- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
- Konu Sahibi melodysilk
-
- #7.121
Cnm çok yorma kafanı inan düşününce daha da kötü oluyo insan. Mthfr biraz daha hafif pihtilaşma ama tabi kişiye göre değişiyo. Benim igne dozu için anti fx a testi yapılmıştı hamileliğim in başlangıcında düşük gelmisti test sonucu 0.6 kullanıyodum 0.8 e çıkarıldı özel laboratuvarlarda bakılıyor için rahat etsin dersen bi baktır. Bu testten sonra da bir kez aptt bakıldı o normal gelmisti ondan sonra bir daha bakılmadı dr yeterli dedi ben de allaha sığındım zaten çok kafama takma maya çalışıyorum. Prof lar öyle cnm adamlara göre o kadar basit ki bazısı bu pihtilaşma nin düşügü neden olduğunu bile kabul etmiyor biz neyin o zaman ortada bir gerçek var ben iğneye önce başlayana kadar kalp atışı bile alamıyordum. Düşüklerin oluyo kimyasal gebelik deyip geçiyorlar ne kimyasal i herkesin niye dusmuyo o zaman 4 kere arka arkaya kimyasallar beni mi buluyor. Testing yaptı için rahat etsin ondan sonra da dualarla allaha Sığın
Düşündükçe daha kötü oluyorum ama düşünmeden de duramıyorum fxa yi nerde yaptırdım bide aptt yi her hastane yapar mı
YasakYasak ye hiç bir doktor birsey demedi aksine hiç yasak yok dedi ben biraz araştırdım bazı yiyecekler pıhtılaşma yi artırıyor mus. Kendi kendime diyet uygulamaya çalışıyorum. Kivi ve limon dikkat edeyim. Yardım için çok sağolun ra adamlar doktorlar doğru düzgün cevap vermiyorlarMthfr mutasyonlar icin diyet onemliymis. Ama ben diyet yapan biri olarak cok da gerekli oldugunu dusunmuyorum. Ignenin yettigini dusunuyorum. Igne dozu icin de arada ayda ya da iki ayda bir aptt baktirabilirsin. Hatirladigim kadariyla 29 un alti tehlikeli oluyor. Her ne kadar alt sinir 25 olsa da. Ama burda bir kac arkadas kivi ve limon tuketerek aptt degerini artirdigimizi test ettik. gunde bir kivi yiyebilirsin. Diyet olarak da yasaklari abartmada tuketebilirsin bence. her dr vermez diyet ama dikkat etmenin zarari olmaz. Hayvansal tum gidalar, yagli tohumlu yiyecekler kuruyemis gibi, bulgur. Bunlara dikkat et ve tum yemeklerini zeytin yagi ile yap ve cavdar ekmegi tuket. Allah yardimcin olsun.
Benim değerlerim de aynı söylediğin gibi. Ben günlük 0.6 clexane kullanıyorum. Doz için ben tahlil yaptırdım. Doktor böyle devam edelim dedi. Doz yeterliymişMthfr 1298 heterozigot ve protein s çok düşük . Bide sizler hemetologo gittiniz mi. Hafta sonu profa gittim ama beni hiç memnun etmedi. Sorularima zorla cevap verdi. Pıhtılaşma da Igne nin dozu için test yapiliyormus siz yaptirdiniz ki. Ban aramadi. Hiç yasak vermedi. Normal bi gebe gibi davrandı. Icim Hiç rahat degil
Mthfr 1298 heterozigot ve protein s çok düşük . Bide sizler hemetologo gittiniz mi. Hafta sonu profa gittim ama beni hiç memnun etmedi. Sorularima zorla cevap verdi. Pıhtılaşma da Igne nin dozu için test yapiliyormus siz yaptirdiniz ki. Ban aramadi. Hiç yasak vermedi. Normal bi gebe gibi davrandı. Icim Hiç rahat degil
Cnm benim allah sana 2 katı yardım etsin gerçekten zor günler geçiriyorsun inş. Çabuk düzelir meleklerin. Sütun de artar inş. Ama bildiğim kadarıyla sıkıntı stres etkiliyor sütü canını sıkma diyeceğim ama biliyorum elinde değil. Ins. Zamanla düzelir sütünün miktarı. Evet benim eşim biraz tuhaf onun da bilinçsizlikten olduğunu düşünüyorum sonuna yaklaştıkça galiba korkusu artıyor. Hep düşünce o da hala inanamiyo bebegımız in olacağına geçen muayeneye beraber gittik canlı görünce bi tuhaf oldu farkettim. Bende Hayirlarla zamanında sağlıkla dogsun diye dua ediyorum hep. Burada çoğunun emzirme problemi olunca açıkça sı ben de korktum ama nasip kismet inş. Çok iştahlı cop cop emen bebiş olur benim de sütüm bol olur inş. Rabbim senin ve meleklerin in de yardımcısı olsun cnm
Elif
Uzulme sut icin canim. Moralini yuksek tutmaya calis. Olursa olur olmazsa da yapacak birsey yok. Oyle boyle buyuyorlar. Hepimiz istiyoruz emzirmeyi ama emneyince kesiliyor malesef. Benim uc ay olunca kesildi. Hala arada ruyamda emzirdigimi goruyorum cok seviniyorum uyaninca gerceklerle yuzlesiyorum. Bunda cok istemistim emzirmeyi cok dua etmistim ama olmadi. Bazen ipege ikram ediyorum:) cocuk ne oldugunu bile bilmiyor:) oynuyor sadece agzini bile degdirmiyor:)
Günde bi sefer mi oluyorsun igne başka ilaç kullaniyormusunBenim değerlerim de aynı söylediğin gibi. Ben günlük 0.6 clexane kullanıyorum. Doz için ben tahlil yaptırdım. Doktor böyle devam edelim dedi. Doz yeterliymiş
Rabbim hayirli evlat etsin ikozlerini saglik sihhat versin.Doktorunuz nasıl bi tedavi uyguladı söze. Daha o çeki düşuklerde ilaç kullanmadiniz mi iğne corasprin falan. Diyet verdimi doktor. Hamilelikte nasıl ilaç kullandiniBenimle ayni pihtilasmaniz.bende de 1298heterozigot ve protein s dusuk.4kurtajimdan sonra asilamayla ikizlerim oldu.Allahım isteyen herkeze nasip etsin.
Bir sefer oluyorum evet. Onun dışında folik asit ve vitamin kullanıyorumGünde bi sefer mi oluyorsun igne başka ilaç kullaniyormusun
Çok sağolasın yardımların içinBir sefer oluyorum evet. Onun dışında folik asit ve vitamin kullanıyorum
Hayırlı olsun cnm inş. Gönlünce olur bebisin sıkıca tutunur sana. Hibor iğneyi bilemiyorum ben oksapar kullanıyorum igne dozu da her dr a göre değişiyo. Bazıları kiloya göre belirliyor bazen de bir düşük de az doz kullanılıyorsa diğer hamilelikte artırılabilir. Bazıları da bazı testler var ona göre ayarliyorlar ki benim öyle oldu. Diyete konusunda da protein ürünlerini abartmadan ye. Et süt yumurta vs. Kürü baklagil yedigin gün et yeme mesela. Bulgur yasak. Sakatat yasak sucuk salam sosis yeme. Kuruyemiş de abartmadan ye cnmkızlar merhaba.. 2 düşüğüm var. sonuncuda genetik testler yapıldı ve mthfr a1298c homozigot mutasyon saptandı. diğerleri normal. 23ünde gebelik testinde bhcg değerim 84tü. bugün tekrar kan vereceğim umuyorum 160ın üstüne çıkar.zaten 4-5 aydır coraspin ve folbiol kullanıyorum. 23ünden beri de hibor iğne 7500 0,3 ml iğne kullanıyorum. bu iğneden kullanan var mı hiç? genelde clexane kullananların olduğunu gördüm. bir de bu dozlar neye göre veriliyor bana herhangi bir test verilmedi. ama sanırım iğnenin dozu kuvvetli bir doz. bu esnada ben neler yapabilirim nelerle beslenmem gerekir?
Rabbim hayirli evlat etsin ikozlerini saglik sihhat versin.Doktorunuz nasıl bi tedavi uyguladı söze. Daha o çeki düşuklerde ilaç kullanmadiniz mi iğne corasprin falan. Diyet verdimi doktor. Hamilelikte nasıl ilaç kullandini
Hayırlı olsun bebişin canım .rabbim sağlık sıhhat uzun ömür versin.çok sükür sağsalim dogdu ya inşallah küvözdende çabucak çıkarda kavuşursunuz .Kizlar ben dün dogum yaptim cok sükür rabbime..ama kizim in gece atesi cikti ka tahlili yaptlar ve crp degeri falan yüksek diye en az 10 gün yeni dogan yogunbakimda yatiracaklarini söylediler.çok üzgünüm kokusunu alip birakmak cok zor okdu tamam bunada sükür ama çok özledim simdiden.sütümüdr sagmaya cakisiyorum ama ilk gnler olduu icin cok zor oluyor.elif sen ne yaptin sütünü saviptami vermistin o dönem benim ilk günler olduundanmi bu kadar az geliyor sütüm
Bende seni merak ediodum iyi oldugunuza sevindim dert etme sariligi gecicektir ama iyi beslenmesi lazim mamayla daha cabuk gecio su sariligi atmaya yardimci oluo mama destegi bu konuda ise yarayacaktir diye biliorum biz hastalandik grip oldum benden ufakliga gecti 2 gece yattik hastnede hava verildi antibiotik verildi yarin son ilaflarimizi kullanicaz cok sukur iyiyiz ama burun temizlmeyi hic sevmio otribebeyle cekioruz eller kollar durmuo yavrum cok etkilendi uykulari cok huzursuz surekli sicrio korkuo uyanio elleryle kenidni korumaya calsio uzuluorum bu haline unutucak insallah hastnede cok zorladilar burnunu aspire ederken cok kucuk daha hasta olmasi cok zor oluomusmrb arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli şifremi unutunca bi türlü girip yazamadım.biz cok sükür iyiyiz en son kalça kontrolümüz vardı bişi çıkmadı.sarılık olmuştuk hala geçmedi uzamış sarılıkmış dr evham yapma diyo.zor güç ilk 20 günün ardından emzirmeyi başarmıştım ama bugünlerde bebeğim doymuyo sanırım. mama aldık sma ama bebişim onuda fazla içmiyor bugünlerde huzursuz.elifçim sen nasılsın?bakıyorum maşallah ikizlerle yazıyosun yinede nasıl oldu güzel kızlarımız büyüdü mü.mihrimah canım sen napyosun bebişin nasıl?şenaycım sen nasılsın nasıl gidiyo hamilelik ne zaman doğum?
Mutasyonumuz ayni clxane 0.4 kullanidm doguma kadar gunde bir kez ve folbiol oda dpguma kadar birakilmadi mthfr mutasyonlarin folik asit onemli diye bunlar disinda 2.ayda coraspirini biraktim ve normal gebelikte verilen vitaminleri kullandim beslenmeye gelince diyet uygulamadim pijtilasma icin hatta bulgur kuruyems yasak listesinde bazilarinda ama gebekik sekeri nedeniyle ben agirlikli olarak bulgur ve etle beslendim hergun mutlaka findik ceviz ve badem tukettum bebegin gelisimi icin pihtilasma iicnde limon tukettim hergun kivide tuketebilrsin insallah kan degerin artmistir guzel bir gebelik gecirir yavrunu kucaggina saglikla alirsinkızlar merhaba.. 2 düşüğüm var. sonuncuda genetik testler yapıldı ve mthfr a1298c homozigot mutasyon saptandı. diğerleri normal. 23ünde gebelik testinde bhcg değerim 84tü. bugün tekrar kan vereceğim umuyorum 160ın üstüne çıkar.zaten 4-5 aydır coraspin ve folbiol kullanıyorum. 23ünden beri de hibor iğne 7500 0,3 ml iğne kullanıyorum. bu iğneden kullanan var mı hiç? genelde clexane kullananların olduğunu gördüm. bir de bu dozlar neye göre veriliyor bana herhangi bir test verilmedi. ama sanırım iğnenin dozu kuvvetli bir doz. bu esnada ben neler yapabilirim nelerle beslenmem gerekir?
Cnm benim cok geçmiş olsun inş. Duzelir bebisin en azından artık gözün goruyo ona dokunabiliyosun gerçekten büyük nimet. Annelik zor zanaat. Biz de iyiyiz çok şükür her kipirdadiginda allaha şükrediyorum. 30 haftaya giriyoruz. nasipse inş. Dogum Mayıs 10 gibi gözüküyor ama tabi artık ne zaman olur bilemiyorum. Benim de normal doğum olmayacak gibi büyük ihtimal plesanta asagida hala normalde yukarı çıkması gerekiyordu ama çıkmadı. o yüzden nisan sonu Mayıs başı olur gibi görünüyor. Hayırlısı bakalim.mrb arkadaşlar uzun zaman oldu girmeyeli şifremi unutunca bi türlü girip yazamadım.biz cok sükür iyiyiz en son kalça kontrolümüz vardı bişi çıkmadı.sarılık olmuştuk hala geçmedi uzamış sarılıkmış dr evham yapma diyo.zor güç ilk 20 günün ardından emzirmeyi başarmıştım ama bugünlerde bebeğim doymuyo sanırım. mama aldık sma ama bebişim onuda fazla içmiyor bugünlerde huzursuz.elifçim sen nasılsın?bakıyorum maşallah ikizlerle yazıyosun yinede nasıl oldu güzel kızlarımız büyüdü mü.mihrimah canım sen napyosun bebişin nasıl?şenaycım sen nasılsın nasıl gidiyo hamilelik ne zaman doğum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?