Kandırıldım mı şimdi

Merhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana yılda 25bin veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?

Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)

Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu

Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi

Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım

Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?

Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi

Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum
İsterseniz gelin , kimse sizi zorla tutamaz . Ama bir de şöyle bir durum var ki , bazen benim öğrencilerimle aramda geçen diyaloglar da benzer oluyor . Ben birinin sorusuna cevap veriyorum , diğeri ağzının içinde bir soru soruyor , yarı duyup yarı duymadan tamam , otur yerine lütfen diyorum . Bir bakıyorum ödev günü kimse yapmamış . Nerde ödevler diyorum biz size sorduk olur tamam dediniz diyorlar .
Başka iş yapıyorken söylemiş olabilir . Part time iş bulursunuz , eksiğinizi tamamlarsınız . Dert etmeyin bu kadar .

Yok yılda 25bin, düzelteyim onu

O da doğru döndüğümde daha iyi bir iş bulmak isteğim var
Kanadadayım
Öğrenci olduğunuz için yarı zamanlı çalışma hakkınız olması gerek. Eğer boş vaktiniz varsa değerlendirin derim. 25bin TL karşılığını söylüyorsunuz sanırım, bence öğrenci olarak iyi geçinirsiniz o tutara. Ek iş ile de krallar gibi 5 sene geçer :) Dert etmeyin. Belki orada iş / eş bulup gelecek planlarını da değiştirirsiniz ;)

İsterseniz gelin , kimse sizi zorla tutamaz . Ama bir de şöyle bir durum var ki , bazen benim öğrencilerimle aramda geçen diyaloglar da benzer oluyor . Ben birinin sorusuna cevap veriyorum , diğeri ağzının içinde bir soru soruyor , yarı duyup yarı duymadan tamam , otur yerine lütfen diyorum . Bir bakıyorum ödev günü kimse yapmamış . Nerde ödevler diyorum biz size sorduk olur tamam dediniz diyorlar .
Başka iş yapıyorken söylemiş olabilir . Part time iş bulursunuz , eksiğinizi tamamlarsınız . Dert etmeyin bu kadar .

Eğer kötü niyetle yapmadıysa zaten sıkıntı yok, o para böyle ufak yerde yaşama yeter zaten. Beni düşündüren sinsi niyetle yaptı mı? Eğer öyleyse 5 sene nasıl yüz yüze bakarız bilmiyorum

Öğrenci olduğunuz için yarı zamanlı çalışma hakkınız olması gerek. Eğer boş vaktiniz varsa değerlendirin derim. 25bin TL karşılığını söylüyorsunuz sanırım, bence öğrenci olarak iyi geçinirsiniz o tutara. Ek iş ile de krallar gibi 5 sene geçer :) Dert etmeyin. Belki orada iş / eş bulup gelecek planlarını da değiştirirsiniz :KK66:

Yok 25bin dolar, tl karşılığı olsa hepten çok düşük olurdu
Paranın yeteceğine eminim de adam bunu kötü niyetli mi yaptı acaba? :/
Hani ikna edip getireyim sonra sesi çıkmaz falan
Eğer iyi niyetliyse sıkıntı değil miktar da içimde şüphe oluştu beni katakulliye getiren insanla çalışamam ki 5 sene ya

Eğer kötü niyetle yapmadıysa zaten sıkıntı yok, o para böyle ufak yerde yaşama yeter zaten. Beni düşündüren sinsi niyetle yaptı mı? Eğer öyleyse 5 sene nasıl yüz yüze bakarız bilmiyorum
Açıkça konuşsanız? Yani sinsi falan demeden:)
5 yıl uzun bi süre, böyle aklınızda kalırsa motivasyonunuzu düşürür.

Açıkça konuşsanız? Yani sinsi falan demeden:)
5 yıl uzun bi süre, böyle aklınızda kalırsa motivasyonunuzu düşürür.

Yani ne diyeyim?
Bugün konuştuğum biz böyle anlaşmıştık ama demek oldu
O da hayır öyle anlaşmadık ben 25bin vereceğim dedim dedi

Benim öğrencilerim sinsi mi sizce ? Aynı olay işte . Sizi biraz kindar gördüm, ilk hatada / yanlış anlaşılmada insanlara sinsi , dolandırıcı muamelesi yaparsanız olmaz . Hani bir hikaye vardır ; baba ve vali olan çocuğu ile ilgili. Umarım oradaki vali olmuş çocuk olmazsınız . Tekrar ülkemize döndüğünüzde , vatana millete hayırlı bir vatandaş olursunuz .

Yani ne diyeyim?
Bugün konuştuğum biz böyle anlaşmıştık ama demek oldu
O da hayır öyle anlaşmadık ben 25bin vereceğim dedim dedi
O gün olan karşılıklı konuşmayı birebir anlatın. Yanlış mı anladık birbirimizi acaba diye sorun vs. Zaten konuşmanın gidişatından anlarsınız bence niyeti.

Bacım sana en azindan maaş veren var. Biz okula 20 bin pound + yaşam masraflarıyla toplam da 35 bin pound biriktiriyoruz ki gidip 1 sene kendi basimiza okuyabilelim. Ve okul bitince is bulamazsak elimizde 0 tl ile ülkeye geri döneceğiz.(Riske bak 🤣 ) Eğer 20k seni bir yıl rahat gecindirecekse hic dert etme. Cebinden çıkan birsey yok sonuçta. Okul bittiginde yasinda oyle cok buyuk olmayacak turkiye de okudugun bolumle ilgili is bulma durumun iyiyse rahatca ise girersin veya kanada zaten bu konularda en uygun ülke neden sonrasinda orada kalıp calismiyorsun? Biz esimle hep alinan eğitimin bizi daha iyi seviyelere getirip bir çok is alanını da açacağını düşünürüz. Şimdiye kadar da bu şekilde olmuştur. Sende biriktirmeye çalışacağın paradan cok eğitimine odaklan ve kendini alanında uzman bir kişi olarak yetiştirmeye bak. Ayrica hoca zaten yardimci da olabilecegini soylemis, güvenmemek için bir sebep göremedim.

Benim öğrencilerim sinsi mi sizce ? Aynı olay işte . Sizi biraz kindar gördüm, ilk hatada / yanlış anlaşılmada insanlara sinsi , dolandırıcı muamelesi yaparsanız olmaz . Hani bir hikaye vardır ; baba ve vali olan çocuğu ile ilgili. Umarım oradaki vali olmuş çocuk olmazsınız . Tekrar ülkemize döndüğünüzde , vatana millete hayırlı bir vatandaş olursunuz .

Dediğiniz hikayeyi bilmiyorum ama evet biraz şüpheci bir insanım. Bir önceki danışman hocamdan da kazık yemiştim onun da etkisi olabilir veya genel olarak bilemiyorum
Ama dediğinizde de haklısınız, bir kötülüğünü görmedim kendisinin

Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?
Buradan elinde nakit olmadığı icin odemeyemezmissin anlami da cikabilir daha serbest bir çeviri ile. Adamin sana bursun yatti ödeyebilirsin cevabı da "artik elinde para var odeyebilirsin" anlamina geliyor zaten. Birbirinize farkli ifade edip karsilikli yanlis anlasabilmis olabilirsiniz.

Kanada'daki bir hocanin ulkesine gelsin diye sinsilik yapip 4.500 dolar icin ogrenci dolandiracagini sanmiyorum. Ben oyumu yanlis anlasilmadan yana kullanıyorum.

O gün olan karşılıklı konuşmayı birebir anlatın. Yanlış mı anladık birbirimizi acaba diye sorun vs. Zaten konuşmanın gidişatından anlarsınız bence niyeti.

Bugünkü konuşmada onu söyledim
Kendisi de öyle anlaşmadık ama bu para sana yetmezse tekrar oturup konuşabiliriz veya aldığın şeyleri biz telafi ederiz mesela neye ihtiyacın var, bilgisayar mı telefon mu vs bunları söyle karşılarız dedi
Her sene bir uluslararası konferansa göndereceğim seni, istiyorsan git tatil yap aileni gör vs ben telafi ederim dedi
Böyle gelişti konuşma

Niye sizi katakulliye getirsin? Kanada'dan geri Türkiye'ye dönme ihtimalini bile düşündüğünüze göre bu kadar güvenmemenizin altında başka sebepler de var gibi..

O da doğru başka öğrenci mi yok...
Benden daha aza çalışanlar var biliyorum, demek ki insanlar kabul ediyor
Genel yapım o ya, panik...

Bugünkü konuşmada onu söyledim
Kendisi de öyle anlaşmadık ama bu para sana yetmezse tekrar oturup konuşabiliriz veya aldığın şeyleri biz telafi ederiz mesela neye ihtiyacın var, bilgisayar mı telefon mu vs bunları söyle karşılarız dedi
Her sene bir uluslararası konferansa göndereceğim seni, istiyorsan git tatil yap aileni gör vs ben telafi ederim dedi
Böyle gelişti konuşma
:) Bence bu yazdığını tekrar oku ve gayet iyi niyetli biriyle muhatap olduğunu farket:) Boşuna da kendine stres yaratıp düşürme😉

Bacım sana en azindan maaş veren var. Biz okula 20 bin pound + yaşam masraflarıyla toplam da 35 bin pound biriktiriyoruz ki gidip 1 sene kendi basimiza okuyabilelim. Ve okul bitince is bulamazsak elimizde 0 tl ile ülkeye geri döneceğiz.(Riske bak 🤣 ) Eğer 20k seni bir yıl rahat gecindirecekse hic dert etme. Cebinden çıkan birsey yok sonuçta. Okul bittiginde yasinda oyle cok buyuk olmayacak turkiye de okudugun bolumle ilgili is bulma durumun iyiyse rahatca ise girersin veya kanada zaten bu konularda en uygun ülke neden sonrasinda orada kalıp calismiyorsun? Biz esimle hep alinan eğitimin bizi daha iyi seviyelere getirip bir çok is alanını da açacağını düşünürüz. Şimdiye kadar da bu şekilde olmuştur. Sende biriktirmeye çalışacağın paradan cok eğitimine odaklan ve kendini alanında uzman bir kişi olarak yetiştirmeye bak. Ayrica hoca zaten yardimci da olabilecegini soylemis, güvenmemek için bir sebep göremedim.

O da doğru katakulliye getirecek olsa zaten yardım etmez veya önermez kötü niyetli olsa
Bilmem, ülkemi özlerim diye dönesim geliyor:)

Buradan elinde nakit olmadığı icin odemeyemezmissin anlami da cikabilir daha serbest bir çeviri ile. Adamin sana bursun yatti ödeyebilirsin cevabı da "artik elinde para var odeyebilirsin" anlamina geliyor zaten. Birbirinize farkli ifade edip karsilikli yanlis anlasabilmis olabilirsiniz.

Kanada'daki bir hocanin ulkesine gelsin diye sinsilik yapip 4.500 dolar icin ogrenci dolandiracagini sanmiyorum. Ben oyumu yanlis anlasilmadan yana kullanıyorum.

Hiç gülesim yoktu :D
İlk mesajdan yine güldürdün :D
Mantıklı o da tam olarak öyle dedi zaten "şimdi bursun var ödeyebilirsin" diye
Kışın TRde olduğum için alamıyordum parayı
Ps. Sana yazabilir miyim özelden muhabbetlerimizi özledim <3 ama normal konuştuğum zamanları :D

Yok 25bin dolar, tl karşılığı olsa hepten çok düşük olurdu
Paranın yeteceğine eminim de adam bunu kötü niyetli mi yaptı acaba? :/
Hani ikna edip getireyim sonra sesi çıkmaz falan
Eğer iyi niyetliyse sıkıntı değil miktar da içimde şüphe oluştu beni katakulliye getiren insanla çalışamam ki 5 sene ya
25bin cad yıllık burs mu? Öyle bir aylık maaş yok çünkü.

:) Bence bu yazdığını tekrar oku ve gayet iyi niyetli biriyle muhatap olduğunu farket:) Boşuna da kendine stres yaratıp düşürme😉

Mantıklı, zaten parayı kendi hesabına geçirme şansı vs gibi şeyler yok
Ben hatta buraya erken geldim, "hesabına aktaramazsam para geri gidecek fon veren yere, çöpe gitmesin" diye acele banka hesabı açtırdı bana, katakulli yapsa kendine yaramaz yani

Back
X