Kapıcı Kızı Olmak!...

Canım,o zamanki çocuk aklınla üzülmüş,kırılmış olabilirsin..Ancak benim dikkatimi çeken barlara,lüks otellere gidememek canını sıkmış,bunun üzüntüsünü yaşamışsın gibime geldi..Ya kimi ailenin maddi durumu yeterli olsa bile çocuklarını bu tür ortamlara sokmak istemeyebilirler..bunun her zaman ailenin mesleği ile alakası olduğunu düşünmüyorum...
gelelim sınıfta herkesin içinde seni ayağa kaldırıp babanın mesleğini,aldığı maaşı soran öğretmenin de tamamen dandikliği,görgüsüzlüğü,düşüncesizliği olmuş...
Apartmanda uğradığın taciz konusuna gelince sonuna kadar hakkını savun arkadaşım..cezası neyse görsün...
ailenin mesleği hiç önemli değil..kapıcı kızı da olabilirsin,avukat kızı da...önemli olan sensin..senin niteliğin ,gelişimin..bir laf vardır "baban beymiş,bana neymiş..." deriz biz...kendine güvenmeye çalış,herşeyin üstesinden gelirsin...ben ne babası kapıcı olan arkadaşlar tanıdım..kendini geliştirmiş,okumuş,çok güzel meslekler edinmiş,çevresinde sevilen sayılan insanlar olmuşlar,güzel aileler kurmuşlar ama geçmişlerini de unutmamışlar,varlığı da yokluğu da gayet iyi bildikleri için kıymet bilmişler,hayatta her alanda başarı kazanmışlar...ne babası zengin arkadaşlar gördüm,o kadar özel dersler aldıkları halde para ile girdikleri okulları zar zor bitirmişler,bir baltaya sap olamamışlar..ayrıca bazı şeyler para ile alınamıyor malesef, bunu unutma.....

Son düzenleme:
canım benim sen fakir bir ailenin çocugu olmasaydın da karşına yanlış insanlar çıkabilirdi. BEn böyle düşünüyorum bana tacize yeltenen hayvan kendi kuzenimdi ne alakası var bunun bizim ekonomik düzeyimizle? bi de sonuçta Türkiye burası sanki mahkemeleri bilmiyor muyuz? Adli tıpta onlarca kez ifade alıp muayene ederek insanı yaşadığına yaşayacağına pişman ediyorlar zaten. Ha bu davanın peşini bırakmakla iyi yapmıssınız demek değil tabi ki ama devam etseydiniz belki adam ceza alacaktı ama kardeşin sen daha da fena etkilenebilirdiniz bu da var.
Psikolojik sorunların için yardım alıyor musun? yaşadığı güçlükler herkesi farklı etkiliyor beni asosyal yapmaktansa her tipte insanla kolay iletişim kuran dışa dönük bir insan yaptı mutlaka senin de hayata karşı duruşunu çok etkilemiş ama olumsuz... bunu biraz değiştirmenin bir yolu olabilir belki.

Okuduğumda üzülerek okudum yaşadığınız ruh halinizi..Fakat kapıcı kızı olmakla alakası yok..Bunu böyle bilmeyin.. Ama çocukken bu olguyu yapıştırırlar değil mi, etraftaki o çok bilmiş asalaklar..

İnanın ben de memur çocuğu olsam da hep imrenerek bakmıştım..Suan da bile insanlar bir tuhaf ..işte o sizin ortaokul yaşlarındakı cocuklar buyuyup unıversıteye gelıyor ve akılları hep aynı oluyor..hayatımız hep imrenerek geçmedi mi..hala daha arkadaslarımla gorusmuyorum..cünkü bıryerde bulussak iç anam iç iç babam iç soınra hesap gelınce cukkk bogazıma oturuyor...gezerken pat dıye aldıkları ayakkabıyı ben almak ıcın haftalarca düşünüyorum..

öğretmenlerın zamanında örnek model olarak sizi gostermesi acaip sinirimi bozdu..böyle okumuş cahiller var maalesef bu alanda..yazıklar olsun onların diplomalarına..

taciz konusuna gelince bu durumu yaşamayan çok az sayıda şanslı insanlar var..ama işte hayatımızı bi pislik böyle mahvedebiliyor..

ama şükredelim ki boğazımızdan haram lokma geçirmeyen ailemiz var..
ayrıca o etrafımızdakı ınsanlar hayatımızda gecmıste yer alsa da gelcegımızde yanımızda olmayacagı ıcın takmasaydık keske..ama o yaşlarda bilemezdik tabii ki..

suan deliler giibi ağlıyorum..o kadar etkılendım kı ..hayatımızdan çok parça var bu yazında

Çok üzüldüm canım.ama inan bana maalesef bu türkiye'nin büyük ayıbı..Bizim sitede çalışan insanlara ben hep bey hanım diye hitap ettim.almanyada siteyle ilgilenen insanlar var.kimsenin çantasını taşımaz.İşini yapar.İşiyle ilgilenir.Nedense bizde insanlar uşağı gibi davranıyorlar.ben bu konuda çok sinirliyim ve inanılmaz kınıyorum.

Canım aslında yaşadığın hayat çogu insanın hayalinde olan bir hayatta olabilir çok fakir insanlar var..
Ben küçükken Ümraniyede oturuyorduk yerleri vardı çok ama değerli değildi Annem kayın validesiyle oturmuş daha sonra ayrılmış Ve evimizin camları bile yoktu içerden muşamba asardı Annemle babam sabaha kadar rüzgar eser açılırdı tekrar kapatırlardı uyumazlardı suyumuz bile yoktu Evimizin 1 odasında danamız bir odasında kömürler bir odasındada biz vardık Okula giderken annem hep büyük ayakkabı alırdı bana kızlar dalga geçerdi heheheh sunun ayakkabısına bak diye ben hiç otel motel hayalleri kurmadım valla Annem elma alsa keşke bende yesem diye hayallerim oldu Hiç pisikolojim bozulmadı oynadım güldüm benle dalga geçenlerle...Benide kaldırıp müdür aynı şeyi yapmıştı kalk ayağa dedi bütün sınıfa dediki bu gördüğünüz yerlerin hepsi bunların okulun yeride ama aidatı ödemiyoo bilmiyokii ne sıkıntılar yaşıyoruz Hiç veremedim aidat ben kendi haşlığımı veriyodum artık dayanamayınca..Takmayın bence hayat güzel herşeyin kıymetini biliyorsunuz artık size kalan en güzel şeyde bu..Şimdi güzel bir işinizde varmışş ne güzel benim ailemin durumuda çok iyi şimdii iyikii kötüymüş önceden bunları yaşamışım diyorum yoksa hiç birşeyin kıymetini bilmezdim..
.

Banada tersi bir durum olmuştu yeni evliyken apartmanda otururken tamir edilmesi gereken asansör ve diğer giderler için para ödememiştik ki patron geç ödediğinde dolayı kapıcı kızın annesi bana bağırarak parayı ödemeyen burada oturmasın diye bağırmıştı

Bizim de bir arkadasmz vardı.babası bi caminin lavabolarını temizlyordu. Bizlm zamanmzda da vardı bu durum. Sene basında yeni gelen öğrtmen ya da snf öğr. Olan kişi herkesi tek tek kaldırır babasının mesleğini sorardı. Sıra ona geldi. Bişey demedi. Aslnda normalde hiçbseyi takmayan biridir. Ama bütün sınıf tuv. Temizlikçisi deyince çocuk ağlamstı.

Geçmişinde mutlu oldugun şeyleri hatırla bence hep diğerlerini sil gitsin Rabbim kimine çok vermiş kime az napalım yani..Bende tacize ugradım küçükken fakirlikle alakası yokki bunun..Akrabamdı bide seviyo sandım beni sonra olayı anladım bidaha yaklaşmadım...Şanlıyızkii Rabbim daha kötüsünden korumuş bizi ve insanlara çok güvenmemek gerektiğini anlamamızı sağlamışş..İnşallah bundan sonra hep mutlu olursun

daha dün misafirliğe gittik ailenin durumu çok iyimiş ve çocuk paralı okula liseyi rüşvetle bu yıl bitirmiş ana ve baba gümrük işinde ki rüşvet çok olur haram kazanç girince tabi bu çocuktan çıkacak çocuk okumak istemiyormuş çok vasatmış arkadaş anlattı

malesef toplumumuzda bu uçurumlar arttıkça bu durumlar hep sürecek..bu olay yalnız kapıcı olarak değilki fakirsen heryerde ezilirsin..bizim insanımız böyle eskiden apartmanda altın günleri vb olurdu orada bile sınıf ayrımı yapılır bir üstülük taslanmaya çalışılırdı kim fakir kim zenginse artık
bizim toplumumuzda malesef emeğe saygı yok sen zengin olda ne iş yaptığın önemli değil saygı görürsün toplumda oysaki biz helal yiyelim diye uğrasıyoruz ama kimin umrundaki..kadının adamın yanlış işler yaptığını bilirsin ama senden üstündür bir topluma girince..çünkü parası vardır..
ama ne olursa olsun rabbim doğru yoldan ve helalden ayırmasın bizleri ve evlatlarımızı

ooo neler neler var...okulda sınıf geçebilsin diye zengin dedesi okulun duvarlarını boyatan,her sene okul değiştiren,okuduğu özel okulda öğretmene senin maaşını benim babam veriyor ,sen bana zayıf not veremezsin diyen şımarıklar mı istemezsin...İlk gençlik yıllarımda böyle bir erkek arkadaşım vardı...daha doğrusu çocukluğunun bu şekilde geçtiğini söylerdi sürekli..belki artık şımarıklığı yoktur,varlığı yokluğu da bildiği için kıymet bilir sanıyordum..sonuç olarak ne oldu,dedesi iflas etti..bu adam da bir baltaya sap olamadı..annesinin işe giderken kendisine bıraktığı bir paket sigara parasına talim etti....Hiç bir şekilde insan kıymeti bilmeyen bir insandı...beni hayatta en çok üzen insanlardan biridir...Şimdi ne alemde bilmiyorum..Öylesinden de Allah korudu beni...Çok para haramsız,çok söz yalansız olmazmış....

Son düzenleme:

Önemli olan ailenin helal kazançla çocuklarını yetiştirmesi,büyütmesidir..Mesleği,kazancının çokluğu azlığı değildir...

Son düzenleme:
Böyle kendini yükseklerde görenlere Allah'ın sillesi gecikmiyor. Bi olay anlatayım 2 tane arkadasm vardı. İkiz bunlar. Babaları bulundukları bölgeden sorumlu bi insan açık söyleyemiyorum ama mevkisi çok çok yüksek öyle diyeyim. Her gittiği ortamda itibar gören saygn bi insan. Neyse kızlar fazla havalı. 150 kişilik arkadas ortamnda sadece 3 tane arkadasları var onlar da fabrkatör kızı falan. Onlarla da sürekli küserler. Kimseyle muhatab olmazlar. Özel şöförleri falan vardır. Pahalı yerlerden giyinrler bişey beğenmzler her ortamda ayrcalk görürler.vs.. Sonraaaa babaları yolsuzluklktan baska bir yere tayin edilir. Ve bizmkiler anyayla konyayı görürler. Ayrlrken hiç yüzlerne bile bakmadkları tenezzl etmedkleri insanlardan bile helallik isterler .sohbet eder konsrlar. Herkes şaşkn bizle nasl mhatab oldular diye. İşte makam mevki bi yerde bitiyo. O zaman da gecmsnzde ektiğnzi biçiyosunuz insanların nefretini kazandğnzla kalıyosnz

parana ,malına ,mülküne güvenme tek kıvılcım yeter derler.....

Kırmızıyla belirttiğim yer için yanlış anlaşıldığımı söylemek isterim.Benim isteğim değildi oralarda olması.Para mevzusu da değil.Beraber yıllarınızı geçirdiğiniz arkadaşlarınızla ayrılacaksınız,son kez hep beraber belki son bir anı değil midir mezuniyet...

Benim için önemli olan mekan değil,bütün arkadaşlarımın bir arada olacağı o günde illa ki bende bulunmak isterim.Bu konuda hatalıysam yanlış düşünüyorsun diyebilirsiniz.Belki benden daha da kötü durumu olanlar vardı içimizde,gelemeyecekler.Ama örnekler benim üzerimde yoğunlaştı malesef hep...

Yoksa benim hiç bir zaman lüks bir yaşamda gözüm olmadı,ama insanlık hali,iç geçirilir mutlaka...

eftalya..benim babam doktordu..normal devlet hastanesinde bir doktor..durumumuz kötü değildi ama çok ta süper değildi..orta halli insanlardık .öyle kollejlerde falan da okumadım...annem-babam beni hiç bir mezuniyet törenine,lisede üniversitede hiç bir okul gezisine göndermediler..üstelik lise bitinceye dek te erkek arkadaşım falan olmadı......daha önce dediğim gibi bazı şeylerin maddi durumla,meslekle alakası yok.....

Kapıcının bitli kızıda (nikli) bu ismin öyküsünü anlatsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…