benim hep bu sebepten sütüm azaldı,en sonundada 8 aylıkken bıraktı kızım emmeyı.bence emzırmek ıstıyorsanız sıkı dıyet yapmayın,pasta borek yıyın demem tabıı kı ama yemeklerı bolca yemelısınız,et,yumurta yogurt gıbı proteınlerı fazla fazla tuketmelısınız kı sut etkılenmesın
bugunku menumu yazayım da üstümde kalmasın:)
sabah: 2 yumurta
1 avuc ıcı peynır
10 zeytın
3 kuru kayısı
1 avuc yer fıstıgı
domates salatalık
ogle: 1 tbk kıymalı bulgurlu pırasa yemegı
6-7 kasık tereyaglı makarna
akşam: 2 tbk pırasa yemegı
miktarla yemiyorum zaten atıyorum peynir sebze bulgur pilavı( ki çok önerilmemesine rağmen) doyana kadar yiyiorum ama azalıo yine annamadım
afiyet olsun tatlımm. çoktandır makarna yemiyodunn cnm baya körlenmiştir nefsinnn
bu arada nasıl oldu kıymalı bulgurlu pırasaa ?
ayy sorma ,mideme oturdu zaten yedıkten sonra
pırasa güsel oldu,3 tabak yememden belli değil mi
proteın cok alınca da oluyor mu? kırmızı et,yumurta,balık gibi
canım yapmammaı yapıyorum buna ragmencanım ben de aynı sorunu yaşıyorum tuvalete zor çıkıyorum. gül sürekli yazıyor kabız olmamak için neler yapılacağını ve ondan sonra baya azaldıı sorunumm . öğünlerde bol salata yemelisin, bol su ve hareket. bi de kahvaltıda kuru kayısıyı ihmal etme...
yıne de bozmamışsın :)üzülmeKızlar ben geldim ama berbat bir menü ile.
Sabah kahvaltı yapamadım.
Öğlen biraz fıstık yedim.
Akşam yemeğinde ise mercimek yemeği ile beraber ayran içtim.
Omega3ümü aldım.
Sodalı yeşil çay yaptım.
Leslie ile de 2 mil .
ön sayfalarda cok degıl on veya 20 sayfa arası dun veya onceki gün canan hocaya sormuşlar o da eczanede satılan bira mayası tabletınden bahsetmış bır baksananetten 20 günddür uzak kaldım. modemim bozuldu çünküü... o yüzden takip edemedim.
ama asıl sıkıntım sütümün azalması.. haa kilo verdim mi verdim ama sütümün hemen etkilenmesi beni rahatsız ediyor dorusu. napıcam bilmiyorum...
yumurta yoğurt peynir yiyorum ama et çok değil.. tahin helvası yesem nası olur acaba? haftada bir ya da 2 haftada bir yiyiordum
Mesaj : Merhaba Canan Hanım.Kolay gelsin.Emziren bayanların Karatay diyetini nasıl uygulamaları lazım.Sütlerini arttırmaları için tavsiye edeceğiniz birşey varmı.Teşekkürler
SÜTÜ AZALANLAR
Bira mayası, ve mercimek /gaz yapmasına rağmen) süt artırmak için önemlidir. Bira mayası tabletlerini bulabilirsiniz. Ya da bira fabrikalarından yakında var ise elde edebilirsiniz. Yumurta ve bol balık yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 alabilirisniz.
Kolay gele. Güle güle büyütün. Size ve bebeğinize sağlık diliyorum.
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay
25 ekim Salı
Sabah:
2 yum
2 kk peynir
4 zeytin
Domates
4 ceviz
Öğle
1 dilim kek
1 dilim börek
Akşam
2 tabak fırında patates-patlıcan-kıyma
1 kase yoğurt
su: 2 lt
spor: 4 km yürüdüm
okulda dayanamadım yine ama 11de kahvaltı yaptım akşam geç geliyorum 8 de akşamı yedim
9 saat aç duramam, badem de bitmiş, off
yine kaçamak
25 ekim Salı
Sabah:
2 yum
2 kk peynir
4 zeytin
Domates
4 ceviz
Öğle
1 dilim kek
1 dilim börek
Akşam
2 tabak fırında patates-patlıcan-kıyma
1 kase yoğurt
su: 2 lt
spor: 4 km yürüdüm
okulda dayanamadım yine ama 11de kahvaltı yaptım akşam geç geliyorum 8 de akşamı yedim
9 saat aç duramam, badem de bitmiş, off
yine kaçamak
canım öğlenn süt, kayısı, ceviz, fındık falan götürsen bir nebze de olsa açlığını giderirdi. akşama da çok acıkmazdın öğlen kaçamakların da azalırdı böylece...
insan kaçamak yapmamalıyım dıye dusundukçe daha cok mu yapıyor anlamadım ki.ben de makarna yedım bugun.
engellemek ıcın yıyecegın seylerı onceden hazırlamalısın belki de
cok guzel bır kiloya geldın ,yazık etme emeklerıne
kutu süt içmediğimden günlük süt de götürülmüyo..
bir de usandım sanırım bademle fln öğün geçirmekten
öğlen bi çorba, sebze yemeği olsa..
bahane olduğunu biliyorum ama cevizi çok sevmeme rağmen ondan bile usandım
iştahım öyle sınırsız açık ki..
şu an açım 2 tabak yemek yememe rağmen. ama tutuyorum kendimi, sporu bırakmıcam
yoksa halim kötü..
tüp bebeğe başlıcaz, öncesinde doğum kontrol ilacı kullanıyorum, sabahları hamile gibi bulantı yapıyo, akşamları da iştah.
biraz da psikolojik boyutu var tabi..
58 den 60 a çıktım ya, çok üzülüyorum. 2 kilo çok farkediyo kıyafetlerden fln
bir de cevizden bademden usandım bazlama vs. geliyo aklıma durduk yerde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?