Kapıya dini kitaplar satmaya gelenler hayır işimi yapıyor?

Şifrelidir kapı çalması anlarım hemen,en güzelide dürbüne bakmadan açmamak..

aynen. sonuçta tanımadıgın birine kapı açıyorsun, bayıltıcı spreyi falan varsa
ve bu insan kötü niyetli bir insan da olabilir.
genelde gündüzleri bayanlar evde tek olur, belkıde o yüzden gündüzleri dolaşıyorlar.
valla şu hayatta babana bile güvenmeyeceksin.
kim ne bilecek ve görecek eve kimin girdiğini
kolay iş yani.

Eger X kisi aksam gelirse soyle de .Ben yardimi size degil yardim topladiginiz camiye kendim bizzat gidip yapicam de bakalim o zaman ne tepki verecek belkide yardim bahanesi ile caminin adini kullaniyordur,aslinda ben olsam hic kapiyi acmam ama siz acarsaniz para vermeyin.

Tabii ki hayır işi falan değil resmöen dini kullanıyorlr ne kadar günaha giriyorlar ama umurlarında değil. Bir kere benim evde olduğum zamanlardı kapıma geldi ben açmıyorum nornalde ama apartmanı yıkıyordu kapıcı kadın su istemeye falan geliyor o zannettim. Neyse yababancı biri zor Türkçe konuşuyor yok diyorum istemez diyorum anlatamıyorum da ısrar ediyor çat pat türkçesiyle yok kardeşim dedim lafta anlamıyor kapının içine kadar geldi ben fena korktum git kardeşim falan diye kapıcı kadın alt kattan yetişti çekti bayada yapılıdır kendisi gitsene falan diye karşı komşu çıktı ki onlarda dinlerine çok bağlıdır kovdu adamı ayy ço korkmuştumm. Zaten kapıya çocukla gelen kadınlara falan hiç açmam gitsin çalışsın yani neler var hayatta herşey olur.

eşim evde olur o verir artık cevabı,yada veririm 3 ,5 lira ya balık bilmezse halık bilir hesabı

Hadi ben açmasam başkası açar dış kapıyı,bide bu var..
Adam kapıma gelir yine zile basar..
Bunu engellemek te kolay ,blmediğin bir yabancı kapını çalıyorsa açmayacaksın..

hiç tanımadığınız birine kapı açmayın.. ben asla açmam. hırlısı var hırsızı var.
bu ülkede 5 lira için bir kadın ve 2 çocuğunu öldürdüler.

ben hayır işi olduğunu hiç sanmıyorum zaten bıze genelde yaşlı insanlar geliyor yaşlı dedımse öğrencı olamıycak kişiler onlarında hiç öle bı halı yok insan kapıyı açmaa çekiniyor zatenn vicdan yapma ne yapalım senden kısmetı yokmuş

Hadi ben açmasam başkası açar dış kapıyı,bide bu var..
Adam kapıma gelir yine zile basar..
Bunu engellemek te kolay ,blmediğin bir yabancı kapını çalıyorsa açmayacaksın..

evet, zaten çoluk çocuk varsa
o dış kapı kesinlikle kapalı kalmıyor. şu devirde insanın içinden ruhunu çalarlar da, haberi olmaz

Son düzenleme:
bende eğer tanımıyosam kesinlikle kapıyı açmam bugün sabah erkenden zil çaldı kapıyı açmadan balkondan baktım sütçü bir bayan

komşuya süt getirdiğini söyledi ama yine açmadım basınn ziline eğer gerçekten ona süt getirdiyse açsın kapıyı

önceleri bende çok kafaya takar üzülürdüm ama baktım insanlar bunu ticarete dökmüşler geçen işten çıktım eve gidiyorum gen bir kadın

sesini olabildiğince acındırarak para istiyo dedimm böyle gezip para isteyecek kadar gücün varsa çalışada bilirsin para isterkenki

sebepleride kocam hasta felan
ve yine birgün işyerine bir adam geldi para istedi vermedim (dediğim gibi gezip para isteyecek kadar güçlü) adam beddua ederek gitti
yaşlılara üzülüyorum verirsemde yaşlılara veririm ama hiç kimse benim 1 ay boyunca çalışarak kazandığım paraya ortak olamaz

son cümle biraz duygusal olmuş

.....

şaka bir yana, '' benim başıma gelmez '' diye asla bu kadar emin olmayacaksın
hayatın ne getireceği ve kime getireceği belli olmaz.
ben dürbünden bakarım, tanımadıgım biri ise açmam kapıyı.

evet, zaten çoluk çocuk varsa
o dış kapı kesinlikle kapalı kalmıyor. şu devirde insanın içinden ruhunu çalarlar da, haberin olmaz

Çocuk ta yok öyle açacak ta,birşekilde açıllıyr işte,apartman temizleniyor mesela direk dalıyorlar demekki

Bide bu var tabi bilemezsin ki doğrumu yalanmı

valla kolumdada bileziklerim vardı, yanımdada sadece 2 buçuk yaşındaki kızım,kendime o kadar kızıyorumki ben ne zaman cin gibi uyanık bi kadın olacam diye,eşime anlatsam 2 saat konuşur yine..

aman ne olur dikkat edin ya kapınızın üstteki zincirini her zaman takılı bulundurun en azından..Madem açıyorsunuz en azından koruyucu olur,üstelik evde çocukta varmış ALLAH KORUSUN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…