- 21 Haziran 2016
- 9.248
- 25.556
- 548
- Konu Sahibi Visnekralicesi
-
Bunu hep merak ederim, gelinlik gerçekten çok mu anlamlı bişey yoksa birilerinin cebi iyice dolsun diye abartılıp şişirilmiş ve çok önemli diye kafamıza sokulmuş bir şey miO kadar çok model var ki tesettür gelinlik olarak, interneti açıp baktınız mı bir tane bile yok mu beğendiğiniz model? Gelinliğe bu kadar aşırı aşırı anlam yüklemek de saçma geliyor bana zaten hepsi birbirine benziyor ama koskoca sanal alemde 1 model bile bulunmaz mı yahu? En kötü beğendiğiniz modeli diktirirsiniz bir terzide.
Bunu hep merak ederim, gelinlik gerçekten çok mu anlamlı bişey yoksa birilerinin cebi iyice dolsun diye abartılıp şişirilmiş ve çok önemli diye kafamıza sokulmuş bir şey mi
Bence ikinci seçenek
Bu da ayrı bir topik konusu tabi
8 yıl oldu evleneli, tesettürlüyüm çok sade bir gelinlik diktirmistim, zorlasam elbise bile denebilir. Kuaföre gitmedim, gelin başı yaptırmadım, annem bile bir sürü laf etmişti, niye özenmiyorsun kendine diye. Özenmek demek ağır makyaj, gösterişli gelinlik demek tabiBunu hep merak ederim, gelinlik gerçekten çok mu anlamlı bişey yoksa birilerinin cebi iyice dolsun diye abartılıp şişirilmiş ve çok önemli diye kafamıza sokulmuş bir şey mi
Bence ikinci seçenek
Bu da ayrı bir topik konusu tabi
Görüyorum ve artırıyorum arkadaşımın gelinliğini beğendim giyim mi ben de bunu dedim giydim geçtimYa şimdiye kadar gittiğim hiçbir düğünde hiçbir gelinliğin detaylarıyla ilgilenmedim, ilgileneni de görmedim. Yakışmış mı yakışmış, ortama uygun mu uygun, bitmiştir. En kolay gelinlik alan ben olmuşumdur herhalde, girdim bir gelinlikçiye dantel uzun kol a kesim bir gelinlik istiyorum dedim, giydim beğendim tamam, bitmiştir
Düğününden öncesinde ve sonrasında kapalı olacaksan düğünde açık olmanın 2 saatlik dünga hevesi için ahiretini yakmanın bi anlamı yok bence.Bende kapalıydm eşimn aileside aynı teklifde bulundular ama bana o kadar itici gelmişti ki bu teklif.Tamam tek başıma o gelinliğin içerisinde çok güzel olabilirdim ama yıllarca sakldığım gerek omuzlarım gerek boynum kollarım sırtım...Herkesin toplanacağı bir günde ben onlara kendimi manken gibi göstererek mi daha huzurlu olacağım yoksa manevi değerimi asla ayak altına almayarak mı.? Bide insanlar ne der diye geçtm demişsn ama bence geçme canım.Gerçktn sna bakış açıları değişiyor.Bunca zaman taktın o örtüyü şimdi herkesin toplandığı zaman açıyorsun yazık yazık ! diye sitem eden babanın sözleri bunlar.Benm kuzenm normalde kapalı,düğünde açıldı ve göğüs dkolteli bir gelinlikle.Mantıklımı ? şuan yine kapalı ama düğün fotolarını dış çekimlerini albümlerini şuan kimseye gösteremiyor bile.Bence yapma,çok gez dolaş illaki içine sinen bişey bulursn fikrimce,Allah kalbine o vijdan azabını düşürmez inşAllahEvet çok büyük bir dert değil şuan içinde bulunduğumuz dünya sorunu çok daha büyük ama Bnde bunu düşünmeden edemiyorum bu yaz hayırlısıyla düğünüm olucak kendim normalde tesettürlü biriyim ama kapalı model gelinlikler hiç dikkatimi cekmiyor hiçbir modeli begenmiyorum hani derler ya aşık oldum gelinliğimi görünce o bende yok nişanlımın ailesi bir kere gelin olucaksın begendiğin istediğin modeli giy sonra pişman olma, insanlar ne der diye düşünme diyor ama ben insanlarıda geçtim istediklerini, söylesinler sadece manevi açıdan kendimi suçlu hissedicem açık bir model giyersem Ama kapalı bir modelde giyersem mutsuz ve pişman olmak istemiyorum tesettürlü olupta düğününde açık gelinlik giyip sonrasında kendini rahatsız hisseden oldumu.
Adetlere uymak zorunda değilsin tabiki. Ama tesettürlüysen islama uy bari kardeşim!A
Adetlere uymak zorunda mıyım evet yaz sonuna çok var bazı durumlar yüzünden önce gelinliği aradan çıkarmak istedik.
Yapma bence sen belki 2 saat giyicem diyosun ama insanlarin galerisinde sürekli o fotolar olacak ve cok yadirganacaksin kuzenimde aynisini yapti o kada pisman ki fotolarini hic bi yerde paylasamadi herkes kafasina kakti yapma canimEvet çok büyük bir dert değil şuan içinde bulunduğumuz dünya sorunu çok daha büyük ama Bnde bunu düşünmeden edemiyorum bu yaz hayırlısıyla düğünüm olucak kendim normalde tesettürlü biriyim ama kapalı model gelinlikler hiç dikkatimi cekmiyor hiçbir modeli begenmiyorum hani derler ya aşık oldum gelinliğimi görünce o bende yok nişanlımın ailesi bir kere gelin olucaksın begendiğin istediğin modeli giy sonra pişman olma, insanlar ne der diye düşünme diyor ama ben insanlarıda geçtim istediklerini, söylesinler sadece manevi açıdan kendimi suçlu hissedicem açık bir model giyersem Ama kapalı bir modelde giyersem mutsuz ve pişman olmak istemiyorum tesettürlü olupta düğününde açık gelinlik giyip sonrasında kendini rahatsız hisseden oldumu.
Ya şimdiye kadar gittiğim hiçbir düğünde hiçbir gelinliğin detaylarıyla ilgilenmedim, ilgileneni de görmedim. Yakışmış mı yakışmış, ortama uygun mu uygun, bitmiştir. En kolay gelinlik alan ben olmuşumdur herhalde, girdim bir gelinlikçiye dantel uzun kol a kesim bir gelinlik istiyorum dedim, giydim beğendim tamam, bitmiştir
ıyı dıktırın o zamanO zaman Bn yanlış anlattım kendimi istediğim çok begendiğim model bulamıyorum başımı tabi ki açmayı istemem 4 seneden sonra çıplak hissederim ama içime yatmayan gelinliği de giymek istemiyorum.
Yazınızın çoğu yeri evet mantıklı ama su yorumunuza katılmıyorum.tesetturun mantıgını kavrayamadan mevzunun ne oldugunu derınlemesıne anlamadan bılmeden o hayatın ıcıne dahıl olup, sonra da vay efendım gelınlık modelını begenmedım yok ozel gunum sacımıda mı acmayayım deyıp oyuncak ettıgınız ıcın ...bır oyle bır boyle davrandıgınız ıcın on yargılar var tesetturlulere karsı... ben tesetturluyum demeyın aksesuar olarak kullanıyorum deyın cunku gercekten tesetturlu olanlara aslında haksızlık yapıyorsunuz cunku sızın gıbıler yuzunden onlara karsı da on yargı oluyor .
kendı yasadıgınız seyden sız sorumlusunuz bızı ılgılendırmez ıstersenız amuda kalkarak gırın dugun salonuna bıze ne , bızı ılgılendıren kısım sızın gıbı bır oyle bır boyle davrananlar yuzunden tesetturlu arkadaslarımıza karsı on yargı olusturulması ve bu hak meselelerıne gırer . herseyı gecın ınsan sırf o yuzden yıne dusunur bu konuyu .
naptıgınızı bır sorgulayın . kendı kendınızı sorgulayın ben ne ıstıyorum deyın yok mıllet ne der yok annem babam bunu ıstedı yok kocam sunu ıstedı dıye tesetture gırılmez veya vazgecılmez. kendınızle alakalı bırsey bır kere ınancı olan kendı ınancı ıcın yapması gerektıgını bılır gerısı tamamen şov.
ben acıkcası gorunce cok cıddı anlamda rahatsız oluyorum dapdar tayt gıymıs 15 cm topuklu gıymıs kıpkırmızı ruj ustune esarp !
hep tesetturlu bıldıgımız bırının meger gosterıs ıcın esarbı kullandıgını dugunune gıttıgımde anlamak ıstemıyorum kımı kandırıyorsunuz kı sız kım ıcın ne ıcın tesetture gırdınız dıyesım gelıyor
arkadasıma tutumum degısıyor demedımYazınızın çoğu yeri evet mantıklı ama su yorumunuza katılmıyorum.
Tesettür diye kırmızı ruj sürüp tayt giyenler yüzünden tesettürlü olan arkadaslarınıza karsı tutumunuz neden değişiyor ki?
Yani bu görüş bizi emrolunduğumuz şeyden kurtarmıyor maalesef...
Arkadaşımızın tesettürünü beğenmiyor olabiliriz ama daha iyisini biz yaparak örnekte olabiliriz.
Mesela.
O yapmıyorsa daha iyisini yaparak aynı şekilde karşıt görüşlere örnek olarak. Allah’a hesap verirken söyle diyemeyeceğiz maalesef.
-Allahım benim bazı tesettürlü olan arkadaşlarım düzgün tesettürlü değillerdi o yüzden bende tesettürlü olmaktansa tesettürsüz olmayı yeğ gördüm.
O zaman Allah’ta bize sen daha iyisini yapıp örnek olsaydın diyecekti . Yani bu bir kurtuluş değil maalesef böyle deyipte kendimizi gün yüzüne çıkaramıyoruz . Yada ben sana emrettim tesettürlü olmayı diyecek ve hesabımızı ona göre kesecek .
, bızı ılgılendıren kısım sızın gıbı bır oyle bır boyle davrananlar yuzunden tesetturlu arkadaslarımıza karsı on yargı olusturulması
Dediğiniz yeri yukarıda alıntıladım yanlış anladığımı düşünmüyorum hani bunu siz yapmıyorda olabilirsiniz mesela bu değil mesela bunu bahane edip tesettürden uzak duranlarda.arkadasıma tutumum degısıyor demedım
tesetturlu arkadaslarımıza karsı onyargılar olusuyor dedım
yanlıs anlamıssınız
ornegın:
sekıl 1-A konu sahıbı gıbı
al buda tesetturlu ıste denılecek ve bu cumle sahsen benı rahatsız edıyor cunku tesetturlu arkadaslarımıza haksızlık oluyor dıyorum
ayrıca dını bılgı veya vaaz vermek benım haddım degıl cunku bu alanın uzmanı degılım burası da yerı degıl allahın emırlerıne gıremem burda
sız bana benım onyargım oluyor dedıgımı zannederek bana daha ıyı kapanın ornek olun o zaman dıyorsunuz karsımda olsaydınız sıze bır cevabım olurdu ve yeterlı gelırdı ama burası da onun yerı degıl
ben sadece tesetturunu kendı ıcınde sorgulamalısın tesetturlu bırı bır oyle bır boyle olmaz dıyorum.
yazdıklarımı tekrar okuyun ıstersenız
alıntıladıgınız cumlemı seslı bır sekılde kendı kendınıze tekrar okur musunuzDediğiniz yeri yukarıda alıntıladım yanlış anladığımı düşünmüyorum hani bunu siz yapmıyorda olabilirsiniz mesela bu değil mesela bunu bahane edip tesettürden uzak duranlarda.
Mesela bu arkadaşın durumu beni de rahatsız etti tanımam etmem canım sıkıldı . Ama bu arkadaş böyle yapıyo diye hakikatiyle tesettüre girenlerin sucu ne ki bunu anlayamıyorum.
Bende vaaz vermek için söylemedim emin olun zaten yorumunuzda bu konu hariç hak verdiğimi söyledim .
Cevap vermek için karşınızda olmama gerek yok ki eğer bi cevabınız varsa beni tatmin edecek ben hak veririm yani neden karsınızda olmam gerekir ki onu anlamadım...
Bakın gene diyorum ben size hak verdim zaten sizde en başı atlamışsınız hak vermediğim konu hakkında yorum yaptım sadece yoksa Kocaman bi yazı yazmışsınız ve ben size bu konu hariç hepsinde haklısınız dedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?