- 24 Mart 2014
- 4.741
- 5.085
- 158
- Konu Sahibi Lavyer2012
-
Merhaba arkadaşlar, zihnimi rahatsız eden birşeyler var ama hakli miyim haksiz miyim bilemiyorum.
Suan nisanliyim ve insallah 2 ay sonra dugunum var. Ilk sozlendigimizden beri nisanlim sagolsun herseyin en iyisi olsun istedi ve ailesi de asla o pahali olmasin demedi hep en iyisi en kalitelisi olsun dediler. Ama ailesi alinacaklar konusunda biraz geri duruyorlar yani kendiliklerinden şunun alinmasi lazim demiyolar ben nisanlima şunu almiyolar mi almamiz lazim diyorum o ailesine soyluyor onlarda tamam deyip aliyorlar. Bu sitede bircok bayanin durumlarini okuyunca kendimi coook sansli hissediyorum ama bir yandan da her seferinde su alinacak bu alinacak demekten biktim artik cunku onlar benin aileme gore daha tecrubeli 4 evladi evlenmis ama benim ailemin ilk dugun deneyimi. Bu kadarcik da olur demi dert etmeyim kendime) Bir de hersey cok guzel giderken gorumcemin tayini cikti ve maalesef evi bizim binadan tuttu. Gotumcem de iyi biri gibi ama simdiye kadar uzaktaydi sadece 4 gun gorme firsatim oldu. Evimi bi hevesle dizerken boyle birseyin olmasi huzurumu kacirdi idin açığı ((
Niye görümceniz öcü mü?? Sizi rahatsız mı ediyor?
Alınacaklar konusunda böyle bir durum olsa bende alınırdım ama sizin de dediğiniz gibi birçok kişiye göre çook şanslısınız...
Mesafenizi korursanız bir şey olmaz. Belki size katkısı bile olabilir. Güzel düşünün güzel sonuç bulsun...Hayır tabiki de öcü degil ama iste toplumdaki psikolojik algı beni huzursuz eden sanırim ya karisirsa ya durmadan gelip giderse vs. kaygılari. Nisanlimin ailesi onlarin binasına taşınmamızi istemişlerdi kabul etmemiştik ama bu kaçınılmaz oldu. Annem surekli beklediginden iyi olur simdiye kadar hicbirseyine karismadilar simdi de karismazlar diyor ama yine de beni huzursuz ediyor.
Baştan mesafenizi koyarsanız sıkıntı olmaz. Ayrıca hem kalitelisinden alıp hem söylenmiyorlarmış. Daha ne olsun? Pimpirikli olmayın.
Gerçekten çok şanslısınız, o kadarcık eksiklik de bulunur.
Sizin hatırlattıklarınız neler? Perde-halı gibi büyük şeyler mi?
Görümceyle aynı apartmanda olmak avantaj olabilir.
Ilişkilerinize bağlı.
Önyargılı olmayın bence.
Esya meselesine gelince. Insanlar mecbur degiller. Buna ragmen herseyin iyisini, guzelini almislar, gonlunuz olsun diye. Daha hala "niye kendiliginden degil de biz deyince" diye soylenmek yersiz. Nankorce bir davranis. Bence sadece minnet edin. Istemeyi bildiginiz kadar tesekkur etmeyi, minnet etmeyi de bilin yani.
Ben sorun ne göremedim. Ne güzel günümüzdeki dünyadaki birçok ailenin aksine bütün evinizi döşeyen, üstelik bunu kaliteli, pahalı eşyalarla yapmayı kabul eden bir kayınvalide ve kayınbabaya sahipsiniz. Ve siz sizin lafınız üstüne almalarını mı sorun ediyorsunuz? Yapmayın lütfen, siz deseniz ağzınız mı yorulur? Çok mu zor telefon açmak? Üstelik bir evin ihtiyacını bilmek için tecrübeye falan gerek var mı gerçekten? Evin ihtiyaçları bellidir. En kötü ihtimal KK'da bunla ilgili yüzlerce topic var, onlardan bakın evin ihtiyaçlarını. İnsanlar işgüzarlık yapmak istememişlerdir, size sormadan karar vermek istememişlerdir ki bence en makul ve nazik tavır da budur.Diğer türlü başınızda durup şunu alın, şu markasından alın deselerdi sorun olurdu. Çok usturuplu ve nazik davranmışlar, sizler evlilik kararı almış koca insanlarsınız, sizin vermeniz gerek bu tip kararları zaten.
Ama görümce konusundaki endişelerinizde haklısınız, dip dibe olmak sorun yaratabilir ancak bu görümcenizin karakterine de bağlı. Eğer edepli,terbiyeli bir insansa aynı evde yaşamadığınız müddetçe sorun çıkmaz diye düşünüyorum. Bu kadar önyargılı olmayın bence. Her görümce kötü olcak diye bir şey yok, burası bir derdim var o yüzden yalnızca kötü görümceler konuşuluyor,iyilerden bahsedilmyor.
Neyse Allah bir yastıkta kocatsın müstakbel kocanızla, Allah mutluluğunuzu daim etsin.Kafanızı ihtimallerle meşgul etmeyin.
Yaptığınız gerçekten ayıp.
Ev eşyasını almışlar, hem de sizi hiç kırmadan ne istediyseniz.
Siz ayakkabıya çantaya takılmışsınız...
Neee? Ayakkabı çanta mı istiyormuş
Onlar hediyedir gönüllerinden gelirse alırlar. Nasıl istenir ya böyle şeyler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?