.anlamli olsun ve bence cocuk ismini soranlara birkackez soylememeli, kodlamamali ve anlamini aciklamak zorunda kalmamali.ben isim secerken bunlara dikkat ettim.
benim ismim de babannemin adiymis.babannem yokmus ben dogdugumda.babam cok severmis annesini ondan koymuslar.ama artik buyukler daha olmeden onlarin adlarini koyuyorlar.tabi onlarin istegiyle oluyor bir de.bu nasil bir egodur yaa.insanin kendi ismini torununa verme istegini anlayamiyorum. Sanki oyle olunca olumsuzlesecekler.
Benim kv de talepte bulundu.siz bilirsiniz ama gonlumden gecen bu dedi.neticede biz bildik ve koymadik onun adini.ama buna ragmen bir araya geldigimizde hep laf carpar.bizde adettir. Anne adi koyulur falan der.siz koymadiniz der surekli.kendi de kizina kv sinin.adini koymamis.icimden hep geciyor.kizinin adi niye husniye degil.o zaman demek istiyorum ama diyemiuorum iste.soylesem kiyamet kopar.sanirim uzun yillar bu taciz devam edecek bize. Kaldi ki ipegin adini ablasi koydu.bastan beru soyledik.o koyacak dedik. Bunu bile bile hala konusuyor.Isim koyma hakki ezgideydi cunku o bu kadar cok kardes istemeseydi ben coktan pes etmistim cocuk yapmazdim bu yasadiklarimizdan sonra. Kv min adi ipek olsaydi yine de koymazdim bu ismi.cok sacma yaa.
kv min bir ahbabi bize inat yapar gibi kv min adini koydu yeni. Kv dem de oh siz koymadiniz o koydu adimi diyip duruyor simdi de.saka gibi yaa:)
Maleswf bu isim meselesi cok onemli.onlarin dedigini yapsan bi dert yapmasan bi dert.sen de ayni tacizlere ugrarsin.bir de ayni wvdesiniz.en cok soz hakki bizdeyken niye bu kadar karisirlar ki.birak kv yi kocanin bile hakki yok.hele ki bizim gibiler icin hic yok.bir de bakmayiz diyorlar.bakmayacagin cocuga isum veeme hakkini needen buluyorlar.
off cok kizdim.bak simdu.ben de degisik sekilde isim problemi yasadigim icin ve hala yasadigim icin uzun uzun yazdim.
Allah kolaylik versin sana.haataneden cikmadin mi daha.
Elifcim yasaklilar listenemi eklendim.st: 38153551 .!.:Evet ya beni yalniz birakcaklar biliyorum.bu çocuklar benim diyorum eşime.bütün çileleri ben cektim.ben uğraştım diyorum.bende çift isimliyim.çok zorluk yaşadım.evdekiler ve akrabalar nuran derdi.arkadaşlarım elif derdi.nurani yok etmek için çok uğraştım.gene tek tük söyleyen var nurani.ben elifi çok seviyorum.simdi biri eslem emine olcak kimi emine dicek kimi eslem dicek.benim yaşadıklarımı yasicak.yavrularını çok özlüyorum.agliyorum gidemiyorum diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?