• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kan tahlilini sürekli inceliyorum kafayı yemek üzereyim

Hemde ne bezdirmek, annem babam kardeşim eşim arkadaşlarım. Artık anlatmaya utanıyorum. Onları üzüyorum üzdüğüm için kendime kızıyorum
Ben güç hayatımda bu kadar uzun süre ishal olmadım, aslında tam ishalde değil. Yediklerimi çıkarma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi den korkuyorum, tahlilde bile kötü oldum. İçimde hep bir endişe. Kötü birşey olucak gibi

Daha 1 ay önce koltuk altımdaki şişlik için gittim genel cerraha. Ultrasonla baktı önemli birşey yok dedi. Adam bana uzun uzun anlattı kendini dinleme diye. O ana iyiyim ama sonra mutlaka birşey oluyor.
Etrafinizda sizi seven insanlara bunu yapmaya ne hakkiniz var? Gidin adam gibi bir psikiyatriste, ilac kullanin. Ortalama 3-4 aya baya duzelmis olursunuz. Boyle omur mu gecer?

Şuan ilaç kullanıyor musunuz tamamen geçti mi
Kullandım uzun süre. Doktor kontrolünde bırakıldı.
Çok şükür geçti. Artık düzgün düşünebiliyorum. Ben de sizin gibi en ufak bir şeye takardım, doktora gider dediklerine inanmaz iki, üç doktor gezerdim.

Hemde ne bezdirmek, annem babam kardeşim eşim arkadaşlarım. Artık anlatmaya utanıyorum. Onları üzüyorum üzdüğüm için kendime kızıyorum
Ben güç hayatımda bu kadar uzun süre ishal olmadım, aslında tam ishalde değil. Yediklerimi çıkarma ihtiyacı hissediyorum. Kolonoskopi den korkuyorum, tahlilde bile kötü oldum. İçimde hep bir endişe. Kötü birşey olucak gibi

Daha 1 ay önce koltuk altımdaki şişlik için gittim genel cerraha. Ultrasonla baktı önemli birşey yok dedi. Adam bana uzun uzun anlattı kendini dinleme diye. O ana iyiyim ama sonra mutlaka birşey oluyor.
Lütfen psikiyatriye gidin. Böyle hayat geçmez. İlaç kullanmak kötü bir şey değil. Bir süre kullanırsınız düzelince azar azar bıraktırlıyor zaten. Birden kesilmiyor ilaç

Lütfen psikiyatriye gidin. Böyle hayat geçmez. İlaç kullanmak kötü bir şey değil. Bir süre kullanırsınız düzelince azar azar bıraktırlıyor zaten. Birden kesilmiyor ilaç
İlaç daha önce kullanmıştım bir süre, ellerim titredi o kadar kötü oldumki
Bıraktıktan sonra tekrar artarsa diye endişe ediyorum, ilaçsız atlatmak istiyorum ama başaramadığımı düşünüyorum

Etrafinizda sizi seven insanlara bunu yapmaya ne hakkiniz var? Gidin adam gibi bir psikiyatriste, ilac kullanin. Ortalama 3-4 aya baya duzelmis olursunuz. Boyle omur mu gecer?
Öyle bir hakkım yok ama elimde olmadan yapıyorum zaten ben bunları, doktora giden tahlil yaptıran insan değildim ben. İlaç bile içmezdim evde bitkisel birşeyler limon vs içerdim
İshak olunca patates haşlardım muz vs yerdim geçerdi bir kaç güne ama şimdi hep hastalık geliyor aklıma. Bana üzülüyor yakınımdakiler
İlaç kullanmadan atlatmaya çalışıyorum, İyi gibi oluyorum ama tam geçmiyor

Covit dönemi örnek almada çalıştım günde 500 kişiden covit örneği aldım testimi yaptırdım kafaya hiç takmadım.Abim o dönem sizin gibi covit olma korkusundan psikolojik rahatsızlık geçirdi sürekli önlem aldı neler neler.Yaşadığı şehre gurbetçi gelmesinden bile rahatsız oluyor halen.Maalesef geçirdiği stres kronik hale geldi.Bir şey olacaksa olur yani önlenemez tedbirini alır yaşamına devam edersin.Etrafınızdaki insanlara yazık gerçekten

İlaç daha önce kullanmıştım bir süre, ellerim titredi o kadar kötü oldumki
Bıraktıktan sonra tekrar artarsa diye endişe ediyorum, ilaçsız atlatmak istiyorum ama başaramadığımı düşünüyorum
Her ilac herkese iyi gelmiyor ve bunyeden bunyeye yan etkiler degisebiliyor.Abim kullanmaya basladi idrarda azalma yapti ve hemen birakti mesela.Keske doktorunuza soyleseydiniz degistirmesini ilaci.Benim de randevum haftaya cuma.Siz de alin randevu psikiyatriye.Ilacsa ilac kullanin siz de.

doktor bir şey yok demişse lütfen daha çok kurcalama bende de hastalık hastalığı var nasıl bir şey olduğunu biliyorum. aynı senin gibi bir değerim biraz farklı çıkmıştı ve doktor sonucuma bir şey yok demesine rağmen o değer kafama takıldığı için ve internetten bir sürü şey okuyup kafamı bulandırdığım için gidip doktora tekrar sormuştum sonuçlarımı. bir de internetten niye okuyosun diye azar yemiştim dmfkşdkskd şöyle düşün önemli bir şey olsa doktor bunu niye söylemesin niye geçiştirsin. dikkate almadı gibi hissettim diyorsun demek ki dikkate alınacak bir anormallik yoktur. için rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gösterebilirsin sonuçlarını ama bunun sonu yok gerçekten. insanın kendi beyniyle sürekli bir savaş halinde olması çok kötü bir durum kendi kurduğumuz senaryolara inanıp olmayan bir gerçeklik yaratıyoruz.

doktor bir şey yok demişse lütfen daha çok kurcalama bende de hastalık hastalığı var nasıl bir şey olduğunu biliyorum. aynı senin gibi bir değerim biraz farklı çıkmıştı ve doktor sonucuma bir şey yok demesine rağmen o değer kafama takıldığı için ve internetten bir sürü şey okuyup kafamı bulandırdığım için gidip doktora tekrar sormuştum sonuçlarımı. bir de internetten niye okuyosun diye azar yemiştim dmfkşdkskd şöyle düşün önemli bir şey olsa doktor bunu niye söylemesin niye geçiştirsin. dikkate almadı gibi hissettim diyorsun demek ki dikkate alınacak bir anormallik yoktur. için rahat etmiyorsa başka bir doktora daha gösterebilirsin sonuçlarını ama bunun sonu yok gerçekten. insanın kendi beyniyle sürekli bir savaş halinde olması çok kötü bir durum kendi kurduğumuz senaryolara inanıp olmayan bir gerçeklik yaratıyoruz.
Öyle tabiki internetten bakmamak gerekiyor. Bende güvenemiyorum zaten sonu da gelmiyor ki sürekli birşeyler gösterme ihtiyacı duyuyorum
Şuan mesela midem kötü, sabah büyük tuvaletimi yaptım, ardından kahvaltı yaptık şuan yine geldi beni rahatsız ediyor. Buda beni endişelendiriyor

Şöyle düşünün o zaman… siz olmayan hastalığınızı kafanıza taktıkça kendinizi kanser edebilirsiniz. Haydi bakalım kafadan kurmaya devam

Baktım değerlerine direkt bilirubini hafif yükselmiş ama doktorun da dediği gibi sebepsiz yere de olabilir böyle küçük oynamalar. Yine de hala devam eden semptomların varsa dahiliyeye gidebilirsin için rahat eder
Peki bu değer neye göre yükseliyor

Peki bu değer neye göre yükseliyor
Ohoo şimdi bunu nasıl açıklayayım jdsşdkfl anlamlı bir yükseliş yok bilirubininde o yüzden yüksek ihtimal bir şeyin de yok rahat olll hastalık hastası olunca her bi detayı bilmek istiyoruz ama bunun sonun yok ayrıca daha çok bilince daha çok kaygılanıyosun kendimden biliyorum 🥲🥲

Ohoo şimdi bunu nasıl açıklayayım jdsşdkfl anlamlı bir yükseliş yok bilirubininde o yüzden yüksek ihtimal bir şeyin de yok rahat olll hastalık hastası olunca her bi detayı bilmek istiyoruz ama bunun sonun yok ayrıca daha çok bilince daha çok kaygılanıyosun kendimden biliyorum 🥲🥲
Evet, ben önceden hiç bir tahlilime bakmazdım incelemezdim doğru düzgün tahlil bile yaptırmazdım ki, şimdi az buçuk tahlilleri biliyorum ama internetten okuyunca daha da korku geliyor bana
Covid geçirdiğim dönem birçok tahlil yapıldı hiç birini incelemedim o zaman

Bilirubin yorulunca bile yükselen bir şey. O kadar oynama bir şey ifade etmez. Alınan kan numunesinden tutun, tetkikin yapıldığı laboratuvara kadar sonucu etkiler. Üst sınır 5 iken sizin sonucunuz 50 ise endişelenin ama bu şekilde çok manasız. Ama zaten siz hastalık hastası olduğunuzu söylemişsiniz. Bunun için yardım almalısınız.

Evet, ben önceden hiç bir tahlilime bakmazdım incelemezdim doğru düzgün tahlil bile yaptırmazdım ki, şimdi az buçuk tahlilleri biliyorum ama internetten okuyunca daha da korku geliyor bana
Covid geçirdiğim dönem birçok tahlil yapıldı hiç birini incelemedim o zaman
Okumaa aslında sağlıklısın ama sağlık kaygıların yüzünden mutlu olamıyosun bunun farkına vardıktan sonra aşmaya da başlayacaksın. Hayattasın sağlıklısın şükret ve anı yaşamana bak

Bilirubin yorulunca bile yükselen bir şey. O kadar oynama bir şey ifade etmez. Alınan kan numunesinden tutun, tetkikin yapıldığı laboratuvara kadar sonucu etkiler. Üst sınır 5 iken sizin sonucunuz 50 ise endişelenin ama bu şekilde çok manasız. Ama zaten siz hastalık hastası olduğunuzu söylemişsiniz. Bunun için yardım almalısınız.
Evet bu yakınlarda biraz yoruldum ama bende acaba bu değer daha da artar mı korkusu var
Ben sürekli kan mı vericem

Okumaa aslında sağlıklısın ama sağlık kaygıların yüzünden mutlu olamıyosun bunun farkına vardıktan sonra aşmaya da başlayacaksın. Hayattasın sağlıklısın şükret ve anı yaşamana bak
Çok haklısın inan okumucam diyorum sonra biliribun yüksekliği diye bakınca o kadar çok şey yazıyor ki anksiyetem tavan yaptı
Mide ağrım olunca sürekli tuvaletim geliyor gibi olunca endişelendim

Back
X