Sevgiliniz dışarı arkadaşlarıyla çıktığında sorun ediyor musunuz? Ben erkek arkadaşıma asla bir şey demiyorum fakat içten içe huzursuzum. Bu huzursuzluk beni mutsuz ediyor. Gitme, çıkma dışarı desem kendisini evcil hayvanım yerine koyup sahibi gibi olurum diye düşünüyorum. Mesela arkadaşlarıyla iftardan sonra gezmeye gidiyor. Büyük kent parkları tarzı yerlere veya öyle arabayla dolaşmaya. Yada erkek erkeğe mangala. Ne zaman dışarı çıksa saat geçmek bilmiyor bana. Sonra da “ne güzel kızlar görür şimdi” derken buluyorum kendimi. Kızlara bakacak olmasını kıskanıyorum işin özeti. Aradığında da moralin mi bozuk senin dediğinde yok biraz başım ağrıyor diyorum hep. Yoruldum böyle düşünmekten. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Sevgiliniz dışarı çıktığında karışıyor musunuz ya da huzursuz oluyor musunuz? Rahatsız etmemek adına aramıyor musunuz? Kısacası sevgilinize ya da eşinize kanat mı takıyorsunuz kafese mi koyuyorsunuz?
Bu durum bende arkadasa gore degisiyor. Sevgiliyken de evliykende ben ortamdaki adamlara bakarim. Mesela sigara icen ve alkol kullanan yada esini aldatan kisilerle bireysel gorusemez. Ailecek gidilir gelinir. Ama bnm esimin benden baska pek bi arkadasi yok bakkala bile birlikte gidiyoruzyakinimizda cafe olsun mac olsun derim git izle yok netten bakarim sonuca der. Bende bunaltmam ona serbestsin imaji veririm ama aslinda farkinda olmadan kontrol ederim. Birey olarak kadin yada erkek farketmez kisitlanmak insanin hosuna gitmez. Siz gitmiyo musunuz arkadaslarinizla disari ayni sey iste. Baskasina bakip bakmama konusu ise valla bakan erkek her turlu bakar seninde ruhun duymaz. O endiseyle de omur gecmez. Relaks olun
Kız sana tipini sormamış ki?
Doyamadı gitti ya övünmelere
sizin çoğu konuda öyle güzel aklı başında tavsiyeleriniz var ki tebrik ediyorum.Azıcık örnek alsalar kızlarımız ve yeni anneler genç annenin önerilerini kendileri huzur bulacaklarEşim bu akşam dısarda arkadaşlarıyla iftar yapacak,henüz gelmedi,sahura doğru yada sahuru da onlarla yapar gelir. Ben kızımı uyuttum bacaklarımı uzattım keyif yapıyorum şu an,hiç aklıma gelmedi güzel kızlar mı görecek diye. Aramadım da. O mesaj attı bana nasılım diye merak etmiş.
Yapmayın ,cidden niyeti olanı kafese de kapatsanız bir yolunu bulur ve yapar yapacağını.
Çok teşekkür ederim.sizin çoğu konuda öyle güzel aklı başında tavsiyeleriniz var ki tebrik ediyorum.Azıcık örnek alsalar kızlarımız ve yeni anneler genç annenin önerilerini kendileri huzur bulacaklar
Bu konuyu ne zamandır görüyordum fakat kanat mı kafes mi başlığını görünce yemek ile ilgili bir kararsızlık olduğunu sandığım için hiç açıp okumamıştım, meğerse kıskançlıkla alakalıymış :))
kıskanmakda aşkın sevginin bir parçasıdır, hatta bir binanın taşıyıcı kolonları olurya kıskanmakda ilişkinin taşıyıcı kolonlarından birisidir bana göre. Seven kıskanır kardeşim.
Fakat sayın konu sahibi sizinki aşırı uçlarda. Sevgilimin gittiği yerlerde güzel kızlar olur onlara bakar falan diyorsunuzya şimdi bi defa bakmak ile görmek arasında fark var. Ve o başka güzel kızlar hep olacak biryerlerde, bu doğaldır.
Görmek, birisi önünden geçer görürsün etrafına bakarken görürsün vs vs bu insanın elinde olan bişey değil, bu hayatın olağan akışıdır, yani gözünümü baplasın adam napsın? Eğerki siz adamın görmesine müdahale ediyorsanız bu kişilik haklarına bir kısıtlamadır ve buna hakkınız yok. Bişey söylemeden kendi içinizde savaşıyorsanızda bu sefer size yazık.
Bakmak ise kasıtlı yapılan bişey zaten. Bu seferde önüne gelen kıza bakan gözleri fır fır dönen bir adamla senin ne işin var madem diye sorarlar insana..
Velhasılı buna bir ölçüt getirmeniz lazım. Kıskanın, bu en doğal şey, seven kıskanır. Fakat bunun bir sınırı olmalı.
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu :)Çok doğru söylüyorsunuz. Bu benim kendi içimde verdiğim bir mücadele, erkek arkadaşıma şuraya gitme, buraya gitme, orada kızlar var, bakma diyecek birisi değilim. Sadece kendimi yıpratıyorum bu itici sorularla. Sorunu aslında bir nebze anladım.. Kendimi hiç güzel bulmuyorum. Yani nasıl desem.. beni görseniz ne güzel kızmış demezsiniz. Beni tanıyanlar ya da tanımayanlar “çok tatlısın, çok sempatiksin” derler. Güzelsin lafını hiç duymamışımdır. Bir de 25 yaşındayım, 17-18 zannederler en fazla. Erkek arkadaşımın yanında çocuk gibi duruyorum. Sırf minyonluktan.. Bu yüzden de sanki erkek arkadaşıma diğer kadınlar daha güzel ve çekici gelecekmiş gibi hissediyorum. Çok yanlış farkındayım... yorumunuz için çok teşekkür ederim gerçekten. Dönüp dönüp okuyorum.. iyi ki yazdınız...
Ay hayat böyle çekilir mi napıyosun sen eziyet etme kendine sevgiline de. Evet senden güzel kızlar görecek ama bunun için gezmeye gitmesine gerek yok tv izlese dahi görecek ama karşındaki adam sana aşıksa emin ol senden daha güzelini görmeyecek. Yapma sakın kendine kıruntu yaptıkça özgüvenin de düşecek. Ben hayatta karışmam böyle şeylere sadece plan son anda yapıldığı için dahil olamıyorsam üzülüyorum ben. Mesela benimki de dün bir kız arkadaşının evine yemeğe gitti on defa beni aradı bir de bozuldu sen beni kıskanmıyor mısun hiç diyeSevgiliniz dışarı arkadaşlarıyla çıktığında sorun ediyor musunuz? Ben erkek arkadaşıma asla bir şey demiyorum fakat içten içe huzursuzum. Bu huzursuzluk beni mutsuz ediyor. Gitme, çıkma dışarı desem kendisini evcil hayvanım yerine koyup sahibi gibi olurum diye düşünüyorum. Mesela arkadaşlarıyla iftardan sonra gezmeye gidiyor. Büyük kent parkları tarzı yerlere veya öyle arabayla dolaşmaya. Yada erkek erkeğe mangala. Ne zaman dışarı çıksa saat geçmek bilmiyor bana. Sonra da “ne güzel kızlar görür şimdi” derken buluyorum kendimi. Kızlara bakacak olmasını kıskanıyorum işin özeti. Aradığında da moralin mi bozuk senin dediğinde yok biraz başım ağrıyor diyorum hep. Yoruldum böyle düşünmekten. Sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Sevgiliniz dışarı çıktığında karışıyor musunuz ya da huzursuz oluyor musunuz? Rahatsız etmemek adına aramıyor musunuz? Kısacası sevgilinize ya da eşinize kanat mı takıyorsunuz kafese mi koyuyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?