karar anı

kiral

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
293
1
118
İstanbul
2 gün öncesine kadar bi ilişkim vardı(ve bu benim ilk ciddi arkadaşlığımdı).FAkat her geçen gün ilişki ciddileşmeye başladıkça beni korku almaya başladı.Çünkü erkek arkadaşımın mesleği gereği doğuya gitmemiz gerkiyordu ve sürekli tayinlerle şehir değiştirmemiz gerekicekti.Ve çokk düşünüp bu ilişkiyi bitirdimm :çok üzgünüm::a015:Benim mesleğimi yapabileceğim şehirler kısıtlı...Onunla birlikte devam etseydim ya yıllar boyu emek verdiğim okulumun bi anlamı kalmayacaktı ya da onunla giderek bi kaç yıl içinde evde oturup mesleğimi yapamayacaktım...Şimdi onu ne kadar sevsem de önce kendimi düşünmem ve bi bayan olarak ayaklarımın üzerinde durmam gerektiğini kabullenmeye çalışıyorum...Anlaşamadığımız ortaya çıksaydı evlendikten 2-3 yıl sonra ne olurdu?O zaman kafamı duvarlara vurmaktansa ilişkimi bitirmeye karar verdim.Çünkü biliyorum ki herşey herzaman güllük gülistanlık olmayabilir.
insan sevgiyi geri plana atıp önce ben demeli mi?

Son düzenleme:
çok fazla mantık kullanıyorsunuz kanımca...
umarım yarın aaa bu ihtimali nasıl düşünmedim demezsiniz...
tabiki insan önce kandini düşünmeli ama safi mantık yaşamak da nekadar doğru bilemem...
hayırlısı olsun....

Bir yandan tabiki cok mantikli bir karar vermissin!!

Lakin bir yandanda sirf bu yüzden iyi giden bir iliskiyi bitirmekte pek dogru gibi gelmedi bana....

Tabiki is kariyer para bunlar cok ama cok önemli seyler ama inanki insanligin bu kadar zivanadan cikmis bir devirde dogru insani bulmakta hic kolay degil...

Hakkinda hayirlisi olsun...a.s.

Canım zorlukları olsada nice bu şekılde evliliğini yürütebilen insanlar var...
ama karar vermişiniz artık ...
umarım sevebılecegınız birini bulabılmenız dileğimle..

siz kararınızı vermişssiniz bize nedemek düşüyorki?? hayır olmamış şöledee düşünebilirdin desek gidip tekrar birliktemi olucaksın??sonuçta dönülmesi zor bir karar verip uygulamışssın ve iki tarafta yolunu çizmiş sen yapamicağını söylüyorsun mesleğim okulum diyorsun 2-3 yıl sonrasını bile düşünmüşssün yani herşeyi tam anlamıyla düşünüp kararını vermişssin bizler ne diyebilirizki bu duurmda??

mantıklı karar verdiğini düşünüyorum
ne kadar erken bitirmişsin o kadar az üzülürsün
hakkında hayırlısı olsun inşallah

Şöyle de bir durum var.O bir karacı subay ve her gün bana evden çıktığınde geri dönemeyebileceğini asker eşi olmanın hiç kolay olmayacağını yeri geldiğinde 6-7 ay yurtdıiında olmaları gererktiiğini ve bunun gibi işin hep zor taraflarını anlatıp duruyordu.Ben de hep bi yolunu buluruz diyerek toz pembe bakmaya çalışıyordum ama bu durumu ailem ve çevremdeki herkes gözüme sokmaya başlayınca çok gel gitler yaşamaya başladım...İş dönülmez bi boyuta gelmeden önce bi karar vermem gerkiyodu ve böyle bi sonuç çıktı ortaya..

bir bayan olarak evet kendimizi düşünmeliyiz önce... sana kendimden örnek vereyim ... bana da bundan 2 yıl önce istanbul için iyi bir iş konusu olmuştu... ama ben sevgilimi bırakıp istanbulda yaşamak istemedim... o zaman benim için sevgilim daha ağır basmıştı... ama şimdi ayrılalı 3 hafta oldu... bu kararıma bakınca şimdi pişman değilim ama denesem de olurmuş...

bence sen bu kararı verebiliyorsan yanlış anlama ama demek ki vazgeçilmez değil senin için... ve ilerde daha farklı konularda karar verirken de öncelik o olmayacakmış senin için... bence doğru karar...

daha sonra ; daha çok anıyla ve daha ciddi boyutlara geldiğinde üzülmek ve üzmek yerine şimdi bunu yapmak daha doğru bence...

hakkınızda hayırlısı olsun... umarım pişmanlık yaşamazsın :)

açıkcası, ben her zaman kadınların ayakları üstünde durması gerektiğini ve erkekler için kendilerini geri plana atmamaları gerektiğini düşünürüm....ama sizin durumunuzda farklı hislere kapıldım..biraz acımasız davradığınızı hissettim, erkek arkadaşınız size "benle evlenirsen çalışamazsın" deseydi bir dakika düşünmeden iyi yapmışsın derdim ama anladığım kadarıyla sen istanbuldan ve iş olanaklarından kopamamışsın....insanlar bazı kararlar verir ve bunun sorumluluklarını alır....sen de böyle bir karar vermişsin hayırlı olsun...işini geri plana atıp erkek arkadaşınla gitseydin, ilerde sorun yaşama ihtimalini düşünmüşsün ama yaşadığın yerde kalıp istediğin işi bulamama durumunu düşünmemişsin açıkcası....mantıklı davranmak her zaman iyidir ama mantıklı düşünürken az çokta duyguları ön plana koymak gerekir....eğer çok seviyor olsaydın zaten böyle bir karar da alamazdın diye düşünüyorum bir yandan da, o zaman hayırlısı olmuş.....umarım herşey istediğin gibi olur canım

Sen zaten kararını vermişsin.
Bize hayırlısı olsun demek düşüyor.

tüm yorumlara teşekkür ederim ;paylaşarak bi nebze olsun nefes almak istemiştim....

bizcesi değil sizcesi önemli değil mi?
ilişki sizin, sevgi sizin...
yüreğiniz size doğru yaptın diyorsa doğrudur...
ben hukuk fakültesi mezunuyum ve okula girme amacım hakim olmaktı..
okul biter bitmez sınavı beklerken biran önce de avukatlık stajım başladı...
işte hakimlik sınavına girdim ama kazanamam diye düşünüyordum ki kazandım...
arkadaşlarım ve ailem çok sevindi ama ben değil çünkü sevdiğim kişi mühendisti ve küçük şehire benimle gelmesi neredeyse imkansızdı...
o zaman sevgi sandığım bir anlayışla "gidersen ben ne yapıcam" dedi, ben seninle evlenmek istiyorum dedi..
tabi ben çok sevildiğim sanıp bu sevgiyi kaybetmemek için ikinci basamak olan mülakata gitmedim...
aileme de kendime de yalan söyledim olmadı diye...
böylece kurtuldum sandım ama suçluluk duygusu peşimi bırakmadı hiç...
şimdi olaya belki de cesaret edemedim onun suçu yoktu diye düşünüp bu şekilde baksam da o zaman karşılıklı birbirimizi çok suçladık başka başka nedenlerle....
ama bir şeyden eminim beni gerçekten sevseydi ne yapar ne eder beni yüreklendirirdi...
egosu izin verseydi eğer...
insan kendini düşünmeli mi demişsiniz?
evet önce kendini düşünmeli ki verimli olabilsin ama başkalarına zarar vermeden yapmalı bunu...
şu yaşanmışlığa baktığımda bana göre siz bugün doğru olan kararı verdiniz...
ama ona sebepleri ile açıklarsanız neden bitirdiğinizi mazeretler üretmeden bence hiç bir yanlışlık yok...
siz kendiniz olamadıktan sonra sizi kendinize getirecek acı tecrübeler yaşamanız kuvvetle muhtemeldir...

peki arkadasim ilerde bu kadar iyi giden bir iliskiyi,sirf gelecek kaygisi yüzünden bitirdigin icin,pisman olup üzülmüyecegine emin misin? ilerde istedigin gibi bir is buldun diyelim, peki seni yine bu kadar seven birini bulabilecek miisin? ya o zaman da keske, beni bu kadar seven birini birkamasaydim diye üzülmüyecegine emin misin?... Ask dedigimiz sey insanin karsina herzaman cikmayabilir?... sen, sana göre mantikli olani yapmissin belki, ama mantikli kararlar da insani her zaman mutlu etmiyor...
alinma arkadasim ama biraz acimasizlik yapmissin... ve sanirim sen gercekten sevip, ASIK olmamissin!!! ASKIN kiymetini bilememissin...umarim verdigin karardan ilerde pisman olmassin,hakkinda hayirlisinin olmasi dilegiyle canim....

iyiye işte gerçekten aşık olmadıysa bu durum ona dönme fırsatı tanıdı...
belkide emin değildi sevgisinden bu da üstüne geldi...
sadece mantıkla hareket edilmesin elbette...
ama sevgi sandığınız şeyin sevgi olmadığını anladığınızda çok daha fazla üzülür ve acı çekersiniz...
arkadaşımız bir karar vermiş, kendi için iyisini istemiş...
yaptığı seçimin ödülü de bedeli de kendisine...
eminin o da üzülmüştür verdiği karar için...
ama kendisini daha çok düşündüğü için acımasızlık yapmıştır diyemeyiz...
hayat onun...

ben arkadasin yazdigindan anladigima göre cevap yazdim.. kimse yanlis anlamasin lütfen.. arkadas yazisinda asik degilim ya da cok sevmiyordum falan demiyor ki... yani bana sanki iliskisi cok güzel gidiyor gibime geldi. cok seviyor, asikmis gibi anladim. yani tabi ki, gercekten sevmessise zaten böyle bir karar almasi arkadas acisindan en hayirlisi...

çok aşıktım diyemiyorum çünkü çok gelgitler yaşamıştık onun eski sevgilisi ortaya çıkmıştı bi ara ayrılmıştık o eski kız arkadaşıyla sözlenmişti sonra mutlu olmayarak ayrılmışlardı ve tekrar biz nası olduysa devasm etmiştik.Tabi bu dönem içinde kız arkadaşı rahat bırakmamıştı bizi...Bana hoşçakal deyip durma işimiz bitmedi senle diyerek sürekli arıyordu onu...Bir de benim ilk erkek arkadaşımdı ilk karşıma çıkan kişiye aşırı mı bağlanmıştım yoksa aşık mıydım diye karar da veremiyorum...Karşımdaki kişiden bi ilgi görmemin sonucu muydu devam etmemiz bilemiyorum.

ben de senin gibi yapardım eminim.. ki yaptım da bir karacı subay da bende vardı.. ayrılma kararı vermek sevmemek diil, bz de 4 yıl beraber olduk.. ama ben farklı bi hayat istiodum, her 3-5senede bi tayin olmak, gittiğim yerlerde iş bulamamak evde oturmak dolayısıyla kariyer dahibi olamamak, en önemlisi çocuklarımı yalnız yetiştirmek hamilelikte tek başına olmak, her akşam acaba dönecek mi die diken üstünde bekleme vs.. ben sadece huzur ve istikrar istiodum, dolayısıyla benmle bişi düşünmemesini söledim açıkça.. şu anda gayet mutluyum çünkü çok sevdiğim bi işim ve harikulade bi sevgilim var..

bende böle olması sende de aynıları olacak demek diil tabi ki ama sizin ilişkiniz de bayağı bi çalkantılıymış, bizde hiç böle şeyler olmamıştı.. herneyse, bana kalırsa doğru karar vermişsin.. çevrendeki her 2 insandan biri erkek, illa ki uygun kişiyi bulacaksındır..

Siz tam anlamıyla "bir" olamamışsınız bence...
İnşallah pişman olmazsın canım.
Ama dğoruyu sadece zaman gösterecek.
Umarım zaman ilerledikçe "iyiki" diyen taraf sen olursun.a.s

benim fikrimce bu duvarda asılı baltayı görüp ağlamak gibi ya çocuğum olurda buraya geldiğinde kafasına düşer ölürse diye. ama ben mantığımı böyle durumda devreye sokmam. belki de çok fazla kariyer peşinde koşmadığım için olabilir. benim için önemli olan sevdiğim adamla huzurlu olmaktır. yani ben küçük şehirde yaşarım sekreter olurum ama evime gidince huzurum olur diye düşünüyorum. tabi ki yaşamadan bilinmez. kendinize göre en doğru kararı veridiyseniz eğer mutlu olmamanız için sebep yok. onun kadar çok seven de bulursunuz onun gibi seveceğinizde...

umarım doğru olan karar budur, ben ilişkimi bitiremezdim, bilemiyorum belki de o kadar güçlü değilim ya da o kadar kendimi düşünemezdim, biz diye bakardım, hayırlısı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…