Kapıcımız ve Yaptığı

Arkadaşlar dediğiniz gibi parasını bundan sonra günü gününe vericem önden vermicem .Ve eşiminde birdaha çöpü götürmesine müsade etmicem. Söylediğiniz doğru biz çok duygusal düşündük tepemize çıktı.Birdahada böyle beni sinirlendirirsede onun ona işi olduğunu hatırlatıcam sert bir dille uyarıcam..bu arada samimi değiliz ailesini çoçuğu varmı yokmu bilmem nasılsın derdim kolay gelsin derdim bide çöpsuyumun akıp akmadığına ağır çöp koymamaya dikkat ederdim hepsi bu.Benden yüz bulmasına çok şaşırdım mesafeli bir duruşum vardır.Keza saygı gösteririz ama saf insanlar değiliz eşimde bende böyle yapması beni çok üzdü gerçekten.

Atalarimiz tecrubelerle sabit harika sozler soylemisler :
acima yetime gelir ...
Iyilik yaptik Aliye geldi ...
iyilikten maraz dogar ve daha bi suru vardir eminim.
Sizin yaptiginiz iyilikler ve nazik davranislar , artik goreviniz haline gelmis.Ne yazik ki toplumun o kesimindeki cogunluk bir haksizliga maruz kalsa bile nasil soyleyecegini nasil soylemesi gerektigini bilmez adeta dag adami oluverir.Kapinizin o denli siddetli vurulmasi da bundandir.
Bazi insanlari oncelerden cok burnu havalarda bulurdum anlayamazdim ama yas 30 u gecince anliyor insan.Bu tip kisilerle nasil muhattap olunmasi gerektigini.Belki acimasizlik olacak evet ama baska dilden anlayacak sekilde dizayn edilmemisler ki.Nadir olsa da ayni tabakadan iyi kalpli , haddiini bilenler de var elbet.Ancak cogunun tavri boyle.Kaba saba,icten ice kiskanclik hakim.

Gerçelten şok oldum hem para vercem hemde bazi çopleri bn atacam yok oyle kadin iyi niyetinizi suistimal etmiş resmn

Bu insanlar neden böyle gerçekten anlamıyorum. İyilikten nankörlük doğuyor resmen. Siz aynı davranışlara devam edecek olursanız daha da tepenize çıkar. En kısa sürede mesafenizi koyun bakın o zaman terbiyesizliği bırakmıyor mu.

Cok yuz goz olmamak lazim bence..
Bizim kapicida br gariptir ben yardimlarda bulunuyorum ama dedigim gbi
kibir degilde bir yuzum soguktur oyle derler yaa
selamini alir selam veririm o kadar. Allah akil versin milletimize ne deyim
Sizdeki merhamet duygusu da cok degerli boyle dengeszler yuzunden kaybettirmesin Allah... koskoca binada bir siz... Allah razi olsun.. gerisi bos canim o kadinin ne yaptığına cokda takilma bosver nefsini dinleme..
Mesafeni takin yeter.

Üzülmeniz çok normal.
Ben de saygıya çok önem veririm ve bana nasıl davranılmasını istiyorsam öyle davranmaya çalışırım.
Ama malesef herkes böyle düşünmüyor.
Herkesin yüreği aynı değil.Bazı insanlar iyi niyet barındırmıyor içinde.
Bir de burda yazan arkadaşların dediği gibi davranın bakalım ne olacak?

Aman aman kendi kapiciyla ilgili kotu anim geldi aklima..hic anlatmayim gebertirsiniz beni...bunlar demekki hep boyle , vakti gelince parasini verin copude agir falan dusunmeyin koyun indirsin..yüz yüze gelme para dişinda muhattapda olma...

Simdi siz aciuosunuz zor bir is yapiyolar durumları kotu emekçi vs diye saygı gosteriyosunuz. Ancak bu hanim sizin iyi niyetinizi göremeyecek kadar kör. Yüz verdikce tepenize çıkmış. Oysa ki saygı hakedene gösterilir . onun gözünde "benden korkuyo da diğerleri gibi kotu davranmiyo ben bunu ezerim" seklinde dusunebilecegi birisiniz. Buna izin vermeyin.

Ben apartman görevlimizi seviyorum inşallah ağır çöp koyduğumda kızmıyordur.

Herkes kendi işini yapmadıktan sonra ne anlamı var.
Hastaların isi doktora görünmektir ona yardim etmek değil.

Siz taviz vermişsiniz.
Ben yardim ettiğim halde onu düşündüğüm halde gelecek kapıyı o şekilde çalacak ve ben bir şey demeden duracağım öyle mi.

Hemen cevabını verirdim. Yumuşak bile davranmışsınız.

Çöpü kapıya bırak ve kapıyı çalınca açma.
Hatta biraz kalabalık seyler bırak ki zorlansin az.
Zamanla anlar.

Parasini günü gününe verin ve çöpleri siz atmayın sonuçta bu o kişinin işi. Ama benim anlamadigim yönetici yokmu sizde siz aidat olarak verin o her ay versin parasini.

ya ben bazı şeyleri anlamıyorum
herkes yaptığı işin karşılığını alıyor ya da almalı
ben bazen akşamları mesaiye kalıyorum, yapmamam gereken işleri üstüme yıkıyorlar, tatil günümde yıllık iznimde bile zır zır telefonla taciz edip zamanımı alıyolar ama kimse al sana fazladan para demiyor. bu hanımın da işi neyse kaç para olarak anlaşılmışsa o kadar verilmeli

sizin iyilik olsun diye yaptığınız ödeme göreviniz olmuş sanki
oldu olacak siz yapın bütün işleri.
muhatap olmayın bence. çöpünüzü de kapıda bırakın
1 günlük çöp ne kadar ağır olabilir ki?

Kapici olmasi zor durumda ve acinilcak olmasini gostermez bence cok fazla iyi davranmissiniz ve o hanim bunu kotuye kullanmis

Merhametten maraz doğarın kanıtı işte!
Muhatap bile olmayın bundan sonra, herşey aslında nasıl olması gerekiyorsa öyle olmalı

Demek ki doger komsulariniz ona tam da hakettigi gibi davraniyormus. Iyilik yapmaktan iyi olmaktan yine de vazgecmeyin siz. Ama hakedene...

Fazla yüz vermişsiniz .
Tamam işi zor olabilir ama sonucta hakkını alıyor .
Oldu olacak onun işlerini de siz yapın o para kazansın .
Yok öyle dava .
Eşinizle konuşun mesafe koyun ve çok samimi davranmayın .
Size saygı duymayı ve işini düzgün yapmayı öğrensin .

Herkes parasını aldığı işi gerektiği gibi yapmalı, kimse zorla veya hayrına çalışmıyor acımak saçma

Bende sizin gibiyim acirim yazık derim ama kazığı yiyen ben olurum hep. Bizim de bir komşu abla vardı .Kendi ailesi çocukları çok yuzsuzler acayip yani, eltisi de temizliğe gidiyor bize geldi evi baştan aşağı temizleyecek dolapların içleri duvarlar dahil halledecek. Böyle anlaşıldı parada da anlastik 5 gün gelecek toplamda. Velhasıl abla geldi bizde tanıdık diye kek yap börek yap günde 3-4 kere çay demlerdik ayran kola verirdik falan bu ablada otururdu 1 saat İşler öylece dururdu bir oturma odasının duvarını kaç saatde yapardı falan. Ertesi gun o komşu abla geldi beraber gün yapar gibi oturduk yedik ictik. Akşam üstü kaynanalari geldi falan ama işler öylece duruyor sonra eltisi demez mi sizin evde amma büyük bak 2 günde daha bu kadar yapıldı para da az galiba diye. Annemle biz bir şey diyemedik ertesi.gün Teyzem geldi başa. Öğlen yemeği verdik sadece sonra ne çay ne kahve hatta yanına bile gitmedik napiyorsun abla desek kaynanasını anlatırdı 1 saat. Teyzem iyice sıkıya alınca ayy bi iş yaptı şoka girersiniz bizi salak bulmuş anlayacağınız. Arada durur sigara yakardi falan teyzemi gorunce hiç icemedi bile.

Mesafe iyidir.Ama icinizdeki merhameti oldurmeyn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…