- 28 Haziran 2007
- 2.135
- 1.288
- 333
- Konu Sahibi melodysilk
-
- #7.741
Yok fakültede ysptırırsan ücretsiz diyarbakır Dicle de yaptırabilirsinBen de mardin de oturuyorum ve burada o tahlilin yapılmadığı söylendi şehir dışına çıkmam gerekiyor fakat eşimin işi yüzünden uzak bir yere gidemiyorum bu testin maliyeti var mi ve en yakın nerde yapabilirim bilgin var mi
Kahve artırıyor muymuş öğrendiğim iyi oldu. Ben özellikle antefıstığı ve yeşil mercimeği biliyorumPihticanlar derim ben buradaki kadın arkadaşlarıma... kimler geldi kimler geçti bu evlat sahibi olabilme mücadelesinden ve çoğu da mutlu sonla bitti Allaha çok şükür. Önce Allah sonra doktorlarimiz ve sonra da bizlerin çabasıyla sağlıkla Kavuştuk evlatlarimiza.sonra günlük kosturmalar çocuk bakımı derken ihmal ettim burayı ve pohticanlarimi. Kısaca tekrar hikayemi anlatayım ve umut olsun herkese istedim. 2 kürtaj ile sonuclanan hamileligim oldu benim ve 2sinde de kalp atışı duymadık. Ilkinde kan pıhtılaşma ki benimki homozigot mutantti öğrendim ve 2.hamileligimde iğneye keseyi gördükten sonra baslamama rağmen Bebeğimi kaybettim.genetik test sonucu trizomi 13 çıktı yani sağlıklı bir bebek değilmiş anladığımız kadariyla.. ve 3.hamilelogimde erken davrandim erkenden kan testinde öğrendim hamlileligimi ve hemen o gün celaxan 0.4 başladım kendi kendime druma gittikten sonra ise 0.6 iğneye devam ettim.Ayrica drum gerek duymasa da metionin diyeti yaptım yani pihtilasmayi arttirabilecek gıdalardan uzak durdum. Kahve çikolata maydanoz kuru yemiş gibi ve sağlıkla aldım oğlumu kucağıma.
Metionin diye arastirirsaniz çıkar hepsi.biz farklı bünyelere sahibiz elbette en iyisini doktorumuz bilecek ama bizler de elimizden geldiğince araştırdık öğrendik paylaştık ve içimiz nasıl huzurluysa öyle yaşadık hamileliklerimizi.pihtilasmayi arttıracak gidalardan uzak durduk kısa yürüyüşler yaptık ağır kaldırmadik yükseğe uzanmadik yere egilmedik ve ayyy ben neler yaptım da koç gibi doğurdum diyen zihniyetleri dinlemedik. Bizim durumumuz özeldi ve özel yaşadık.Biz de böyle pihticanlar siz de dikkatli olun özel olun...Kahve artırıyor muymuş öğrendiğim iyi oldu. Ben özellikle antefıstığı ve yeşil mercimeği biliyorum
Merhaba canim allah bizede evlat nasip etsin insallah vetdigin bilgiler icin cok sagol sormak istedigim bir sey var dr bana hamile olduğunu öğrendiğinde gel iğneyle başlayacağız dedi tam olarak hangi haftada iğneyle basladin birde igneye rağmen bir düşük yapmışsın iğneyi geç mi yaptin düşük olasılığı var mi dr olmaz demisti baska etkenleri bilmiyorum ben çok korkuyorum bir daha yaşamak istemiyorum çok zor bir durumMetionin diye arastirirsaniz çıkar hepsi.biz farklı bünyelere sahibiz elbette en iyisini doktorumuz bilecek ama bizler de elimizden geldiğince araştırdık öğrendik paylaştık ve içimiz nasıl huzurluysa öyle yaşadık hamileliklerimizi.pihtilasmayi arttıracak gidalardan uzak durduk kısa yürüyüşler yaptık ağır kaldırmadik yükseğe uzanmadik yere egilmedik ve ayyy ben neler yaptım da koç gibi doğurdum diyen zihniyetleri dinlemedik. Bizim durumumuz özeldi ve özel yaşadık.Biz de böyle pihticanlar siz de dikkatli olun özel olun...
Merhaba canim allah bizede evlat nasip etsin insallah vetdigin bilgiler icin cok sagol sormak istedigim bir sey var dr bana hamile olduğunu öğrendiğinde gel iğneyle başlayacağız dedi tam olarak hangi haftada iğneyle basladin birde igneye rağmen bir düşük yapmışsın iğneyi geç mi yaptin düşük olasılığı var mi dr olmaz demisti baska etkenleri bilmiyorum ben çok korkuyorum bir daha yaşamak istemiyorum çok zor bir durum
Ben kan tahliliyle öğrendim çünkü bu sefer çok erken öğrenip hemen iğneye başlamak istedim yaklaşık 3.haftada olabilir yani regl tarihinin geçip idrar tahlili yapmayı beklemedim. Bu benim kararın ve tercihim di çünkü 1.sinde zaten pihtilasmayi bilmiyordum 2.sinde kesenin olusmasini bekledik yaklaşık 5.6.haftaydi ama 3.sunde bir an önce başlamak istedim.gittigim drlardan biri hamilelik için rahmi hazirlamak gerekli hamilelik düşününce belki hamile kalmadan önce başlarız demişti. Lütfen ama lütfen iyi araştırın guvendiginiz bir doktor bulun ki doktorun söylediği sizi aklen mantiken ve kalben ikna etsin.ben ya da burada ki diğer pihticanlar doktor değiliz sadece ve sadece deneyimlerimizi paylaşıyoruz çünkü uzun bir süreçten geçip evlat sahibi olduk.igne yapıp yapmama ya da ne zaman baslanmali konularinda ya da ignenin dozu konusunda doktorlar hem fikir olamiyorlar o yüzden akliniza mantiginiza ve kalbinize uygun bir doktor bulun illa ki hepimiz imkanlarimizi zorladik özel doktorlara da gittik devlet hastanlerine de en önemlisi sizi iyi hissettirsin doktorunuz.kadin doğum doktoru önce sizi sonra bebeği dikkate alırsa ki benim doktorum benim ruh halime çok iyi etki etti zaten ilk cümlesi önce senin psikolojini duzeltecegiz olmustu bence daha iyi sonuçlar alınabiliyor. Sonra zaten kimse sizi değil bebeği onemsiyor:)Merhaba canim allah bizede evlat nasip etsin insallah vetdigin bilgiler icin cok sagol sormak istedigim bir sey var dr bana hamile olduğunu öğrendiğinde gel iğneyle başlayacağız dedi tam olarak hangi haftada iğneyle basladin birde igneye rağmen bir düşük yapmışsın iğneyi geç mi yaptin düşük olasılığı var mi dr olmaz demisti baska etkenleri bilmiyorum ben çok korkuyorum bir daha yaşamak istemiyorum çok zor bir durum
Ilk çocuğunu sağlıkla kucağına alıp sonrasinda sorun yaşayan çok arkadaş vardi burada geçmişe dönüp okursaniz bulabilirsiniz.insaalah onlarda buraya geri dönüp tecrübelerini paylaşır. Allah ne güzel bir evlat vermiş inşallah 2.si de kısmet olur.AminMerhabalar bir pihtizede de benim arkadaslar 2 bebek kaybim var biri 3 digeri 4 aylikken kurtaj olmak durumunda kaldim sonrasinda genetik tahliller yapildi vs...6yasinda bir kizim var dr.um onun ignesiz nasil canli dogduguna inanamiyor (o donemde bu rahatsizliktan bi haberdik) simdi tekrar bebek dusunuyoruz.bu ilk ayım... insallah sorunsuz sıkıntısiz gunler beni bekliyordur
hayvansal gıdalardan mümkün olduğunca kısıtlı yiyin. yağlı tohumlu yiyecekler, yani çekirdek fındık vb. bunlar yağlı tohumlu yiyecekler. tabiki yiyin de az yiyin, bulgur da kısıtlı, yemeklerinizi z.yağ ile yapın, çavdar ekmeği yiyin ekmek olarak, limon, kivi ve kiraz kanı sulndırır. ben günde bir kivi yedim. sağlıklı hayırlı bebekler dilerim.Kahve artırıyor muymuş öğrendiğim iyi oldu. Ben özellikle antefıstığı ve yeşil mercimeği biliyorum
Geçmiş olsun. Dr un korun dediyse korun tabiki. Rahmin toğarlanması lazım. Normalde 6 ay falan verirler. 3 ay vermişlerdi bana. Ama bundan önce düşünmen gereken pıhtılaşma testleridir. Yani pıhtılaşma için kan vereceksin ve pıhtılaşmanın derecesini öğreneceksin ve kan sulandırıcı iğne kullandıran bir dr la yoluna devam edeceksin. Hamile kalmadan önce iğneye başlayanlar oluyor. Önce dr unu bulmalısın. Geçmiş olsun.Arkadaslar oncelikle herkese mrblar benim 4 yildir cocugum olmuyodu gecen nisan ayindaaa hamile oldugumu ogrendim 4 aylik olmustu yavrum bu ay gitigimde kalbi durmustu kan pihtilasmasindan olmis kurtaj etiler beni simdide 2 ay korun diyolar bende cok korkuyorum bidaha olmaz diye hem onun acisi hem de bidaha olmazin korkusu gozlerimde yas kalmadi ne yapim sizce korunayimi yoksa olmusken bidaha deneyeyimii bu kardesinize yardim edin
Geçmiş olsun. Dr un korun dediyse korun tabiki. Rahmin toğarlanması lazım. Normalde 6 ay falan verirler. 3 ay vermişlerdi bana. Ama bundan önce düşünmen gereken pıhtılaşma testleridir. Yani pıhtılaşma için kan vereceksin ve pıhtılaşmanın derecesini öğreneceksin ve kan sulandırıcı iğne kullandıran bir dr la yoluna devam edeceksin. Hamile kalmadan önce iğneye başlayanlar oluyor. Önce dr unu bulmalısın. G Allah razi olsun tesekur ederim simdilik tahlil falan istemedi hamile kalirsan cor aspirine baslayacaksin dedi
Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benim yengem de 2 kez hamile kaldı ve 3. Ayda 2 bebeğinin de kalbi durdu 2. Bebekten sorma kan pıhtılaşmasından olduğu öğrenildi. Doktor onlara da korunmalarını önerdi ama bir başka doktora gittiler ve doktor bebeklerin ölmüş kürtaj olmuşsun korunursan 1 yıl kadar yumurtalıkların ölebilir tekrar dene ve tedavi ol demişti. O şimdi yine hamile ve 7 aylık bebeğinin sağlığı iyi annesinin karnında büyüyor. Günlük kan pıhtılaşması için iğnesi var 9 ay boyunca kullanacak hergün yapılıuor. Sana böyle bir tedavi önerilmedi mi @SevdaliGlnGeçmiş olsun. Dr un korun dediyse korun tabiki. Rahmin toğarlanması lazım. Normalde 6 ay falan verirler. 3 ay vermişlerdi bana. Ama bundan önce düşünmen gereken pıhtılaşma testleridir. Yani pıhtılaşma için kan vereceksin ve pıhtılaşmanın derecesini öğreneceksin ve kan sulandırıcı iğne kullandıran bir dr la yoluna devam edeceksin. Hamile kalmadan önce iğneye başlayanlar oluyor. Önce dr unu bulmalısın. Geçmiş olsun.
Yok cnm bana boyle seyler soylemediler tam aksine 2 ay korun dedilerr hamile kaldiginda cor aspirine baslarsin dediler....umarimm saglikla kucaginiza Alirsiniz Rabim birdaha yasatmasiz insaAllahMerhaba canım öncelikle geçmiş olsun. Benim yengem de 2 kez hamile kaldı ve 3. Ayda 2 bebeğinin de kalbi durdu 2. Bebekten sorma kan pıhtılaşmasından olduğu öğrenildi. Doktor onlara da korunmalarını önerdi ama bir başka doktora gittiler ve doktor bebeklerin ölmüş kürtaj olmuşsun korunursan 1 yıl kadar yumurtalıkların ölebilir tekrar dene ve tedavi ol demişti. O şimdi yine hamile ve 7 aylık bebeğinin sağlığı iyi annesinin karnında büyüyor. Günlük kan pıhtılaşması için iğnesi var 9 ay boyunca kullanacak hergün yapılıuor. Sana böyle bir tedavi önerilmedi mi @SevdaliGln
2 ay korunmanın yeterli olduğunu düşünüyorum. Ancak coraspinin pıhtılaşma tedavisinde tek başıma yeterli olmadığını düşünüyorum. Tedavi şekli için pıhtılaşmanın derecesi önemlidir. Sende pıhtılaşma vardır demek gibi birşey olamaz. Test yapmalı dr ve bunun derecesine göre iğnenin dozunu ayarlamalı. Geçmişi bir oku bence. Burada herkesin dr u farklı tedavi uyguladı. Yani iğne dozu olarak. İğne ile birlikte aspirin kullanan oldu. Sadece iğne kullanan oldu. Günde 2 iğne kullanan oldu. Ben de 15. Haftada kaybetmiştim. Sana tavsiyem sana iğne kullandıracak bir dr bulman. Zaten zor hamile kalıyorsun riske atamazsın. İyi bir dr bul. Burada iyilikten kasıt pıhtılaşma testlerini yaptıracak, sonuca göre iğne kullandıracak bir dr dur. Bu maddi.ve manevi yıpratıcı bir süreç. İki ay bekleme süreni bu şekilde değerlendir. Dr unu bulmadan da hamile kalma derim sana.Geçmiş olsun.Yok cnm bana boyle seyler soylemediler tam aksine 2 ay korun dedilerr hamile kaldiginda cor aspirine baslarsin dediler....umarimm saglikla kucaginiza Alirsiniz Rabim birdaha yasatmasiz insaAllah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?