kararsızlık.. lütfen yardım edin..

Ask herseyi yaptiriyor malesef ama kapanmak istemiyorsan ipleri eline verme acik acik soyle beni mecbur birakma de dinimizde de zorlama yoktur benim rızam onenli diyebilirsn...
Cok srviyorsaniz gercktn evlilik istiyorsanizbiraz giyiminizede dikkat edebilirsniz kiskanc biri sanirim..

Kapanmak içten gelmeden başkası istiyor diye olmaz bence.
Ben de kapansam eşimin canına minnet.
Ama benim içimden gelmiyor ve kapanmıyorum.
Bu konularda kimsenin kimseye müdahale hakkı yok bence.

Seni böyle sevsin olmaz mıymıs?
Kapanmazsan evlenmez miymis seninle?
Güldürmesin artık gercekten, kendiniz kapanmak isterseniz kapanırsınız.
Kimsenin size karısma lüksü yok.
Kapanmak allah rızası icin yapılır, kul rızası icin degil.

Baskı yaparak daha da soğutur seni.
Henüz yolun başındayken iyi düşün derim.
Kendin gibi olmaktan vazgeçme nasıl mutlu olacaksan öyle yap.

Bunu konustugunuz kisi sorsa istediginiz normal bisey ama once ortunmeyi kendisi istemesi lazim zorlamayla istediginizi dayatarak olmaz zamana ihtiyac var bence once kendinizi sevdirin saydirin deger verin ve sizde gorunki oda zamanla bu fikre isinacaktir zaman ve sabir gerekli derdim ama

Şimdiden böyle şeyler istiyorsa evlendikten sonra kimbilir daha neler ister. Bana tehlikeli göründü.. Tabii senin bileceğin iş.

1 bucuk aydır beraberiz.. kendin isteyerek kapanıcaksın baskı yapmak istemiyorum dini kitaplar alıcam sana onları oku bilinçlen diyo

Allahtan baskı yapmıyo yani. Yapacaksın edeceksinle olmaz bu iş. Senin iraden var sana saygı duymalı

Tek soru
Tek sorun bu mu

kendi aklım tabi ki var, herşey tamam çok iyi anlaşıyoruz bi tek bu konuda anlaşamıyoruz.. ben senin iyiliğin için istiyorum diyo..
neden başörtülü biri değil de sen?
madem onun için önemli örtülü kızla evlensin.
kul için yapılmaz, Allah için yapılır ibadet.

işte bence de ozaman kapalı bi kız bulsaydı.. beni beğenmiş herşeyim istediği gibiymiş..

her şeyiniz istediği gibi olsaydı kapanmanizi istemezdi bu lafı bile yalan
kendini inanç olarak üstün gören kendini daha dindar görenlerin bu tavrı çok rahatsız edici
ben olsaydım asla kabul etmezdim

ya zaten benimle başlamasaydı eğer kendi köylerinden okumamış bi kız bulacaktı sözünü dinlesin uysal olsun diye.. ve bu adam okumuş yüksek bi mevkide çalışıyo..

sizi görüntü olarak beğendiği için o tarif ettiği köylü kıza sizi dönüştürmeye çalışıyor

güya baskı yapmak istemiyomuş.. kendi isteiğimle kapanmamı istiyomuş..
Siz ona deyinki tamam senin dedigin kitaplari okuyacam ama ya kapanmak istemezsem nerden biliyorsun kapanmak isteyecegimi.ki verdigi kitaplari okuyunda gercekten. Bu arada bende kapaliyim elimden geldigincede dinimizin emrettigi sekilde yapmaya calisiyorum cok genis giyerim disari cikarken asla makyaj yapmam daha dogrusu dikkat cekmemeye calisirim ama ben kendim bu karari aldim cok istedim ve yaptim. Sayet biri beni zorlasaydi bu derece hakkini veremezdim diye dusunuyorum. Allah size kolayliklar versin insallah dogru kararlar verirsiniz

korku filmi gibi
ve bu adam ideal es
hmmm

Evcil hayvan mi aliyor bu soz dinleyen uslu olsun diye koyden alacakmis
Bu kafadaki bir adamla gelecek dusunmuyorsunuz degil mi? Nefes alan hicbir seyi haketmiyor bu kafa

ve siz hala berabersiniz
adam altından herhalde
hmm

Bu mantıkla evlenen lerin hepsinin durumu husran hiç bdv okumuyorsunuz herhalde
adamın kötü bir şeyi olmadı diyorsunuz ama sizi ailesinin karşısına böyle çıkarmam demesi bile hakaret
kendinizden vere vere ortada siz kalmamissiniz

ve siz hala berabersiniz
adam altından herhalde
hmm

hanfendi konuşma tarzınıza dikkat edin. Adam bana kapan diyo diye ben sevdiğim insan dan vazmı geçecemben mutluysam bunu sorgulamak size düşmez. Örtünmek Allah'ın emriyken bide bunu benden istiyor diye ayrılcam mı yani düşüncelerde uyuşmazsınız mutlu olmazsınız veya seni zorlar baktınızki bu ilişki böle gitmiyor yollarınızı ayıırsınız. Bu kadar saçma bi yorum olamaz

Valla bu gün kocan için kapanırsan yarın ahirette de cenneti kocandan istemek zorunda kalırsın.
Sonra bu dünyada da mafiş orda da mafiş, olan sana olur gülüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…