kararsızlık.. lütfen yardım edin..

Hiç bişeye karışmayıp evlenenlerinde sorunlarını görüyoruz... Kapanma mevzusu sizi bu kadar nasıl rahatsız etti anlamış değilim. Herkesin hayatı farklıdır yaşam tarzı farklıdır. Ailemin karsısına böle çıkartamam demesi ailesinin tutuculuğundan kaynaklanıyor. keza ne yazikki böle şeyler olabiliyor. Doğrumu değil Ama dediğim gibi sorun şuki kapanmak Allahın emriyken tutup böle saçma sapan yorum yapmak gereksiz. Kız bizden fikir istemiş ve bende kendi başımdan geçen olayı paylaştım bunda yargılancak bi durum yok

Arkadaslar neden bu kadar yalnış bir düşünce yapısına sahipsiniz ? Bugun kocan istiyor diye kapansan ne olcak ne kaybetceksin kapanmak Allahın emri değil mi zaten belki Allah böle bişeyi bu sebepten ötürü nasip ediyor. Neden yapıcı değilde yıkıcı oluyorsunuz anlamıyorum

Senin kararın bu konuda karar verecek kişi sensin ama birisi istediği için teseddur e girilmez..inancın doğrultusunda bunu en basta allah rızası ve sonra kendin istediğin için yapmalisin..bugün buna müsade edersin ileride senden sürekli birseyleri degistirmeni ister çünkü birkere yaptın bunu yine yaparsın...birde olaya bu seni psikolojik olarak nasıl etkileyecek öyle daha mutlu olacak mısın bu yönden bak...ama hazır degilsen cok mutsuz olursun seni her halinle kabullenecek birinide elbette bulabilirsin bazen iyi olmak yetmiyor ışte

sorun kapanma değil
başkasının istediği şekle girmek
bunu algilayamiyorsunuz
kapalı olan birini evlendikten sonra açılma baskısı yapsa yine aynı tepki verlirdi
ama görüyorum ki siz bunu anlama kapasitesine sahip değilsiniz

Sizin dogrunuz herkesin doğrusu olmak zorunda değil
dusuncelerimizin yanlış olup olmadığını siz belirleyemezsiniz

Yani inaniyorsan sende ve asil olması gerekenin kapalilik olduğunu biliyorsan bir gün kapanirim ama o gün bugün değil diyorsan adamda kisa bi sure vermiyorsa 5 10 sene diyorsa olabilir...ama yok kapanacaksin yok gelinlik şöyle olacak boyle olacak asla olmaz...bitersin yani psikolojik olarak , baskasi için asla kapanilmaz...kapanmak doğru bile olsa bunu bile bile baskasi için asla olmaz...zor bir karar, ya adami ikna et uzun bi süreç için ya da ayril...biriniz birinizin istediğini yapacak....

Saf olma! Kapanacaksan kendin için kapan, buna müdahale eden herif, evlenince neler yapar allah bilir

bilinçli ve kişiliği oturmuş biri diyorsun.. kişiliği oturmuş biri karşısındaki kişiyi kişiliğini değiştirmeye çalışmaş. niyetin varsa kapanmaya o ayrı ama o istiyo diye kapanma.. kendi içinden gelmesi lazım senin istemen lazım yoksa dinen ne işe yararki?

evet aşık değilim, henüz çok yeni, ama mantığıma uyuyor, herşeyi uyuyor ama benden ilerde kapanmamı istemesi, o yönde kitaplar aldırmaya calışması canımı sıkıyor..
Evet işte can sıkmaktan daha öte bişey bu sen değiştirmeye çalışması bir yana dursun, sen inancını istediğin gibi yaşarsın o nasıl müdahale eder buna

Ben bu tür şeylere yakın olduğum için bana zor gelmezdi, kötüye teşvik etmiyor
Burda öylelerini okuduk ki açık resim isteyenden tutun da nasılsa nişanlıyız birlikte olalım diyene kadar..
O yüzden istediği kötü birşey değil
Ama top sizde, kalbinizden gönlünüzden geçmiyorsa yol yakınken o insana umut vermeyin, başkasının nasibine engel olmayın çünkü çocuk çok iyi birine benziyor diye anlatmışsınız
Hayırlısı olsun hakkınızda

Benım hangi kapasitede olduğuma bakıyorumda 2 dk da karar verdiniz ? Veya kendi kapasitenizi sergilediniz ..

Sizin dogrunuz herkesin doğrusu olmak zorunda değil
dusuncelerimizin yanlış olup olmadığını siz belirleyemezsiniz

Ne yazıkki bu benım doğrum değil hanfendi burda kapalılığı tartışmıyoruz. Kapalılık Allahın emriyken bu cümleyi kurmanız tuhaf. Zaten içinden geliyorsa kapanmak kapanır bir insan istiyor diye kapanamaz. Ve herkesin inancı kendine doğrudur.

Ben bu tür şeylere yakın olduğum için bana zor gelmezdi, kötüye teşvik etmiyor
Burda öylelerini okuduk ki açık resim isteyenden tutun da nasılsa nişanlıyız birlikte olalım diyene kadar..
O yüzden istediği kötü birşey değil
Ama top sizde, kalbinizden gönlünüzden geçmiyorsa yol yakınken o insana umut vermeyin, başkasının nasibine engel olmayın çünkü çocuk çok iyi birine benziyor diye anlatmışsınız
Hayırlısı olsun hakkınızda

Yahu su "farklilik" nedir bir tanimlayin. Inanin biktik bu "farkilik ve de ahlaki ustunluk"meselesinden. Yok oyle bir sey efendim yok. Cevreniz size oyle empoze ediyor diye farkli olunmuyor, bu cok buyuk bir yanilgi.

Sen kocan istediği için kapan zaten
burdan bakınca birşey kaybetcek gibi görünmüyorsun.

Kapanabilirsin tabi. Benim dediğim adam madem öyle istiyo. Uğraşmasına gerek yoktu.

tamam en doğru sizsiniz en Müslüman sizsiniz
mutluluklar

neden tesettürlü bir kızla çıkmıyor peki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…