kapıyı vurdu gitti..

uzatmıcam farklı duşunen insanlarız. bir anne tabiki kendine vakit ayırmalı ammaa cocuğu buyudukten sonra. (artık konu sahibinin derdinden cıktı herkezin fikri diye bakılsın) o arkadaş evlat özleminden öle soylemiyo cunku ben evlat hasreti cekmiyorum cok şukur bi tane kızım var ona göre konuşuyorum. bana göre mutluluk ailesinin sağlığından sıhhatnden geciyo. gerisi benim sahsen umrumda olmaz.

tartışmaların hepsini okumadım.çünkü konu çok sapıtılmış.evet haber vermeliydin ama dünyanında sonu değil.sanki onlar her geç kaldıkları zaman arayıp arayıp rapormu veriyorlar.kaldıki vermiş olsunlar.sende insansın bunu kabullenmesi lazım.konu büyütülmeye değer değil.ama sakin bi zamanda konuşulup aşılması lazım.senin içini ancak bu rahatlatır.

ben hala suunu savunucam evet her iki tarafta birbirini armaliydi
iki tarafinda yanlisi var
sonucta birbirlerine can emanet etmisler
ama kocaninda ceketini alip cikmasi yanliss
kaldirilamicak yuklerin altina girilmememli..

Oldu be; kadın eve geç kaldı diye vur kapıyı çık. İyimiş. Kızdıysan bile sorarsın neden geç kaldın diye.
Ayrıca babanın da bu çocukların yapımında emeği geçmedi mi. Eee... O zaman paşa paşa bakacak ikizlerine.
Sizin bence hatanız annenizi aramanız. Her olayda anne sana geleyim mi moduna girmek bana hoş gelmiyor.

evet kesinlikle ikiside hatalı. peki neden cennet babaların değilde anaların ayakları altındadır.

Konu dün açılmış belki dün akşam konuşulup barışılmıştır tüm sayfaları okumadım ama bende düşüncemi yazayım dedim; Tam yaramazlık zamanında olan anneye bağımlı iki çocuğu 6 saat bir erkekle bırakırsan döndüğünde güler yüzle karşılaşmak mucize olur.
Birçok konuda feministlik yaparım ama bu konu başka erkekler bizim gibi iç güdülere hoşgörüye beceriye sahip olsalardı doğurmak sadece kadınlara bahşedilmez cennet anaların ayağı altında olmazdı -ki yeri geliyo 1 tane çocuğu olan anneler bile bunalabiliyolar.
Ben olsam planlarımdan eşimi haberdar eder ona göre karar vermesini isterdim şimdi muhtemelen bidaha bakmam dicek ayrıca sınav önemliymiş tamam ama diğerleri gereksiz geldi bana anne olmak kolay değil hele ikiz annesi olmak çok zor tamam gezmek hakkın yaşın genç vs ama biraz feragat etmek zorundasın bunları göze alıp doğurmalıyız öyle değilmi?
Vazgeç otur evde demiyorum ama forum arkadaşımda benim aile huzurumdan önemli olamaz o gün sınavımı halledip döner başka gün çocuklarla o arkadaşıma ve ikeaya gidebilirdim zaten eltinde anlayış olsa oralara gitmek istemezdi beni düşünmeyeni ben niye düşüneyim hem doğum günüde çocukların doğum günü değilmiydi sende çocuklarını alıp gitcektinki eğlencesi olsun madem samimi oldunuz öbür hafta sadece seni kabul edebilir kusurada bakmazdı diye düşünüyorum. En en basitinden çocukları annene bırakabilirdin şikayet etmeden bakardı ama eşine bırakmak hata olmuş tabi yaptığını haklı bulmuyorum ama evde kalıp sinirinden kavga çıkarmaktansa çıkıp gitmiş en azından. Ben bile kardeşim falan sınava ve doğum gününe gidip döncem dese 2 tane çocuğu bütün gün bana bıraksa ve tam olarak çocuk bakmayı bilmesem bidaha getirme derdim doğrusu.

şu çok doğru bişey ki bu hayattaki en değerli varlıklar bizleriz bence atıyorum ben stresten sinirden hasta olsam kanser olsam yada allah korusun depresyona felan girsem hastanede yatsam bu çocuklarıma ne olacak kim ne kadar bakacak ben iyi olmalıyımki etrafımdakilerede iyilik verebilmeliyimm birde şu yönden bakıyorum olaya 20 yıl sonra çocuklarıma rtık kendi hayatlarında olacaklar okul kariyer belki evlilik peşind eolup beni 2 . sıraya atacaklar o yüzden kendimizi çokda feda etmemeliyiz hiç demiyorum yanlış anlasılmasın

allah zihin açıklığı ve sabır versin :) bide yavrularına sağlık sıhhat versin
aminnn

okmeydanıyla sarıyer arası var e birde bayrampaşa yani okadar gecikmen normal bende okmeydanında büyüdüm bilirim oraları sıkma canını sakin olmaya çalış
vallahi gece 3 e kadar uyuyamadımm
Kızmadım güzelim:)))ama sen de silkin ve bence biraz kendini önemse derim..... kızmak ne haddime sadece dertleşiyoruz şeker sevgiler:))
kesinlikle kendimizi önemsemeliyizz
anne sutu alan cocuklar mı arayı kacırdım

anne sutu almıyorlarsa nıye bakmasın..
hayırr anne sütü almıyolar normal yemek yiyolar artık yemeklerini felan hazırladımda gittim zaten

eşim bi çok konuda fikrime saygı duymaz birde çabuk sinirlenen bi yapısı vardır

ahh ahhh spinal doğum yaptımm 6 ay şiddetli bel ağrısı çektim yatağa yatıp kalkamıyodum bi gün bile yatta belini ovalayım demedi çok dolu olduğum konular var ama neyse...

hayatımdan o kadar çok ödün veriyrumki tatlım gelsende anlatsam anne olmak o kadar zor bi olaykii kızım çok sorunluydu fıtık vardı 5 aylıktı ameliyat olduu 8 saat aralıksız ağladığını biliyorum neler neler yapardım susmazdı artık sesi öyle beynimi tırmalardiki anlatamam oturur bene ağlardım yemek yemezdi uyumazdıı anlatsam daha neler neler yani ben 7 24 evdeyim bi gün dışarı çıkınca zevkmi yapmış oluyorum bi kadının bi kadına böyle yorum yapmasıda çok incitici ben onlara hayatımı verdim işimi bıraktım zevklerimden ödün vardim kendime ait tüm harcamalarımı kestim artık hayatımda herşey onlar için ha bunları yaptığıma pişmanmıyım hayır ben giymem o giysin hiç gocunmam onlar benim canım taa içi aşklarım benim evlatlarım allahın bana bi lütfu bunlar ama bende insanım dimii

planımdan eşimin haberi vardı ben teklif ettim sarıyerden eve uğrayıp çocukları alıp gidersem çok daha geç kalırım ben tek gitsem bakarmısın dedim oda bakarım dedi çünkü zaten d.günü 1.30 da başlıyordu ben 5 de gittim gitmem gerekiyordu çünkü bu aradaşımın 3. doğum günü ve ben hiç birine gidemedim küçüklerdi götürecek biri yoktu vs sünnet yaptı mevlüdüne gidemedim ev aldı kuran okuttu gidemedim diş buğdayı yaptı çocuklara yine gidemedim fazlasıyla mahcuptum anlayacağım o canım arkadaşımsa sağolsun herşeyime geldi neye çağırdıysam kırmadı benii o yüzden bu sene ertelemeyi aklıma bile getirmedim kaç olursa olsun sınavdan çıkınca gelicem dedimm ikeaya uğrammızda 1.30 saatlik bi olaydı alacağımız aldık çıktıkk

Ya bide hemen anneyi aramak bencede doğru olmuyo hemen gelip buraya yazsaydın ama ona söylemeseydin çünkü biz barışıp unutuyoruz onlar unutmuyolar yok yere damattan soğutmanın anlamı yok. Zaten o da seni haklı bulmamışki o gazla çık gel dememiş. Eminim o seni babana bırakıp çıkmaya cesaret bile edememiştir:)
Bak"umutsuz ev kadınları" başladı ordada benzer bi konu var erkekler bu işleri beceremiyolar bacım...

akşam eşim epey bi geç geldi sanırım 12 yi geçyordu benhaa çocukları uyutamamıştımm onların odasına gittik hep beraber yattık o arada eşimde yatak odasına gitti yattı ben kalktım biraz ders çalıştım ama başım çok ağrıyordu yatağa gidip yatmak istemedim saat 2 ye geliyordu salonda uzandım biraz uyku tutmadı 3 gibi yatağa gittim gene uyku tutmadıı tekrar salona gittim şöyle böyle sızmışım sabahta eşim sınavda görevliydi oraya gitti ben kahvatısını yaptırıken geldi çay içecekmisin dedim evet dedi neyse onunlada oturudm kahvaltıya dedimki akşamki o halin neydi dedim ben bunu hak edecek kadar büyük bi suçmu işleidm deidm geç kaldımda gece yarısımı geldim deidm bana haber verseydin dedi bende dedimki evet haklısın haber verebiliridm ama uzun kalmayacağım için arayı söylemek istemedim dedim zaten saatte çok geç değildi henüz alacaklarımı alayım geleyim deidm tamam hatalıyım haber vermem gerekirdi ama seninde sigara almaya çıkıyorumd eyip 3-4 saat gelmediğin kahveye dalıp oyun oynadığın o kadar çok oluyoki dedim ben sana bana haber ver dediğimde buralardayım işte deyip geçiştiriyosun beni deidm insan evinin önündede başına bişey gelecekse geliyo binadna çıkarsın 2 mt gidersin kafana bişey düşer caddeye çıkarsın araba çarpar tansiyonun var düşer bayılırsin ki bayılmışlığı varr yani bende snei bi çok kez merak ediyorum haber ver diyorum ama sende vermiyosun deidm ha ben kısasa kısasmı yaptım hayır asla gidip 2-3 saat oyalanacak olsam veya ben doğum gününden çıktım kendime laışveriş yapıcak olsam arar derim geç gelicem diye ama ev için almam gerekn ufak tefek şey için ıkea ve reale uğradım orda bezler uygun oluyor çünkü neyse hatalıda olsam o tepki çok fazlaydı dedim çok kızgındım sana çok bağırıp çağırıp kalbini çok kırardım dedi sinirlerime hakim olamazdım o yüzden çektim gittim dedi bişey demedim kapattım konuyu daha fazla uzatmadımm

bugünde dedim sende benimle sınava geliyosun aldık çocukları itüde girdim zten orada yeşil alan vardı şansına giderken arabadada uyudular bende sınava girdim çıktığımda uyanmış bahçede dolanıyolardıı bi sınavıda böyle atlattık bakalım haziranda ne olacakk

annelik çok ama çok kutsal bi görevv bir baba asla anne olamaz ben eşimden anne olmasını istemiyorum zaten bizim evliliğimiz evlendiğimiz zaman bambaşka bi boyutta idi ikizlerden sonra bambaşka bi boyut olduk eşim tamamen baba rolune geçti benimde sadece anne ve ev hanımı olmmaı istedi bu durumdan ne memnunum diye bilirim ne memnundeğilim diyebilirim iş teklifleri geldi mesela ama kabul etmedim çocuklarıma 3 yaşına kadar keisnlikle anne eğitimi diyorum hatta çoğu zaman hep anneyle olmalı diyorum çünkü ben çalışan bi annenin çocuğu olduğum için eksikliğini çok fazla hissediyorum o yüzdne çocuklarımın okunun il günündede okuma bayramındada müsamere gösterisindede kısacası her anında yanında olmak istiyorum
bazı arkadaşların sen annesin bakmayacaksan doğurmasaydın gibi düşüncelerine ithaen söylüyorum bunu ben çocuklarımı canımdan çok seviyorum onlarla her anım müthiş zevkli her anın tadı başka tabiki bırkaıp gittimi benimde evde kalıyor aklım arıyorum soruyorum yemekleirni hazırlayıp bırkaıyorum meyvesi yoğurdu cabası hadi ben gittim sen çocuklara neyaparsan yap demeidm eşime onunda çorbası dahil akşam yemeğini geç kalırım acıkırsan diye hazırladım bıraktımm sanki ben sürekli gezmek istiyorum gibi anlaşılmış sanırım asla öyle bişey yok bilhassa ben bi çok zaman çocuklarımı alır gideirm eşim evde keyfine bakar ayrıca ben özel durum dışında asla çocuklarıma bak ben gezeyim demedim eşime ya ailecek gideriz yada eşim gider halleder gelir benim 2 ay önce günüm geçti eczane testinde hamile çıktım hastaneye randevu aldım ama çocuklarımı kimseye bırkaıp gidemeyeceğim için dra gidemeidm o kışın soğuk günü biran evvel neticeyi öğrenmek için çocuklarımıün üzerine battaniye örtüp özel hasateneye gittim sokkata teyzenin biri beni görmüş bu soğukta niye çıkardın diyo bana kötü anne gözüyle bakıyr herkes kendi yaşadığını bilir arkadaşlar ben sadece bunu söyleyebilirim

benim annem benim arkadaşımdır standar kv lerdende epey bi farklıdır öyle beni yöneltmeye çalışan bir olsa çık gel derdi otur dedi anneme gideyim derken yani zaten bu evi terk etmek anlamında değildi annem bana yakın geleyim bi çay içeyim kafamı toplayayım diye gidecektimm 27 yıl önceki hayatta babam benim altımıda değiştiriyormuş sabaha kadar ayağındada sallıyormuşş hasta olduğum zamanda annemden daha çok başımda beklemiş

hepimiz senin gibiyiz eminimki herkez yemyo yediriyo giymiyo giydiriyo. ama sen olaya öle bakma öle 20 yıl sonra ortada kalcam şimdi ben cıkarayım tadını sacma mantık. benim annem elden ayaktan düşünce al canımı allahım diyo. orda bile bizi düşünüyo bize yuk olmasın diye.

ben kimsenin analığını sorgulamıyorum. konu acılmış olduğu için yazıyorum dersen ki hayır ben konuyu bana destek olun diye actım o zman başka.
.

Keşke eve gittiginde,canım neden bu kadar oyalandın cocuklar durmadı,bir daha yapma yada haber ver tarzında seyler soyleseymıs..kapıyı carpıp gitmeyi herkes yapar onemlı olan tatlı dılle sorunu halledebılmek..bu arada anneni cok takdir ettim canım,gercekten cok güzel bi davranış

:)))) bak gene yanlış anladınn ben 20 yıl sonra ortada kalacağım şimdiden tadını çıkartaım diye asla düşünmüyorum ben şunu demek istiyorum

allah benide kimsenin eline bırakmasın öyle bişey olursada asla çocuklarımın yanına sığınıp kimsenin düzenini bozmam ben onlara bakmak zorundayım çünkü onlar dünyaya ben istedim diye geldi ama onar bana bakmak zorunda değil o yüzden herzaman heryerde derim huzur evine yatırsınlar beni ben orada yaşıtlarımla bir çok ortak nokta bularak hayatıma bakarım hemşirem olur dr um olur tuzsuz yemeğim yapılır asla çocuklarımın yanında kalmam benn

ama çocuklarımız içinde kendimiiz harap etmemize tamaman a sosyal olup kendimizi bırakmamalıyız diyorum evet çocuklarımız bizim yüzde 80 yüzde doksan yüzde 95 hayatımıızn parçası ama hiç yoksa bana göre %20 lik blkide sana göre %5 lik kısmı bize kalmalı çünkü ben büyüüdm ve yuvamdan uçtum gittim bu hayatın düzenii benim çocuklarımda gidecek hiç yoktan arkadaşlarımız aile dostlarımız gidip bi çay içeceğimiz kapılarımız olmalı şurası bile bi sosyal paylaşım burda yazıyoruz bişeyler öğreniyoruz ben hamileliğimdede çocuklarım doğduğundada bir çok şey öğrendim bu siteden neyse konu dağıldı çocuklarımız hep var olmalı ama bizimde kendimize ait bi hayatımız olmalı demek istiyorum kısacasıı

ama sen dedin 20 yıl sonra ucup gidecekler.bizden başka önemli bişe yok. kendimize vkt ayıralım diye. tamam tabki sosyal olalımda cocuklar okula başlayınca. ben kızımı alıp parka gidiyorum sosyal oluyorum. orda tanışıyoruz sohbet ediyoruz. sen sosyallik derken neyi kastediyorsun

evet 20 yıl sonra ucup gidecekler geriye biz kalıcaz ..
tamam işte bu çıkıp dışarı hava alıyosunzu kızınla ben ikisi ile tek çıkamıyorum ki biriside olsa henüz küçük oldukları için dışarıda laf anlatmak zor oluyor ben haftalarca evden markete bile çıkamadığımı biliyorum hep bu evin içinde dört duvar arasındayım dha işte bu sene biraz büyüdülerde havalar ıısınır diye planlar yapıyorum

evet allah uzun sağlıklı ömur versin onlara gerisi boş. b,zede vers,nde kmsenin eline muhtac olmasınlar.

bak mesela bugün sınavdan çıktık yemek yedik kızıma bi elbise aldık eşim bizi eve bıraktı dışarı çıktı saat 5 30 felan idi hala gelmedi kahveye gitmiştir gitsin bişey demiyorum ben ona arkadaşları ile lakırdı yapsın ama bu hakkı arada bak altını çizerek arada diyorum banada tanıısn mesela ay sonu çocuklarımı alır kız kardeşime giderim o gene sakin kalır 2 gün banada değişiklik olur bana buda yetiyor yani ... ben hergün gezip tozmak isteyen bi tip değilim ayda bir bile istemem ama gergin olduğum bi gün çık bi hava al desin mesela bunu düşünsün isteerimm

Kadın sanki çocuklarını babaya bırakıp bir daha dönmemek üzere evi terketmiş yahu. Eee yabancıya da bırakmamış çocuğunu. Öz be öz babasına bırakmış. Senin çocukları bırakmanda tek bir hatan yok. Anneliğini millete kanıtlamana da gerek yok. O konuda gönlünü ferah tut. Yılda bir kez gönlünce bir gün geçirmiş; bu kadarını da kadınlara çok görmemek lazım. Hem erkeklerde çocuk bakmanın ne zor olduğunu görmüş olurlar böylece...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…