- 19 Nisan 2014
- 4.605
- 13.651
- 498
- Konu Sahibi Lavyer2012
-
Siz bulundugunuz sehrin sartlarina gore degerlendiriyor olabilirsiniz ama benim bulundugum sehirde herseyi aileler yapar. Guzune gore tabiki kimi kaliteli alir kimi ucuzu ama herseyi aileler karsilar ve bir kiz nisanlandiktan sonra da kıyafetlerini vs tamamen erkek evi alir hatta gunluk giyecegi seyleri bile. Buna gore dusununuz lutfen.
Siz bulundugunuz sehrin sartlarina gore degerlendiriyor olabilirsiniz ama benim bulundugum sehirde herseyi aileler yapar. Guzune gore tabiki kimi kaliteli alir kimi ucuzu ama herseyi aileler karsilar ve bir kiz nisanlandiktan sonra da kıyafetlerini vs tamamen erkek evi alir hatta gunluk giyecegi seyleri bile. Buna gore dusununuz lutfen.
en kalitelisinden alıyolarmış işte kız ne güzel inş banada öyle alınabilir herşey senin sölemen sinir bozucu ama hergüzel şeyin bi sıkıntısı oluyo tatlım bunu farkettim herşeyi uyduruğundan alıp elden çıksın gibisinden sormadan etmeden almalarından iyidir genede dimi görümcenn aynı binaya taşınması benide rahatsız ederdi haklısın ama çok büyük bi dert değil tabiki
Insallah canim. Evet evet asla uyduruk hicbirseyim olmadi. Herseyim en iyisinden oldu. Kayinvalidem oyle fitne fesat bir insan degil sadece biraz aile yapimiz farkli bizimkiler cok dusunceli cok girisken onlar daha sakin biraz sogukkanli :)
Evlenirken ailelerin destek olmasi güzel ama eski adetlere çok takılma bence. Oğlunu okutmus ve bir meslek sahibi etmiş ise, hala elinden geleni yapmaya çalışan bir aile ise ne güzel. İnsanlar kaç yaşına gelmiş. 4 - 5 çocuk evlendirmis, cok fazla borca sokma. Ellerinde varsa paraları neyse istersin usulüne göre alırlar. Görümce ye gelince belki faydasını bile görürsün. Kardeş gibi olan gelin görümce ler de olabiliyor. Belki siz de öyle olursunuz.
tabiki farklılıklar olucak ama nişanlandın diye neden günlük giydiklerinin onlar alsın ki anlamadım
Ya gunluk giydiklarin derken nasil deyim bizde mesela dugun olana kadar gelin kiz her eve gelmesinde ufak da olsa bi hediye verilir. Iste bi t shirt olur bi terlik vs vs. Benim kayinvalidem bunlarin olmasi gerektigini biliyo ama sadece ilk gittigimde oyle bi hediye verdi sonraki gittiklerimde boyle bisey olmadi. Biraz ilk basta bozuluyodum ama artik alistim amaan laf etmiyo soz etmiyor tek kusuru bu olsun sukursuzluk yapma diye kendimi yatistiriyorum.
kadın o kadar masraf ediyo hayatım onlarıda düşün
Sagol canim ihtiyacim olan bu işte.
şimdi bide düğün stresi falan her şeyi takarsın kafana bende öleyim
Evet ya milleti kınardım ama bu duygu cok farkliymis. Mesela biz evi tutacagimiz zaman kayinbabam ev sahibi arkadasi olmasina ragmen fiyat konusunda hic arayip pazazarlik etmedi ama gorumcem tutacagi zaman aradi pazarlik etti ve onlar bizden 100 euro daha asagi tuttular. (Ikimizin de ev sahibi ayni kisi) Bu benim cok zoruma gitti ama sadece kendi icimde yasadim gecti gitti
yani bende takardım gider sölerdim nişanlıma hatta sen iyi sindirmişsin bunu boşver hayatım
Nisanlim son cocuk oldugu ic8n artik bazi seylerden bikmislar galiba. Mesela ben ilk evlenecek cocuk oldugum icin ailem cok hevesli ve heyecanli ama onlarda hic heyecan yok. Evi dizdik yerlestirdik babasi daha evi gormeye hic gelmedi bile. Nisanlimin ailesi ile evimizin arasi 5 dk olmasina ragmen. Amaan gelmezse gelmesin ogluyla aram iyi olsun da o da kendisi bilir demi ama
tatlım seni seviyolar mı peki sanada soğuklar mı
Ya seviyolar oyle istememe gibi bir durum yok cok sukur ama yapi olarak soguklar yani. Mesela bizde aksam yemege oturdugumuz zaman cok güzel muhabbet olur sakalsma vs. Ama onlarda yemekte kimse kpnusmuyor babasi cok otoriter biri oldugu icin yillarca ezilen annesi onun karsisinda konusamiyo baba masadan kalkinca muhabbet basliyo mesela. Nisanlim da babasina karsi hic konusamiyo bi olayda kendi fikrini dahi soylemiyo cok bastirilmislar yani. Ben de tam aksine bu konuda cok rahat yetistirildim. Baslarda cok zorlandim ama artik ben de alistim ben de susuyorum
Aynen oyle,bundan iyisi şamda kayisi.. herkesin icinde kalan birseyler oluyo malesef iyi yada kotu bu gunler atlatilacak,bundan sonrada onemli olan ne biliyo musun bu mevzulari burada kaldigi yerde birakabilmek..evlenirsinuz hayirlisyla aradan yillar gecer,yasanan olumsuzluklara (olurya evlilik normal yani) birde bu gecmisteki sorunlar eklenirse,zaten soyle olmustu,ilk bastan boyleydi,bu kirginliklar eklenirse is o zaman daha kotu oluyo..keske herkes yasanilan o olumsuzlugu yasandigi yerde birakabilsede zaman zaman bunlari dusunup durduk yere kinlenmese bazi seylere.gecmisin bugununu gelecegini etkilemesine izin vermese keskeEvet cok haklisiniz. Bunlarin ben de farkindayim ama iste diyorum ya insanin nefsi hersey olsun istiyor birini elde ediyorsun su niye yok diyorsun. Bir de benim ailem nisanlima herseyi tam takim aldi ama onlar bana almadi. Ne kadar kendime kizsam da ara ara aklima geliyor benim ailem aldi onlar niye almiyor diye. Kayinvalideme de nisanlima da soyleyecek sozum yok ikisi de karsima cikabilecek en iyi insanlar sadece yapi olarak soguklar o da huy meselesi. Bi de onlara sormak lazim demi bakalim benim ne kusurlarim var. Amaann bundan iyisi şamda kayısi
Aynen oyle,bundan iyisi şamda kayisi.. herkesin icinde kalan birseyler oluyo malesef iyi yada kotu bu gunler atlatilacak,bundan sonrada onemli olan ne biliyo musun bu mevzulari burada kaldigi yerde birakabilmek..evlenirsinuz hayirlisyla aradan yillar gecer,yasanan olumsuzluklara (olurya evlilik normal yani) birde bu gecmisteki sorunlar eklenirse,zaten soyle olmustu,ilk bastan boyleydi,bu kirginliklar eklenirse is o zaman daha kotu oluyo..keske herkes yasanilan o olumsuzlugu yasandigi yerde birakabilsede zaman zaman bunlari dusunup durduk yere kinlenmese bazi seylere.gecmisin bugununu gelecegini etkilemesine izin vermese keske
Sevindim canim,allah bozmasin insallah rahatini.mutluluklar simdidenInsallah ben de onu yapmaya calisiyorum. Simdiye kadar ailesine hic dile getirmedim zaten nisanlimada hep ailenden Allah razi olsun herseyin en iyisini yaptilar dedim. Bi gecen gun biraz sizlandim annen hic demiyo falan diye sonra da hemen ozur diledim seytan vesvese veriyo falan dedim o da olur oyle seyler dedi kapandi gitti cok sukur. Bir de su alindi bu alinmadi biz aldik onlar almadi diye düşününce isin özü de kaçıyor bu sefer sevdigin adamla menfaat yasirtiriyor oluyorsun ve sevgi ik8nci plana atiliyor. Her ne kadar bazi arkadaslar taarruza gecse de ben sadece bu olumsuz dusunceleri paylasip kurtulmak istedigim ic8n yazmistim ve rahatladim sukur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?