Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Merhabalar, dün akşamki menüm:

Dışarıda olduğumdan zorlandım biraz:

1/2 kase yüksük çorbası (ama içindeki mantı gibi şeyleri ayıkladım)
1 koca kase ızgara tavuk salata zeytinyağı ve bol limonlu.
Yarım bardak kola (tam bir kola bağımlısıyım aldım ama resmen suçluluk duyarak içtim)

Suyu abarttım sanırım akşam karnımdan su sesleri geliyordu.

Bu sabah uyuyakaldığım için çok yürüyemedim 15 dk maksimum, akşam telafi edeceğim artık.

Kahvaltım 07:30
2 kayısı yumurta
1 domates (babamın son hasadı)
1 köy biberi
Avuç içi kadar beyaz peynir
1 çay bardağı dolu dolu ceviz
1 koca bardak ılık limonlu su

Şimdiye kadar yarım litre su ve bir meyve çayı içtim, akşam ola hayrola diyorum:)

Bu arada yapmayayım diyordum ama dayanamadım sabah tartıldım 500gr gidivermiş sanki:))) çok mutlu oldum.

kahvaltım:
öncesinde 2 kuru kayısı ve 300 ml su

2 yumurta
2 küçük domates
10 zeytin
2 kk peynir
maydonoz
2 sivri biber
1 acı biber turşusu
1 ajda bardak kabuklu fındık (Trabzondan gelme)
1 fincan yayla çayı (içine biberiye ve yeşil çay da karıştırdım)

Reimli menü yapayım dedim bu kez,değişiklik olsun

k0n8.jpg

Arkadaşlar omega 3 ü ne zamen ve kaç tane içmemiz gerekiyor.Ben GNC diye bir marka aldım bir kapsül 1 gr balık yağı diyor

yeni katılan arkadaşların ve daha önceki arkadaşların kilo cetvellerne göz attım

ve bu diyeti uygulayan insanların kilosu gayet aşağılarda yani çoğunluğu 80 ve hatta 70 kilonun altında

gül arkadaşımız 120 kiloyla başlayıp epey kilo vermiş başka yüksek kiloda kimse göremedim..

yani obez yok bu forumda,peki bunu neden yazdım...açıklayayım

vermeniz gereken kilolar çok yüksek olmadığı için çok katı bir beslenme programı uyuglamanıza

gerek olmadığını düşünüyorum.zira daha önce 3 tabak yediğiniz bir yemeği diyetteyken 2 tabak bile yeseniz
aldığınız enerjiyi %25-%30 azalttığınız müddetçe ve biraz da hareketinizi artırdığınız zaman kilo vermeye başlar,
yağ depolarınızı harcarsınız..

90 kilo bir bayanla 68 kilo bir bayanın diyet menüleri bence aynı olmamalı,çünkü vucut kitle endeksleri aynı değl..

o yüzden burda menü bildirimlerini incelerken başka brine fazla gelebilecek bir menü bir dğer arkadaşımıza
az gelebilir.herkes aynı ölçüde yerse kişiye özel durum olmaktan çıkar sabit bir nokta haline gelir..

birbirinizin menüsünü incelerken yemeğin azlığı çokluğundan önce o kişinin kaç kilo ile başladığı ve kaç kilo hedeflediğini dikkate alarak yapılan yorumlar

daha amaca yönelik olur..bu sebeple birbiririnizin menülerini karşılaştırıp ben az yemişim,o benden çok yemiş ya da ben

herkesten az yedim daha az kilo verdim yanılgısına düşüp,ümidinizi ve iradenizi sekteye uğratmamış olursunuz..

bende 2 aydır 7 kilo verdim ve sağlık durumuma göre menünüm ölçüsünü ayarlıyorum..

kendinizi çok zorlamayın,çok zorlandığınızı hissediyorsanız bence bir yerlerde yanlışlık yapıyorsunuzdur...

kendinizi çok zorlamayın,çok zorlandığınızı hissediyorsanız bence bir yerlerde yanlışlık yapıyorsunuzdur...

çok haklısınız.

en mantıklısı doyduğumuz zaman yemeği bırakmak.

islamiyette olduğu gibi yani.

midemizin 3'te biri dolunca, nerdeyse yarı tok kalkmak sofradan...

çok rahat hissediyor insan böyle olunca.

zaten karatay diyetinde ekmek yok.

haliyle mide tıka basa pek dolmuyor.

tabi eğer porsiyonlar küçükse/yeterliyse.

Son düzenleme:
Arkadaşlar omega 3 ü ne zamen ve kaç tane içmemiz gerekiyor.Ben GNC diye bir marka aldım bir kapsül 1 gr balık yağı diyor

her öğünden sonra tok karna...

yani 3 kere tok karna...

2 kere alanlar var.

Yalnızca kahvaltıdan sonra alanlar var.
(Kahvaltıda domates(antioksidan) yediysen, sonrasında omega 3 tavsiye etmiş Karatay)

Yani kaç defa ben de bilemedim.

Ama benim aldığım (marincap) kullanma kılavuzunda 2-3 tane alın diyor günde...

bu arada ben bu 3 öğün olayına bayıldım.

o neydi öyle bi yere çıkamıyodum.

sürekli aklımda "ne yiyecektim?" sorusu.

oh ya, 3 öğün yeter ya!

ye ye ye, sıkılmıştım.

yalnız yarın okuldayım, öğle yemeğindeki taze yeşil fasulyeyi okulda nerden bulurum bilmiyorum :)

ızgara köfte bulunur ama kolay :)

ama yanına turp ve havuçla rendelenmiş salatayı nerden bulucam :) evden yapıp götürmeli de onu çıkarıp orda nasıl yicem :)

yeni katılan arkadaşların ve daha önceki arkadaşların kilo cetvellerne göz attım

ve bu diyeti uygulayan insanların kilosu gayet aşağılarda yani çoğunluğu 80 ve hatta 70 kilonun altında

gül arkadaşımız 120 kiloyla başlayıp epey kilo vermiş başka yüksek kiloda kimse göremedim..

vermeniz gereken kilolar çok yüksek olmadığı için çok katı bir beslenme programı uyuglamanıza

gerek olmadığını düşünüyorum.zira daha önce 3 tabak yediğiniz bir yemeği diyetteyken 2 tabak bile yeseniz
aldığınız enerjiyi %25-%30 azalttığınız müddetçe ve biraz da hareketinizi artırdığınız zaman kilo vermeye başlar,

90 kilo bir bayanla 68 kilo bir bayanın diyet menüleri bence aynı olmamalı,çünkü vucut kitle endeksleri aynı değl..

o yüzden burda menü bildirimlerini incelerken başka brine fazla gelebilecek bir menü bir dğer arkadaşımıza
az gelebilir.herkes aynı ölçüde yerse kişiye özel durum olmaktan çıkar sabit bir nokta haline gelir..

birbirinizin menüsünü incelerken yemeğin azlığı çokluğundan önce o kişinin kaç kilo ile başladığı ve kaç kilo hedeflediğini dikkate alarak yapılan yorumlar

daha amaca yönelik olur..bu sebeple birbiririnizin menülerini karşılaştırıp ben az yemişim,o benden çok yemiş ya da ben

herkesten az yedim daha az kilo verdim yanılgısına düşüp,ümidinizi ve iradenizi sekteye uğratmamış olursunuz..

bende 2 aydır 7 kilo verdim ve sağlık durumuma göre menünüm ölçüsünü ayarlıyorum..

aynen katılıyorum canım..
yalnız beni atlaşışsın ben 104 le başladım ve benim gibi başka arkadaşlar da var 90+ olan.Yalnız yeni gelenler çok oldu ve o arkadaşlarımızdan çok gelmeyenler var artık.o yüzden farketmemiş olabilirsin..:26:

bu arada ben bu 3 öğün olayına bayıldım.

o neydi öyle bi yere çıkamıyodum.

sürekli aklımda "ne yiyecektim?" sorusu.

oh ya, 3 öğün yeter ya!

ye ye ye, sıkılmıştım.

yalnız yarın okuldayım, öğle yemeğindeki taze yeşil fasulyeyi okulda nerden bulurum bilmiyorum :)

ızgara köfte bulunur ama kolay :)

ama yanına turp ve havuçla rendelenmiş salatayı nerden bulucam :) evden yapıp götürmeli de onu çıkarıp orda nasıl yicem :)

karaay diyetiin een güzel tarafıda bu zaten surekli ara öğünde ne yiycem düsüncesi yok

1.öğün
1 avuç beyaz peynır 1ınce dılım kasar peynır
3dılım salatalık
2 dılım domates
7 zeytın
3 gun kurusu
sekersız cay 2 bardak

2. öğünüm
sebze corbası
2yk kasıgı patates puresı (ısyerınde bunlar vardı bugun bıde et yeegı vardı gorunusunu sevmedıhgım ıcın almadım)
bol marul roka kırmızı bıber yesılbıberlı salata yagsız tuzsuz

1.öğün
1 avuç beyaz peynır 1ınce dılım kasar peynır
3dılım salatalık
2 dılım domates
7 zeytın
3 gun kurusu
sekersız cay 2 bardak

2. öğünüm
sebze corbası
2yk kasıgı patates puresı (ısyerınde bunlar vardı bugun bıde et yeegı vardı gorunusunu sevmedıhgım ıcın almadım)
bol marul roka kırmızı bıber yesılbıberlı salata yagsız tuzsuz

afiyet olsun canım :16:

tokum kıslar tokum gercekten tokum cnm cıkolata cıps ıstemıyo .cıpse hayatta dayanamam dun akşam kardesım getırmış bır dane bıle almadım ıcınden kendımı asıyorum kendımı hafıf hıssedıyorum:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:

Merhaba, içeriğini yazabilir misin ? Epa Dha gramlarını. Bildiğim kadarıyla Epa Dha gramajları düşük Gnc nin.
her öğünden sonra tok karna...

yani 3 kere tok karna...

2 kere alanlar var.

Yalnızca kahvaltıdan sonra alanlar var.
(Kahvaltıda domates(antioksidan) yediysen, sonrasında omega 3 tavsiye etmiş Karatay)

Yani kaç defa ben de bilemedim.

Ama benim aldığım (marincap) kullanma kılavuzunda 2-3 tane alın diyor günde...

Eğer zaten her gün iki yumurtayı yiyorsan zaten her birinde 900 er miligram var. Ki ben yiyorum. Ahmet Hoca ve Canan Hoca günde 3 mg.a kadar alınabileceğini söylemişler. E zaten 1.800 mg.yumurtadan alıyorum o nedenle sadece bir adet 950 mg.alıyorum. Sonuçta balık yediğimde oluyor. Keten tohumu ve ceviz de yiyorum onlarda da var. Yani burada iki değişken var birisi beslenmende ne kadar Omega 3 var ikincisi aldığın desteğin içinde ne kadar omega 3 etken maddeleri var ? (Örneğin benim kullandığımın tamamı epa dha 542-408) Gnc de bildiğim kadarıyla 1000 mg.diye geçen fish oil içinde 180-120 olmalı.böyle olduğunda az tabi daha çok kullanılabilir. umarım çok karmaşık olmamıştır.:37:

selam kızlar bu sabahkı kahvaltım

yumurta salatası yaptım super oluyo tavsıye ederım
bır servıs tavagına 2 cerı domates
2dal maydanoz nane roka dereotu
4zeytın yeterınce peynır 2 yumurta dılımlenmıs
3 cevız 4e bolunmus az sıvıyag lımon suyu gezdırılmıs
guzell bır salata bol cay tatlı nıyetınede 1erık 2kayısı
omega3

kahvaltıdan berıde yesıl cay ve lımonlu ılık su
ıcıyorum

kızlar benım kullandıgım omega3 degerlerı sunlar
gunde 3 kapsul alınması onerılıyo

ve 3 kapsulde
13,6 kkal
1,23 yag
doymus yag 0,23
teklı doymamıs yag 0,23
coklu doymamıs yag 0,71
bır kapsul 500mg balık yagı
75mg DHA ve 114mg EPA
ıcerır

kızlar bu konudan anlayan bırısı degerlendırebılırmı lutfennn

Ben karatay'a 110 kiloyla başladım, yeme alışkanlıklarıma çok benzediği için de zorlanmadım. 2 aydır kendimi iyi hissediyorum. Menüler stabil değil tabi ki de herkes kendince ayarlamalarını yapıyor.

canım ya senin miden küçülmüş herhalde içli köfte olmasaydı sadece çorbayla doyacak mıydın?
ben çorbanın yanında yemekte yiyorum hatta doymazsam ceviz fındık fıstık da yiyorum.
canım cok acıkmıstım 2 kase ıctım corbayı,1 kase yogurt,1 avuc fıstık.tam doymustum bunlarla,ıclı kofte fazladan oldu ,bi de çok şişiriyor bulgur.

aynen katılıyorum suruden ayrılanı kurt kapar lafı bosa degıl burdan ayrılanıda ınsulın kapıyo :1::1::1::1:
bence gün gıbı dgunu gıbı kalabalık ve bol hamurısılı ortamlarda ben artık saglıklı beslenıyorum boyle daha ıyıyım dıyebılmek buyuk ayrıcalık yıyenler kılkolara bız saglıgımıza yatırım yapıyoruz dımı loxıcım

Cidden ya hemen kaçamak yapmaya hazırız biz de.
Oysa o kadar rahatım ki kaçamaksız.
Midem de problem yok, kendimi iyi hissediyorum.
Oysa kaçamaktan sonra midem berbat oluyor, suçluluk hissediyorum.
Çiğ köfte ohh ne güzel, ne kadar yiyebiliyoruz çiğ köfteyi ?
Çok yeme sen yine de olur mu?
Alırsan tadımlık ye pastadan.
ayy kızlar sormayın cok büyük baskı altındayım,geçen ay daçok dikkat cektı zaten yemedım ya,ne kadar soylesem de,alınıyorlar yemeyınce,çok samımı oldugum ınsanlar degıller,mecburiyetten gidiyorum ıste

bugun gıdecegımız arkadas da dunden tembıhledı ,yemek yemeden gelın dıye,çoksa çok meraklı oldugumdan degıl bılıyorsunuz:14::14::14::14:

yav en önemlisini söylemedim/sormadım sizlere...

tereyağı ve zeytinyağını serbest buldum,

zannımca bol kullanıyorum.

misal sabah haşladığım yumurtaların üstüne eritip bolca döktüm.

zeytinyağlı fasulyeyi sanırım çok zeytinyağlı yaptım :)

yine fırında balık yaptım, o da bol zeytinyağlı oldu.

kg almayalım deneyelim şu diyeti derken :)

tereyağı ve zeytınyagının serbest ama cınsı çok önemli,tereyagı doğal köy tereyağı olmalı,marketlerden aldıgımız en bılındık marka bıle margarın uzerıne giydirilmiş,dikkatl, olmak lazım
zeytınyagı da sızma zeytinyağı olmalı

Back
X