kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

Bir kere konu başlığı o kadar sığ ki ... Ne demek yani aşk evliliği yapanlar parasızda mantıkla seçenler servet sahibimi oluyor ...

Aşk sevgi kadar güzel bir şey var mı ya severek evlenmek begenerek bu kişinin benim eşim olur olmalı diyerek imza atmak var bir de mantıken herşey iyi e durumuda iyi zamanla daha iyi olur herhalde sevgi bağları zart zurt bilmem ne ...Bana göre değil valla ..

Sevdiğim adam bu saatten sonra batsada açlıktan agzı koksada parasızsa ragmen onu secerim ...Onu asla bırakmam .... Bu benim örneğim mesela ..
Bazı değerler vardır herkeste bulunamayan

Çok gördük mantık yolunda ilerleyip elindekileri kaydebip para para diye gezinenleri şimdi annelerinin dizlerinin dibindeler ...

Canım bence mantık ewliliği değil aşk ewliliği yapmalısın. Ayrıca sen çalışmıcakmısın sende çalışırsan 2nizin getrdiği parayla rahatça geçinebilirsiniz. He tabi ki para da çok önemli ama aşk paradan daha önemli bu benim fikrim. iyi düşün karar wer bence.

Belki çok klişe olucak ama '' Düşmez kalkmaz bir ALLAH'' demişler. O zengin olan beyefendi bir gün iflas edebilir. Bütün malını kaybederbilir ''DÜNYA HALİ BU OLUR MU OLUR .'' O zaman ne yapıcaksınız ?? Ya bu ÇİRKİNdi, onu cazip kılan PARASI da bitti. Yarı yolda birakıp gidecek misiniz?'' İNSAN SEVMEDİĞİNİ BİRİNİN ZOR ZAMANINDA NASIL YANINDA OLUR Kİ ?? Aynı şekilde diğer beyefendiyi düşünelim ; Rabbin ''yürü ya kulum'' dedi. Bir şekilde zengin oldu. ŞİMDİ O MU SİZİN İÇİN CAZİP OLUCAK.. yapmayın allah aşkına kim açlıktan ölüyor??. ÖNCE İNSANLIK , sevgi , SAYGI önemli. BUNLAR OLMADIKTAN SONRA PARA İNSANA HİÇBİRŞEY GETİRMEZ. Atalarımızın bir sözü var '' AÇ MEZARI MI VAR? '' İkiniz de çalıştıktan sonra , birbirnize destek olup gayet güzel bir yaşam sürebilirsiniz. Evleneceğin insan senin kocan olucak , aynı yatakda uyucaksın , aynı güne uyanıcaksın, hergün aynı sofrada oturucaksın , çocuklarının babası olucak. AYNI HAYATI PAYLAŞICAKSIN.. BUNLARI PARAYLA ÖLÇEREK SEÇEMEZSİNİZ. BENİM KANAATİM BU YÖNDE.. gerisi size kalmış. İNŞALLAH HAKKINIZDA HAYIRLISI OLUR.

61 sayfa olmuş sadece ilk yazığını okudum. ona göre yorumluyorum.

canım adamın seni ömür boyu seveceğinin garantisi yok. şu an sevdiğinin bile yok.. 6senedir karşılıksız bekliyor belki takıntıdır ne bileceksin.

sevdiğinin iyi bir işi yok anladığım kadarıyla bu konuda ümidin de yok. parasılık sorun yaratır.

aşksızlık da sorun yaratır. aynı eve girince sorun çıkıyor. niye çekiliyor biliyo musun? para pula değil, kaenşa göze de değil.. seviyorsan tolere ediyorsun bu kadar.

öyle filmlerdeki gibi sen sevmesen de seni ömür boyu sevip sayacak erkek modeli yok. ben inanmıyorum.

ben eşimi çok seviyorum. eşim de beni çok seviyor. şükür maddi durumumuz iyi sayılır. öyle mal varlığımız yok ama fatura hesabı da yapmıyoruz. şimdi ben eşime "seni sevmiyorum" dersem "sinirle diyorsun" der. yok ben sevmiyorum, iyi bir insansın, beni seviyorsun desem "beni sevmeyeni ben de ne yapar eder unuturum" der.

yani herkes sevilmek ister. 6senedir beklemesinin derdi başkadır. ya senden umut almıştır nazlandığını sanıyordur ya başka bir derdi vardır, saplantıdır.

ne yapacan o zaman... sevgilinden ayrılacan. bak bakalım yapabiliyomusun ayrı. zaten ayrı uramıyosan eninde sonunda evlenirsin. yok ayrı durabiliyosan sevdiğin ama mantığının da uyduğu biriyle evleneceksin.

sevmeden evlenip de mutlu falan olunmaz. sabah akşam alışverişe de çıksan bi yanın boş kalır.

sevmediğin beğenmediğin bir adamla nasıl aynı yatağa giriceksin bu en basit örneğii ben yapamazdm şahsen ben zengin biri değilim eşimde 800 tl maaşla çalışan biri boyu boyuma huyu huyuma mutluyum aşığım huzurluyum parasız geçirdiğimiz günler dahi oldu ama hiç bi zamn o zor günde bile gözümden düşmedi aradada bi soğukluk olmadı iyi düşün sağlam karar ver..

dört senedir beraberiz diyorsun şimdi mi aklına geldi bunu düşünmek 4 senede çok paylaşımlarınız olmuştur illaki bunları bi kenara atıp sırf parası yok diye onu hayatından çıkarıcan insanın isteyipte yapamayacgı hiçbirşey yoktur bence beraber birçok şeyi aşabilirsiniz parası olan biriyle evlencen ne olcak belki rahat yaşabilcen ama aklın başka tarafda olacak bende seninle aynı durumdayım ama asla sevdigimi yarı yolda bırakmam .............

tüm yazılanları okumadımama genede bir düşüncem var.zeynep hemen evlenmek zorunda mısın.bence ne salt aşk evliliği olur ne da salt mantık evliliği.ama asıl bence aşksız olmaz.bu demek değil ki git çıktığınla evlen.aşkta bir yyere kadar.bu seferde bir arkadaş yazmış zaten açlıktan bir birimnizi göremezsiniz diye.birde anladığım kadarıyla rahatına düşkün birisin.senin için çok zor olur parasızlık.30 yaş anti-aging yaşıdır ya sadece kozmetik hesabı yaptım 1500tl tuttu.komik gelebilir.birde en uygun fiyatlı kremlerle yaptım bu hesabı.şahsen bakımsız olduğumda mutsuz oluyorum.bende arhat bir hayt istiyorum.başta tamamda kariyeri için karşımdaki adamda bende bir şey yapmazsak bu hayatta bir gün katlarım 3.gün katlanamam.elbette az parayla geçinenler var ama yaşamak istediğin hayta farklı.zaten bu yüzden direkt hoşlanmasanda öbürkü çocukcağıza yönelmişsin.sana dokunduğunda rahat olabilecek misin.her ikisi içinde söylüyorum insanın alacası içindedir.ayrıca dünyanın bin türlü hali var.çok büyük aşk evlilikleri aldatmayla bitiyor.karun kadar zenginken beş parasız bir anda kalbiliyorsun.yavaş yavaşta bence aşık olduğun çocuktanda soğumaya başlamışsın.

BİRDE ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMÜYORUM YAZMIŞSIN.BUNA ÇOK KIZDIM.TABİİ ÇALIŞMAYI DÜŞÜNMEZSEN GELECEĞİNİN TEK GARANTİSİ OLARAK KOCAYI GÖRÜRSÜN.YALNIZ ÇALIŞIRSAN MADDİ OLARAK RAHAT OLMAK İÇİN EVLENMENE GEREK KLAMAZ.HEM PARASI OLAN HEM TİPİ YAKIŞIKLI BİRİNİ BULMA ŞANSIN ARTAR.BU ŞEKİİLDE BAK SADECE 2 SEÇENEĞİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSUN.YA İKİSİDE OLMAZSA.....PİRİNÇ ALMAYA GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLACAKSIN.HERKESDEN ÖNCE KENDİNE GÜVEN.

KÜZENİMİ evlendirdik.kuzenim kilolu ama yakışıklıdır.evlendiği kızla pek uyuşmadı ama evleneğim diye evlendi azcık.ama kız hoşuna gidiyor.matrak bir kız.neyse hazırlıklar olurken kız ben bir şey yapamam sen yapacaksın tarzında bir şeyler söylüyordu.kuzenimde mühendis mühendis arkadaşlarındanda benzer şeyler duydum.kız tarafındanda çaba ve harcama gerekiyor.isteniyor.parası olan arkadaş seni seviyor olabilir ama sürekli veren taraf olduğunda isyan bayrağını çekerse ne yapacaksın.

Simdiki kızlar mı bir garip yoksa bende mi bir tuhaflık var garip karsılıyorum?
Tanıdık arkadaslardan duyuyorum da ayse' nin sevgilisi cok zenginmis, fatma' nın sevgilisi bebek' te oturuyormus, bir digeri etilerdeymis!
Hatta yakından tanıdıgım bir arkadas, kendinden nerdeyse 10 yas büyük biriyle birlikte cocuk nisantasında oturuyor, kolejde okumus, annesi egitimci, yurtdısı seyahatleri vs.
Cocuk kızımıza demis ki; Ben senin oturdugun yerlerde oturmak istiyorum, simdi evimizde yardımcımız var ama ben evimizde baska bir kadını sürekli olarak görmek istemiyorum herseyi beraber halledelim demis, arkadas delirmis tabii bunları duyunca.
Sevmedigini cok iyi biliyorum, daha önce cok aynı ortam da bulunduk azıcık tanıyorum onu, annesi' de arabası olan, evi olan, parası olan koca bulun diyormus sürekli kızlarına. Üzülüyorum bir annenin bunları söyledigine, kızlarını böyle seylere yönelttigine!

şok oldum nasıl anne o ya öyle!Benim annem babamla evlenirken babam çok fakirmiş hatta kaç kaç kişi kızını vermemiş babama fakir diye..Anneme de demişler "fakirmiş,niye evleniyosun onla" annem de "Allah bana vercekse verir zaten" demiş veee evlenmişler..Şimdi babam gayet zengin bir adam...Hatta bazen takılırım anneme "şimdi o babamı istemeyen kadınlar ne pişmandır" diye=))...ve annem hep der"eşya için kötülüğe değmez,para önemli değil.."...Arkadaş iki talibim var birinin kariyeri iyi diğerinin işi garanti değil ve ben zenginim belli bir standartta yaşadım..Belki "davul bile dengine" derim...Ama sen sevmişsin,diğer taraftan zengin diye gönlün diğerine kayıyor..O zengin,bu fakir,o yakışıklı,bu çirkin vs vs...Ne kadar talihsiz üşünceler..Bence siz evlenmeyin kimseye yazık olmasın....

bence gerçekten aşık olsanız zaten bu kadar detay düşünmezdiniz, ben de bi dönem böyle bi çıkmazda kaldım, eğer birlikte olduğum kişiyle evlenme kararını vermiş olsaydım eminim ki şu an çok mutsuz olucaktım ve bizim de en büyük problemimiz iş konusunda bana güven vermemesiydi... belki bazıları ben aşk için öyle bi hayata katlanabilirim diebilir ama herkes aynı yapıda deil ki....
dünya hiç toz pembe deil arkadaşlar biraz gerçekçi olalım lütfen 650 tl maaşla geçiniorlar diorsunuz ama nasıl geçiniorlar bi düşünün derim..
ama yani diğer taraftan para için de evlenilmez, sonradan severim filan die düşünmeyin öyle bişey yok.. ben uzunca bir süre sırf çok iyi biri die, iyi bir işi var die belki ileride sevebilirim die biriyle görüştüm ama olmuor, sevmiorsanız sonrasında da o öyle gidior...

Bir kişiyle evlenmenin en önemli nedeni para ise ( arada başka sebepler de olabilir ama birincil öncelik o kişinini zengin olması ise)bana göre onun adı mantık evliliği bile değildir para için yapılan çıkar evliliğidir mantık evliliği diyip olayı masumane haline getirmeye çalışıyoruz nedense hep.

okurken okadar gerildimki anlatamam ne demek mantık evliligi paraa die, birgün gelir paraaa paraaa die istediginz o adam parasız kalır belkide sizi bile ozman istemez senimi bakcam die tabi bu örnek. bi bakarsınki o parasız adamda zengin olmuş seninde artık ne kazancak nede kaybetcek bişeyin kalmış. gözünü bi açarsın kii elinde hiç bişe kalmamış ama sevgiii varya arkadaşım herşeye gögüs germektir herşeyiyle yanında olmaktır. bu yazdıklarınızı görse sizi seven adam üzülürdü bakk canım yeri gelir cebinde az olur sevdiginin az yersin içersin gezersin, yeri gelir çok olur. önemli olan o yuvanızdan içeri girerken gülerek huzurlu girmek. eşinizin yüzüne baktıgınızda evettttttttttt deliler gibi aşıgım demek. ilerde çocuklarınıza aşkınızı anlatırken ;;; babanızı parası için seçtim ( güya adıda mantık evliligi olmuş) mi demek istersiniz yoksa nasıl aşkla evlendiginizimi ???? valla karar siizinnn:87:

Canım yardımcı olurmu bilmiyorum ama peygambe efendimiz bir insanla üç şey için evlenilir diyor :
1) kariyer
2) para
3) takva
Sİz üçüncüsünü seçiniz diyede devam ediyor.
Yanlız yanlış içerisindesin mademki aşık olduğun insanın durumu iyi değil diye onu bırakma ihtimalin varsa neden 4 sene oyaladın o insanı.Ah alıyorsun. Bir diğer meselede şartları iyi diyede bir kimseyle evlenilmez içinin ısınması lazım Başta olmadıysa bu sonrada olmaz bu riskle evliliğe başlanmaz...
Allah yardımcın olsun.

Peki sevdigin adama ne diyeceksin? Paran yok diye seni terkediyorum mu?Üzülmeyecek misin hiç? Sonra nasıl unutacaksın? Sen sevmiyorsan öbürü isterse ölsün aşkından herşeyi gözüne batacak..Senin de aklın hep sevdiğinde olacak.Hiç biir zaman tek taraflı sevgi ile yürümez bu işler.Ah alırsın, mutlu olamazsın

İçimin istemediği biriyle evlenemem zengin olsa da..
Benim de sevdiğim ex kişi maddi yönden sıkıntıdaydı.İş sorunu vardı,üstelik her işte çalışamayacak rahat biriydi.Ama parasız kalmazdı.Karnını doyuracak kadar kazanırdı..
İlk zamanlar benimle evlenmeyi çok isterdi.Onla evliliği aklıma o sokmuştu..Yine İlk zamanar ben onu çok sevmediğim için senin gibi şüpheye düşmüştüm.Ancak zaman geçince ona iyice bağlandım,onu bu haliyle çok ama çok sevdim,onu maddi sıkıntıya da razı olur derecede benimsemiştim.Yukardaki arkadaşın da dediği gibi ruh eşimdi sanki,iş sorunun üstüne çıkıyordu bazı uyuştuğumuz noktalar.O benim için çok farklı biriydi,belki zamanla ona aşık olduğumdan,belki gerçekten öyle olduğundan..Ne bileyim farklıydı..
Bu düşünce karmaşası sonunda , devlet kapısında sağlam işte çalıştığımdan çok sorun olmaz diye karar aldım,Artık seviyorum da..,Birtek çocuklarıma iyi eğitim nasıl vereceğim diye düşündüm onu da es geçtim..
Sonra başka sebeplerden olmadı..O istemedi beni..Ben onu her haliyle kabullenmişken onun g. kalktı,daha iyisini bulabilirim düşüncesiyle istemedi beni..Seni sevgilim gibi değil kardeşim gibi seviyorum dedi.Seni seviyorum ama beğenmiyorum dedi.Ailem seni istemiyor daha önce evlilik geçirdiğin için dedi..

Sonuç içimin istemediği biriyle evlenmem yine de..

Son düzenleme:

aynen...

yazik günah ya.. vijdanli olun biraz. madem 4 sen neden ciktin, simdimi dank etti?
bi erkek bunu bize yapsa yuhlardik ..

kimsenin etkisinde kalmayin derim is yerinizdeki arkadaslariniz sizin erkek arkadasinizi tanimadigi ve digeriyle hergun ayni ortamda bulunduklari icin de ondan yana ckmalari normal ayrica zaten gunumuzzde bir cok kisi icin maddiyat ciddi on planda.. sizin kimsenin yonlendirmesine ihtiyaciniz yok.. ben evlendim severek kendi ulkemi ailemi isimi birakip yurt disina yerlestim esimin durumu iyiydi simdi krizden dolayi maasi kesintide ve borc harc yuzunden gecen ay kirayi zor denklestirdik... her aya eksilerde basliyoruz kartlardan dolayi ama ne var sevgi bu donemde devreye giriyor sevince katlaniyorsun sana hicbirzaman icin boyle durumlarda hayatin toz pembe romantizmle gecicek demiyorum hatta boyle anlarda malesef ki en cok birbirimizi yipratiyoruz en ufak bi supriz yapamiyosun, bi degisiklik yapamiyosun para yok para yok... amaaaa soyle ki sevgi iste o anlarda devreye giriyor ve diyosun tamam ya sorun degil geçicek ve ben dusunuyorum begendigim bisiyi simdi esimle alamiyorsam o seye esimsiz sahip olmak istemiyorum... sevgi farkli ya sevgi farkli bi katlanma gucu veriyor..

merhaba,
öncelikle senin düştüğün ikileme bende zamanında düştüm.
komşumuzun işi gücü-hali vakti yerinde akrabası, ben görmedim de çok da yakışıklıymış.tanıştırmak istediler.kabul etmedim.
3 yıllık sevgilim vardı.
sevgilimin mesleği yoktu.askerden gelince bir işe girdi ve meslek edindi.8 ay nişanlı kaldık.maaşlarımızı bir araya getirip iğneden ipliğe evimizi kurduk.eşim şimdi dışarıdan okulunu okuyor.çok şükür mesleği var elinde.ama maaşı öyle yüksek değil nereye gitse 1000-1300 aralığında alır.
benim maaşım eşime göre daha iyi.evimiz kira.son aylarda her aya eksi ile başlıyoruz.kredi kartları dolmuş durumda.ayrıca kredi ödüyoruz.bunların yanında şuan 2 aylık hamileyim.
yarın öbür gün işten çıkmak zorunda kalırsam ne yaparız bilmiyorum.
ha çok şükür orta halli bir arabamız var.4 yılda tek edindiğimiz arabamız.bunalırsak onu satarız diyorum.
eşimi seviyorum yine de.gece kalkıp üstümü örtüyor, öpüp geri yatıyor.aylarca ev işi yapmasam giyecek temiz kıyafeti kalmasa hiç sorun etmez. beni herkese karşı savunur ve korur. belki paralı diye başkasını tercih etseydim huyu suyu nasıl olacaktı?belki ailemle bile görüştürmeyecekti bilemem.
her günümüze şükürler olsun.mert olsun, sizi yarı yolda bırakmasın.diğerleri halloluyor.sadece zengin diye evlenme bence.
ama sadece aşk var diye de evlenme.
zengin gün gelir fakir olur, fakir gün gelir zengin olur. ama hedefi olmayan insan zengin de olsa fakir de olsa hep eksidir.istediği kadar aşk olsun.aşk herşey demek değil.
umarım en doğru kararı verirsin.

slm benim adim yagmur bende ayni durumdayim sayilir ben avusturyada yasiyorum ve türkiyeden 9 aydir görüstügüm bi erkek arkadaim var ben 20 yasindayim o ise 24 kendisi müzisyen cokda iyi anlasiyoruz ikimizde ayni seylerden hoslaniyoruz o kadar seviyorumki onu telefonda sesini bile duymam yetiyo icimin bi garip olmasi icin annem müzisyenden eve koca olmaz diyo kendisi aslinda basarili biri beyaz showa bile cikdi ama cokda ünlü degil onu cok seviyorum oda beni bu yaz türkiyeye gidimde nisanlanicaz diye konusduk ama son 3 aydir baska biriyle daha tanisdim kendisi 27 yasinda kendi isinde müdür kendi evi arabasi var parasinda degilim ama oda cok iyi bi insan ailemiizin bi tanidiginin oglu cocuklarla arasi cok iyi isinde gücünde sorumluluk sahibi benim sevdim adam bu günlük yasiyo yarini düsünmüyo eylenelimde yarini yarini düsünürüz diyo herneyse ona ben erkek arkadasimi cok seviyorum bundan adim gibi eminim ama o mantikli olan kisiyede bisiler hisediyorum ilgimi cekiyo ve bes yil sonra bana kendini nerde görüyosun deseler o 24 yasinda olanlar bilmiyorum derim ama öbür müdür olanla bi evde kendi isimizde gücümüzde görüyorum öbüründe cünki isi biti nere götürü naisl olur bilemiyorum daha askerligini yapmadi üniversteye gidiyo oda daha bitmedi öbürü yani müdür olan askerlini yapti okulu bitmis gercekden bilmiyorum ne yapicami annemler bana kararimda yardime tmenizi istiyorum biz yinede karismis olmiyalim diye düsünmeyin cünki gercekden düsüncelerimin sonuna geldim ve kalbimle degilde mantikli düsünerek bisiler yapmak istiyorum benim annemle babam bosanmislardi kesinlikle istemiyorum benim cocuklarimada böle bisi olsun aman evlenme cok erkende demeyin cünki evlenmek istiyorum daha fazla beklemek istemiyorum lütfen bana yorumlarinizi söleyin cok caresizim ne yapim kalbimi dinlim yoksa off gercekden bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…