canim zaten sen ve senin yerinde olan insanlarin sorununun maddiyat oldugunu dusunmuyorum...
insanlarin gozlerinizin icine bakarak sizleri nasil ezdiginizi ve asgilandiginizi hic acimadan yuzunuze vurmalri...
cok acimasiz oluyoru cokkkkkkkk
canim bence sen bir psikolojik destek almalisin,yoksa bu eziligi hic bir zaman icinden ve bilinc altindan atamayacaksin...
Belki sadece 1 bayram annemlerle birlikte çıkmışımdır bayramlaşmaya,kendimi kötü hissettim çocuk olmama rağmen.Para dilenmeye gitmişim gibi.Bir daha da asla çıkaramadılar beni...
Psikoloğa gidiyordum aslında ama bu konuyu nedense hiç konuşmamıştık.Uzun bir ara verdim ona da.Zaten konuşmayı düşünerek gittiğim hiç bir konu hakkında konuşmadık...
He he size ne anlatayım sizde bana gülün:Benim de babam hakim di.Fakat bunula övünmememiz çevremizi küçük görmememiz öyle aşılanmışdıki,bunu söylemeye adeta çekinir,memur vs diyerek geçiştirirdik
Amin...
Küçükken kızların odasında hep barbie bilmem ne stickerları olurdu duvara yapıştırılmış.Posterler...
Bende hevesle biriktirirdim ki odam olunca bende öyle yapacağım odamı diye.25 yaşındayım,evleneceğim :))
Hala durur power rangers stickerları :))
Annem diyor aman evlenince odan olur işte.Hiç bir olur mu çocuk odasıyla yatak odası :))
Babam da artık bunaldı iyice,zor geliyor.Nerdeyse 30 sene olacak geleli.Şimdi kardeşimin okulunun bitmesini bekliyor çıkmak için.Emekli olmasına rağmen.1 sene sonra daha durmaz o da...
hayırlısı canım inşallah tez zamanda emeklı olur baban ben ust kattakı kadından nefret ederdım boklu bezlerını poşete koyardı oda hep akardı akşam çöp vaktı ya annemle çöp alırken bır bakardık onun çöpü gene akmış bildiğin pislik çöpü atardık bırde sılerdık oraları o kadar üzülürdüm ki niye böyle yapılıyorlar anne diye sorardım anneme annemde hıç ses çıkarmazdı kötü bir laf gelirde atarlar diyeçok zor gerçeketn zor mılletın agız kokusunu çekmek
ben çocuklarımın kapıcının kendisi ya da bir aile ferdinle dalga geçtiğini,alay ettiğini duyacam ve hiç kılımı bile kıpırdatmicam öyle mi? onu zemin kata indirip bizzat özür diletmezsem namerdim!
bahsini ettiğiniz çocuklar suçlu değil,bunların anaları-babalarıdır asıl suçlu olan....kendi maddi olanağından daha aşağı olan birinle dalga geçmek,hor görmek ya da küçümsemek hangi kitapta yazar ya?bu nasıl bir insan ve bu insanın yetiştirdiği insandan nasıl bir hayır beklersiniz?yarınımızın garantisi var mı?kim bize yarın,hor gördüğümüz insandan daha aşağı olmayacağmızın garantisini verebilir?
bir insanı maddi imkanlarına göre değil,insanlığına göre ölçmek gerekir!çocuklarıma hep bunu aşıladım.....
anneniz babanız yanlış birşey yapmadılar,onlar da herkes gibi ekmeklerini kazanma dertlerindeydiler.siz böyle üzülüp kahrolurken onlar kim bilir ne hale girmişlerdir...kim çocuğunun mutsuz olmasını ister ki?Bana o mektubu yazdıklarında ağlayarak eve gelmiştim.Annem artık dayanamayarak kızlardan birinin babasıyla karşılaşınca ona vermiş.Çocuklarına çok kızmış.Babaları otoriter,anneleriyse ağzı bozuk biriydi.Diğer kızda üstümüzde oturuyor hemen.Sonra mektupla birde diğer kızın evine geldiler.Hemen hemen bağırış çağırışlar duyuluyor bizim evden.Kızlar nasıl çemkiriyorlar annelerine,nasıl...
Öylece kapandı gitti işte...
Bir daha yüzlerine bile bakmadım...
İlkokulda,ilk okuma yazmayı öğrendiğimde "kimse beni sevmiyor,ölmek istiyorum" diye bir kağıt yazıp,yastığımın altına koyduğumu hatırlıyorum.Çok üzülmüşlerdi annemle babam...
O zamandan eziklik hissetmeye başlamışım demek ki...
ben çocuklarımın kapıcının kendisi ya da bir aile ferdinle dalga geçtiğini,alay ettiğini duyacam ve hiç kılımı bile kıpırdatmicam öyle mi? onu zemin kata indirip bizzat özür diletmezsem namerdim!
bahsini ettiğiniz çocuklar suçlu değil,bunların anaları-babalarıdır asıl suçlu olan....kendi maddi olanağından daha aşağı olan birinle dalga geçmek,hor görmek ya da küçümsemek hangi kitapta yazar ya?bu nasıl bir insan ve bu insanın yetiştirdiği insandan nasıl bir hayır beklersiniz?yarınımızın garantisi var mı?kim bize yarın,hor gördüğümüz insandan daha aşağı olmayacağmızın garantisini verebilir?
bir insanı maddi imkanlarına göre değil,insanlığına göre ölçmek gerekir!çocuklarıma hep bunu aşıladım.....
çok üzülüorum böyle şeyler okuyunca. ama anketler sonucunda zor durumda yetişmiş insanlar hırs yaparak kendilerini geliştirir ve çok iyi yerlere gelirlermiş. umarım zor durum yaşamış olanların hepsi iyi yerlere gelirler.((( çok zor durum hepsi ne diyeceğimi bilemiorum ben kimseyi aşağılamadım ve aşağılatmadım allaha şükürler olsun. ama kıyafet beğenmediğim, çok fazla oyuncakla oynayıp yetiştiğim, mezuniyet partimizi en iyi yerde olmasını istediğim, üniversitede boş yere harcadığım o paralar için şuan okadar pişmanlık yaşadımki kendimden utandım ((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?