eftalya..benim babam doktordu..normal devlet hastanesinde bir doktor..durumumuz kötü değildi ama çok ta süper değildi..orta halli insanlardık .öyle kollejlerde falan da okumadım...annem-babam beni hiç bir mezuniyet törenine,lisede üniversitede hiç bir okul gezisine göndermediler..üstelik lise bitinceye dek te erkek arkadaşım falan olmadı......daha önce dediğim gibi bazı şeylerin maddi durumla,meslekle alakası yok.....
Bizim de bir arkadasmz vardı.babası bi caminin lavabolarını temizlyordu. Bizlm zamanmzda da vardı bu durum. Sene basında yeni gelen öğrtmen ya da snf öğr. Olan kişi herkesi tek tek kaldırır babasının mesleğini sorardı. Sıra ona geldi. Bişey demedi. Aslnda normalde hiçbseyi takmayan biridir. Ama bütün sınıf tuv. Temizlikçisi deyince çocuk ağlamstı.[ne kadar aci bi durum yurtdisindayim burda okulda cocugun babasinin annesininn isi yasi parasi ha birde cocugun cinsiyeti bile sorulamaz kesinlikle.erkek cocuklar saclarini uzatiyorlar kiz gibi oluyor bazilari bunun cinsiyetini bile soramazsin isminden anlarsan anlarsin.
Benim zamanımda yoktu böyle şeyler. Eğitim sistemi, eğitimciler düzeleceğine bozuluyor anlaşılan.
eftelyacigim, toplumumuzda maalesef kendini bilmez pek çok kişi var. Para, ünvan herşey demek zannediyor bunlar. Ve bu küstah insanlar kendilerine göre onlardan daha düşük düzeyde olduklarını addettikleri kişilere tepeden bakıyorlar. Bunu apartmandaki kapıcıya da, garsona da, bankadaki memura da, iş yerindeki astlarına da yapıyorlar. Taciz deseniz o da, ben de dahil, pek çok kızın başına geliyor. Bunlar sizin yaşadıklarınızı veya yaşayamadıklarınızı değiştirmez tabi ki, ama bilin ki yaşadıklarınızın tek nedeni babanızın şerefiyle, namusuyla yaptığı mesleği değil.
Benim küçükken en iyi arkadaşım,kapıcımızın kızıydı.
Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi ben evine inerdim o bana çıkardı,çok iyi anlaşırdık.
Sanırım bu biraz da mekan meselesi.
Yani 'sonradan görme' diye tabir edilen kişilerin çokça bulunduğu bir ortamda bu meslek gerçekten zor.
O tür insanları anlamak mümkün değil.
Ama dünyada o kadar çeşit insan var ki karşımıza her zaman iyi insanlar çıkmıo zaten önemli olan iyiliklerle dolu bi hayattan değil tam tersi,zorluklarla dolu bi hayattan dimdik çıkabilmek değil mi?
herkesler de ne dertliymiş, bi küçük Emrahımız eksik boynu bükük şöyle
sanırım eftalya'nın derdi biraz da türkiye de bir sosyal statünün simgesi olması "kapıcı" mesleğinin. Yoksa pek çok fakir, zor durumda insan var.Ama örnek kapıcı üzerinden, dizi çekiliyor, Rıza Çalımbayla dalga geçmek için Rıza Efendi iki ekmek bir süt deniyor vs. BU nedenle bu simge eftalyada kemikleşmiş onun için yaşadığı herşeyi ifade eden bir özet olmuş.
Bunu bir şekilde arkada bırakması için birşeyler tavsiye edebilecek var mı? Psikolog neyim olsam ben diyecem de diyemiyorum maalesef.:26:
Bi de bu taciz olayı off ya bir kişi de yaşamamış olsun bu ne yaaa.
canim ne yazikki oyle bir toplumda yasiyoruzki bunun onune gecemiyoruz...
bu bir gercekki asagilama ve bu isi yapan insanlara her zaman yukardan bakiyoruz..
tabi istisnalar hic bir zaman kaydeyi bozmaz...
onemli olan alin teriyle kazanilan paradir.calismanin ve ne is olursa olsun ayibi olmaz...
bunu da unutmayalim bu insanlari bu duruma bizler getiriyoruz toplum olarak kucuklukten bilincaltlarina yerlestirmelerine sebebp oluyoruz...
alin teriyle kazanilan her is kutsaldirr...
toplum olarak kapici kelimesini bir kere agzimizdan cikaramiyoruz onun yerine tennezzul edip apartman gorevlisi demeyi bile denemiyoruz...
Evet,benimde tahammül edemediğim asıl konu bu olduğu için açtım bu konuyu.Kapıcı,kapıcı kızı...
Bu kelimeleri o zaman çok sık duyduğumdandır uzun süren utancım.Evime hiç bir arkadaşımı çağırmadım ben lise bitene kadar.Belki hala daha yeni biriyle tanışsam çağıramam.Bu benim babamdan,annemden utandığım anlamına da gelmez ayrıca...
Hırsızlıkla da suçlandılar annemle babam.Aynen dizideki gibi.Oradaki tek farkımız sanırım benim yalan söylemiyor oluşumdu...
insanlar neden böyle ya memur kişiye saygı duyarlar.özelde çalışanı küçümserler.insanı insan olduğu için seven yok artık.herkes statüye bakıyor..çok acı
benım annem babamda kapıcı ben 21 sene tek odanın içinde buyudum yerın dıbınde evde bır tane cam vardı oda arkadaki bahçeye bakıyordu dışarıyı görmek yok guneş nedır bılmezdım süreklı hasta olurdum rutubetten herneyse şuan 8 aylık evlıyım kendı evımdeyım annemde 1 sene sonra emeklı olacak umutla onu beklıyoruz ALLAH herşeyın hayırlısını versın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?