Arkadaşlar heyecanla ve merakla takibinizi yapmayı sürdürüyorum benim rahatsızlığım vardı menü bildirimi yapmadım ama küçük kaçamaklarla da olsa kendimi ara vermiş ya da bırakmış psikolojisine bürümeden spor da yaparak devam etmeye çalışıyorum
sizlerle yemeğin terbiyesi ile ilgili şunu paylaşmak istedim benim bildiğim terbiye yemek piştikten sonra un limon ve yumurtada katılarak hazırlanan karışımın yemeğe eklenerek birkaç dakika daha pişirilmesidir yanlışsa düzelten arkadaşlar olursa sevinirim
2.husus soğanı kavurmadan çiğden yani yağı yakmadan yapmaya çalışıyorum yemekleri o lezzete de alışılıyo yavaş yavaş
3.husus sormak istediğim bir şey var insülin direnci ne kadar sürede kırılıyor ve her kaçamak yapıldığında bu süreç yeniden başa mı dönüyo
kendimi toparlar toparlamaz yeniden menülerimi bildircem inşallah hepiniz harikasınız:) en büyük ihtiyacımız olan şey moral destek ve kaçamak yapma hakkını kendimize vermemek iyi geceler
teşekkürler hoşbuldum :) yemedimmm azmettim ev yemedimhatta salatayı yapmayada üşendim sadece yeşil mercimek ve yoqurt yedim sonrada yürüdüm bir saat kadar.. 10-15 dkkada bisiklete bindim..
Degua yaptıgında takip ettim ben de canım ama pirincin Gİ'i çok yüksek, direk de yasak Karatay'a göre. o yüzden biraz tereddütteyim bakalım bi gün uygun bir şeyler seçip yapacağım, sonucu da buralarda duyururum yine.
yarın sabah tv 8 de,, erken baskı programında, şeker hocamız oylum talunun konuğu,kaçırmamanız dileği ile
Sabah
bir yumurta
domates zeytin findik gun kurusu kayisi birs peynir
oglen
bir kase yogurt bi avuc findik dort bes tane kayisi
aksam biraz gc oldu bi bucuk lahmacun ayran salata birazcik azicik ekmek ve humus
aksm yemeginden supheliyim arkdslr sizce ii mi
teşekkürler hoşbuldum :) yemedimmm azmettim ev yemedimhatta salatayı yapmayada üşendim sadece yeşil mercimek ve yoqurt yedim sonrada yürüdüm bir saat kadar.. 10-15 dkkada bisiklete bindim..
aynıyım bende,regl oldum bugün..dün okulun pikniği vardı fazlasıyla abarttım yemeği kekten bi tane ,börekten bi tane ,kurabiye nasıl olmuş acaba..derken akşama kadar bayağı bir cıss tüketmişim ,ama kilomda bir değişiklik yok, dün bütün gün voleybol oynadım.bu sabah kalktım ki hem regl olmuşum,hem kollarım hem bacaklarım hareket edemeyecek kadar ağrıyor...offff offfkızlar ben bu ara hiç doymuyorum sanki içimde bi boşluk var karbonhidrat istiyo canım sabah da o nedenle gözlemeden 2 ısırık aldım deguanın lapa diyetini de sadece pirinç yiyebilmek için yapabilirim
makarna detoksu da var mı acaba canım fena halde istiyor kendime de kızıyorum bazen ekmek sepetindeki kırıntıları ağzıma alıp hissetmeye çalışıyorum bazen de ekmeği kokluyorum şu an topikteki takipçilere hiç iyi örnek olmadığımı biliyorum
GUNAYDINLAR HERKEZE
Bu arada biraz kendimden bahsedeyim.Ankarada yaşıyorum.32 yaşındayım evliyim 1 kızım var 4 yaşında başlangıç kilom 111 kg.evlendikten sonra ve hamilelik döneminde aldım bu kiloları.maksimum 15 kiloya kadar verdiğim dönemler oldu akapunktura gittim.15 kilo akapunkturla oldu.geçen yıl dukan diyeti yaptım 1,5 ayda 10 kilo verdim.devam etmediğim için 1 yıl gibi bi sürede 12 kiloolarak geri verdim.ve anladımki hızlı verilen kilolar yeme düzenini değiştirmediğin müddetçe geri alınıyor fazlasıyla.özel bir firmada finans sorumlusuyum.oturarak çalışıyorum.sabah 8:30 akşam 19 :00 çalışma saatlerim.eve arabayla gidip geliyorum.hareket imkanıp sıfır.burda yardımcı olan arkadaşlar sorularımı cevaplayan çok çok teşekkür ediyorum.destek ve motivasyonlarınızı esirgemezsseniz çok sevinirim.burda olduğum için mutluyum.
dünki menüm
sabah (9:00) :1ad domates+1 ad salatalık+peynir+zeytin+1 ad yumurta+
öğlen(14:00) :yoğurt+şehriye pilacı(az)+et kavurma+1 ad muz
akşam(20:00):2 bardak ayran+yeşil erik+ufak bi sucuklu ceviz+1tane ufacık lokum
3 kupa yeşil çay+3 lt belki daha fazla su+1 kupa mate çayı
bugünkü kahvaltım daha yapmadım
1 ad yumurta+1 ad domates+1 ad salatalık+zeytin+(yanımda erik ve kivi getirdim sizce yeyimmi)
öğlen yemeğide işyerin de kıymalı yumurta+makarna salatası+supangle varmış hangilerini yiyeyim.
yanlış yaptığım biyer var isede eğer uyarırsanız sevinirim.bide şu hergün tartılma huyumdan vaz geçmem lazım.
fatmacım benim de öğrenciliğim ankarada geçti orada evlendim 14 sene kaldım gelelim menüne
muz öğle uygun değil sabah yumurta yerine öneriyor hocamız akşam hiç yemekyememişsin direkt cıss yemişsin lokum cevizli sucuk
erik kivi kahvaltı veya hafif bir öğle yemeğinin üstüne olabilir öğle kıymalı yum süper sen yanına yoğurt veya ayran al diğerlerini yeme
kahvaltına kuruyemiş ekle yum 2 tane ye peynir ye kahvaltı çok önemli çok
peyniri yazmayı unuttum canım.öğlen erik kivi ile geçiştirmek isityorum acıkmaz isem eğer.teşekkür ederim cnm.
Cıslarada çok dokunmadım 1 lokmacık :)
Sevgili Arkadaslar ben kizkardesimin yanina gidecegim 300 km var aramizda.
Bir engel olmazsa 1 hafta evde degiliz. Konsoloslukta bazi islerimizde var.
Su an kiz kardesimin yanina gitme hazirligi yapiyoruz. Sali gece yola cikacagiz. 1 hafta evde olmayacagim.
Bilgilendireyim dedim. hepinize sevgilerimle.
Not: Dün aksam biraz cissli oldu ama oldu iste.
Sevgili Arkadaslar ben kizkardesimin yanina gidecegim 300 km var aramizda.
Bir engel olmazsa 1 hafta evde degiliz. Konsoloslukta bazi islerimizde var.
Su an kiz kardesimin yanina gitme hazirligi yapiyoruz. Sali gece yola cikacagiz. 1 hafta evde olmayacagim.
Bilgilendireyim dedim. hepinize sevgilerimle.
Not: Dün aksam biraz cissli oldu ama oldu iste.
bence öğle kıymalı yumurtayı yemelisin kiviyle eriği de ye tamam olur böylece akşama fazla acıkmazsın vücuda yakıt vermezsen çalışmaz karatay hoca hep der koca bedene azıcık yemek yeter mi diye ben mesela sabah 2 yumurta 3 ceviz 1 dom yedim öğle bulgurlu köfteden yapılan bi çorba var ya karatay menüsünde topçatı mı ne adı ondan yiyeceğim yanında yoğurtla akşamı daha hafif yiyebilmek için
ok tavsiyene uyacağım cnm.çok teşekkürler
]
sabah
2 yumurta
1 kk peynir
8 zeytin
3 ceviz
5 mil leslie
öğle
salata
peynir
akşam
1 demet semizotuyla kocaman salata
1 saat yürüyüş
bugün hep salatayla geçince 1 dilim maraş dondurması yedim çantaları yollayın
yeni gelenler yanılmasnya benimki kaçamak birazdan 30 dk pilates yaparak bedelini ödeyeceğim yoksa yatamam
iyi düşünmüşsünn saklama kabı iyi bi çözum olmuşMerhaba arkadaşlar; dönemsel krizlerim tutmasına rağmen tüm gün dışarıda olduğum bu günü (sabahki turşu krizim hariç) kaçamaksız kapatabildiğim için çok mutluyum :)
SABAH (10.00):
2 tane sahanda tereyağlı yumurta, 1 kk beyaz peynir, 10 tane çilek, 1 fincan çay, epey turşu :/
ÖĞLE (15:00):
Zeytinyağlı enginar dolması, ayran. (Dolmanın içini çok az bulgurdan bol domates&soğandan hazırladım.) Öğlen yemek saatimde avm’de olacağım için kesin fast food’a dadanırım diye düşünüp yanıma bir saklama kabında yemeğimi götürdüm ve yemek saatimde arabaya gidip orda yedim :)
AKŞAM (20.30) –eve geç dönebildim-
Yine enginar dolması, yoğurt, salatalık.
Suyumu bugün 2 lt kadar. Spora gidecek vakit bulamadım ama 4 saat falan ayaktaydım, yürüdüm, alışveriş yaptım.
pirinç yasak biliyorum canımDegua yaptıgında takip ettim ben de canım ama pirincin Gİ'i çok yüksek, direk de yasak Karatay'a göre. o yüzden biraz tereddütteyim bakalım bi gün uygun bir şeyler seçip yapacağım, sonucu da buralarda duyururum yine.
tatlım teşekurler sabah uyanınca açztım tv 8 izledim karatay hocayıyarın sabah tv 8 de,, erken baskı programında, şeker hocamız oylum talunun konuğu,kaçırmamanız dileği ile
sabah hem gün kurusu kayısı hemde öğle kayısı yenmiş çok fazla olmuş meyyveSabah
bir yumurta
domates zeytin findik gun kurusu kayisi birs peynir
oglen
bir kase yogurt bi avuc findik dort bes tane kayisi
aksam biraz gc oldu bi bucuk lahmacun ayran salata birazcik azicik ekmek ve heumus
aksm yemeginden supheliyim arkdslr sizce ii mi
Menümü paylaşabilirim;
Sabah;
2 yumurta
biraz dut
1 ısırık sandviç
Öğlen;
çorba
ayran
2 çatal pilav
şinitzel
Akşam;
3-4 hurma
bir parça dut pestili
yoğurt
30 dk leslie+oryantal
GUNAYDINLAR HERKEZE
Bu arada biraz kendimden bahsedeyim.Ankarada yaşıyorum.32 yaşındayım evliyim 1 kızım var 4 yaşında başlangcıç kilom 111 kg.evlendikten sonra ve hamilelik döneminde aldım bu kiloları.maksimum 15 kiloya kadar verdiğim dönemler oldu akapunktura gittim.15 kilo akapunkturla oldu.geçen yıl dukan diyeti yaptım 1,5 ayda 10 kilo verdim.devam etmediğim için 1 yıl gibi bi sürede 12 kiloolarak geri verdim.ve anladımki hızlı verilen kilolar yeme düzenini değiştirmediğin müddetçe geri alınıyor fazlasıyla.özel bir firmada finans sorumlusuyum.oturarak çalışıyorum.sabah 8:30 akşam 19 :00 çalışma saatlerim.eve arabayla gidip geliyorum.hareket imkanıp sıfır.burda yardımcı olan arkadaşlar sorularımı cevaplayan çok çok teşekkür ediyorum.destek ve motivasyonlarınızı esirgemezsseniz çok sevinirim.burda olduğum için mutluyum.
dünki menüm
sabah (9:00) :1ad domates+1 ad salatalık+peynir+zeytin+1 ad yumurta+
öğlen(14:00) :yoğurt+şehriye pilacı(az)+et kavurma+1 ad muz
akşam(20:00):2 bardak ayran+yeşil erik+ufak bi sucuklu ceviz+1tane ufacık lokum
3 kupa yeşil çay+3 lt belki daha fazla su+1 kupa mate çayı
bugünkü kahvaltım daha yapmadım
1 ad yumurta+1 ad domates+1 ad salatalık+zeytin+(yanımda erik ve kivi getirdim sizce yeyimmi)
öğlen yemeğide işyerin de kıymalı yumurta+makarna salatası+supangle varmış hangilerini yiyeyim.
yanlış yaptığım biyer var isede eğer uyarırsanız sevinirim.bide şu hergün tartılma huyumdan vaz geçmem lazım.
ben de yapmayı düşünüyorum ama kocam ısrarla yapma diyor kilo alırsın karatayla pirinç ne alaka deyip şevkimi kırıyor:26:
açtım bekliyorum tşk ederim
lahmacunu öğle yesen daha iyi olurdu doktorlar sitesindye hocanın cevaplarına göz attım kuru meyvelerin kilo aldırdığını unutmayın diyor
süper
ama benim bi problemim var hiç spor yapamıyorum.en az bi yürüyüş yapsam akşam.ama inanın işten eve gitiyorum yemekti mutfağı toparla evi toparla saat 10 oluyor pilim bitiyor.ne tavsiye edersiniz.kızıma bile çokaz vakit ayırabiliyorum
işyerinde merdiven yok mu?zaten yemeğin kısa süreceği için,kalan zamanını merdiven inip çıkarak,bahçesi varsa şayet arkadaşınla turlayarak geçirebilirsin, hergün tartılma konusunda;bende tartılıyorum degua gibi...bir önceki günün analizini yapmak,önlem almak adına iyi oluyor[/QUOT
canım evet işyerimde merdivende var ama azıcık bi masandan kalsan göze batıyor.ayarlayabilirsem akşamları yürüyeyim diyorum bakalım.bide şu kilo çizelgesini nasıl yapıyorsunuz bilemedim ben.
evet hergün tartılmak kendini frenlemek adına iyi oluyor.
biraz öncede hocamızın iki kitabınıda sipariş ettim.büyük ihtimal pazartesiye elime olur.daha bilgili bi şekilde devam ederim.sağlıklı yaşamaya.
ama benim bi problemim var hiç spor yapamıyorum.en az bi yürüyüş yapsam akşam.ama inanın işten eve gitiyorum yemekti mutfağı toparla evi toparla saat 10 oluyor pilim bitiyor.ne tavsiye edersiniz.kızıma bile çokaz vakit ayırabiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?