Kapasitem yokmus

Sismaniye

Guru
Pro Üye
4 Aralık 2015
9.882
23.463
348
Selam kkdaslar
Oncelikle esimle cok farkli kulturdeniz. Onlarda misafire cok onem verilir. Cesit cesit et yemekleri tatlilar vs.
Biz bir ana yemek, corba salata pilav tatli ile misafir agirlarken esimin tarafi 3 cesit ana yemek olmadan misafir agirlamaz.

Neyse Dün misafirim vardı. Esim arkadaşı ve eşini davet etti. Ben misafir olayini unutmuştum aksam hatırlattı esim.
Buzluktan tavuk cikardim. Yarin da bir randevumuz vardi oraya gidip sonra alisveris yapariz dedik.

Ama.ev felaket daginikti. Kahvaltidan sonra sen cocuklarla ilgilen ben mutfagi temizleyeyim dedim.
Bir saate yakin surdu isim sonra esim randevuya yarim saat kaldi diye ates puskuruyor.
Cocuklari hazirla diyorum beni delirtmek hosuna gidiyor. Hala temizlik yapiyorsun. Hik mik diye soyleniyor.
Dedim cocuklara bak deyince gozlerinle bakmani kastetmedim.
Altlarini temizleyip giyindirmen gerekirdi. Orada bi posta kavgamizi ettik. Apar topar randevuya yetistik. Sonra alisverisi yaptik eve donduk.
Saat 3.5 falan. Esim pc ile ugrasiyor, ivir zivir isler yapiyor.
Ben de mutfaga girdim. Esimle onceden anlastigimiz menuyu hazirlamaya.
Sirasiyla firin sutlac, firinda tavuk patates, kofteli nohutlu corba, sehriyeli pilav ve salata yaptim.
Evi topladim, esim de evi supurdu(ustun koru)
Ben de girdim mutfagi temizledim tekrar.
Esim geldi yine moral bozmaya, kac cesit yemek yaptin ki bu kadar zamandir mutfaktasin? Ben islerin yarisini yaptim. (Salonu ve holu supurmekten bahsediyor) bir de bayramda davet verecek oluyorsun dedi.
Ben de karsiliklarini verdim tabii de aklimda yok su an ne dedigim.
Sende davet mavet verecek kapasite yok. (Bunu soylerken herkes yapar ama sen beceremezsin demek istiyor.)
Benim salterler atti.
Defooool dedim kovdum davet vermiyorum dedim, veremezsin zaten diyor hala.

Sonra islerim bitince dedim ki, bak davet vermiyorum kimsenin evine de gitmiyorum bayramda. %100 kararliyim. O gun gelince de israr etme sakin.
Sonra bu geri adim atti, dalgaya almalar askim biz de bayramda baska yere gidip kacamak yapariz demeler. Dans etmeye calismalar vs..

Ama o kapasitesizsin lafi kulaklarimdayken asla alttan almadim.
Kirilan vazo yerine gelmiyor iki saklabanliga dedim.

Esim boyle dan dun sirf can acitmak icin konusur. Davet etme gitmeyelim vs der gunu gelince de ya seve seve ya israr kiyamet goturur beni.

Sizce nasil tavir almaliyim? En kizdigim sey gittigimiz evlerdeki kadinlarin kapasitesi var benim yok bunu ima etmeye calismasi. Ki bunu her davette yapiyor.

Arkadas grubunda sadece ben iki cocukluyum. Ve gruptaki kadinlar da hep dogulu oldugundan sofralari da ona gore oluyor. Simdiye kadar ayak uydurmaya calistim ama artik paydos. Bayramda degil sadece sonrasinda bile kimseyi davet etmemeyi dusunuyorum.

Ay kolayı var hayatım, bundan sonra sen yap yemeği, benim gibi kapasitesize bırakma deseydiniz.

Ulan bu erkekler ne bekliyor anlamıyorum, insan be karşındaki de. Onun da 46 kromozomu var, fazlası yok yani. :KK34:

Hiç sinirlerinizi harap etmeyin, 3 çeşit yemek yapmışsınız, salatanız tatlınızı yapmışsınız, eve Ordu mu geliyor ki 5-6 çeşit yemek yapılsın, hem zaten o kadar çok çeşit yenmez ki, ben yemeğe kalksam zafiyet geçirir bayılırım herhalde.

Ailesiyle sizi kıyaslaması da hiç olmamış, sizi siz olduğunuz için sevmedi mi bu adam?
Valla ben sizin yerinizde olsam eve yeniden misafir davet ederse yaparım birkaç çeşit yemeğimi, 5-6 çeşit olmadan kapasiteden dem vuruyorsa marketten alırım hazır zeytinyağlı dolma, meze vb benim kapasitem alışverişe elverişli bebeğim derim :KK14: tutar kolundan dans ederim ne güzel alışveriş yapmışım değil mi diye :KK39:

Misafir umdugunu degil
buldugunu yer demisler
sanki tum cesitler silip supuruluyor gibi ..

aşçı değilim bisey degilim
kapasitemde bu kadarsa al sen yap deseydin

Sen de onun kapasitesine laf sok
Bana dersin de bir çocuğa bakamadin
Ya da bir daha boyle laf edersen yer değiştirecegiz ben buyum boyle sevdin evlendin benden bu kadar begenmeyen gelmez de net ol bosver
Sen şimdi sayip sonra geri adim atarsin diye ciddiye almiyor bence
Dedigini yapmak ve sözünün arkasinda durmak gozunu korkutur

Hiç sinirlerinizi harap etmeyin, 3 çeşit yemek yapmışsınız, salatanız tatlınızı yapmışsınız, eve Ordu mu geliyor ki 5-6 çeşit yemek yapılsın, hem zaten o kadar çok çeşit yenmez ki, ben yemeğe kalksam zafiyet geçirir bayılırım herhalde.

Ailesiyle sizi kıyaslaması da hiç olmamış, sizi siz olduğunuz için sevmedi mi bu adam?
Valla ben sizin yerinizde olsam eve yeniden misafir davet ederse yaparım birkaç çeşit yemeğimi, 5-6 çeşit olmadan kapasiteden dem vuruyorsa marketten alırım hazır zeytinyağlı dolma, meze vb benim kapasitem alışverişe elverişli bebeğim derim :KK14: tutar kolundan dans ederim ne güzel alışveriş yapmışım değil mi diye :KK39:
Hahayyy nasıl güldüm yaa:)en çokta alisveriş faturası eşliğinde dans ön numara beş yildiz ..

Konu Sahibi ..Afrikada insanlar açlıktan oluyor..Afrika'ya gitmese bile türkiyeye bak ..yahu yokluk görmemişmı hiç senin esin ..el insaf ..israfâ gerek yok ..eşinle bu mevzuyü onun sulandirmasina fırsat vermeden konusmalisin

Gelenin adetine göre yemek mi yapılır..
Ev kiminse yemekler onun tarzıdır agirlayisi da.. misafir de bulduğunu yer..

Esiniz annesinin tarzı sofrayi sizin yapamayacaginizi kastetmis evet yapamam diyin.. gerek de yok zaten..

Ben kendi gördüğüm bildiğim gibi yaparım davetimi diyin geçin..

Hahayyy nasıl güldüm yaa:)en çokta alisveriş faturası eşliğinde dans ön numara beş yildiz ..
Böyle adamlara müstehak, valla market fişini de alnına yapıştırırım oynarken :KK70:
3 çeşit yemek yapılmış, tatlı yapılmış, 2 çocuklu kadın yine de iyi hazırlanmış ki bu zamanda kusura bakılmasın ama 5-6 çeşit ana yemek bana müsriflik geliyor, misafir gelecek bir karı koca, hani 10-15 kişi yemeğe gelse tamam diyeceğim de 2 kişi Ordu gibi yemek yemez.
Zaten bence misafire en güzel ikram bir sıcak Hoşgeldiniz bir içten gülümsemedir, insan sıcacık bir karşılamaya peynir zeytinle bile karnını doyurur ne olacak ki.

marketten alırım hazır zeytinyağlı dolma, meze vb benim kapasitem alışverişe elverişli bebeğim derim :KK14: tutar kolundan dans ederim ne güzel alışveriş yapmışım değil mi diye :KK39:

Bayıldım :))))

Konu sahibesi eşin benim eşime çok benziyor.Önce kalbimi kırar sonra aşkım ,aşkım diye peşimde dolanır...Ben formülünü bulamadım ,küsüyorum ama illa ki barışılıyor.Barışana kadar yapmadığı şaklabanlık kalmıyor .Yemek konusunda ise ben de ancak 3-4 çeşit yaparım fazlasını da kendileri yapsın.

Misafire erkekler bu kadar takılır mı ya ?
Hani mutfaga kadar karışıp yemek çeşidini sorması bile saçma.
Birdaha ki misafir davetinde eşinizi mutfağa sokun.
Onun kapasitesini görün :bicak:

Böyle adamlara müstehak, valla market fişini de alnına yapıştırırım oynarken :KK70:
3 çeşit yemek yapılmış, tatlı yapılmış, 2 çocuklu kadın yine de iyi hazırlanmış ki bu zamanda kusura bakılmasın ama 5-6 çeşit ana yemek bana müsriflik geliyor, misafir gelecek bir karı koca, hani 10-15 kişi yemeğe gelse tamam diyeceğim de 2 kişi Ordu gibi yemek yemez.
Zaten bence misafire en güzel ikram bir sıcak Hoşgeldiniz bir içten gülümsemedir, insan sıcacık bir karşılamaya peynir zeytinle bile karnını doyurur ne olacak ki.
Yahu tabi öyle ..bu erkeklere ne oluyor bayanlar ne yapıyorlardà böyle ilk insan moduna sokuyorlar bunları bilmiyorum ..yahu adam daki rahatlığa özgüven bak ...kapasite mevzusu nu açıyor :)ben ramazanda menu hazırlarken bile bunları yapmıyorum :)insan midesi avcunun içi kadar :)nefis işte ..eşi kendince bu sekilde egosu tatmin edecek ..bak işte ben böyle sofra kurdururum Vs ..

Yahu tabi öyle ..bu erkeklere ne oluyor bayanlar ne yapıyorlardà böyle ilk insan moduna sokuyorlar bunları bilmiyorum ..yahu adam daki rahatlığa özgüven bak ...kapasite mevzusu nu açıyor :)ben ramazanda menu hazırlarken bile bunları yapmıyorum :)insan midesi avcunun içi kadar :)nefis işte ..eşi kendince bu sekilde egosu tatmin edecek ..bak işte ben böyle sofra kurdururum Vs ..

Valla erkek cinsi kusura bakmasın, kusursuz bir sofra, 4/4'lük bir misafirperverlik istiyorlarsa eşlerine yardım edecekler, öyle yalap şap koca görmez cinsi dediğimiz süpürmeyle iş bitmiyor, 2 çocuk varmış, altlarını değiştirseymiş, giydirseymiş, misafir gelecek biliyor oyalanacağına, sıvasaymış kolları mutfağa girseymiş, erkek yapamaz diye birşey yok, öyle bir yapıyorlar ki, biz kadınların lafı bu erkek beceremez lafı, böyle diye diye adamlar evde iş yapmaz olmuş, hani ortada hiç yemek yokta değil, kadının moralini neden bozuyor sonra işi dalgaya vuruyor ki, biz kadınlar unutmayız böyle şeyleri.

Back
X