- 30 Haziran 2013
- 21.996
- En iyi cevaplar
- 1
- 18.146
- 498
- Konu Sahibi melodysilk
-
- #7.361
0.4luk yazdı normal dr ama yılların doktoru hanı genc tecrubesız bı dr degıl 60 yaısnda var ben başladım ıgnelere yaa ama sadece ıgne kullancam aspırın ıcmıycem bu dozlar dusukmus saten cnm yuksek doz degılmıs ben başka bı kızla konustum bızımkının aynısı o da 0.4luk kullanmıs kızında bebegı beslıyormus rıske atma kullan dedı yan etkısı burun kanaması ve morarmaymıs başladım vallacanım benm doktor perintolog muhtemelen bize 0,2lik yeter..0,4 lük yazanda normal kadın doğum doktoru.. ikisininde bana dediği hiç bi yan etkisi yok..sana kaçlık yazdı yazan doktor..
o zamn benm sure normaldr demi canm..7 oldu tam olarak cnm 8 kaasımda suk yaptım 8 mayıs son adetım
normal canım kı dusun ben bu aylarda tedavı oldum hatta gecen ay 3 yumurtam vardı olmadı gebelık ne zaman kısmetse o zaman oluyor bu ay bır yumurtam vardı geldıo zamn benm sure normaldr demi canm..
bende 2 kere duşuk yaptım ve sonra mthfr A1298 homozigot olduğumu oğrendim.
şimdi hamile kalıyimde iğneyebaşliyim diyorum
sen yumurtlama takibinde miydin. Çatlatma iğnesi fln yaptın mı yoksa kendisi mi çatlamışnormal canım kı dusun ben bu aylarda tedavı oldum hatta gecen ay 3 yumurtam vardı olmadı gebelık ne zaman kısmetse o zaman oluyor bu ay bır yumurtam vardı geldı
takıpteydım bu ay ama onumuzdekı ay asılama yapacaktı drum hıc uzerınde durmadım 3. gunu testlerı yaptırdım 13. gunu bıda gıttım yum vardı iğne verdı olmayacak nasılsa dedım beklemıodum da hiç ama oldu stres yapmamak laızmmıs demek bıde ben pkoyum karbonhıdrat yemedım bol çılek yedımsen yumurtlama takibinde miydin. Çatlatma iğnesi fln yaptın mı yoksa kendisi mi çatlamış
bnde dun dktra gittim hormonlarıma baktı dktr gayet iyi dedi. Sadece rahim ağzında enfeksiyon varmış ilaç verdi. İnşllh bu ay olurtakıpteydım bu ay ama onumuzdekı ay asılama yapacaktı drum hıc uzerınde durmadım 3. gunu testlerı yaptırdım 13. gunu bıda gıttım yum vardı iğne verdı olmayacak nasılsa dedım beklemıodum da hiç ama oldu stres yapmamak laızmmıs demek bıde ben pkoyum karbonhıdrat yemedım bol çılek yedım
ınsallah canım tez zamanda olur ama gebelıgın ılk haftaları cok zor zaman gecmıyo endıse telaş bıtmıo bu endıseyı tez vakıtte yasarsın ınsallah cnm ben keseyı gordum sayılır ama pazartesı yıne bakılacak o gun daha ıyı gözukur ınsallah korkuyla beklıyosun ıste ya bısey olursa dıye bugun ıgnelerı vurayım mı vurmayım mı dıye tutustum resmenbnde dun dktra gittim hormonlarıma baktı dktr gayet iyi dedi. Sadece rahim ağzında enfeksiyon varmış ilaç verdi. İnşllh bu ay olur
allh bi daha o acıları yaşatmasın canm.. Vlla benm bildiğim homozigot heterezigota gore daha tehlikeli. O yuzden homozigota doktr kesinlikle iğne kullan diyo . Benm gurubum olduğu için çok araştrdım. Ama heterezigotu tam bilmiyorum iğne konusunuınsallah canım tez zamanda olur ama gebelıgın ılk haftaları cok zor zaman gecmıyo endıse telaş bıtmıo bu endıseyı tez vakıtte yasarsın ınsallah cnm ben keseyı gordum sayılır ama pazartesı yıne bakılacak o gun daha ıyı gözukur ınsallah korkuyla beklıyosun ıste ya bısey olursa dıye bugun ıgnelerı vurayım mı vurmayım mı dıye tutustum resmen
Bende arastirdim biraz heyerozogotlarla konustum aspirin yeterli ama riske atma dediler banaallh bi daha o acıları yaşatmasın canm.. Vlla benm bildiğim homozigot heterezigota gore daha tehlikeli. O yuzden homozigota doktr kesinlikle iğne kullan diyo . Benm gurubum olduğu için çok araştrdım. Ama heterezigotu tam bilmiyorum iğne konusunu
canım bana 0,4 lük veren doktor sonucuma bile bakmamıştı hatta hangisinde pıhtılaşma var diyerek..gidince ben demiştim pıhtılaşma çıktı sonuçlarımda direk 0,4 lük yazmıştı..bazı doktorlar bu tahlilleri yaptırmadan bile verebiliyormuş..dün eşime dedim oda dedi ilacın hepsini vermiyorum zaten muhtemelen 0,3lük kısmı giriyor...şimdiye kadar be sorun yaşamadım...riske atmak istemediğimde 0,4lük yaptırıyorum bende...sağlıkla gelsin kuzularımız0.4luk yazdı normal dr ama yılların doktoru hanı genc tecrubesız bı dr degıl 60 yaısnda var ben başladım ıgnelere yaa ama sadece ıgne kullancam aspırın ıcmıycem bu dozlar dusukmus saten cnm yuksek doz degılmıs ben başka bı kızla konustum bızımkının aynısı o da 0.4luk kullanmıs kızında bebegı beslıyormus rıske atma kullan dedı yan etkısı burun kanaması ve morarmaymıs başladım valla
Ben bir gun once biraktim. Cunku acil sezeryan olmam gerekti. Bir kac gun once birakilabiliyor igne. Aspirin daha once birakiliyor. Arkadasin dr una guvensin. Bu asamaya kadar dr uyla gelmis. Igne birakmanin ne kadar zor oldugunu biliriz. Icini rahatlatmak icin kivi yesin ve limon suyu icsin. Bunlar kani sulandirir. Kiraz da yesin.
Cnm ben normal doğum yaptım son güne kadar 0.8 lik igne kullandim. Bazı arkadaşlar 3 gun once bazıları 1-2 hafta önce bıraktılar aslında dr a göre değişiyor bildiğim kadarıyla 12 saatte iğnenin etkisi geciormuş o yüzden çok önce bırakmaya gerek yok. Ama coraspini 3 hafta öncesinde kestik coraspin kanama süresini uzatiyormus.
yaptım dun gece ıgnemı yaa dra da sordum bısey olmaz dedı yalnız dogumdan 36 saat once bırakmak lazımmıs olur da erken dograrsa kı benım erken dogum rıskım cok yuksek o durumda ne olacak bılmıyorum uff cok rısklı durumlar yaa pazartesı gıdıcem dra o zaman tekrar sorarımcanım bana 0,4 lük veren doktor sonucuma bile bakmamıştı hatta hangisinde pıhtılaşma var diyerek..gidince ben demiştim pıhtılaşma çıktı sonuçlarımda direk 0,4 lük yazmıştı..bazı doktorlar bu tahlilleri yaptırmadan bile verebiliyormuş..dün eşime dedim oda dedi ilacın hepsini vermiyorum zaten muhtemelen 0,3lük kısmı giriyor...şimdiye kadar be sorun yaşamadım...riske atmak istemediğimde 0,4lük yaptırıyorum bende...sağlıkla gelsin kuzularımız
strese sokma kendini adre...no problem...kan pıhtılaşma topiği var gebelik bölümünde doğumdan bir gün önce bile bırakan var..şimdiden telaş yapma..haftalar ilerledikçe alışırsın içindeki endişede azalır...yaptım dun gece ıgnemı yaa dra da sordum bısey olmaz dedı yalnız dogumdan 36 saat once bırakmak lazımmıs olur da erken dograrsa kı benım erken dogum rıskım cok yuksek o durumda ne olacak bılmıyorum uff cok rısklı durumlar yaa pazartesı gıdıcem dra o zaman tekrar sorarım
ewet sımdı dusunecegım son sey dogum hele bı su asamaları gecelıp bakalım kalp atısı var mı ben her duruma hazırladım kendımıstrese sokma kendini adre...no problem...kan pıhtılaşma topiği var gebelik bölümünde doğumdan bir gün önce bile bırakan var..şimdiden telaş yapma..haftalar ilerledikçe alışırsın içindeki endişede azalır...
vardır onu kalp atışı annesi...kıpır kıpr içinde oynadığını göreceksin zamanlaewet sımdı dusunecegım son sey dogum hele bı su asamaları gecelıp bakalım kalp atısı var mı ben her duruma hazırladım kendımı
cok sukur ınsallah oyle cnm ınsallah vesvese yapıyorum ben farkıdayım neyse su olumsuzları kafamdan atamasam da dıllendırmeyım en azındanvardır onu kalp atışı annesi...kıpır kıpr içinde oynadığını göreceksin zamanlarelax..başka şeylere odaklan sil kafandakileri...tedavini oluyorsun çok şükür Rabbime güven
Ins. Sağlıkla kavuş sun bebeğine canım güzel heyecanlar bunlar tadını çıkarsın stres yapmasın.Allah senden de razı olsun canım benim
salı günü de iğnesini vurdu
çrş dan itibaren vurmmadı
5 gün vurmamış olacak
bakalım hayırlısı
özelden de yazışmıştık seninle hamileliğin 12. haftasında
şimdi 38. haftadayız çok şükür
dualarınızı esirgemeyin olur mu
sevgilerimleeeee
:)) Allah senden de razi olsun. Rabbim arkadasina sag saglim dogum.nasip etsin. Amin. Allah kimseyi bu yolda koymasin.Çokkk teşekkür ederim
ne zaman soru sorsam Allah razı olsun yetişiyorsun
nolur duanızı esirgemeyin
pzt sabah doğum inşalllah
çrş günü bıraktı iğneyi
şimdilik herşey yolunda
suyuna limon sıkıp, kirazını da yiyo
güzel Allahım onun ve tüm bebek bekleyenlerin yardımcısı olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?