Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

günaydın tatlımmmm
afiyet olsunnn fazla değil cnm 2 yumurta ama bulabliyorsan köy yumurtası yemeye çalış
ben bazen 2 bazen 1 yiyorum isteğime göre... doğru pişirdikten sonra yumurtanın gi si 0 zaten için rahat olsun
komşiiiiiii komşiiiiiiiiiii kalkkksanaaaaaaaa hadii sporaaaaaa bekletmee destinacığımııııııı

hocam merhaba:)ben karatay diyetine uyduğum halde son bir kaç gündür canım çok fazla tatlı istiyor.Bunun sebebi ne olabilir?bu isteği nasıl bastırabiliriz?Bir de vücudumun diğer yerleri normal olmasına rağmen üst bacaklarım kalın.Buralarda yağın depolanmasının nedeni şimdiye kadar yanlış beslenmemiz mi?karatay diyetini uygulamaya devam edersem bunlar erir mi yoksa bu benim vücut yapım olarak kalır mı?
Sonraki soru
12.11.2011 1100 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :

Sabretmek gerekiyor. Bacaklar ve memlerdeki yağlar en yavaş ve en geç gidiyor.Bu nedenle, yol yürümek ve yüzmek en çok bacaklardaki yağların gitmesini hızlandırıyor. Acıkıyorsanız eğer, az yiyorsunuzdur. Başlangıçta, doyuncaya kadar sağlıklı tok gıda almalısınız. Acıkıyorsanız, bir önceki yediğiniz öğün, yeterli değildir ya da doğru değildir!!! Az yemekle kilolar gitmez!!!

günaydınlar.....
sabah:karatay kahvaltısı,omega 3
öğlen:yoğurt,et
akşam:et
1 saat yürüyüş,bol su
sevgiler....

Sayın Canan Hocam sizin karatay diyetinizi uygulamaya başladım kendimi son derece iyi hissediyorum.hatta uzun zamandan beri kullandığım depresyon ilacımı bile azalttım.en kısa sürede onada ihtiyacım olmayacak buna inanıyorum.Yanlız ben meyve yemeyi çok seviyorum.diyetinizde meyveyi ne zaman yemem gerektiğine bir türlü karar veremedim.bana bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.Meyveyi 3 ana öğün ile birlikte mi yemeli bu konu kafamı karıştırdı.Kalbinize sağlık iyiliğiniz yüzünüze yansıyor sevgi ve saygılarımla
Sonraki soru
15.06.2011 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan

Cevap :
Teşekkürler Ayşe Hanım, beni mutlu etdi haberleriniz.
Meyve fazla yanmeyecek. Akşam sekizden sonra hiç yenmeyecek.
Yemeklerden hemen sonra atlı niyetine yenebilir. Ya da örneğin, kocaman bir tabak papaz eriği, ya da çilek ya da kiraz yemek yerine bol bol yenebilir!!

Kilonuz fazla ise aşırıya kaçmamalısınız. 2-3 gr günde omega-3 alırsanız depresyon ilacından hemen kurtulmanız da mümkün olur. Tabii azaltarak yavaş yavaş bırakmalısınız!

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay

Merhabalar Canan Hanım, 4 gündür Karatay diyetini uyguluyorum ve gerçekten de acıkmıyorum. Ancak kitabınızda cevabını bulamadığım 2 sorum var, cevaplarsanız sevinirim:
1-Anladığım kadarıyla bulgur pilavı serbest tabii doğru pişirilirse, pirinç pilavı yasak ama sarma ve dolmalarda pirinç kullanılıyor ve sarma ve dolma serbest; bu durumu anlayamadım.
2- Mesela ben dondurmayı çok seven biri olarak kilo verdikten, insülin- leptin direncini kırdıktan sonra arada bir de olsa (mesela hafta da bir) dondurma veya başka bir tatlı yiyebilirmiyim?
Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum, başarılarınızın devamını dilerim.
Sonraki soru
30.06.2011 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan

Cevap :
Teşekkür ederim İlknur Hanım.
Dolma ve sarmaları bulgur ile yaparsanız daha lezzetli olur. Ayrıca az miktarda pirinç de kullanabilirsiniz.
İnsülin direncini kırdıktan sonra, sağlıklı yaşam biçimine başlayıp sürdürdükten sonra tabii ki azar azar her istediğinizi yiyebilirsiniz. Ancak ne yiyeceğinizi düşüneceksiniz unutmayın. Planlar ona göre yapılacak!!
İyi günler diliyorum. Yürüyüş en önemli. her gün beş kilometre yürüryün ve de her istediğinizi yiyin!!

günaydın canım gerger derken adıyaman gergermi pancarlar bana tanıdık geldi geçenlerde köyden aynı pancarlar geldi .gözleme yaptım mayasız hamurdan çok nefis oluyor

Karatay rejimini uygulamaktayım.Son derece başarılı gidiyor.Omega 3 ve antioksidan desteği yerine Krill Yağı kullanabilir miyim.Yanına antioksidan gerekir mi
Sonraki soru
11.04.2012 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan

Cevap :

Kullanabilirsiniz. gerekir.

Prof. Dr.M Canan Efendigil Karatay

Krill yağı ne olaki

Günaydın hanımlar, gününüz güzel olsun.

Sevgili ficans, Karatay hocaya sorular çok güzeldi, teşekkürler.

Destinaaa hoş geldin canım, ayrıca ayakkabı numarası olayına çok sevindim. Teşekkürler.

Esas, nerelerdesin canım, kızın nasıl oldu?

Bu arada sabah yediklerim;

1 yumurta, 1 muz, 5 çilek, 1 ç.b. ceviz, 1 dilm peynir, 6 zeytin, salata

Hocam iyi günler.karatay diyetini uyguluyorum.çok memnunum.bazı kişiler ekonomik yönden her öğünde et balıkla beslenmelerinin bütçelerini ağır geleceğinden zor olacağını buların yerine alternatif ne önerebilirsiniz.ikinci kitabınızı özlemle bekliyorum.teşekkürler.
Sonraki soru
09.11.2011 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan

Cevap :
Yumurta, zeytin, ceviz, fındık, fıstık, fasülyeler, mercimekler yenebilir. Ekonomi: sigara almasınlar, şeker, un, ekmek, simit, pasta almasınlar.Günde bir öğün et, balığa para yeter ve artar bile!! Meyve suyu, kola, hamburger, dondurma. da almasınlar, tatlandırıcı almasınlar, reçel bal, nugat vs, işlenmiş her türlü (toksik ve boş kalorili) şekerli, tuzlu tıkayıcı çubukları almasınlar bakın nasıl paraları ceplerinde kalıyor. Cevizi de, fındığı da kabuklu alıp tüketsinler..... Sağlıklarına kavuşurlar. 'Her öğün yenilebilir' diyorum. Mutlaka yenecek demiyorum, ifadeye dikkat! Onu dememin nedeni de senelerce insanlarımıza kırmızı et yasakandığı için.. Korkmalarına gerek yok demek, için!!! Kuru fasülye, mercimek en doğal sağlıklı protein, karbonhidrat ve sağlıklı yağ kaynağıdır. İnsanlarımızın biraz yaratıcı olmalarını öneriyorum!!! Benim verdiklerim ancak bir örnek!!!

1-karatay diyetindeki kitabınızda çekirdekli kuruüzüm yenilebileceği yazıyor ama çekirdeksiz kuruüzüm için birşey söylenmemiş arasından fark ne
2-diyeti tam yapmama rağmen kilo vermem durdu cvp için tşkler
Sonraki soru
07.02.2012 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan

Cevap :

Çekirdeklerde de güçlü antioksidan bulunur ve posası önemlidir. İkisini farkını gözleriniz görün lütfen. Kilo vermek istiyorsanız fazla tüketmeyin derim.

bu günkü kahvaltım
2 marketten aldıgım yumurtalı omlet
5 zeytin
avuç kadar peynir
çay
2 omega 3
saksıdaki yeşiliklerim daha küçüktü toplamadım evdede yeşillik kalmamıştı ,bu gün pazarımız var bol yeşillik alırım

hocam günaydın,

bende eşimle birlikte karatay diyetini yapıyorum ve ikimizde sonuçlardan çok memnunuz. benim sormak istediğim yulaf kepeğini yememizde herhangi bir sakınca varmı,yoğurtla karıştırarak veya yumurta ile omlet yaparak. cevaplarsanız çok sevinirim.

iyi çalışmalar,
Sonraki soru
15.03.2012 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan

Cevap :

Kepek tahıldır. Kilo vermenizi engeller.

yakalıycam seni kaç kaçabildiğin kadarrr

Güleryüzüm pepetim muhencim öpüyorum günaydın kızlarrr
Klasik kahvaltımı ettim ben kaçıyorum
gü günaydınnn

hoşbuldukkk canımmm

klasik kahvaltımı yaptım

2yımırta
bir avuc badem
4 omega
1 antioksidan

şimdide su +yeşil çayyy

Canan Hanım Merhaba, arkadaşaımla birlikte 3 aydır Karatay beslenme tarzıyla besleniyoruz 7 şer kg verdik ancak bitkiler konusunda bilgili ve bu konulara meraklı bir tanıdığımız arkadaşımın A kan grubu olması sebebiyle tereyağı tüketmesinin çok da doğru olmayacağını sağlığına zararlı olabileceğini söyledi. Bu konuda ne önerirsiniz?
Sonraki soru
25.09.2011 tarihinde sorulmuştur.
kilo vermek , kan grubu , karatay , tereyağ tüketimi

Prof. Dr. M Canan

Cevap :

Bu konulara pek inanmayın derim. Her varlığın sağlıklı kalmak için, yağa ihtiyacı vardır!!!!! gerisi lafü güzaftır!

Doktor hanım benim bir sorum daha olacak; karatay diyetiyle 26 Hazirandan beri 75 kg dan 68 kg a düştüm. çok mutluyum yalnız yıllardır halsizlik sorunum var ve beslenme tarzımı da değiştirmiş olmama rağmen düzelmedi. bazı günler daha da halsiz oluyorum. önerebileceğiniz bir şey var mı bu konuda? şimdiden teşekkür ederim.
Sonraki soru
11.09.2011 tarihinde sorulmuştur.
kardiyoloji genel , halsizlik , karatay diyeti

Prof. Dr. M Canan

Cevap :

Kanınızı, kan demiri ve D-vitaminizi kontrol ettirin...Vitamin takviyesi öneml,.bol bol ızgara ve buğulama hamzi yeyin. Trabzon yağını ihmal etmeyin!! Tokluk kan şekerinize ve insüline de baktırmalısınız. Bol bol yüzmelisiniz!!!

Kolay gele. Aç klamanıza gerek yok..Doyuncaya kadar yeterli miktarda yemelisiniz. Kabız olmayın sakın

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

günaydın herkese..malum dün akşam misafirlerim vardı die..herşey çok güzel geçti de keşke ben o pilavdan ve tatlılardan yemeseydim..resmen pişmanlıkla ama yedim kızlar..her cezanıza razıyım..

dün akşam yediklerim;
1 kase tavuk suyuna çorba
zeytinyağlı taze fasulye
et sote
salata
ve pilav
üstüne yetmezmiş gibi 1 dilim fıstıklı pasta ve 1 küçük parça kazandibi

üstelik spor da yok..

sabah bu pişmanlıkla hemen tartıya çıktım neyse ki görünürde alınan kilo yok henüz..

bu sabah akşam o kadar çok yiyince canım kahvaltı istemedi tabi..

1 muz
1 yeşil ekşi elma
3 tane çilek
süt-ceviz

bu da resmi..

leylakcım doğumgünün kutlu olsun canım..nice mutlu sağlıklı ve zayıf yaşlara..

Ben de pancarı çok seviyorum, gözlemenin tarifini verebilir misin canım ?

o yaptıgım pancarlının ıspanaklısınıda yapıyorum
hamuru azıcık tuz koyup yoguruyorum biraz beklesin
ıspanagı hıka dogra süzgeçe koy suyu süzülsün 2 kuru soganı blendırdan geçir çok ufak olsun ıspanaga azıcık tuz koy ellinle onları mıncıkla tuz ıspanagın yumaşamasını sagler içice yumuşayınca avucuna koy sık sonra soganları koy karabiber kiyon nane pul biber koy
hamuru beze yapıp aç birtarafına malzemeyi koyum kapat etrafını yapıştır kızdırdıgın yagsız tavada pişir eger tereyagın varsa gözleme sıcakken tereyagını sür tamamdır

1 haşlanmış yum
1 yum ile pstırmalı tavada
1 domates
yeşillik
bi kaç parça peynir
4 zeytin
1avuç badem
2 gün kurusu
1 bardak süt

amanınnn ne yemeşimim beaav:)) doydum ohhh

Sen ozaman buyuk bi patagi hakettin didemcim..alsana al sanaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…