kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

Kararını vermişsin destek arıyosun bence.Aynısını erkekler yapınca kızıyoruz ama.Kimin ne olacağı belli olmaz.

Bence yanlış yoldasın illa hemen evlenmen mi gerekiyorda birisini seçiyorsun.Beklemelisin bence doğru insan karşına çıkmamışki neyin seçimini yapıyorsun.Birincisi aşık olduğun kişi senin kriterlerine uymuyor o zaman neden başladın bu ilişkiye hiç başlamayacaktın geleceği göreceksin ona göre hareket edeceksin.Müdüre gelince de kriter olarak uyuyor ama hiç bir şey hissetmiyorsun ee bir şey hissetmeden de olmazki elini bile tutarken kendini huzursuz hissedersin ki aynı yatağı aynı evi paylaşmak nasıl olur bilemiyorum ama müdüre karşı bi şeyler hissedersen müdürle evlenmeni onaylarım.Aşık olduğun kişi içinde şunu düşünüyorum.Üzülecek o çok keşke hiç ümit vermeseydin ona onun kriterleri 1000 lira maaş bu zamana kadar ona ümit vermişsin evlilik hayalleri kurmuşsunuzdur.Şimdi istemiyorsun onu çok haklısın ileride çocuklarını düşünüyorsun kendi hayatını düşünüyorsun şu anda istememen çok normal ama neden bu kadar zaman farkına varmadında çabalamaya devam ettin anlamıyorum.Duygularıyla oynamış oldun çocuğun.Sana iyi bir hayat sunamayacak belki ama sende bunu biliyordun ona göre çabaladın çabalamayacaktın o zaman.Şimdi hangisini seçmeliyim diyorsun.Bence ikisinide seçmemelisin.Ama diyorsan ben müdüre aşık olacağım onu seveceğim çok mutlu olacağıma inanıyorum onunla.bu konuda kendinden eminsen müdürle evlenmelisin.Mutluluklar ne diyeyim sana.Ama bence ikiside evleneceğin kişi olmamalı şu anki düşüncem.

bencede sen kendın kararını vermıssın zaten burdan destek arıyorsun sadece...konunda bıle demıssın '' bana demeyin aşk için herşeyi katlanıcaksın işinde çıkar başak bir işte calışırsın ... ben müdürlükten çıkıp nasıl calışabilirim başka bi yerde yaş olmuş 27 .. ve ben çoçuk nasıl yapıcam
çoçuguma kim bakacak aldığım maaşı kreşemi vericem kiramı odicemm ....
ailesinin eline mi bakıcammm ....'' dıye buna baska dıyecek cevap bulamadım ben kendı adıma...

Ben şunu anlamadım madem beraber olduğunuz insanın parası yok iyi bir gelecek sağlayamaz diye istemiyorsunuz illa neden o müdürle evlenmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Ayrılın sevgilinizinden hem sevebileceğiniz hem de maddi imkanları daha iyi birini bulun illa sevmediğiniz ama zengin olan müdürle evleneceksiniz diye bir kural mı var. İkisini de düşünmeyin bence.

bugun durumu ıyı olsada yarının garantisi yok.. Maddi anlamda zengın olabilir ama evlenmeyi düşüneceğiniz eş adayları için öncelik manevi zenginlik var mı olmalı..Bırakın parayı pulu.. Gün döner, devran döner..Sız seçiminizi yapmışsınız artık..Hayılırsı olsun Mutluluklar dilerim..

eğer üniversiteye gitmek yerine belediye kurslarına gitseydin o zaman takdir edilirdin doll tarafından cnm

Okuma yazma ya da imla kurallarına uyma kursu da öneririm arkadaş için.Zira hangi konuda cevabını görsem okumadan geçiyorum ve eğer ki o konu için bir kaç yorum yapmışsa yani konunun sürekliliği için bir katkıda bulunmuşsa ağlamak istiyorum resmen.
Üniversite bitirmiş arkadaşım lütfen rica ediyorum,birazcık Türkçeyi katletmeden yazmaya uğraşabilirmisiniz?
Şimdi bana ben sanat akademisi okudum Türkçeyle bir alakam yok diye cevap yazmayın lütfen,Türkçeyi kullanmak için ilköğretim bitirmiş olmak kafidir.Cep telefonunda kız arkadaşınıza mesaj çekmiyorsunuz netice itibariyle,kısaltmalar,harflerin yerini değiştirmeler vs.vs.

canım nekadar faydası olur bilemem ama benim ilişkimden örnek vereyim;
mesela ben mühendisim. ve güzel bir firmada çalışıyordum. aşık olduğum adam 2 yıllık okul bitirmişti ancak garsonluk yapıyordu, esrarkeşti (sonradan öğrenmiştim)biriydi, herkes diyordu bana işte yanına yakışanı bul, senin seviyende olsun filan diye. ama frekanslarımız onunla tutuyordu, çok zekidir, deli gibi gülüyor eğleniyorduk. huzurluydum. bana olan yanlışları olmasa dünya umrumda değildi benim. ben bana olan yanlışlarından dolayı ayrılmıştım.
ama etraftakiler hep derler iyiliğimiz için "işi iyi olsun,arabası evi olsun.yok şöyle olsun böyle olsun" diye. ama gerçek mutluluk senin ne istediğindir. ben o sevdiğim adamla çok parasızlıkta çektim işe girmediğim günlerde, yemek olarak 2liralık ekmek arası yerdik, ama deli gibi mutluyduk. yeri geldi kalacak yerimiz olmadı. ama o huzuru anlatamam. çünkü deli gibi aşıktım. sonra bana olan yanlışlarından dolayı ayrıldık. ama ben onun iyi yola dönmesi için çok dua ettim.illa ki benimle olsun diye değil, düzgün normal bir yaşamı olsun diye...
İnsanlar neler neler derler...asıl önemli olan ne hissettiğindir.
Gün geldi erkek arkadaşım dönemez dediğim o yanlış yollardan döndü, nasıl muhteşem bir erkek oldu, çok güzel birde iş buldu vs.vs.
yani hayat mucizelerle dolu...

sen ne istiyorsun, nelere nasıl göğüs gerebilirsin bu senin elinde olan birşey.
hayatını "insanlar ne der" diye asla yaşama. keyfin nasıl istiyorsa onu yap öyle yaşa ve Allah'a sığın. o yardımcın olacaktır.
yarının rızkını neden bugünden kaygı ediyoruz ki...yarınların nasıl olacağını bilemezsin. bunu ben yaşadım gördüm kefilim :))

Arkadaşım seni cok iyi anlıyorum .. Oncelikle eger başka bir tercihin yoksa muhendis olanı şeçmelisin . Çok ciddiyim diger tabiri caizse bir baltaya sap olamamış olanla evlenırsen sonuc sadece ve sadece hüsran olur .. ustelik ailesinden belli kimse kusura bakmasın ama az cok tecrubem var 32 yaşımdayım evliyim ve cocugum var az cok etrafımdaki insanlar ve kendımden edındıgım tecrubelerle sana bunu soyluyorum .. Fakir olanın ailesine bir bak sen onlarla yasayabılecek mısın ? armut dibine düşermiş ogullarını bır baltaya sap edememişler ustelik cok da umurlarında değil .. hala part time calısıyor .. bak bır erkekle evlenmek ıstıyorsa babasına bır bak onunla evlenebılır mısın eger evetse evlen hayırsa evlenme erkekler genellıkle babalarına benzer .. anladıgım kadarıyla bu fakır olanın babası emeklı maasına tamah etmiş cocuklarını da salmıs oyle anası da calısmıyor belli ..
digeri ise tum cocuklarını okutmus belli ki kafası calısıyor .. ılerınde cocuklarının amcası ablası bılmem nesı ogretmen olacak babası muhendıs olacak ıyı bır ev ıyı bır gelir ..yakışıklılık fasa fiso cnm senınle evlenır herseyı senden bekler bır de bakarsın senı aldatıvermıs ustelik ..
Haa bu arada yasım 27 demişsin sakın bu yasta evlenme gecenlerde tv de cıktı 27 yas bılıncaltının dısa dokumunun basladıgı yaşmıs aklın varsa 30dan once evlenme bence ıkısındende ıyısını bulursun cnm ..

Senı bıraz kendıme benzettim.. benım annem babam öğretmen ben ıkı dil bilen unıversıte mezunu bır bayanım ..etrafımda muhendısler , avukatlar vs vsler varken ben aşkı sectim kendımın tam zıttı bırıyle evlendim eşim sukur ıyı ama aılesı evlatları ıcın kılını kıpırdatmamıs okutmamış , iş sahıbı yapmamıs oylesıne buyutmusler yanii ..
Bu söyledıklerımı unutma cnm , gün gelir arkadasların zengin ya da okumus bırılerıyle saray gibi evlerde yaşar sense kucucuk bır eve bır lokmalık maasla tıkılıp kalırsın ve boşanamazsın demedi deme sen zengin olanı seç aşk olmasada sevgi olur ve gül gibi gecınıp gidersin .. haa bu yakısıklı dedıgın tipte buyuk ıhtımal sana yapışır ondan kolayca ve hızlıca ayrılman lazım dikkat etde basına bela olmasın ..

bence insanları böyle basma kalıp şeylerle korkutmayın. ne varmış küçücük bir evde yaşayacaklarsa???? Türkiyenin yıllar önce ki durumu belli. annemlerin zamanında herşey kıt kanaatmiş.azmış. daha ben 10 yıl önce hatırlıyorum bir mont almak nasıl büyük olaydı. dandik bir kaban almak,bot almak okadar zordu ki. alyansını bozdurmuştu annem, bana kaban almıştı. şimdi 10 liraya bile bot ayakkabı var. 30 liraya mont var. herşey eskiye göre daha bol. önceden bir araba fiyatı bir ev fiyatına denkti. şimdi 20 milyara bir araba alabiliyorsunuz.annelerimiz babalarımız ceplerinde beş kuruş olmadan evlenirlerdi. arkadaşımın ailesi evde bir tek yatak birde çekyat varken evlenmişler. bir kişi çalışıyor. sonra 2 ev yaptılar. eskiden kimin evi varmış. sıfırdan sırt sırta verilir,yıllar sonra kaç tane ev yapmışlar.

saray gibi ev nedir yaaa!!!! saray gibi evde huzurum olmadıktan sonra, tek gözlü bir evde rengarenk oturma takımımla mis gibi yaşarım daha iyi. değişen yenilenen dünyadan örnek alın birazcık. stüdyo ev felsefesi var mesela 2 oda büyüklüğünde tek oda ama küçük. güzel bir tasarımla o 1 tek oda cennet gibi olur. ama bizim milletimiz alışmış tabi 3 artı 1 olsun. biride misafir odası olsun hatta kilitleyelim dursun. devir minimumu maksimum verimle kullanabilme devri. evler büyümüyor aksine küçülüyor. ankastre seriler boşuna çıkmıyor. saray gibi evmiş!!! birşey diyemiyorum bu mantığa!

Son düzenleme:

Yazdıklarınıza katılıyorum ve bir şey daha eklemek istiyorum Bu ülkenin sadece mühendise değil işçiye de çöpçüye de esnafa da ihtiyacı var

Herkes mühendis herkes doktor olmaz olursa da,yaşanacak sorunları düşünemiyorum bile.

Bir avukat doktor nasıl baş tacı edilip saygı duyuluyorsa bir işçiye çöpçüye de o denli duyulmalı onlar bu çarkın bir parçası.

O insanla birlikte olacak olan sensin çocuklarının babasını seçecek olan da sensin.
Bak kardeşim iyi bir evladın yetişmesi sadece para ile olmaz(tabi ki parasız da olmaz) sevgiyle büyüyen çocuk kendini kurtarır kuru kuru parayla birşey elde edilemez bence. Ben evli değilim ama kalabalık bir aileyiz zor sıkıntılı günler geçirdik Allah'a şükür herşey iyiye gidiyor okuduk ve hala okuyoruz memur olduk varlıklı değiliz ama mutluyuz. Bir yuvayı yuva yapan duvarlar değil sevgidir.
Nasıl bir hayat yaşamak istiyorsan önceliğin neyse ona göre seç eşini.
Annemizi babamızı akrabalarımızi biz seçmiyoruz tamamen şans. Ama hayatta en önemli seçim bence eş seçimi çünkü bu durumdan sadece sen mesul olacaksın

Merhaba.. Yazdıgın seyleri cok dikkatli okudum. Ve senın ıcın cok zor bi karar ama aslında cevabıda sorunda buluyorsun zaten. Evlendiğinde mutsuzlukların doğucagı cok belli.. Artık 1000 tl gelirle düzen pekte dönmüyor ama sende calısırsan olur tabi kendi durumun gibi olmaz ama bişeylerden kısıtlarsan olur tabii.. Gelelim iş yerindeki kişiye . Yanına yakısmayacak kadarda cirkin mi ? Çirkinlik evet bazen kendiin için sorun ama inan istersen sevebılırsınde ve o senı herseyden sakınıyo madem bence ona evet demeye değer.. Evliliklerde cok örnek var sevmeden sonra seven .. Saygı varsa arada ılerde sevgıye kalır bence bi düşün... Hatta düşün ve evet de. hİ. DEĞİLSE GELECEĞİN İÇİN..

seni o kadar iyi anlıyorum ki bende aynı durumdayım
ama ben aştım durumu mantık evliliği olmaz.düşün her anın her dakikan onunla geçecek.herşeyini o bilecek tıpkı anne gibi.gizlilik yok herşey net.sevmiyosan yapamazsın.aşka gelelim,eğer sana olumlu gelmiyorsa ayrıl,çünkü evlilik ciddidir.en küçük ihtimali bile düşüneceksin.ikisinide seçme.yaş geç diye düşünme kader bu elbet çıkar senin sevebileceğin olumluu biri.ama ikisinide seçme bence. .

Son düzenleme:
primera;Arkadaşım seni cok iyi anlıyorum .. Oncelikle eger başka bir tercihin yoksa muhendis olanı şeçmelisin . Çok ciddiyim diger tabiri caizse bir baltaya sap olamamış olanla evlenırsen sonuc sadece ve sadece hüsran olur .. ustelik ailesinden belli kimse kusura bakmasın ama az cok tecrubem var 32 yaşımdayım evliyim ve cocugum var az cok etrafımdaki insanlar ve kendımden edındıgım tecrubelerle sana bunu soyluyorum .. Fakir olanın ailesine bir bak sen onlarla yasayabılecek mısın ? armut dibine düşermiş ogullarını bır baltaya sap edememişler ustelik cok da umurlarında değil .. hala part time calısıyor .. bak bır erkekle evlenmek ıstıyorsa babasına bır bak onunla evlenebılır mısın eger evetse evlen hayırsa evlenme erkekler genellıkle babalarına benzer .. anladıgım kadarıyla bu fakır olanın babası emeklı maasına tamah etmiş cocuklarını da salmıs oyle anası da calısmıyor belli ..
digeri ise tum cocuklarını okutmus belli ki kafası calısıyor .. ılerınde cocuklarının amcası ablası bılmem nesı ogretmen olacak babası muhendıs olacak ıyı bır ev ıyı bır gelir ..yakışıklılık fasa fiso cnm senınle evlenır herseyı senden bekler bır de bakarsın senı aldatıvermıs ustelik ..
Haa bu arada yasım 27 demişsin sakın bu yasta evlenme gecenlerde tv de cıktı 27 yas bılıncaltının dısa dokumunun basladıgı yaşmıs aklın varsa 30dan once evlenme bence ıkısındende ıyısını bulursun cnm ..

Senı bıraz kendıme benzettim.. benım annem babam öğretmen ben ıkı diunıversıte mezunu bır bayanım ..etrafımda muhendısler , avukatlar vs vsler varken ben aşkı sectim kendımın tam zıttı bırıyle evlendim eşim sukur ıyı ama aılesı evlatları ıcın kılını kıpırdatmamıs okutmamış , iş sahıbı yapmamıs oylesıne buyutmusler yanii ..
Bu söyledıklerımı unutma cnm , gün gelir arkadasların zengin ya da okumus bırılerıyle saray gibi evlerde yaşar sense kucucuk bır eve bır lokmalık maasla tıkılıp kalırsın ve boşanamazsın demedi deme sen zengin olanı seç aşk olmasada sevgi olur ve gül gibi gecınıp gidersin .. haa bu yakısıklı dedıgın tipte buyuk ıhtımal sana yapışır ondan kolayca ve hızlıca ayrılman lazım dikkat etde basına bela olmasın ..

benimle aynı olup olmaması önemli değil,her düşünceye saygım var fakat bazı görüşlere hayret etmemek içten bile değil...tanımadığınız biri için " anladıgım kadarıyla bu fakır olanın babası emeklı maasına tamah etmiş cocuklarını da salmıs oyle anası da calısmıyor belli .." gibi bir yorum da ne kadar aşağılayıcı?? üniversite mezunu olupta o işi yapan bir sürü adam var,inşaat işlerinde çalışanlar,sırf evine para götürmek adına bulunduğu kimliklerden sıyrılıp farklı işleri yapanlar...bunlar nasıl görmezden gelinirken,kaldı ki arkadaşımız sevdiği adam için kararını verdi....

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu benim düşüncem ben böyle düşünüyorum ..1.000 ytl maaşla kiracı ise ev geçinmez yarısını ev kirasına verse ne yicek ne içecek ? asgari ucretle ev gecindirenler var diyorsunuz ama hesap kitap ortada yani buna imkan var mı allah aşkına ? haa kümes gibi bir evde oturacak aılesınden yardım alacak koyden bulgurunu tursunu erzaklarını getirip birazda aılelerınden yardımla gecınenler var mı var ? ama yolun basında ıyı dusunmek lazım arkadas fikirlerimizi sormus bizde yazdık bence ona bırakın benım yazım hakkındaki yorumları ...

duygularımı daha ön plana atardım ben....Onca sene beraber olmuşsunnuz emeğiniz var ite kaka geldik bu günlere diyorsunuz ilerde beraber çok güzel yerlere gelebilirsiniz neden olmasın? yada en başta biliyordunuz evliliği erteledim demişsiniz o zamandan kendinize yol çizseydiniz böyle 2 kişi arasında kalmazdınız..Gerçi karar veremiyorsanız şimdiki sevgilinizi ne kadar seviyorsunuz onuda bi gözden geçirin bence gerçekten aşık ve seviyormusunuz yoksa sadece alışkanlıkmı?????

Ben aşağılamadım arkadasım ; arkadas yazmıs cocuk işsiz part time calısıyor ustelik evlenmez istiyor bu ınsan nasıl ev gecındırecek aılesinin ilgilenmesi lazım degil mi ? Arkadasım unıversite mezunu olupta dusuk ucretli bir iş yapıyor olsa yıne kabul edilebilir hayatta sosyal statusu yuksek olur evet maaşı az olur belki alakasız iş yapar ama derki ben şurdan mezunum kimse yadırgamaz anlatabildim mi ?
Multi milyarder birini ıstersiniz yoksa başarılı bir cerrah mı ama fakir bu cerrah .. fakirde olsa doktoru tercih edebilirsiniz .. yani para bir yere kadar onemli olan hayatta bır seylerın pesınden kosması ve basarılı olabilmesi .
Lise mezunu da olabilir ama kendını yetıstırır bır yerlere gelir ona da okey ama arkadas part time calısan bırınden bahsedıyor .. baştan yanlıs sımdı kıza evet evet git onunla evlen aşk bu işte deyip gaza mı getırmez lazım bu benım dusuncem ben boyle dusunuyorum etrafımda gozlemledıgım kadarı ile eger erkek kadından ustun değil ise ustune ustluk evi de gecındıremıyorsa sorunlar cook olur aşk meşk kalmaz belki kadın idare eder ama erkek kavgacı olur kadını bezdirir yıldırır mutsuzluk olur ..
umarım anlatabilmişimdir ..

3 gunluk dunya canım benım kalbın kımdeyse senle onunla ol bence sevgı fedakkarlıktır karı koca calısırsınız aza kanaat getırırsınız
bırbırınızı gercekten cok sevıyorsanız gercekten cok asıksanız bence her engelı asarsınız para cok onemlı degıl bence bende buna benzer durum yasadım ve cok sevdıgım askımı tercıh ettım bır lokma ekmek de yesem sevdıgımın yanında olayım belkı bunu okuyanlar ask karın doyurmuyor dıcek ama karın doytuktan sonrada o sevmedıgın ınsanın tenıne dokundugun zaman mıden bulanmıcak mı bılmıyorum bı sevdıgın ınsanın kollarında dusun kendını bırde ıcının ısınmadıgı bır ınsanla dusun para ıkıncı planda olmalı bence 3 gunluk dunyayı sırf para ıcın sevmedınız ınsanlarla tukenmeyın askıda sevgıyıe doyasıya yasayın ınsanın karsısına herzaman cok sevdıgı ınsanlar cıkmıyor degerını bılın. tabı gene soyuyorum gercekten hak eden bırı ıse sızı cok sevdıgını dusunuyorsanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…