az önce biri geldi kapıya,öğrenci oldugunu,camiye yardım için gönüllü olarak ücretsiz satış yaptıklarını söyledi,bende şuanda yanımda fazla miktar olmadıgını ama akşam gelirse verebileceğimi söyledim,çünkü az bir miktar vardı yanımda onunlada markete gitmem lazım,oda hiçmi yok dedi malesef dedim,peki dedi gitti,,,ama şimdide çok vicdan azabı çekiyorum keşke verseydim diye...inşallah akşam gelir..bu işleri yapanlar hayır işimi yapıyor,bilgisi olan varmı? (yarında önemli bir sınavım var umarım bir aksilik olmaz,fazlamı sır kapısı izledim ne?):18:
Vicdan azabi duymaniza gerek yok cunku kapiya gelip dini kitap satan kisilerin ben hayir isi yaptigina inanmiyorum,eger gercekten hayir isi yapmis olsaydi hic mi paran yok diye sormazdi.Eger gercekten hayir isi yapmak istiyorlarsa cami yanina bir stand acsinlar oradan ihtiyaci olanlar alir.Yillar once hangi sehirde bilmiyorum dini kitap satanlar evlere hirsizlik icin girmisler.
az önce biri geldi kapıya,öğrenci oldugunu,camiye yardım için gönüllü olarak ücretsiz satış yaptıklarını söyledi,bende şuanda yanımda fazla miktar olmadıgını ama akşam gelirse verebileceğimi söyledim,çünkü az bir miktar vardı yanımda onunlada markete gitmem lazım,oda hiçmi yok dedi malesef dedim,peki dedi gitti,,,ama şimdide çok vicdan azabı çekiyorum keşke verseydim diye...inşallah akşam gelir..bu işleri yapanlar hayır işimi yapıyor,bilgisi olan varmı? (yarında önemli bir sınavım var umarım bir aksilik olmaz,fazlamı sır kapısı izledim ne?):18:
Konu basligina gore cevaplarsam hayir ticaret yapiyor
Icerigi anlamadim
Gonullu olarak ucretsiz satis yapmak ne demek?
Gonullu satis yapilir da, satisin ucretsizi olursa sizden ucret talep etmemesi gerekirdi...
Kimisi gerçekten hayır işi yapıyor, kimisi ise dini kullanarak halkı sömürmeye çalışıyor. Vicdan azabı duymanıza gerek yok. Müge Anlı'ya bi kadın çıkıyor adı Sabire. Kadın camiye yardım diye türban takıp ev kirası için para topluyorum demişti. Geçen bizim burada da birileri yardım topladı fakirler için meğer topladıkları paralarla sahile inip içiyorlarmış.
Eğer camiye yardım yapmak istiyorsanız kitap almak yerine caminin önlerine yardım kutusu koyuyorlar gidin oraya para atın. Daha güvenli bence.
Hiç mi yok diyen birinin samimi olduğunu düşünmüyorum.
Sadaka çok güzeldir ama öyle her önümüze gelene de vermemeliyiz diye düşünüyorum.
Akşam vakti gencecik kızın yardım adı altında milletin kapısında ne işi var.
Bence vicdan azabı çekmeyin.
Gerçekten yardım etmek gönlünüzden koptuysa mahalle caminizin kuran kursu hocasına yada imamına verebilirsiniz.
Allah niyetinizi kabul etsin şimdiden.
Kesinlikle tanımadığınız insanlara kapıyı açmayın arkadaşlar ! hayır olsun başka şey olsun açmayın. hırsızlık yapabilmek için bu şekilde önce evlerinizi kontrol ediyorlar elinizde kolunuzda boynunuzda altın takı makı vs var mı bunlara bakıyorlar.
evin hangi saatlerinde ev sakin ona bakıyorlar. sakın sakın açmayın!
sağolun ya valla içim rahatladı biraz,her seferinde yabancı birine açmıcam diyorum kapıyı yine dayanamadım açtım,eşimin görevi ile neler yapıldıgını biliyorum,hergün anlatıyo ama yinede ders olmuyo bana,yine açtım kapıyı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?