Kapalılık...

Benim kv kp de kapalı gelin isterler ikiside hacı ve tam yaşayan insanlardan ama 2 açık bir tesettürlü gelinleri var :KK66:
Daha geçen gün eşim ve kaynımın yanında muhabbeti oldu biz karışmayız insanın içinden gelicek dediler.
Bende dedim beni böyle görmüş yıllarca benle böyle çıkmış olucak evlenince kapan diyecek yok öyle bir dünya diye :işsiz:
Ama bence sen kabul ediceksin zaten :KK14:
Benim kv kp de her gordugunde kapan diye ogutlerde bulunur :) bende gulumserim gecerim sadece biraz ustruplu giynmeye calisirim (ki normalde bunu da yapmam ama kp ozellikle bu saygima sebep) zayen ķışın gorusuruz hep o yuzddn sıkınti yok :)
Ama ne zaman kv basliyor saç teli gorunenin cehenemde yanacak muhabbetine,o zaman icimddn geçiririm sen bide benim açik gobekli bluzlarimi gör :D bi ara taytlarimi gördu :)
Biz bunlari entarinin altina giyiyoruz diyo :D aman yaşli insanlar napacan

Benim kv kp de her gordugunde kapan diye ogutlerde bulunur :) bende gulumserim gecerim sadece biraz ustruplu giynmeye calisirim (ki normalde bunu da yapmam ama kp ozellikle bu saygima sebep) zayen ķışın gorusuruz hep o yuzddn sıkınti yok :)
Ama ne zaman kv basliyor saç teli gorunenin cehenemde yanacak muhabbetine,o zaman icimddn geçiririm sen bide benim açik gobekli bluzlarimi gör :KK70: bi ara taytlarimi gördu :)
Biz bunlari entarinin altina giyiyoruz diyo :KK70: aman yaşli insanlar napacan
Bana pek birşey diyemiyorlar yaşım büyük ondan heralde :27: kp im arada vaaz veriyor ben hiç sesimi çıkarmam zaten dediğin gibi yaşlı insanlar saygıdan cevap vermiyorum :)

İnşallah bigün kızım bu istekle gelmez karşıma,şiddete karşı olan ben..kesin döverim. Birinin zorladığını duyarsam onu daha fena döverim(sevgiliniz).

Bu devirde hala bu baskı var mı... canım bence onlar istiyor diye kapanma sevgi bir yere kadar inan bana evlendikten sonra pişman olursun.
Evlilik çok zor bişey öyle kolay değil şimdiden onlara bu tavizi verirsen beklentiler yükselecek. Evlilikte zor durumda kalırsın kaldı ki öyle olmasa bile pişman olursun. Kendinden ödün verme bu tarz şeyler içten geldiğinde yapılmalı. Anlamıyorum kapalı olunca ne oluyor açık olunca ne oluyor? Açıksan doğru düzgün bir insan değil misin? Hayatta kabul etmezmiş etmesin sen olduğun gibi kal. Böyle kabul edecekse etsin böyle bir şart olmamalı.

He şu da var bu arada, belli ki anasının babasının sözünden çıkmayan biri. Anasının babasının lafıyla hareket eden birisi. Bunu da şimdiden bil daha sonra çok zor günler yaşarsın..

Her şeyin dışında üniversite mezunu evladım gelse dese ki işte "nişanlım/nişanlımın ailesi şöyle istiyor ben de öyle yapacağım(farklı bir konu da olabilir)", yazık onca emeğime, parama, zamanıma derim. Meslek sahibi olmak için değil, kendi fikirleriniz kendi idealleriniz olması ve bunları doğru ifade edebilmek için okuyun geliştirin kendinizi.

Yani bu teklifi kabul edecekseniz de bari ailenize ben kendim düşündüm taşındım karar verdim deyin, ana babanıza vah vah dedirtmeyin.

3 sene önce kapandim babam benle bir ay konusmadi hatta bildigim icin ilk günlee o eve gelmeden geliyordum o gitmeden gitmiyordum amcalarim kuzenlerim disladilar sonra kabullendiler insanin icinden gelmesi önemli zor iş sevmeyen kaldiramaz yapamaz tesettürü kimse için böyle yapamayacağın hazır olmadığın yükün altına girmemelisin

merhaba arkadaşlar bir konuda arkadaş abla tavsiyesine gerçekten ihtiyacım var.. Tam 7 yıllık bir ilişkim var daha tanıştığımızda çok küçüktük lise 3.sınıftaydık güzel bir ilişkiye adım atmıştık gerçekten sevdiğim kişi taa o zaman ilk gün bana demişti ki ben ciddi bir ilişki istiyorm ve öyle olacak ama ileride kapanmanı isterim diyerekten taa ilk gün bana bunj söylerek başlamıştı aslında ilişkimiz tabi bende o zaman küçüğüm tamam demiştim kapalılık konusuna..7 yıl öyle güzeldi ki Allah'a şükür hala güzel ama aramızdaki kapalılık konusunu aşamıyoruz onun ailesi çok kapalı ama benim ailemde açık annem de dahil olmak üzere biz üniversiteyi bile ayni şehirde beraber okuduk sorunsuz bir ilişkimiz bar tek kavgamız bu yönde oluyor o kapanmamı istiyor ona ilk gün söz verdiğim gibi ama ben kendimi hazır hissedemiyorum o da 7 yıldır hazır hissetmemem konusunda bana söyleniyor evet başlarken kabul ettim ama ben birinin zoruyla kapanmak istemiyorum rabbim ne zaman içime bu duyguyu verirse kapanmam istiyorm ama bjnu ona defalarca desem de anlatamıyorm zorla değil ben vesile oluyorm sadece diyor bu arada açık halimle de annesi ablası abisi ile de tanıştım aslında daha geçen gün Bile onu ikna etmiştim kapalılık konusunda tamam senşn istediğin olsun her türlü kabulumsn benim senden vazgeçemem dedi şu an istemediğimi o da ailesini açtı konuyu ama annesi babasının böyle birşeye izin vermeyeceğini söyledi o da o günden sonra bana daha da diretmeye başladı kapanacaksın diye babam kabul etmez diye onun ailesinin kapanmamı istediği kdar Benim de ailem de kapanmama karşı alışık olmadığım içimin yapamayacağımı düşünüyorlar ve babam benm evimde nasılsa kızım gittiği yerde de öyle olacak diyor öyle bir arada kaldım ki iki taraf da beni anlamıyor iki taraf da kendilerimin bakış açısında kapalılık tabi ki çok güzel birşey ama bu kişinin içinden gelmesiyle yapılmışsa güZeldir makbuldür sevaptır zorla değil bunu sevdiğim adama anlatamıyorum 7 yıllık ilişkimi de bu yüzden bitirmek İstemiyorm elim kolum sanki bağlı sanki bir çıkar yol yok gibi ne yapacağımı bilmiyorm
Insan kendi istegiyle kapanir anlarim da boyle zorla kapatmak ne anlayamiyorum. Ondan sonra biz kimseye baski yapmiyoruz herkese saygimiz var, hadi ordan!

annesi babasının böyle birşeye izin vermeyeceğini söyledi o da o günden sonra bana daha da diretmeye başladı kapanacaksın diye babam kabul etmez diye onun ailesinin kapanmamı istediği kdar

Babası olacak adamın cesareti varsa çıksın babana söylesin bu emrivakiyi..
Yok böyle bir dayatma,uyuz oluyorum böyle düşüncelere,madem o yaşantı içindeki birini istiyorsun git öyle bir gelin alıver oğluşuna...

Her şeyin dışında üniversite mezunu evladım gelse dese ki işte "nişanlım/nişanlımın ailesi şöyle istiyor ben de öyle yapacağım(farklı bir konu da olabilir)", yazık onca emeğime, parama, zamanıma derim. Meslek sahibi olmak için değil, kendi fikirleriniz kendi idealleriniz olması ve bunları doğru ifade edebilmek için okuyun geliştirin kendinizi.

Yani bu teklifi kabul edecekseniz de bari ailenize ben kendim düşündüm taşındım karar verdim deyin, ana babanıza vah vah dedirtmeyin.

Ne acı bir durum anne baba için..
O kadar büyüt okut bir başkası için kapanıversin..
Yazık resmen..

başörtüsü, dini bir olgu olmaktan çıkmış, kapalı giyinme aracı olan bir giysi parçasına dönüşmüş,
adam için de ailesi için de (aradaki bazı yorum sahipleri için de)
eskiden insanlar imana gelip örtünürmüş,
şimdi kocalar kıskançlıklarından, aileleri gösterişten baş örttürüyor.
ben deistim diyen başörtülü tanıdım bu yüzden.
bu ikiyüzlü aileden uzak dur, kendine acımıyorsan anana babana acı...

Back
X