Kapalılık...

Bu tip durumlarda niyet önemlidir. Allah rizasi icin "kendi icinizden gelerek" yapilan her turlu ibadet makbuldür. Eger kapanmanin getirdigi sorumlulugu alamayacaksaniz yapmayin. İleride sizin uzerinize büyük yük getirir sonunda ya acilirsiniz ya da psikolojiniz bozulur.

Benim kuzenimin evli olduğu aile kapalı.Ama kuzenim açık.Kapanmak istemediğini söyledi eşide arkasında olduğu için kv ve kp Bisi diyemedi.Ama onlara kalsa diğer gelinleri gibi kapalı bir gelin isterlerdi.
Senin yetiştiğin aile belli bu zihniyetteki insanlarla yapabilecek misin?Bugün bu taleple gelen yarın senden daha neler ister hiç düşündün mü?Madem kapalı birini istiyordu neden seninle 7 sene bir ilişki sürdürdü?Ailesine tarzına uygun bir gelin bulsaydı.Ben açık biriyim ve kimsenin zoruyla isteğiyle kapanmam mesela.Çünkü mutlu olmam o kişi ben olmam.Benim huzurlu olmadığım bir kıyafet karşımdakinede huzur vermez..Ben yapmazdım böyle birşeyi cokta sevsem.Çünkü sevgilinin ve ailesinin yaptığı bence zorbalık.

mesele örtü değil bu yobaz tip ailesinin ağzına bakıyor derdi aman ailem ne der yoksa kapan açıl umrunda değil.
bu ailesi kapalı tipler neden açık peşinde koşar?
ben hiç modern bir erkeğin kapalı kızla birlikte olup açıl diye tutturduğunu görmedim bilir ki bu kız bana göre değil o da kendine göre birini seçer ama bu ailesi kapalı tipler nerede kendine uymayan kız var onun kıçında kuyruk oluyor. kızlarımız da kendi değerlerini hiçe sayarak kabul ediyor olan biteni.

bu tip ailesi yüzünden sana baskı yapıyor derdi başka aslında. yani ailesinde herkes iç çamaşırıyla gezse sana da iç çamaşırınla gez diye baskı yapacaktı.

7 yıl 20 yıl farketmez yol yakınken bırak gitsin. seni olduğun gibi, kendi özünle sevecek erkek çok. öyle kılına tüyüne takan biriyle mutlu olamazsın hele de aileci bir tip...

ayrıca dinen örtünme diye bir şey yoktur allah rızası için denmiş de yok öyle bişey. kuran'a uyalım mezhep filtresiyle din anlaşılmaz tek kaynağımız kuran olsun. yoksa böyle elin herifi yarın kendi kızınız üzerinde de böyle saçına başına karışma hakkını bulur....

13 yıl önce ben ... Senin yazını okurken kendimi gördüm sanki . Kapalılık açıklık meselesinden çok , kültür farklılığı çok oluyor . 17 yaşında aklın bir karış havadayken söz vermek kolay ama gerçeğe geçinde o kadar kolay olmuyor maalesef ... Ben kendimden örnek veriyim . Ben öyle 7 yıl falan beklemedim . Lise sondayken tanışmıştık . 1,5 yıl sonra ayrılmak zorunda kaldım . Onun ailesi fazla kapalıydı (yengesi falan çarşaflıydı. ) . Olmadı , yapamadım, Mücadele edemedim. Ayrılırken de yalan yok köpek gibi seviyordum . O acıya nasıl dayandım bir Allah , bir de ben bilirim . Her şey geçti , geri de kaldı. Allah yardımcın olsun . Yapamayacaksan uzatmanın bir anlamı yok.

Ayrılamıyorum o benim sanki dünyam olmuş 7 yıl beraber büyüdük biz kavga ettiğimiz de bir saat Bile doğru küs kalamayan bir çiftiz ama sadece bu sorunu aşamıyoruz sürekli konu açılıyor her açıldığında tartışma sonra tamam zamanı gelince konuşuruz deyip aramızı düzeltmeye çalışıyoruz maşesef ki..

net ol o zaman ben istemiyorum bu kadar basit işine geliyorsa de. diyemiyorsan bu ilişki ne kadar muhteşem ötesi de olsa saygısızlık içeriyor ki hiçbir evlilik saygısızlık kaldırmaz. abla tavsiyesi istiyorsan bunu dinle..

Allah zaten kadına ortunme fıtratının vermiştir. Ancak bu fitrati bozan zedeleyen çok insan var.

Özel olarak içinize bir duygu doğmasını beklemeyin.

Sevgiline kapanacağım olur sözünü vererek çok büyük bir hata yapmışsın. Eğer ilişkinizin en başından beri içimden geldiği zaman kapanırım deseydin hem dürüst olmuş olacak hemde erkek arkadaşını bu konuda hazırlamış olacaktın. Erkek arkadaşın muhtemelen verdiğin söze güvenerek ilişkiye başladı ve kabul etti. Bu senin ayıbın.
Hak verdiğim nokta kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz. Bu konuda haklısın içinden gelmesi lazım. Ne olursa olsun içine sinmeyen birşeyi yapma kabul etme. Seni sen olduğun için sevsin. Bu konu ailesinin baskısı ile seni ayrılığa kadar götürebilir bana bir an öyle geldi.
En başta da dediğim gibi başta söz vermeseydin erkek arkadaşında belki kendi aile yapısının istediği gibi kapalı bir insanla olup mutlu olurdu, keza sende aynı şekilde karşında sürekli kapanacaksın diye sana baskı yapan bir insanla değilde seni olduğun gibi kabullenen biriyle olacaktın.
Söz verirken birkaç sefer düşünün ben bunu taşıyabilir miyim yerine getirebilir miyim zorlanır mıyım diye.
Şayet erkek arkadaşın sana bir söz veripte yapmasaydı buradaki kadınlar,bende dahil olmak üzere, sevgilinin güvenilirliğini sorgulayacaktık.
Herşey gönlünüzce olsun

merhaba arkadaşlar bir konuda arkadaş abla tavsiyesine gerçekten ihtiyacım var.. Tam 7 yıllık bir ilişkim var daha tanıştığımızda çok küçüktük lise 3.sınıftaydık güzel bir ilişkiye adım atmıştık gerçekten sevdiğim kişi taa o zaman ilk gün bana demişti ki ben ciddi bir ilişki istiyorm ve öyle olacak ama ileride kapanmanı isterim diyerekten taa ilk gün bana bunj söylerek başlamıştı aslında ilişkimiz tabi bende o zaman küçüğüm tamam demiştim kapalılık konusuna..7 yıl öyle güzeldi ki Allah'a şükür hala güzel ama aramızdaki kapalılık konusunu aşamıyoruz onun ailesi çok kapalı ama benim ailemde açık annem de dahil olmak üzere biz üniversiteyi bile ayni şehirde beraber okuduk sorunsuz bir ilişkimiz bar tek kavgamız bu yönde oluyor o kapanmamı istiyor ona ilk gün söz verdiğim gibi ama ben kendimi hazır hissedemiyorum o da 7 yıldır hazır hissetmemem konusunda bana söyleniyor evet başlarken kabul ettim ama ben birinin zoruyla kapanmak istemiyorum rabbim ne zaman içime bu duyguyu verirse kapanmam istiyorm ama bjnu ona defalarca desem de anlatamıyorm zorla değil ben vesile oluyorm sadece diyor bu arada açık halimle de annesi ablası abisi ile de tanıştım aslında daha geçen gün Bile onu ikna etmiştim kapalılık konusunda tamam senşn istediğin olsun her türlü kabulumsn benim senden vazgeçemem dedi şu an istemediğimi o da ailesini açtı konuyu ama annesi babasının böyle birşeye izin vermeyeceğini söyledi o da o günden sonra bana daha da diretmeye başladı kapanacaksın diye babam kabul etmez diye onun ailesinin kapanmamı istediği kdar Benim de ailem de kapanmama karşı alışık olmadığım içimin yapamayacağımı düşünüyorlar ve babam benm evimde nasılsa kızım gittiği yerde de öyle olacak diyor öyle bir arada kaldım ki iki taraf da beni anlamıyor iki taraf da kendilerimin bakış açısında kapalılık tabi ki çok güzel birşey ama bu kişinin içinden gelmesiyle yapılmışsa güZeldir makbuldür sevaptır zorla değil bunu sevdiğim adama anlatamıyorum 7 yıllık ilişkimi de bu yüzden bitirmek İstemiyorm elim kolum sanki bağlı sanki bir çıkar yol yok gibi ne yapacağımı bilmiyorm

Bence bu durumda 'sadece' onu suçlamayın, hemen afaroz etmişler hanımlar beyefendiyi:işsiz: ama 'ikinizin de' suçu var. Çocuk başta sormuş sen de evet demişsin, hadi o zaman küçüktünüz, bu ilişkinin 1. yılı, 2. yılı, 3. yılı, 4. yılı, 5. yılı, 6.yılı, 7. yılı (yazarken/okurken bile uzun) koskoca 7 yıl boyunca anlaşamadınız mı ? Sen 3. yılınızdayken de bunu bilmiyor muydun ? Neden o zaman yapamam deyip bitiremedin de devam ettin ? Yoksa 3 yılımı verdim ayrılamam tamam ileride kapanırım mı dedin çocuğa ? :) O sizden umutlu olmasa kapanmayacak birine bu kadar ısrar etmezdi sanırım, hassas çünkü belli ki bu konuda. Bu zorla yaptırılacak birşey değil tabii ama siz de en başta tamam demişsiniz, adamın da beklentisi o yönde.
Baskı güzel birşey değil tabii ama belki vesile olur kapanırsınız, kötü birşey de yok ki bunda, kapalı hanımlar da gayet şık ve bakımlı artık.

Allah zaten kadına ortunme fıtratının vermiştir. Ancak bu fitrati bozan zedeleyen çok insan var.

Özel olarak içinize bir duygu doğmasını beklemeyin.

o nasıl fıtratmış ki beşer eliyle bozuluyor?
bilmeden konuşmayalım böyle bir şey yok.
senin dediğin doğru olsaydı tüm hristyan kadınları rahibe gibi gezerdi.
islamda'da örtünme yoktur, mezhep kafasıyla islam anlaşılmaz. tek kaynak kuran demekle anlaşılır. dinimizi bu zihniyet bozdu maalesef...

allah için kapanmayıp erkek için kapanmak...

of. artık aşın şunları yemin ederim bizim ülke kızlarından bi yol olmaz ya.

ayrıl bacım sen. yok ayrılamam diyosan da yedi yıl olmuş al çarşafı geçir başına.

Bu komedi erkeklerden daha kalmışmı.
7 yıl nikahsız bir kızla açık kapalı ayrımı yapmadan gez toz dolaş keyfini yap,sonra evlenirsek kapan dindarlığı.
Yaw bununla insan ancak kendini kandırır Allahı değil.
Kimse için ne kapanın,ne açılın nede herhangi bişeye mecbur olmayın.
7 yılı çöpemi atacağım demişsiniz,önünüzdeki belki 50 yılı çöpe atmaktan daha zararlı değildir 7 yıl.
Daha şimdiden size sahip çıkamıyor,böyle biriyle evlilik ya hep kan ağlayacağınız yada boşanmayla bitecek bir evlilik olur ki,muhtemelen boşanırsınız.
Evlilik illaki sevgisiz olmaz,ancak illaki inanç,örf adet,siyasi düşünce,kültür,aile gibi çoğu ortak düşüncenin aynı olmasıyla sağlam yürüyebilecek bir kurumdur.

Simdi babasinin zoruyla bas kapatan, evlenip ailelerle iyice bir arada olunca ortaya baska istekleri icin neler yapmaz.
Bunu sadece kapanma sorunu olarak gormemenizde fayda var. Evlenince annesi bizimle oturacaksiniz derse ne olacak? Babasi gelip bize bakacaksin derse ne olacak?
Ayrica kapanma eylemini gerçeklestirecek olan siz; soz sahibi olanlar sevgili, kayınpeder, baba.
Biraz hayatiniza sahip cikin.
+1

Sorun babada degil hayatinizdaki insanin hayata bakis acisinda ne yazik ki babasinin lafiyla uzerinizde psikolojik baski kurulabiliyor.babasina soz dusmmemesi lazimdi ilerisini dusunemedim bende arkadasimin dedigi gibi.ve tabiki hep diyorum 7 senelik iliskiniz ama birbirinizin hayatina be kadr uyuyorsunuz gozdeb gecirmelisiniz.sizinki uygunluk degil aliskanlik gibi.cunku birbirinizin dunyasinda olsaydiniz bu konuyu dusunmek zorunda bile kalmazdin

merhaba arkadaşlar bir konuda arkadaş abla tavsiyesine gerçekten ihtiyacım var.. Tam 7 yıllık bir ilişkim var daha tanıştığımızda çok küçüktük lise 3.sınıftaydık güzel bir ilişkiye adım atmıştık gerçekten sevdiğim kişi taa o zaman ilk gün bana demişti ki ben ciddi bir ilişki istiyorm ve öyle olacak ama ileride kapanmanı isterim diyerekten taa ilk gün bana bunj söylerek başlamıştı aslında ilişkimiz tabi bende o zaman küçüğüm tamam demiştim kapalılık konusuna..7 yıl öyle güzeldi ki Allah'a şükür hala güzel ama aramızdaki kapalılık konusunu aşamıyoruz onun ailesi çok kapalı ama benim ailemde açık annem de dahil olmak üzere biz üniversiteyi bile ayni şehirde beraber okuduk sorunsuz bir ilişkimiz bar tek kavgamız bu yönde oluyor o kapanmamı istiyor ona ilk gün söz verdiğim gibi ama ben kendimi hazır hissedemiyorum o da 7 yıldır hazır hissetmemem konusunda bana söyleniyor evet başlarken kabul ettim ama ben birinin zoruyla kapanmak istemiyorum rabbim ne zaman içime bu duyguyu verirse kapanmam istiyorm ama bjnu ona defalarca desem de anlatamıyorm zorla değil ben vesile oluyorm sadece diyor bu arada açık halimle de annesi ablası abisi ile de tanıştım aslında daha geçen gün Bile onu ikna etmiştim kapalılık konusunda tamam senşn istediğin olsun her türlü kabulumsn benim senden vazgeçemem dedi şu an istemediğimi o da ailesini açtı konuyu ama annesi babasının böyle birşeye izin vermeyeceğini söyledi o da o günden sonra bana daha da diretmeye başladı kapanacaksın diye babam kabul etmez diye onun ailesinin kapanmamı istediği kdar Benim de ailem de kapanmama karşı alışık olmadığım içimin yapamayacağımı düşünüyorlar ve babam benm evimde nasılsa kızım gittiği yerde de öyle olacak diyor öyle bir arada kaldım ki iki taraf da beni anlamıyor iki taraf da kendilerimin bakış açısında kapalılık tabi ki çok güzel birşey ama bu kişinin içinden gelmesiyle yapılmışsa güZeldir makbuldür sevaptır zorla değil bunu sevdiğim adama anlatamıyorum 7 yıllık ilişkimi de bu yüzden bitirmek İstemiyorm elim kolum sanki bağlı sanki bir çıkar yol yok gibi ne yapacağımı bilmiyorm
Eşi için sevgilisi için kapananlar çok geçmeden açılıyor, lütfen onun bunun hatrı için tesettüre girmeyin içinizden öyle bişey gelmiş olsa kimsenin haberi olmadan kapanırdınız zaten .

Eminim gerekli yerleriniz kapalıdır. Anlamıyorum ben bu işi. İnsan nasıl istiyorsa öyle olur. Bu kadar dayatması, ailesinin bu yöndeki baskısını size yansıtması hiç doğru bir davranış değil. Yine kimliği oturmamış bir erkek diye düşünüyorum. Size dayatmada bulunduklarının farkındasınız değil mi? Sizinle şimdiki halinizle beraberliğini devam ettirebiliyorda, evlenince neden olmazmış, neden bunu şart koşuyorlar. Ne kadar iyi görünürlerse görünsünler bu baskıcı ve dayatmacı oldukları gerçeğini değiştirmiyor.

Benim kv kp de kapalı gelin isterler ikiside hacı ve tam yaşayan insanlardan ama 2 açık bir tesettürlü gelinleri var ;)
Daha geçen gün eşim ve kaynımın yanında muhabbeti oldu biz karışmayız insanın içinden gelicek dediler.
Bende dedim beni böyle görmüş yıllarca benle böyle çıkmış olucak evlenince kapan diyecek yok öyle bir dünya diye :işsiz:
Ama bence sen kabul ediceksin zaten :KK14:

Ben olsam kimse için kapanmazdim. Kapanmak insan ve Allah arasinda olan birşey ne sevgiliniz de babası buna karar verebilecek kisiler.

Senin icinde olacak.onlarin zoruyla kapanma bence.sakinda taviz verme kapanirim falan diye.ben ne zaman istersem o zaman de kestirip at.bende esimin ailesinde nerdeyse tek acik olanim tum gelinler ailesi kapali.esimle konusmustum ben dususnmuyorm suan diye oda oyle birsey istesem kapali bulurdum senin istegin dedi.koye falan giderken daha uygun giyiorm normalde istedigimi giyerim esim birsey demez.

başkası kapan dediği için kapanmak diye birşey söz konusu olamaz ... ki sevgilim dediğin kişi babası kabul etmeyeceği senin kapanmanı istiyor ilerde daha farklı sorunlar yaşayacağınızı düşünüyorum annem böyle istedi böyle olsun babam kabul etmez şöyle yap ya da yapalım .. aileler arasında da kültür çatışması olacaktır ..bu yüzden ilişkimi bitirmek istemiyorum diyorsun ya çok yanlış diyorsun işte sana saygı duyulmalı

Back
X