Karantinanın tuhaf etkileri

elifada01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2015
434
371
103
38
Herkes gibi korona beni ,sevdiklerimi, sağlıkçı yakınlarımı da ciddi riske sokuyor Allah sevdiklerimizi de bizi de esirgesin inşallah.

Birinci etkisi; kızımı küçüklüğünden beri hep dışarı çıkarırdım, şimdi evde kalınca çok daha fazla etkinlik oyun oynadık.
İkincisi; eşimle evlendiğimiz ilk zamandan beri en büyük sorunumuz; hafta içi kendi işinde zaten yoğun çalışan biri ,bütün haftasonu ve tatillerini de kendi ailesine babasının dükkanına verirdi, şimdi onlarla gidip gelmek zorunda olmamak çok güzel, geçen hafta dükkanı tek başıma açayım dedi eşim, ben de boşanalım o zaman dedim gitmedi şimdi yine gideyim diyor. Durumlari iyi o paraya ihtiyaçları yok. Yıllardır onlar yüzünden huzurumuz kaçtı, onunla evlendiğime de hemen çocuk istemesini kabul ettiğime de çok pişman oldum. Kendimi boşanmaya da hazır hissedemedim kendimi yiyip oturdum. Çocuğum başka çocuklar gibi babasına doyamadı. Huzursuz bir anneyle yalnız kaldı. Kaynanamın görümcemin edepsizlikleri de cabası, daha yeni durulur gibi oldular.
Çocuğumuzla ilk kez gerçek bir aile gibi olduk, ilk kez bir haftasonunu birlikte geçirdik, çok uzun zamandır ilk kez çocuğu babasına bırakıp doğru düzgün bir temizlik yapabildim. Neler yaşayamamış olduğumuzu görünce de üzülüyorum.

Düzeltebilmek elinizde bunları, kendi kendinizi yemek yerine çözüm odaklı şeyler düşünün belki bir yolu vardır ? illaki bir yolu vardır konuşarak halledebilirsiniz diye düşünüyorum ama eşinizde katır inadı varsa ve illaki evde durmayacağını anlarsanız da sinirlenip sinirlenip kendinizi yıpratmak çocuğunuza yansıtmak yerine eşinizi öyle kabul etmek sizin açınızdan daha iyi

Peki karantina bittikten sonra?Tabi biterse ne olacak.Umarım eskiye dönmez

Bunları eşinizle paylaştınız mı? Kızınızı ve sizi nelerden mahrum bıraktığını söylediniz mi? Konuşmanıza rağmen tutumunu değiştirmiyorsa sanırım yapacak bir şey kalmıyor. Evladına olan yükümlülüğünü umursamayan bir adamı ikna edebilecek başka bir şey yok.

Böyle bir evliliği sonlandırsanız da çocuğunuz için değişen bir şey olmayacak, en azından siz eş, kayın aile stresi yaşamadan hayatınıza bakarsınız.

Tüm evliliğimiz boyunca en temel tartışma konumuz bu oldu.
7 ay öncesine kadar saat 3'den 7'ye kadar dükkanda kalıyordu ,ben çok söyleniyorum diye 3'te gidiyordu, 7 ay önce babası kaza geçirince onun sağlık durumunu bahane edip sabah 8-12 arası vaktini evde geçiriyordu o sürede de ben gidicem diyip duruyordu

uzun yol soforlerı var senenın yarısını yurt dısında calısarak gecıren babalar da var herkes memur degıl kı saatı bellı olsun haftasonu bos olsun
maalesef hayatda bazen sartlar cocugun babadan daha uzak kalmasına sebep olabılıyor
ornegın esımın kendı ısı ama pazar gunu bıle calısması gerekebılıyor sabah 7 evden cıkar aksam 9 evde olur ctesı de calısır cogu zaman pazar da calısır
suan da esım yıne ıs yerınde mesela...

bende once uzuluyordum cocuk senı uyumaya yakın 1-2 saat gorebılıyor babadan uzak buyuyor dıye esımle konustum , herkes ıster aılesıyle bır arada olmayı bende cocugumun buyumesını goremıyorum karsılıklı maalesef o babaya hasretse bende cocuguma ama onun gelecegı ıcın calısıyorum dedı

e sımdı esımde haklı oluyor bu durumda

su gorumce kayınvalıde konularını da bız cok takıyoruz bence kafaya
çen çen konusanın yuzunu gormez kapını kapatır onları dısarda bırakırsan sesını de duymazsın... es aılesıyle sorun yasamayan dunyada sayılıdır buyuk ıhtımal
ıngıltere kralıcesı bıle gelınıyle anlasamadı bakınız :)

sız esınızle bunu konustunuz mu o ne dedı

Çok konuştuk bu konuları, gitmek zorundayım dedi hep. Kim ne istese yapan biri

Kendi işi olsa ekmek parası ne yapsın derdim
haftasonu aılesının dukkanını acıyormus ya esınız
aılesı nıye haftasonu esınıze dukkanı actırıyor pekı ne dukkanı bu arada ve neden aılesı kendı dukkanını acmıyorda esınız acıyor

Bakın eşinizin işi söz konusu olsaydı ya da bu paraya ihtiyaç olsaydı farklı yorum yapardım. Ama ne sizin ne de kayın ailenizin bu paraya ihtiyacı olmadığını söylüyorsunuz. Bu durumda sırf ailesinin hatrı için vaktinizden çalmış oluyor. Üstelik şu salgın günlerinde insanlar zorunlu olmadıkça evden çıkmak istemiyorken eşiniz sizi tehlikeye atma pahasına çıkmak istiyor. Ne için, sadece ailesinin gönlü olsun diye mi? Eğer öyleyse ben kabul edemezdim. Zorunluluk olmamasına rağmen çocuğumu tek başıma büyüteceksem, evde tek başıma yaşayacaksam evli kalmamın anlamı ne?

Önce babama destek olucam diyordu, şimdi onlar risk grubunda tek açmak istiyor

Önce babama destek olucam diyordu, şimdi onlar risk grubunda tek açmak istiyor
aılesı rısk grubundaysa kendısıde rısk altında sonucta ısten cıkıp yanınıza gelıyor

aıle olmak kavramını kavrayamamıs maalesef

Aynen böyle düşünüyorum

Siz nasıl bir anne olacağınızı belirlersiniz. Eşinizin nasıl bir baba olacağını degil. Neden huzursuz bir anne ile yaşama sıkıntısını yaşattiniz küçücük çocuğa? Bence hep çevredekileri sucluyoruz ama dönüp kendimize bakmiyoruz. Eğer bir insan sizin hayatınıza çok karışıyorsa müdehale ediyorsa bu hakki siz veriyorsunuz. Bu benim düşüncem. Çevremdeki herkes benim kafama taktığım kadar.

Tamam ama bence haksizlik ediyorsunuz. Adam calisiyor. Gidip dukkani acicam diyene de haydi bosanalim denir mi? Herkes devlet memuru ya da fabrika iscisi degil ki mesaisi belli olsun,sabah ciksin aksam gelsin? Bencillik bu. Gemi kaptanlari var,askerler polisler var,uzun yol soforleri var,doktorlar hemsireler var,cogu insan yogun calisiyor,sabah gidip aksam gelemiyor yani. Hayatinizda hic calismadiysaniz da bunlari bilmeliydiniz.

Babasının işine kendi tatil günlerini veriyor. O paraya ihtiyaçları yok

Babasının işine kendi tatil günlerini veriyor. O paraya ihtiyaçları yok
İnsan sadece para icin calismaz ki. Adamin kusuru fazla calisiyor olmasi degil bence evde oldugu zamanlari kalitesiz gecirmeniz aile olarak. Nitelikli zaman gecirmek hepinizin elinde.

Saatleri bu şekildeyse çok da tartışacak bir şey görmedim ben. Hafta içi 7 de gelmek erken sayılır. Hafta sonu Sabah 12 de eve gelmek de Çok anormal değil. Yine istendiği gibi plan yapılabilir o saatte.

erkekleri fazla baskı altında mu tutuyoruz acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…