Canım,o zamanki çocuk aklınla üzülmüş,kırılmış olabilirsin..Ancak benim dikkatimi çeken barlara,lüks otellere gidememek canını sıkmış,bunun üzüntüsünü yaşamışsın gibime geldi..Ya kimi ailenin maddi durumu yeterli olsa bile çocuklarını bu tür ortamlara sokmak istemeyebilirler..bunun her zaman ailenin mesleği ile alakası olduğunu düşünmüyorum...
gelelim sınıfta herkesin içinde seni ayağa kaldırıp babanın mesleğini,aldığı maaşı soran öğretmenin de tamamen dandikliği,görgüsüzlüğü,düşüncesizliği olmuş...
Apartmanda uğradığın taciz konusuna gelince sonuna kadar hakkını savun arkadaşım..cezası neyse görsün...
ailenin mesleği hiç önemli değil..kapıcı kızı da olabilirsin,avukat kızı da...önemli olan sensin..senin niteliğin ,gelişimin..bir laf vardır "baban beymiş,bana neymiş..." deriz biz...kendine güvenmeye çalış,herşeyin üstesinden gelirsin...ben ne babası kapıcı olan arkadaşlar tanıdım..kendini geliştirmiş,okumuş,çok güzel meslekler edinmiş,çevresinde sevilen sayılan insanlar olmuşlar,güzel aileler kurmuşlar ama geçmişlerini de unutmamışlar,varlığı da yokluğu da gayet iyi bildikleri için kıymet bilmişler,hayatta her alanda başarı kazanmışlar...ne babası zengin arkadaşlar gördüm,o kadar özel dersler aldıkları halde para ile girdikleri okulları zar zor bitirmişler,bir baltaya sap olamamışlar..ayrıca bazı şeyler para ile alınamıyor malesef, bunu unutma.....
daha dün misafirliğe gittik ailenin durumu çok iyimiş ve çocuk paralı okula liseyi rüşvetle bu yıl bitirmiş ana ve baba gümrük işinde ki rüşvet çok olur haram kazanç girince tabi bu çocuktan çıkacak çocuk okumak istemiyormuş çok vasatmış arkadaş anlattı
Bizim de bir arkadasmz vardı.babası bi caminin lavabolarını temizlyordu. Bizlm zamanmzda da vardı bu durum. Sene basında yeni gelen öğrtmen ya da snf öğr. Olan kişi herkesi tek tek kaldırır babasının mesleğini sorardı. Sıra ona geldi. Bişey demedi. Aslnda normalde hiçbseyi takmayan biridir. Ama bütün sınıf tuv. Temizlikçisi deyince çocuk ağlamstı.[ne kadar aci bi durum yurtdisindayim burda okulda cocugun babasinin annesininn isi yasi parasi ha birde cocugun cinsiyeti bile sorulamaz kesinlikle.erkek cocuklar saclarini uzatiyorlar kiz gibi oluyor bazilari bunun cinsiyetini bile soramazsin isminden anlarsan anlarsin.
burada herşeyi soruyorlar.. ben eşimden ayrıyım çok zaman oldu ..kızım 9 yasındaydı şuan 13 yasında ve okulda baban ne iş yapıyor diyorlarmış çocuk sinir küpü oluyor her seferinde ..allahtan olgun bir çocuk ama benim zoruma gidiyor çok üzülüyorum neden çocuğun psikolojısı düşünülmezki..Bizim de bir arkadasmz vardı.babası bi caminin lavabolarını temizlyordu. Bizlm zamanmzda da vardı bu durum. Sene basında yeni gelen öğrtmen ya da snf öğr. Olan kişi herkesi tek tek kaldırır babasının mesleğini sorardı. Sıra ona geldi. Bişey demedi. Aslnda normalde hiçbseyi takmayan biridir. Ama bütün sınıf tuv. Temizlikçisi deyince çocuk ağlamstı.[ne kadar aci bi durum yurtdisindayim burda okulda cocugun babasinin annesininn isi yasi parasi ha birde cocugun cinsiyeti bile sorulamaz kesinlikle.erkek cocuklar saclarini uzatiyorlar kiz gibi oluyor bazilari bunun cinsiyetini bile soramazsin isminden anlarsan anlarsin.
Canım,o zamanki çocuk aklınla üzülmüş,kırılmış olabilirsin..Ancak benim dikkatimi çeken barlara,lüks otellere gidememek canını sıkmış,bunun üzüntüsünü yaşamışsın gibime geldi..Ya kimi ailenin maddi durumu yeterli olsa bile çocuklarını bu tür ortamlara sokmak istemeyebilirler..bunun her zaman ailenin mesleği ile alakası olduğunu düşünmüyorum...
gelelim sınıfta herkesin içinde seni ayağa kaldırıp babanın mesleğini,aldığı maaşı soran öğretmenin de tamamen dandikliği,görgüsüzlüğü,düşüncesizliği olmuş...
Apartmanda uğradığın taciz konusuna gelince sonuna kadar hakkını savun arkadaşım..cezası neyse görsün...
ailenin mesleği hiç önemli değil..kapıcı kızı da olabilirsin,avukat kızı da...önemli olan sensin..senin niteliğin ,gelişimin..bir laf vardır "baban beymiş,bana neymiş..." deriz biz...kendine güvenmeye çalış,herşeyin üstesinden gelirsin...ben ne babası kapıcı olan arkadaşlar tanıdım..kendini geliştirmiş,okumuş,çok güzel meslekler edinmiş,çevresinde sevilen sayılan insanlar olmuşlar,güzel aileler kurmuşlar ama geçmişlerini de unutmamışlar,varlığı da yokluğu da gayet iyi bildikleri için kıymet bilmişler,hayatta her alanda başarı kazanmışlar...ne babası zengin arkadaşlar gördüm,o kadar özel dersler aldıkları halde para ile girdikleri okulları zar zor bitirmişler,bir baltaya sap olamamışlar..ayrıca bazı şeyler para ile alınamıyor malesef, bunu unutma.....
eftalya..benim babam doktordu..normal devlet hastanesinde bir doktor..durumumuz kötü değildi ama çok ta süper değildi..orta halli insanlardık .öyle kollejlerde falan da okumadım...annem-babam beni hiç bir mezuniyet törenine,lisede üniversitede hiç bir okul gezisine göndermediler..üstelik lise bitinceye dek te erkek arkadaşım falan olmadı......daha önce dediğim gibi bazı şeylerin maddi durumla,meslekle alakası yok.....Kırmızıyla belirttiğim yer için yanlış anlaşıldığımı söylemek isterim.Benim isteğim değildi oralarda olması.Para mevzusu da değil.Beraber yıllarınızı geçirdiğiniz arkadaşlarınızla ayrılacaksınız,son kez hep beraber belki son bir anı değil midir mezuniyet...
Benim için önemli olan mekan değil,bütün arkadaşlarımın bir arada olacağı o günde illa ki bende bulunmak isterim.Bu konuda hatalıysam yanlış düşünüyorsun diyebilirsiniz.Belki benden daha da kötü durumu olanlar vardı içimizde,gelemeyecekler.Ama örnekler benim üzerimde yoğunlaştı malesef hep...
Yoksa benim hiç bir zaman lüks bir yaşamda gözüm olmadı,ama insanlık hali,iç geçirilir mutlaka...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?