• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

canım gördüm tarifi ve çok merak ediyorum ama daha denemdim,,hazır kendimi uzak tutmuşken sağlıklıda olsa yemiyim diye düşünüyorum,birazdaha kilo verirsem ödül olarak yaparımm .... ama sen dene bize de söyle...:34:

Tamam şeker , yapıp sonucu resimi olarak paylaşacağım.
Bugün yapacaktım ama ödevlerden , ev işlerinden galiba zaman bulamayacağım
:14:

canım bu diyette tarhana çorbası serbest dimi?patates püresiyle karpuz kaçamağa giriyor sanırım..
kızlar ben de kitabı alana kadar yardım istiyorum.karatay kahvaltıyı anladım.2 öğün olayını anladım.bu diyette bulgur var mı mesela?sebze yemeklerini saf z.yağ ile normal pişirebiliyor muyuz?dukandan çıkmış biri olarak çok temkinliyim de:)kırmızı eti kıyma olarak tüketebilir miyiz?
Öncelikle aramıza hoş geldin
Tarhana çorbası serbest, hoca kitabında ev yapımı ve içinde az un olması gerektiğini söylüyor.Hatta tarifini bile vermiş tarhana yapımının.
Patateste Gİ çok yüksek (sanırım 100) bu yüzden yememek gerek. Hoca patates için gereksiz şeker diyor.
Karpuz, kavun gibi meyvelerin Gİ yüksek. Bu tarz ürünler kaçamağa giriyor, ideal kilona ulaştıktan sonra arada yiyebilirsin.
Bulgur Karatayda var.Hoca kısır tarifi bile veriyor kitapta.Bir öneri: 3-4 kaşığı geçme ve haftada 2-3 kereden fazla yeme. Şişkinlik yapıyor, kilo vermeyi zorlaştırıyor. :34:
Sebze yemeklerini soğuk sıkım sızma zeytinyağı veya tereyağ ile yapabillirsin, normal pişiriyorsun tabii yine de yağı çok yakmamaya çalış.
Kırmızı eti kıyma olarak tüketebilirsin. İçindeki yağda serbest nasıl olsa:1:

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar,
sabah kahvaltımı bildireyim:
2 yumurtalı menemen
1kkpeynir
13tane yeşil zeytin
3 kayısı
2incir
4tane ceviz
sevgili ırmak malesef kuru meyvesiz duramıyorum.belki de tatlı ve meyve ihtiyacını karşıladığım içindir.fıstığı yaklaşık 1 ay bıraktım fakat kilo vermemde değişiklik olmadı.saçlarım dökülmeye başlayınca arada 1 avuç yemeye başladım.
arkadaşlar23,04.2012 tarihinden beri kilom duruyor. önerilerinizi bekliyorum.:16::16::16::16::16:
arkadaşım kaç kilo idin boy kaçtı hiç mi veremedin?

1,5 kase arpa şehriyeli tavuk çorba
1 adet haşlanmış tavuk budu
1 kase cacık
1 kase salata:56:

yemekten sonra 30 dk dolandık arkadaşla...hafif tempolu gezinti oldu:8:

Merhabalar hanımlar nasılsınız

Sabah karatay kahvaltımı yaptım ayriyetten kaymak ta yedim serbest mi bilmiyorum ama dün sütçüden
mayalamak için süt almıştım kaymağınıda kendime ayırdım sabah yedim inşallah serbesttir

Akşam ki menümü henüz bende bilmiyorum artık yapıp yedikten sonra yazarım herkese sevgiler

aynı sorundan muzdarip olduğum için cevaplamak istedim özden..
benim de çok kuru cildim var,saçlarım ince telli ve kıvırcık..özellikle kış aylarında sırtımın üst kısmında ,kürek kemiklerimin üstünde yani kaşınan kızarıklıklar oluyor,deri pul pul oluyor böyle..buna tek çözüm buldum o da tesadüf oldu.gaziantepte oturan bi arkadaşımı ziyarete gittiğimde orda bir pasajda ev yapımı defne sabunu satılıyordu.aldım yıkandım.var ya hiç bi krem öyle iyi gelmedi söktü attı deride ne varsa pırıl pırıl oldu.istanbulda eminönünden falan aldım ama hiç kar etmedi.arkadaşımda ordan taşındı şimdi.
yani defne sabununu çok tavsiye ediyorum..hatayda yapılıyormuş aslen onlar..
Cevabın için çok teşekkür ederim. Herhalde bende de işe yarayacaktır. Çünkü aktardan aldığım sabunlar, ünlü markalara göre daha çok işime yaradı hep. Bu arada bir sabun kutum var, orda "Hatay'ın meşhur Mehmet Aydın Zeytinyağlı Defne Sabunu" diye bir sabun buldum, üstünde "ev yapımı" yazıyor, içinde 3 tane sarımsı ağır kokulu sabunlar var, tereyağı parçalarına benziyorlar :) Migros'tan almıştım ama görünüşü doğal gibi, seninki de böyle mi görünüyordu? Saç da yıkanıyormuş bu sabunla ama iyice kurutur diye korkarım ben.

Sabah karatay kahvaltımı yaptım ayriyetten kaymak ta yedim serbest mi bilmiyorum ama dün sütçüden
mayalamak için süt almıştım kaymağınıda kendime ayırdım sabah yedim inşallah serbesttir

Akşam ki menümü henüz bende bilmiyorum artık yapıp yedikten sonra yazarım herkese sevgiler

Doğal kaymak tabiiki serbest, afiyet olsun:34:

bende merak ediyordum süt kaymağı serbestmi diye tereyağ serbest olduğna göre oda serbesttir herhalde

leylakçım kitapta fasulye serbestte nohut kısıtlı tüketilmeli diyor aynı bezelye gibi , bende bilmiyordum yeni okuyorum kitabı

evet kısıtlı yeniyo ama her zaman yenilen bişey de değil zaten.en fazla haftada 1 kez yiyiyoruz zaten nohutu.porsiyonu biraz küçük tutmalı.ama hoca dünkü programda baklagillerin ne kadar faydalı karbonhidrat olduklarından bahsetti:34::34:

evet kısıtlı yeniyo ama her zaman yenilen bişey de değil zaten.en fazla haftada 1 kez yiyiyoruz zaten nohutu.porsiyonu biraz küçük tutmalı.ama hoca dünkü programda baklagillerin ne kadar faydalı karbonhidrat olduklarından bahsetti:34::34:

ozaman dediğin gibi içim rahat olsun :)

tatlım bişey sorucam..bulgur pilavı,mercimekli köfte,mercimek çorbası ..bunlar kaçamakların mı yoksa karataya uygun mu bunlar?

canım hocamız kitabında bunları açıklamış,mercimek ve bulgur pilav ,yada hani kısır olarak yenebiliyor,tabi abartmamak şartı ile,, ama mercimek köftesi içinde patates olduğu için bence yasaklılardan,, onu saymazsak bi sakıncası yok
:42:

canım hocamız kitabında bunları açıklamış,mercimek ve bulgur pilav ,yada hani kısır olarak yenebiliyor,tabi abartmamak şartı ile,, ama mercimek köftesi içinde patates olduğu için bence yasaklılardan,, onu saymazsak bi sakıncası yok
:42:

canım sen mercimek köftesinin içine patates mi koyuyorsun ilk defa duydum:53::53:

Cevabın için çok teşekkür ederim. Herhalde bende de işe yarayacaktır. Çünkü aktardan aldığım sabunlar, ünlü markalara göre daha çok işime yaradı hep. Bu arada bir sabun kutum var, orda "Hatay'ın meşhur Mehmet Aydın Zeytinyağlı Defne Sabunu" diye bir sabun buldum, üstünde "ev yapımı" yazıyor, içinde 3 tane sarımsı ağır kokulu sabunlar var, tereyağı parçalarına benziyorlar :) Migros'tan almıştım ama görünüşü doğal gibi, seninki de böyle mi görünüyordu? Saç da yıkanıyormuş bu sabunla ama iyice kurutur diye korkarım ben.

arkadaşlar, çok ilginç,bende karataya başladığımdan beri tam tersi acayiip bir yağlaanma ve nem var cildimde,,cevizin faydaları diye düşünüyorum.. artık krem lerimi kullanmıyorum çünkü dahada yağlanıyo cildim ve sivilce yapıyo... belki sizde biraz cevizi artırıp, sorunu çözebilirsiniz ve boooooooll booooolll suuu...

Back
X