Karar vermesi zor bir durum..

Yok artık neden gençler kendilerine bunların yapılmasına müsade ediyor aklım almıyor
Sen bir bireysin, bir insansın, kimle görüşceğine sen karar verirsin, senin aklın yokmuş da sevgilin yönetmek istiyormuş gibi davranıyor çocuk sana
Gözünü aç

Sevgilisi olmayan adamlarla sevişmesiymiş. Konu sahibini de o yola çekermiş
Vah ki vah
Evlensinler evde birbirlerine namus bekçiliği yaparlar, işyerinde erkeklere selam verme veya işe gitme seni çok sevdiğim için kıskanıyoruma kadar gidecek sonu baştan belli bi ilişki

Hayır öyle bi ihtimal kesinlikle yok, insanlar beni de öyle sanıp dedikodu yapar diye sanırım

En yakın arkadasinizin geçmişini nereden biliyor ? Geçmişin de mi yaşamış.

Yoksa sizde mi arkadaşlarının ev adresine kadar sohbet sırasında anlatan kişilerden misiniz ?

Bana seçme hakkı verse bir insan , seçme hakkı veren kişiyi ret ederdim. Hadsizlik çünkü.

Adamin asıl derdi konu sahibini yalnizlastirmak. Etrafindaki herkesten koparip sadece kendine baglamak. Boyle boyle baslar psikolojik siddet.
İşte iş o duruma gelince farketmek var şimdi farketmek var. Biz bunları anlatmaya çalışıyoruz. İlla yaşayacağım erkek arkadaşım öyle değil diyorsa elbette kendi bileceği iş. En güzel tecrübe malesef yaşanarak oluyor...

Kilit soru;
1) sevgilin arkadaşının geçmşini nerden biliyor?
2) sevgilin senin seçimlerine müdahale etme hakkını nerden buluyor?
PS: Bu durumlarda seni tercih yapmak zorunda bırakanı değil, diğer taradı seçersen hayatta hep kazanırsın :KK66:
Sevgilisi telefonunda yazışmalarını okumuş
Sosyal medya şifrelerini de almadıysa yakında alır, gelecekteki konu; eşim ruj sürmeme izin vermiyor

İşte iş o duruma gelince farketmek var şimdi farketmek var. Biz bunları anlatmaya çalışıyoruz. İlla yaşayacağım erkek arkadaşım öyle değil diyorsa elbette kendi bileceği iş. En güzel tecrübe malesef yaşanarak oluyor...
Bir musibet bin nasihatten iyisir derler. Insanoglu bin nasihat de versen yasamayinca anlamaz, yapacagini yine yapar.
Kizlarimiz sevgili bulunca çölde su bulmuş gibi oluyor, adamlari herseyde haklari var sanip her dedigini yapip tepelerine cikariyor. Sonra bir bakiyorlar ki adamlarin gozunde degerleri yok. Kocasi degil birseyi degil. Bir sevgili icin insan kac yillik bir arkadasindan bu kadar kolay vazgecebiliyorsa, o insan benim arkadasim olmasin zaten.
Ha adamin da bahanesi kizimizin arkadasinin gecmisi kotuymus guya, onu da etkilermis diye korkusu varmis. Cocuk mu kizimiz? Bu kadar sevgiline guvenmiyorsan neden bu iliskiye devam ediyorsun diye sorgularim ben olsam.
Dun bir bu gun iki. Arkadas listesinden baslamis adam. O kim ki ya. Benim babam ailem karismiyorsa ona ne ki... bu hakki kendinde nasil bulur? Kocam degil, birsey degil. Onunla evlenecegin bile belli degil. Hatta kocam da olsa ben karistirmazdim. Ben bir bireyim kendi hayatimdaki kararlari kendim verebilirim.
Tum bunlar ozguvensizlikten. Adamdan ayrilacak olmanin korkusuyla arkadasindan vazgececek. Sanki dunyada baska erkek yok.

Son düzenleme:
Bir musibet bin nasihatten iyisir derler. Insanoglu bin nasihat de versen yasamayinca anlamaz, yapacagini yine yapar.
Kizlarimiz sevgili bulunca çölde su bulmuş gibi oluyor, adamlari herseyde haklari var sanip her dedigini yapip tepelerine cikariyor. Sonra bir bakiyorlar ki adamlarin gozunde degerleri yok. Kocasi degil birseyi degil. Bir sevgili icin insan kac yillik bir arkadasindan bu kadar kolay vazgecebiliyorsa, o insan benim arkadasim olmasin zaten.
Ha adamin da bahanesi kizimizin arkadasinin gecmisi kotuymus guya, onu da etkilermis diye korkusu varmis. Cocuk mu kizimiz? Bu kadar sevgiline guvenmiyorsan neden bu iliskiye devam ediyorsun diye sorgularim ben olsam.
Dun bir bu gun iki. Arkadas listesinden baslamis adam. O kim ki ya. Benim babam ailem karismiyorsa ona ne ki... bu hakki kendinde nasil bulur? Kocam degil, birsey degil. Onunla evlenecegin bile belli degil. Hatta kocam da olsa ben katistirmazdim. Ben bir bireyim kendi hayatimdaki kararlari kendim verebilirim.
Tum bunlar ozguvensizlikten. Adamdan ayrilacak olmanin korkusuyla arkadasindan vazgececek. Sanki dunyada baska erkek yok.
Sevmek adı altında hastalıklı ilişkiler, asıl sebep bu kızı nasıl yönetirim, bir insanın kız arkadaşıyla konuşmasını okumak nasıl bir hadsizlik terbiyesizlik
Hadi adam terbiyesiz, özel şeyler konuştuk bakamazsın bidaha bakma diyemeyen bi kız, zaten sevgilisini seçer de neyse

Sevmek adı altında hastalıklı ilişkiler, asıl sebep bu kızı nasıl yönetirim, bir insanın kız arkadaşıyla konuşmasını okumak nasıl bir hadsizlik terbiyesizlik
Hadi adam terbiyesiz, özel şeyler konuştuk bakamazsın bidaha bakma diyemeyen bi kız, zaten sevgilisini seçer de neyse
Ben de oyle dusunuyorum. Arkadasindan vazgecip adami sececek. Cunku kizimiz ozguvensiz.

Merhaba kızlar, sevgilim en yakın arkadaşımın geçmişi pek de temiz olmadığı için onunla arkadaşlığımı bitirmemi istiyor, ama kız bana karşı çok iyi, kötülüğünü görmedim oldukça faydasını gördüm, bitirirsem arkadaşıma karşı haksızlık ediyormuşum gibi olacak ama sevgilimi de seviyorum, sevgilim bir tercih yapmamı istiyor arkadaşımı kesinlikle istemiyor ikisinden birini seçmek zorundayım sizce ne yapmalıyım?
Benim de öyle bir arkadaşım var. Hala da aramız çok iyidir. Asıl sorun sevgiliniz de. Size tercih hakkı sunarak birini tercih ettirmeesi ne kadar adilce. Saçmalamış resmen. Ben arkadaşımı her koşulda seviyorum ve asıl arkadaşlık denen budur zaten. Eşiniz bile olsa buna hakkı yok. Arkadaşlığınızı hangi koşulda devam ettirip hangi koşulda bitireceğiniz kararı size ait. Aksi durumda kimse kimsenin kimle arkadaşlık edeceğine karışmamalı. Tabi ki yanlış gördüğü yerde uyarabilir ama sadece o kadar.

Merhaba kızlar, sevgilim en yakın arkadaşımın geçmişi pek de temiz olmadığı için onunla arkadaşlığımı bitirmemi istiyor, ama kız bana karşı çok iyi, kötülüğünü görmedim oldukça faydasını gördüm, bitirirsem arkadaşıma karşı haksızlık ediyormuşum gibi olacak ama sevgilimi de seviyorum, sevgilim bir tercih yapmamı istiyor arkadaşımı kesinlikle istemiyor ikisinden birini seçmek zorundayım sizce ne yapmalıyım?
Sevgilinin yaptığı şey çok ayıp en fazla eskisi kadar samimi olmazsın ona bile gerek yok aslında sevgilini alakadar etmez ama en fazlası o yani

Akıllı ve güçlü bir kadın olduğunu göstermek istiyorsan arkadaşını sevgilinin lafıyla silme.
Yok ben sevgilimin gözünde onun kriterlerine göre düzgün ve masum bir kadın olarak gözükmek istiyorum dersen arkadaşını sil üstelik arkasından kötüleyici yorumlar yapıp ne kadar zıt olduğunu göster ki sevgilinin gözünde büyü.

Hayır sadece erkeklerle olan geçmişi temiz değil, bu da arkadaşlığı bitirmek için bi neden olabilir mi?
Arkadaşınızın geçmişi kendini ilgilendirir başkalarını değil. Siz kendiniz ne yapacağınıza karar veremiyor musunuz? Eşim bana bugün şununla görüşme dese ne münasebet benim beynim yok mu derim. Çünkü benim arkadaşımı benden iyi kimse tanıyamaz

Şöyleki sevgilimle ilişkimiz de 2 yıl oldu gayet ciddi ailelerimizle tanıştık vs evliliğe gidicek yani, arkadaşımdan dolayı onu kaybetmek istemiyorum ama arkadaşımı da kaybetmek istemiyorum çok iyiliği dokundu bana, tercih yapmak çok zor benim için ama mecburum buna, çünkü arkadaşım olursa o olmayacakmış bu konuda çok net

Demek ki sen onu sevdigin kadar, o seni sevmiyor. Kadinlara bakis açisi ne kadar igrenç. O kizin kaç sevgilisi olduysa, ona ne? Böyle bir zihniyetteki insan ile evlilik düsünmen... Bu adami birak, biraz kendini gelistir. Üniye git, bir ise gir para kazan, kitap oku. O arkadas ile adin çikmaz, korkma, ama böyle les zihniyetli biri ile evlenirsen çok mutsuz olursun.

ne münasebet? adamlara bu hakkı vermeyin sen bilmiyo musun kimle arkadaşlık yapıp yapmayacağını yani?

sakın ama sakın kimse için sevdiğin, sana iyi gelen, değer verdiğin bir insanı silme. senin kendi kişiliğin yok mu? kendi iraden yok mu? kendi kararlarını vermeyecek misin yani? kiminle görüşüp görüşmemek kişinin kendi iradesidir kimse karışamaz. asla kendine bu kötülüğü yapma bak asla diyorum!

Back
X