- 19 Aralık 2011
- 449
- 20
- 48
Herkese iyi geceler diliyorum.bugün kızımın kaynanası artık kilo vermemem gerektiğini,yüzümün çöktüğünü söyledi...gülüp geçtim çünkü; bu koca bir yalan biliyorum:)
merhabalar,
bugün itibariyle şunu fark ettim ki kendimi kastıkça sürekli ne yesem diye düşündükçe daha çabuk acıkıyorum ve aklım fikrim sürekli bi sonraki menüde oluyor. özellikle karatay'da çoğunlukla kendim pişirmem gerektiğinden bu bahsettiğim durum zirve yapıyor. o yüzden bundan böyle kendimce karatay'ın prensipleri ve kendi besin düzenimi kafama göre yorumlayıp devam etmeyi düşünüyorum. bu başlıkta kalmaya devam etsem motivasyonunuzu etkiler miyim acaba sabah mesela yulaf ezmesi yesem ve bunu yazsam?
vücudumun kendi dengeleri var mesela 6'dan önce tıka basa yiyip de 6'dan sonra hiçbir şey yemesem bile haftada en az 1 kilo veriyorum. bazı dönemler iştahsızlaşıyorum, şu an o dönemlerden biri 2 gündür bu yöntemi denedim (abartmadım yediklerimde zaten iştahsız olduğumdan ama canım dondurma istediğinde yedim mesela) 1 haftadır bi ileri bi geri saçmalayan kilom şak diye inmiş bugün. bi süre böyle devam edeyim diyorum işe yarıyor mu diye. bu işte psikolojik etkenler de çok önemli çünkü.
günde 7 koşan veya 10 km yürüyen bi insanım gündüz muhtemelen ne yesem eriyor o yüzden bi şekilde. aceleye gerek yok. bi de sizin fikrinizi almak istedim, farkındayım biraz karışık olmuş yazdıklarım. :44:
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 2 aydır farkında olmadan Karatay diyeti gibi beslenerek 8 kiloya yakın kilo verdim.
Lakin benim yaptığım diyetin tek farkı ben sabahları 1 dilim kepek ekmeği yiyorum.
Bunun çok büyük bir sakıncası var mıdır?
Son iki gündür metabolizmam durdu diye Dukan diyetine başlamıştım.
Ama daha ikinci günden korkunç baş ağrıları, yorgunluk ve öğürmeli mide bulantısı çekince, bir parça pide ve 1 tane hurma attım
ağzıma (saat gece 10du), bütün sıkıntılarım geçti ve huzurla uyudum. 3 gündür kabızdım ama bu sabah tuvalete çıkabildim.
Bu Dukan diyeti benim gibi keyifli yemeği seven birine uygun değilmiş sanırım. Tatlandırıcılar, dukanellalar, yulaflar, light yoğurtlar
zero colalar, korku filmine çevirdi iki günümü. Ben tatlandırıcının t'sini kanser yapar diye ağzıma koymadım. Bu diyet önce et var
diye iyiydi ama sonra markette light yoğurt, süt ve peynir gibi lezzetsiz şeylere dünyanın parasını yatırınca daha çok suni geldi bana.
Sadece içimi dökmek için yazdım. Bu güne kadar hiç bir isimsel diyet listesi takip etmedim ve ilki Dukan oldu onda da çuvalladım mı
acaba diye bir iç dökme yazısı bu. Dukan yapan arkadaşların topiğine de motivasyonlarına zeval vermemek için yazamadım.
Şimdi Karatay'dan devam edeceğim. Sabah 1 dilim kepek ekmeği haricinde klasik Karatay kahvaltısı yaptım bakalım.
Yaklaşık 3 haftadır tek kilo veremedim.
Umarım burada motivasyonum ve metabolizmam hızlanır.
Destek ve tavsiye bekliyorum.
Öperim.
Eki Görüntüle 768561 Eki Görüntüle 768562
süper ya ikiz kardeşler birisi 30 kg birisi 41 kg vermiş 3 senede[/QUOT
iki fotografta ki farklı yüz ifadesini fark ettiniz mi?biri nasıl mutsuz ve güvensiz ötekisi mutlu ve kendine güvenli :))
geçmiş olsun canım kilo vermen çok güzel
senin kendini kasmana hiç gerek yok karatay hoca günde 5 km koşuyorsan istediğin herşeyi yiyebilirsin diyor sen fazlasını yapıyorsun ...bence belirli kurallara uyman bile yeter sana mesela...sabah karatay kahvaltısı mutlaka olacak, akşam 8 den sonra bişey yenmeyecek, öğün araları en az 5-6 saat yapılacak gibi...
menülerinde karataya uygun olmayan yiyecekler olduğunda yeni gelenlerin kafası karışabilir sadece yulaf ezmesi ekleyeceksen menüne bence onu bildirimlerde yazma onu sır olarak saklarız
sen gençsin herhalde ki yaptığın spor kolayca eritiyor seni ben günde 10 km yürüyorum 2 km civarı yüzüyorum gün içinde sürekli ayakta bir o yana bir bu yana ter içinde kalacak kadar yoğun olduğum oluyor gramla veriyorum
biraz önce yazdıklarımın hepsi silinince 2.kez yazıyorum
arkadaslar günaydın.dün arada sayfamızı ziyaret etsemde dün temizlikti misafirlerdi derken aksam menümü yazamadım.dün temizlik yaparken belimi incittim.gerci simdi daha iyi ama bi kaç gün spor yapamıcam ama sabah güzel basladım.tam 69 kilo olmuşum :)
dün ki yediklerim:
sabah8:2muz,1kase karışık kuruyemiş(biraz fazla oldu)
ögle13:1avuc fındık
aksam9:çupra,salata,1,5,bir kac ceviz
biraz dengesiz bi menü oldu farkındayım..
Tebriklerrrr! Darısı başıma:) ben dün bozdum ama bugün kaldığım yerden devammm!!
herkese kolaylıklar diliyorum.
Bende Karataycıyım. Burayı sürekli takip ediyorum, görmüşsünüzdür.
Ben fazlalıklarımdan kurtuldum ama kurtuldum demekle kurtulamıyorsun.Yıllardır sürekli kilo alıp verdim.Bir düzen oturtamadım bir türlü.Hep istediğim kiloya indim ama orda sabit durmaytı pek başaramadım.Geçen ekim ayoından beri buralrdayım.Dukan mı Kratay mı diye araştırırken burayla tanıştım.Zaten Dukan hiç kafama yatmamıştı.Özel diyet yemekleriyle nereye kadar gidebilirsinki.Karatay Türk mutfağına ve bizim beslenme alışkanlıklarımıza çok uygun.Diyet değil tabiiki; ömür boyu uygulayacağımız beslenme düzeni.
Bundan sonrada ciğeci kedisi gibi yine buralarda dolanacağım.Özdenetim sağlamak açısından.
bi konuda kafam karıştı:44:
adrenalin yağ yakıyor ya sinirlendiğimizde kan dolaşımı hızlanıyor adrenalin yükseliyor bir çeşit kardiyo gibi bişeyama stres kilo vermeyi zorlaştırıyor
bütün bu bilgiler ışığında kızım beni delirtecek noktaya getirdiğinde zayıflama adına üzülmeli miyim sevinmeli miyim çözemedim
yağ yakımın hızlanmaz boşuna hevesleniyorsun derseniz o küçük şeytanı parçalıyacağım bitirdi beni ömrümden ömür aldı şimdi de hiçbişey olmamış gibi anne anne diye etrafta dolanıyor
seni de kızını da hiç tanımasamda gözümde canlandırdım :)) ikinizde cok tatısınız
sağol canım canlandırman pek yanlış sayılmaz kendim için bişey diyemem ama kızım gerçekten çok tatlı şu aralar çocuklukla ergenlik arasına sıkıştığı için süreli gelgitler yaşıyoruz ben genelde sabırla yaklaşırım benim de regl yaklaşıyor biraz da ondan herhalde sabretmekte zorlanıyorum kavgalarımızı kime anlatsam sitcom izlemiş gibi kahkahaya boğuluyor
az önce gözüne saç fırçasını sokmuş benle neden ilgilenmiyorsun diye ağlıyodu sarıldım barıştık
ben de mi gelgitler yaşıyorum ne
Tabiki de veririm canım:))
1 kg köftelik bulgur
Yarım kg iki kere çekilmiş yağsız kıyma (kasaba içli köftelik diyorum)
İncecik kıyılmış bir kuru soğan
Biber salçası2,3 kaşık (yoğururken rengine göre ayarla)acılı yiyemiyorsanız acısızından.
Baharat olarak fesleğen,kimyon.
Et dışındaki malzemeleri iyice yoğur arada bir su kullan ama aşırı kullanmamaya çalış.çiğ köfte yapar gibi,bulguru sıkım yapınca dağılmıyorsa,eti de katarak yoğur,büyük erik büyüklüğünde toplar yap onları işaret parmağınla oyarak uzatmaya da çalış( döndürerek)içini kıymayla doldur.kapat,haşla veya kızart.haşlamasını dövülmüş sarımsaklı zeytinyağıyla yiyebilirsin .
Püf noktası: yoğurma bittikten sonra oyarken dağılıyorsa biraz un katarak yoğur,güçlü olacaktır.
Afiyet olsuuun:))
pide için vicdan yapmana gerek yok, karatay hoca icazet verdi ramazanda ama limonata içmesen iyiymiş.. sonra telafi edersin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?