- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
- 158
- Konu Sahibi sezarsalataa
-
çok haklısınız hem de çok.. gözümü açtınız iyi ki konu açmışım buraya.. yalnız ben vedaları hiç sevmem, nasıl bitiricemkusura bakmayın ama ben bir kadının ayağından bile tahrik olan adama süpheyle yaklasırdım. Kapanmak demek bu alama gelir görmeyim ki tahrik olmayayım kendisi bu kafada olduğu icinde herkesi öyle sanır ve karısını, kızını kapamaya çalısır. Yani bu adam kendini gelistirmis biri falan degil, aksine bilince ve insanlığa ihtiyacı olan kendisi.
Direk kapali alsaymis. Acigi niye kapatmaya calisiyo?
canım benim inanmıcaksın ama bu dediklerini bir bir istedi benden :) eve sucu çağırtmazmış, kim gelirse gelsin kapıyı açmayacakmışım, çalışmamı istemiyor, nişanlanınca daha rahat olmak için imam nikahı kıymak istiyor, namaz kılmamı oruç tutmamı zaten istiyor, ve yaz kış farketmez ailesinin yanında ayağımın bile asla çıplak olmasını istemiyor, onların külütüründe ayıpmış.. beni ailesine ilk söylediğinde abisi demiş ki, ama bu kız batıdan, batının kızları asi olur söz dinlemez demiş.. ne kadar korkunç dimi?
canım benim inanmıcaksın ama bu dediklerini bir bir istedi benden :) eve sucu çağırtmazmış, kim gelirse gelsin kapıyı açmayacakmışım, çalışmamı istemiyor, nişanlanınca daha rahat olmak için imam nikahı kıymak istiyor, namaz kılmamı oruç tutmamı zaten istiyor, ve yaz kış farketmez ailesinin yanında ayağımın bile asla çıplak olmasını istemiyor, onların külütüründe ayıpmış.. beni ailesine ilk söylediğinde abisi demiş ki, ama bu kız batıdan, batının kızları asi olur söz dinlemez demiş.. ne kadar korkunç dimi?
merhaba kızlar, ben yeni biriyle tanıştım, ciddi düşünüyor evlenmek istiyor yani.. kendisinin çok iyi bi işi var, kişiliği oturmuş, tam aile babası olacak biri.. amaaa benim kapanmamı istiyo kızlarve ben o konulara öyle uzağım ki.. ilerde bilinçlendikce sen kendin istersin diyo, bunun için elimden geleni yapıcam diyo.. yani daha şimdiden kollarımı bile açıkta birakacak bişey giymememi istiyor.. kızlar ne yapmalıyım sizce? siz olsaydnız kabul edermiydiniz?
Merhaba bence tabiki son karar sizin ama içinizde istek yoksa yapmamalısınız.Ben kapalı olmama rağmen birinin bana pantolon giyme demesine dahi tahammül edemem.Birçok insan o kadar saygısız ki kadınıyla erkeğiyle kadına sadece cinsel obje olarak baktıkları için aman ne yapsak ta herşeyine karışsak.Size naçizane tavsiyem Allah akıl fikir vicdan vermiş o dini kitapları isteseydiniz sizde okurdunuz.Kimse için büyük değişikler yapmayın.İradenizle ne yapıcaksanız yapın.EGER TAMAMEN FITRATINIZA TERSSE YAPMAYIN BUNDAN DOLAYI MUTSUZ OLACAGINIZA INANIYORSANIZ AMA BENCE KÖTÜ BIRSEY ISTEMIYOR ANLADIGIM KADARIYLA ANLAYISLIDA BIRI SIRF BU YUZDEN REDDETMEKDE OLMAK BENIM TANIDIKLARIMDAN BIR ABLA BILDIGINIZ ACIKTI AMA BILDIGINIZ ACIK DAHA SONRASINDA ESIYLE TANISTI EVLENDI KAPANDI NAMAZINDA ŞUAN ŞÜKÜR EDİYOR KARSILASTIRDI DIYE MUTLULAR .EGER SİZDEN AHLAKSIZLIK İSTİYORSA REDDEETMEYI DUSUNUNDERIM VEYA ASIRI KISKANCSADA REDDEDIN DERIM AMA KAPANMAKDAN KÖTÜ BIRSEY DEGIL Kİ ...ZAMANLA DA DIYORSA ZORLAMIYORSA KUÇUK KUÇUK BASLARSINIZ HAZIR HISSSETTIGINIZDE KAPANIRSINIZ .
aynı sorunları bende yaşadım hatta aynı sorunları hala da yaşıyorum diyebilirim :) biz 2 senedir beraberiz. Daha ilk ayımızda sevgilim bana da karıştı kısa kollu gıyme pantolun giyme dar giyme vs.vs.vs. ben yavaş yavaş çok olmasada kendimi değiştirdim mesela yırtık dar kot giymiyorum açık giymıyorum İLK zamanlarda çok kavga ettik yapcam dedım çoğu şeyi yapamadım ayrılma noktasına kadar geldik ama zamanla isteyipde kapanamadığımı daha hazır olmadığımı bunlara rağmen kendımı onun doğrultusunda düzelttiğimi gördüğü için sesi çıkmıyor. suan tek sorunumuz benım tamamiyle kapanamamam sesi çıkmıyo bişe demiyor ama istiyor hatta seni böle ailemin karşısına çıkartamam bile dedi.
maddi açıdan rahat olacağım kesin, ama ozaman bile istediğim kıyafetleri alamıcam, tepeden tırnağa kapalı kıyafetler almak zorunda kalıcam, ki bunu daha şimdiden istiyor, nişan kıyafetimin bile tepeden tırnağa kapalı olmasını istiyor başım kapalı olsa bile..Arkadaşım sen gel vazgeç bu adamdan, seni kapatır bu ilerde. önce ailemin yanında başını ört sadece der, sonra dışarda ört der. Dediğim gibi içinden geliyorsa kapanmak sen bilirsin. Ama düşünmüyorsan ve evlenirsen maddi açıdan rahat olsan bile çok zor bir hayatın olur. Bak sen bile anlatırken korkunç diyorsun ki evlenirsen yaşayacaksın bunları.
onların ailesinde ayak bile çıplak kalmazmış, ayıpmış.. ne kültürler var dimi? hadi ailen öyle, bari sen okadar okudun ettin biraz kendin aşsaydın bazı şeyleri.. işte böyle insanlar yüzünden daha çok kaçıyoruz bazı şeylerden..ay ayak olayını şimdi okudum..
yani kafanı kapa uzun giy vs diyeni duymuştumda çıplak ayak dolaşma diyeni ilk duydum..
arkana bile bakmadan kaç ..
Peki sen kapanmayı düşünüyor musun ilerde? Ailen kapalımı? Çalışman konusunda ne düşünüyor? Kıskançmı?
Seni böle ailemin karşısına çıkartamam demeseymiş iyiymiş.
Senin eş adayında istediğin olmazsa olmaz dediğin bir beklentin isteğin olsaydı ve ona söyleseydin "Bununla ilgili kitaplar okutturucam sana bak ne gusel alışıp isteyeceksin" deseydin kendi dünya görüşüne ters dahi olsa sana evet der miydi?çok haklısınız hem de çok.. gözümü açtınız iyi ki konu açmışım buraya.. yalnız ben vedaları hiç sevmem, nasıl bitiricem
senı sen olarak kabul etmedıgıne gore bence kısılıgı oturmamıs...merhaba kızlar, ben yeni biriyle tanıştım, ciddi düşünüyor evlenmek istiyor yani.. kendisinin çok iyi bi işi var, kişiliği oturmuş, tam aile babası olacak biri.. amaaa benim kapanmamı istiyo kızlarve ben o konulara öyle uzağım ki.. ilerde bilinçlendikce sen kendin istersin diyo, bunun için elimden geleni yapıcam diyo.. yani daha şimdiden kollarımı bile açıkta birakacak bişey giymememi istiyor.. kızlar ne yapmalıyım sizce? siz olsaydnız kabul edermiydiniz?
Bence diyeceğiniz şey belli ben bunları yapamam o yüzden yol yakınken bitsin diyeceksiniz. Kendisi sizin için değişir miydi acaba bunu da sormak lazım. Lütfen istemiyorsanız karşı çıkın, kendiniz isteseniz neyse diyeceğim ama bu zihniyetteki bir adamdan uzak durun. Kadınlar olarak kimsenin suyuna gitmeye, istediklerini yapmaya mecbur değiliz. erkekler kadar bizim de kendimiz olma, isteklerimizi yapma hakkımız var.çok haklısınız hem de çok.. gözümü açtınız iyi ki konu açmışım buraya.. yalnız ben vedaları hiç sevmem, nasıl bitiricem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?