Kapalılık...

Elamkurt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2017
2
1
86
34
merhaba arkadaşlar bir konuda arkadaş abla tavsiyesine gerçekten ihtiyacım var.. Tam 7 yıllık bir ilişkim var daha tanıştığımızda çok küçüktük lise 3.sınıftaydık güzel bir ilişkiye adım atmıştık gerçekten sevdiğim kişi taa o zaman ilk gün bana demişti ki ben ciddi bir ilişki istiyorm ve öyle olacak ama ileride kapanmanı isterim diyerekten taa ilk gün bana bunj söylerek başlamıştı aslında ilişkimiz tabi bende o zaman küçüğüm tamam demiştim kapalılık konusuna..7 yıl öyle güzeldi ki Allah'a şükür hala güzel ama aramızdaki kapalılık konusunu aşamıyoruz onun ailesi çok kapalı ama benim ailemde açık annem de dahil olmak üzere biz üniversiteyi bile ayni şehirde beraber okuduk sorunsuz bir ilişkimiz bar tek kavgamız bu yönde oluyor o kapanmamı istiyor ona ilk gün söz verdiğim gibi ama ben kendimi hazır hissedemiyorum o da 7 yıldır hazır hissetmemem konusunda bana söyleniyor evet başlarken kabul ettim ama ben birinin zoruyla kapanmak istemiyorum rabbim ne zaman içime bu duyguyu verirse kapanmam istiyorm ama bjnu ona defalarca desem de anlatamıyorm zorla değil ben vesile oluyorm sadece diyor bu arada açık halimle de annesi ablası abisi ile de tanıştım aslında daha geçen gün Bile onu ikna etmiştim kapalılık konusunda tamam senşn istediğin olsun her türlü kabulumsn benim senden vazgeçemem dedi şu an istemediğimi o da ailesini açtı konuyu ama annesi babasının böyle birşeye izin vermeyeceğini söyledi o da o günden sonra bana daha da diretmeye başladı kapanacaksın diye babam kabul etmez diye onun ailesinin kapanmamı istediği kdar Benim de ailem de kapanmama karşı alışık olmadığım içimin yapamayacağımı düşünüyorlar ve babam benm evimde nasılsa kızım gittiği yerde de öyle olacak diyor öyle bir arada kaldım ki iki taraf da beni anlamıyor iki taraf da kendilerimin bakış açısında kapalılık tabi ki çok güzel birşey ama bu kişinin içinden gelmesiyle yapılmışsa güZeldir makbuldür sevaptır zorla değil bunu sevdiğim adama anlatamıyorum 7 yıllık ilişkimi de bu yüzden bitirmek İstemiyorm elim kolum sanki bağlı sanki bir çıkar yol yok gibi ne yapacağımı bilmiyorm

Valla sevgilinizin babasının zoru ne ben anlamadım? Onların yanında biraz daha derli toplu giyinin madem rahatsız oluyorsa. Ama illa kapan kapan diye zorlamaları çok saçma. Sen bu konuda rest çeksen sevgilin senden vaz mı geçecek?

Bu arada bence 7 yıl önceki sözünüze takılmayın, dün dündür bugün bugündür o gün öyle bi laf edildi diye şimdi sen söz verdin tutcaksın filan ne alaka. Çocuktun o zaman.

Bu işler babaya bakmaz canım içinden gelecek zorla kapatılanları da görüyoruz tabi kapalı denirse o ayrı bir mesele.İstemiyorsan zorla izin verme.Benimde kapalı arkadaşlar vardı baskıyla kapandıkları için sonrada evlenince yada meslek sahibi olunca açıldılar.

çok güzel bir noktaya deginmissiniz insan içinden gelirse kapanmali yoksa o kapalılık Allah için degil esin için olur ve hiç bir zaman sevmezsin örtünü buda sende nefret oluşturur . ne yazikki böyle olan çoğu genc kız ve kadın var onlarda daracık giyip makyaj yaparak belli ediyor kendini bu benim düşüncem .
ne zaman isterseniz ne zaman Allah içinize sevgisini verirse , ben senin için yapıyorum bunu Allah'ım demedikce kabul etmeyin tabiki bu diretmeyi.

bu konu kapanır, şimdiden söyleyeyim

insanlara "ayrıl/boşan" demeyi pek sevmem ama, seni olduğun gibi sevmeyen, değiştirip kendi kalıplarına sokmak isteyen birisiyle ne işin var?

şu adamla 1 dakika daha birlikte olman kendi kişiliğine saygısızlıktır, kusura bakma…

bu iş izzetinefis meselesi…

Kimse icin kapanilmaz.
Benim annem kapali babam asker kokenli.cocuklugum din dersleri ile askeri akedemilere haziliklar arasinda gecti.
Annem yillarca yalvardi kapan diye.
Allah icime verirse kapanirim dedim.eski esimin alakasi yoktu zaten kapalilikla.simdi esim olacak kisi bir defa kapansan diyecek oldu ki ben ole usturuplu bir acik degilim gayet acigim.sen beni tanidiginda uzerimde minnacik sort vardi ne simdi ne gelecekte kapan lafini duymayacagim dedim.
Bir arkadasim nisanlandi nisanlisi istedi diye kapandi ayrildi acildi vs .bir kisi icin kapanilmaz.inanc icin kapanilir.
Bunu dile getir.yinede israrli ise sana saygi duymayan biri ile olma.ask hersey degil

12 sene önce kapandığımda akşama kadar dayanamazsın diyordu babam. İki de bir de çıkar şunu filan diyodu. Ama alıştılar kabullendiler. Tabii içinden gelmesi önemli. Ben zorla değil de iki taraf tanışınca güzellikle konuşulmasından ve sana bırakılmasından yanayım. Tabii ki Kuran'ın emri ama sevmeden istemeden olunca da bi kıymeti olmaz ki. Eğreti durur zaten

Simdi babasinin zoruyla bas kapatan, evlenip ailelerle iyice bir arada olunca ortaya baska istekleri icin neler yapmaz.
Bunu sadece kapanma sorunu olarak gormemenizde fayda var. Evlenince annesi bizimle oturacaksiniz derse ne olacak? Babasi gelip bize bakacaksin derse ne olacak?
Ayrica kapanma eylemini gerçeklestirecek olan siz; soz sahibi olanlar sevgili, kayınpeder, baba.
Biraz hayatiniza sahip cikin.

Konu kapanmadan deyim ben .Kapanmak sizi ilgilendiren bir durum .Asamiyorsaniz ayrilmaniz gerekir .Allah icin kapanirsin kişi icin degil.Esim de kapali bir aile de buyumus ama aciktim ben .Hep aciktim beni öyle gördü .Ha kapan demeye hakki yoktu hicbir zaman demedi .Gelinligim acikti baya onlara göre laf eden benle konusmasin demis kestirip atmisti bana da kimse birsey diyemez dedi .Ben sonradan kendim kapandm.Allah kalbine vermiyorsa zorlama

Allah rızası için yapmak istediğin zaman makbul olur öbür türlü mutsuz olursun ama şu acıdan da düşün şeb-i teşvik etmiş olacak güzel birşeye belki de mutlu olacaksın o şekilde bu acıdan düşünmez misln

bende baya açık bir kisiydim benimde başıma boyle bir olay geldi dediki eger kapanmazsan senden ayrilirim bende dedimki hooooost dur iki dakka ben senin için kapanamam dedim icimden gelirse kapanirim dedim ve öylede oldu tamamen içten gelme olayi bu onun dışında olmuyor malesef
oyleki bana kapan kapan diyenler bana küfür ediyor gibi gelirdi derdimki , ne istiyiiiiniiiiz binden ya rihit bbirikin beni derdim :-)
sonra ne oldu gerçekten bu içten gelme olayını yaşadım iliklerime kadar şuanda gayet severek nasıl olması gerekiyorsa öyle yapıyorum. sende öyle yap .

aslında daha geçen gün Bile onu ikna etmiştim kapalılık konusunda tamam senşn istediğin olsun her türlü kabulumsn benim senden vazgeçemem dedi
sevdiğiniz kişi sizi öyle kabul ediyor... ailesinden çekiniyor bu nedenle size baskı yapıyor... ailesine bir daha denk geldinizde siz söyleyin '' ben kapanmaya hazır değilim içimden gelmesi önemli zorunan kapanırsam stres yapabilir bana ..sevdiğim kişiye söyledim o kabul ediyor ama o sizden çekiniyor.. '' kibarca söyleyin..
Ayrıca benim ailem de açık .. eşimin ailesi de kapalı ... ve ben açığım bir sorun olmuyor.. eşimin ailesinin yanına giderken biraz daha kapalı giyiniyorum saygımdan.. her iki taraf da memnun çok şükür..

Allah rızası için yapmak istediğin zaman makbul olur öbür türlü mutsuz olursun ama şu acıdan da düşün şeb-i teşvik etmiş olacak güzel birşeye belki de mutlu olacaksın o şekilde bu acıdan düşünmez misln

adam onu teşvik ediyor ama sanki inata bindiriyorlar gibi bu teşvik te o şekil etki etmezki ona güzel sohbetler güzel ayetlerden nabza göre şerbet verip etkilemeye çalışirsa kızında içinde varsa içindeki isteği dışarı çıkartabilir bir nebze belki .

O sizi öyle kabul etmiyorsa neden siz onu ve onun ailesini öyle kabul ediyorsunuz ?
Annesine ablalarina başınızı açın diyin bakalım kabul edecekler mi ?
Aynı şey değil mi ?
Sizin onun ailesine müdahale etme hakkınız olmadığı gibi ; onun ve ailesinin size müdahale etme hakkı nerden geliyormuş ?
Kapanmayin net ...

Back
X