Rica ederim canim.Birgun oturdugumuz siteye bir adam geldi omuzunda canta elleri kitap dolu tesaduf eseri kapiyi actim markete gidecem ,karsimda bir adam iste yoneticinizden ve guvenliginizden izin aldim kitap satmak icin diyor bunun gibi bir kac olayla karsilastim bende dedim ihtiyacim. Yok evimde yeteri kadar kitaplarim var adamgitmemede izin vermiyor alinda alin illa kitap alacam sesimi duyan kardesim kapiya geldi adam kardesimi gorunce gitti. Yonetici ve guvenlikten izin alinmamis zaten apt gorevlisi adami katin birinde yakaladi ve disariya atti.
valla kolumdada bileziklerim vardı, yanımdada sadece 2 buçuk yaşındaki kızım,kendime o kadar kızıyorumki ben ne zaman cin gibi uyanık bi kadın olacam diye,eşime anlatsam 2 saat konuşur yine..
aynı şey 1 ay önce oldu,bakımlı bir bayandı,dürbünden baktım heralde sağlık ocağından falan geliyo dedim,bazen sağlık memurları geliyo,kayıt için falan... neyse açtım 8 yaşındaki bir çocugun kolon kanseri oldugunu onun için yardım topladıklarını söyledi, makbuzlu olarak yardım topladıklarını söyledi, yine yanımda fazla para olmadıgı için3,4 lira civarı bişey verdim kusura bakmayın fazla yok diyerek,kadın yüzüme tuhaf tuhaf baktı elini uzatmıyo almak için, neyse sonra aldı...kapıyı kapatıp dürbünden bakmaya devam ettim,,, ne demesin inerken,gerizekalı sanki sadaka veriyo dedi,dondum kaldım valla...
Birgun annemle carsiya gittik canim daha sonra bulundugumuz mekana kardesim geldi,neyse biz yolda yuruyoruz yanimiza bir bayan geldi son derece bakimli cok guzel giyinimli elinde bir recete cocugu hastaymis yardim topluyor kardesim dedi bari dedi elindeki recetenin tarihi yeni olsaydi biz hic dikkat etmedik ama recetenin tarihi cok eskiymis artik belkide biyerden buldu.
aynı şey 1 ay önce oldu,bakımlı bir bayandı,dürbünden baktım heralde sağlık ocağından falan geliyo dedim,bazen sağlık memurları geliyo,kayıt için falan... neyse açtım 8 yaşındaki bir çocugun kolon kanseri oldugunu onun için yardım topladıklarını söyledi, makbuzlu olarak yardım topladıklarını söyledi, yine yanımda fazla para olmadıgı için3,4 lira civarı bişey verdim kusura bakmayın fazla yok diyerek,kadın yüzüme tuhaf tuhaf baktı elini uzatmıyo almak için, neyse sonra aldı...kapıyı kapatıp dürbünden bakmaya devam ettim,,, ne demesin inerken,gerizekalı sanki sadaka veriyo dedi,dondum kaldım valla...
ya işte böyleleri yüzünden belki gerçekten muhtaç olanlarda arada kaynıyo,gerçi gerçekten muhtaç olup yüzünü eline alanı hiç görmedim.
Kapı zilim çaldımı diyafondan bakarım görüntlü olduğu için dış kapıda kim varsa görebiliyorum..Bir gün zil çaldı baktım yabancı birisi açmadım tabi,sonra merak ettim kim diye..Dış kapıyı açmadan tabi kimsinz dedim,atatürk'çü düşünme derneğinden geliyorum dedi,kitap satıyorlarmış,zaten evimde de var bu kitaplardan hayır almayacağım dedim.Adamın verdiği cevap ne olur kapıyı açın demek oldu,iyicene telaşlandı tabi ..Sert bir dille hayır dedim,diyafonu kapattım,camdan bakınca adamın elinde ne bir çanta ne de başka birşey gördüm.Son sürat hızlanarak gitti.
Demem o ki sakın bu şeklide gelen insanlara kapınızı açmayın..Önce kapı deliğinden bakın yabanı biri ise kesinlikle açmayın..
ay ne laf etmesi 30 saniye falan dondum kaldım,eşime anlatıım açıp kapıyı ver bakım sen onu deseydin diyo,valla iyi yapmışsın hayranım böyle çevik kadınlara ya..Kapıyı açıp iki çift laf edecektiniz o zaman görecekti gerizekalıyıSinir oluyorum bir de verdiğimiz parayı beğenmeyip tip tip bakmalarına. Ben kapıma gelen birine para verdim kadın ağzını eğdi büzdü resmen parayı beğenmedi diye yüzü yamuldu. Ben zaten öğrenciyim acıyıp para vermişim bir de beğenmiyor. Bende geri aldım paramı. Eminim bir daha kimseye öyle yapmamıştır.
işte hep olmak istediğim hayırları net olan kadın duruşu...
Bu siizn elinizde,dediğim gibi yapmak çok kolay..
Eşimin kapıyı çalması bile bellidr tanırım,y,nede delikten bakmadan asla açmam ..
Bu siizn elinizde,dediğim gibi yapmak çok kolay..
Eşimin kapıyı çalması bile bellidr tanırım,y,nede delikten bakmadan asla açmam ..
Ben kapiya gelen dilenci,hayir icinpara toplayanlara 5 kurus dahi vermem.
Annemlerin orda uc bes carsafli kadin komsuya gider "Allah rizasi ici su" isterler. Kadinin yeni aldigi bilezikleride kolundadir. Artik ne yaptilarsa kadina "bileziklerini ve paralarini ver,biz cogaltalim" derler. Kadin-sonradan anlatmasi- "ben vermemeliyim diyorum ama sanki baska bir guc beni vermeye yoneltiyor"diyor.
El hasil dolandiricilar el cabukluguyla iki kirlentin arasina koyduklar bilezik ve paralari alip yerine bos mendil birakiyorlar giderken de kadina "Biz arabaya binene kadar arkani donme,yoksa olmaz"diyor ve kaciyorlar.Kadin baktiginda ne para ne bilezik....
Bu arada annemlerin mahallesindeki en acikgoz kadindir.
Basima gelen bir olay;
Bekardim. Annemlerin surekli kapiya gelip geri cevirmedigi bir amca vardi. Havalar sicak, ben kapiya cikmaya dahi useniyorum sicaktan ama amca masallah kapi kapi dolasiyor. Kapiya geldi para istedi. Bende "Amca bu sicakta kapi kapi dolasmasini biliyorsun da ise girip calismasini bilmiyorsun"demeye kalmadan amca bana beddualar saydirmaya basladi. Sagliksiz olsa o sicakta gezemez.
Benim tek anlatmak istedifim kapiya gelene ya da yolda dilenene vereceginiz parayi arastirip ihtiyac sahibine ya da kimsesiz cocuklara verebilirsiniz.
Ne kendimizin ne de dinimizin somurulmesine izin vermeyelim....
ya bu hayır diyememek için ben bi konu açsam ancak olur yani,Allah beni bu durumum sebebiyle beni imtihan etmesin,adama akşam gelin söz alıyım dedim ya..
Yillarin aliskanligi olsa gerek.Bende babamla ,kardesimin kapi calisi anliyorumama yinede durbunden bakmadan acmam.Kardesim bir gun kapiyi caldi bende dedim bizimki geldi diye durbunden baktim kimse yok saklanmis kapiyi acip acmiyacagimi denemek istemis tabi goremeyince acmadim kapiyi acmadigimi goren kardesim durbunun onune geldi oyle actim.
her gün gelmesini söyle, gelir
akşam gelecek, olmazsa yarın gelecek
anladı senden para alacağını...hatta arkadaşlarına söyler, onlarda gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?