Ne guzel yazmissin sen oyle, rica ederim ne demek.
Sizinle ayni dusunce tarzinda sahibiz.
Yeri gelmisken bende yaziyim buraya. Su an gorucu usulu birisiyle gorusuyorum telefonda. Olaylar soyle gelisti: ailem arastirdi aileyi, burdan saglam cocuk cikarmi diye bakti, saglam bi ev babasi cikar mi? Kizimizin bakis acisiyla ne kdar uygun? Onaylandi ve snra annesiyle evimize geldiler bi kac kez. Her seferinde elinde ya cicek yada cikolata.
Konusuldu karsi karsiya ablamin yada yengemin esliginde. Ve olumlu baktik ikimizde ve su an 2 gundur telefonda yazisiyoruz.
Herkes diyecek banada kesin " ne bu is gorusmesimi?".
Hayir! Is gorusmesi basit isler, baktin is veren olarak pekte uyumlu degil calisan, 2 gun sonra kovarsin, seni baglamaz. Ama evlilik?? Ben o erkege kendimi emanet edicem, ben o erkege guvenicem, ben o erkekle omur boyu hayatimi geciricem, 2 gun snra bosanmak kolay mi? Cocuk oyuncagimi bi isler?
Is gorusmesine benzetenlere sorarim, siz birini ise alirken " ya cv ne bakmaya grrek yok, gozlerindeki isigi goruyorum" dermisiniz? O cv yi gormek istersniz. Is gorusmesi dedigim gibi basit isler, eh o zmn is gorusmesinde cvyi sart kosarken evlenirken bilgi edinmeden " anne ben asik oldum" diyip evlenmek nasl bi mantik??
Dikkat edin burda " ask evliligi sacma" demiyorum. Sonucta o erkekle yatagada girecek olan sensin. Icine sinmeli. Ama Aşk? Check! Mantik? Yoo neme lazim diyip nikahi basmak saglikli demesin kimse bana.
Su an 2 gndur konustgum erkek cok saygili, bilgili ve ben dinledikce, o konustukca aklimda verdigi cevaplari diziyorum. Mantigima yattimi.
Mantik diyince " oo zenginmis, oo arabasida varmis iyi iyi" gelmesin akliniza. Simdi yine gelip ask yoksa ben yokum, siz sacma dusunuyosunuz zenginse paraliysa mantiklidir koynuna girerim diyosun sen diyecekler.
Mantgim diyorsa " islam konularinda hassasim ben" o zmn ben buna dikkat ederim karsi tarafta. Kadina saygi, sevgi, kavga aninda tutumu, fikir ayrislari ne? Buyuk mu? Problem yaratir mi?.
Sonra mesela diyor ki " kadin benim icin bas tacidir", bu bana mantikli bi tutum gelir ve.. bu mantigima yatan seyleri duydukca " bu erkekle bir omur gecer, ben bu erkegi yanimda istiyorum omrumun geri kalaninda" ve ask baslar zamanla.
Ozet: asik olmak mantiksizliklari hice saymak bazen ne yazik ki, ben mantigima yatmayan kisiye asik olamam, bu benim.
Ve ince eliyip sik dokuyosam, buda benim serseri serbest asik olma stilim

Kime ne?