Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

güzel de,papadiya 9kg vermıs 1 ayda ,kıskandım:17:
hmm cok aslında bılmemde ben:26:
Krıstal Saydam Kaya Tuzu yazıyor,kıtapta.Ben de. degırmenlı baska bır tuzum vardı onu bosalttım,eSkısehır uretımı rafıne edılmemıs kaya tuzu aldım orta buyuklukte tanelerı,degırmene doldurdum ,oguterek kullanıyorum...Edıtor Saphıra Hanım Hocay sormustu "Sayın hocam
Karatay Diyeti kitabınız için elinize ve emeğinize sağlık.20 günden beri diyetinizi uyguluyorum.6.3 kilo verdim.Diyetinizi uygulamaya başladığımdan beri,midemde sıkça yaşadığım yanma ve ekşimeler bitti,sanırım doğal beslenmenin sonucu oluyor.Çok teşekkürler
sorum şu:Piyasada çok çeşitli tuzlar var.kaya tuzu olarak satılan,turşulara kullanılan,2-3 TL lik tuzlar,diyetiniz için uygun mudur?Ben doğal mineralli kristal tuz adı altında satılan bir tuzun siparişini verdim,yarım kg 16 TL,doğrusunu yaptığımı umuyorum.Hiç tuzsuz yaşayamıyorum.Yediklerimden hiç tat almıyorum.az miktarlarda kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden bu tuzu sipariş ettim.
bir de glisemik indeksi yüksek olduğu için patates önerilmiyor.tv de birkaç kez diyetisyenlerden duymuştum;patates haşlanıp 1 gün bekletilerek yenirse glisemik indeksi düşermiş,bu doğru mu,bu haliyle yiyebilir miyiz?Bezelye de yüksek g.i. li,yiyebilir miyiz?
cevaplarsanız çok sevinirim.
saygılar
25.09.2011 16:01:00 tarihinde sorulmuştur.

Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji

Cevap :
Yüksek Gİ karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuzu azaltmalısınız.

Bezelyede, patetes de nişasta yüklüdür!!!

Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay "............Ben encok zararlı tuzu her ay tukettıgım 45 ekmekten alıyordum,hoca fırınları dolasmıs,ekmeklere urekle tuz atıyorlarmıs,denetmen arkadas bırcok fırında su arıtma cıhazlarını arıtmak ıcın kullanılan tuzlardan tesbıt etmıstı....:26:......Illakı ekmek alınacaksa mayasız hamurdan olanı tercıh ederım bır de,cunku mayalarla beraber konulan katkılar var bu ınanılmaz kabartıyor hamuru,bunu yerıne mayasızı taze bulunabılıyorsa daha uygun olur sanırım.....Zayıflayıca ekmegımı kendım yaparım ya ımkanım olursa....:55:

canım ben 1 ay ekmek yemdım tekrar dönüş olmadı sende hıc olmaz yemzsın artık ekmek

iyi akşamlar kızlar menümü bildiriyorum
KAHVALTI:
klasik karatay kahvaltısı
AKŞAM YEMEĞİ:
ezogelin çorba
patlıcan yemeği

Cumartesi tartılmıştım , şimdi tartılmayacağım cumaya kadar gözlemecim.
Hem regl dönemim hem sürekli tartılmanın kiloyu olumsuz etkileyebileceğinden dolayı cumaya kadar bekleme kararı aldım.
1 kg civarı verdiysem etkilemiş olacak bakalım.

Hadi bakalım, inşallah beklediğinden fazla düşme olur tartıda:-)

kahvaltım
1 kase içinde ceviz kuru üzüm 3 incir 4 kayısı
2 yumurta
yaglı peynir
15 adet zeytin

yiyebildiklerim
çeyrek yumurta 2 zeytin 2-3 kırıntı ceviz 1 incir
oturdum çok güzel kahvaltı yapacaktım 1 yudum çay aldımki bir telefon 2dk sonra dışarda buldum kendimi.nasıl agzıma attım şunları nasıl giyimdim nasıl firladım inanın bilmiyorum.arabaya binerken otoparkta kapıcıyı gördüm dedim ne olur git benim kapıya bak kapattımmı aklıma gelmiyor:))) tamam dedi öle yani

ögle

1 kase domates çorba.
2küçük köfte etrafı patlıcan sarma
1 kase küçük çoban salata
yogurdumda vardıda arkadaşın canı istemiş yemiş

ara:1 elma 1 avuç lebelebi saat 15 te

akşam :

dünden kalan et haşlama 1 tabak yanına 1 domates 2 kaşık yogurt
şimdi bulaşık ları yıkıyorum yarım avuç kadar fıstık yedim sabah tabakta kalanları atmamak için 1 incirimi az bişey cevizi yedim

Son düzenleme:
bir kez daha ispatlanmıs oldu,burdan uzak kalanlar kesın kaçamak yapıyorlar:9::9::9::9:

neyse kı çabuk donmussun normal duzenıne,hemen toparlarsın:48::48:

yarın akşam da benım günüm var.yesem mı yemesem mi kararsızım,menüyü ögrendim,çiğköfte,pasta,kuarbıye poğaça falan var.
benım yıyebılecegım bırtek çiğköfte,belki bır dıım de pasta alırım:27:

Valla aynen dediğin gibi, sürüden ayrılanı kurt kapar misali:-))

bundan sonra ne yersem yiyeyim buraya yazacağım...
Dukan'ın kitabında kaçamak yapmakla alakalı şöyle bir cümle vardı bundan sonra ne zaman kötü kaçamak yapmak istesem bunu hatırlayacağım:"Kaçamak yapmak, şişirdiğiniz balona iğne batırmak gibidir. Bir anda patlatabilirsiniz balonu...."

Ama iyi kaçamaklara her zaman yer var(abartmamak koşuluyla) tabii. Mesela çiğ köfte, haşlanmış içli köfte, tam buğday ekmeği yada yufka ekmeği, meyve... gibi:-))

bir kez daha ispatlanmıs oldu,burdan uzak kalanlar kesın kaçamak yapıyorlar:9::9::9::9:

neyse kı çabuk donmussun normal duzenıne,hemen toparlarsın:48::48:

yarın akşam da benım günüm var.yesem mı yemesem mi kararsızım,menüyü ögrendim,çiğköfte,pasta,kuarbıye poğaça falan var.
benım yıyebılecegım bırtek çiğköfte,belki bır dıım de pasta alırım:27:

Sen yolu yarılamışsın, bu akşam fazlaya kaçmadan yiyebilirsin bence tadımlık tadımlık:-) Şimdiden afiyet olsun canım her ne yediysen:-))

1 sn 1 sn 1 sn

ben canan hatun kitapta ne verdiyse onu yiyorum.

şart değil demiş diye ara öğünleri yemiyorum.

ona rağmen sizin listeleriniz çok az benimkine göre.

benimki=kitaptaki.

e siz kg vericeksiniz ben alıcak mıyım :(

neden az yiyorsunuz?

özellikle, siz neden 2 öğün yiyorsunuz???

67 kiloda biri için bu yediklerin çok az değil mi?

bu doğru bir beslenme mi ki?

anlamadım ben şimdi :(

1. ÖĞÜN
Saat: 08:00-09:00

2 tane kayısı kıvamında çiftlik yumurtası (üzerine zeytinyağı gezdirdim, kırmızı biber serptim)
8 tane hiç tuzsuz siyah zeytin
1 avuç kadar yağlı güzel beyaz peynir (tuzunu akşamdan suya koyup aldım)
5 tane minik domates
Çok az yeşil biber
Şekersiz bir bardak süt (diyet falan değil)
1 ufacık ince belli çay bardağı fındık (kendim bizzat kırdım tek tek)
1 tane omega 3

2. ÖĞÜN
Saat: 13:30-14:00

Bir tabak haşlanmış karnabahar (üzerine tavada zeytinyağında pişirdiğim kıymadan döktüm bolca)
Lahana salatası (üzüm sirkesi, zeytinyağı ve limon ile)
1 bardak tuzsuz ayran
1 tane omega 3

3. ÖĞÜN
Saat: 18:30-19:00

Fırında hamsi (zeytinyağı, soğan ve sarımsak ile)
Bir tabak barbunya pilaki (zeytinyağıyla)
Roka, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu (maydanoz kalmamış)
Helva da yiyebilirmişim ama yemedim çünkü yapmakla uğraşamazdım
Balık yediğim için omega 3 almadım

Şimdilik 1 LİTRE su
Spor olarak da "öyle bir geçer zaman ki" izlerken kondisyon bisikletimi çevirmeyi düşünüyorum.

bikaç hafta sonra sen de 2 öğüne düşersin canım.
bir da sabah 7 de güne başlıyosan 2 öğün çok zor, ben geç uyandığımdan baştan beri 2 yapıyorum
doyana kadar yiyebiliyoruz, çatlayıncaya kadar değil.
karatayın püf noktası bu, nerde doyuyosan orda bırakırsın yemeyi
kıyaslama çok doğru değil sanırım.

kahvaltım
1 kase içinde ceviz kuru üzüm 3 incir 4 kayısı
2 yumurta
yaglı peynir
15 adet zeytin

yiyebildiklerim
çeyrek yumurta 2 zeytin 2-3 kırıntı ceviz 1 incir
oturdum çok güzel kahvaltı yapacaktım 1 yudum çay aldımki bir telefon 2dk sonra dışarda buldum kendimi.nasıl agzıma attım şunları nasıl giyimdim nasıl firladım inanın bilmiyorum.arabaya binerken otoparkta kapıcıyı gördüm dedim ne olur git benim kapıya bak kapattımmı aklıma gelmiyor:))) tamam dedi öle yani

ögle

1 kase domates çorba.
2küçük köfte etrafı patlıcan sarma
1 kase küçük çoban salata
yogurdumda vardıda arkadaşın canı istemiş yemiş

ara:1 elma 1 avuç lebelebi saat 15 te

akşam :

dünden kalan et haşlama 1 tabak yanına 1 domates 2 kaşık yogurt
şimdi bulaşık ları yıkıyorum yarım avuç kadar fıstık yedim sabah tabakta kalanları atmamak için 1 incirimi az bişey cevizi yedim

listeyi okurken baya baya sesli güldüm :D

aynen katılıyorum suruden ayrılanı kurt kapar lafı bosa degıl burdan ayrılanıda ınsulın kapıyo :1::1::1::1:
bence gün gıbı dgunu gıbı kalabalık ve bol hamurısılı ortamlarda ben artık saglıklı beslenıyorum boyle daha ıyıyım dıyebılmek buyuk ayrıcalık yıyenler kılkolara bız saglıgımıza yatırım yapıyoruz dımı loxıcım

:1:insülin beni kapmadan döndüm yola Papadiyacım:-)))

bugünkü menüm

Sabah:
1 yum
1 kk peynir
3 zeytin
Yarım dilim ekmek
2-3 ceviz

Öğle:
1 kase tarhana
2 yk kapuska
Karnabahar haşlama
1 nar

Akşam:
1 kase sütlü bulgur çorbası
1 tabak yoğurtlu karnabahar
2 lokma ekmek, 2 çatal peynir

su: 2 lt
spor: 45 dk(4km) koşu bandı

bikaç hafta sonra sen de 2 öğüne düşersin canım.
bir da sabah 7 de güne başlıyosan 2 öğün çok zor, ben geç uyandığımdan baştan beri 2 yapıyorum
doyana kadar yiyebiliyoruz, çatlayıncaya kadar değil.
karatayın püf noktası bu, nerde doyuyosan orda bırakırsın yemeyi
kıyaslama çok doğru değil sanırım.

ben hiç doymam ki :)

şaka bi yana doğrusu kıyaslama yapmamak tabi.

ama ben 72 kg bi hatunum,

ve 2 öğün kuş kadar yersem,

bir de hiç ekmeksiz yersem bu kuşları,

eminim bir terslik olur.

afiyet olsun canım menü süper.
çiğ krema veya kaymak yiyebiliyor muyuz acaba?

ben bayramda baya götürmüştüm çiğköfteyi yalnız benim yediklerim esmer bulgurdandı ordan biraz kurtarıyorum

Tereyağı yiyebildiğimize göre kaymak da yiyebiliriz bence... Ben bazen yumurtayı kaymak ile pişiriyorum, yumuşacık oluyor...Ekmek yeneceği zaman tereyağı yerine kaymak da sürülebilir belki:34:

bayram mahvettı bneı ya ne guzel mekıkler leslıler yazardım zaten hastayım iyileşince başlarım herhalde:14::14:

tatlım yumurtayıda cevzı de yemedım:18: bu sabah yıne ama yarındna ıtıbaren yemege baslıycam .cnm bıde bışıy sorucam ben yaklasık gunde 2-5 saat arası ayakta duruyorum bu bır spormudur sence sadece bulundugum yerde bıraz gezınıyorum ve lavoboya gıtmek ıcın 2kat asagıya ınıp 30-40 metre yuruyorum gun 4defa falan gıtsem yada 5 yemekhanede aynı yerde bunlar benım spooruma gırermı?

Hareket harekettir canım, bu yaptıkların hiç yapmamaktan çoook iyi bence:-))

kahvaltım:
öncesinde 2 kuru kayısı ve 300 ml su

2 yumurta
2 küçük domates
10 zeytin
2 kk peynir
maydonoz
2 sivri biber
1 acı biber turşusu
1 ajda bardak kabuklu fındık (Trabzondan gelme)
1 fincan yayla çayı (içine biberiye ve yeşil çay da karıştırdım)

Reimli menü yapayım dedim bu kez,değişiklik olsun

k0n8.jpg

Saphiracım ben de tabakla hazırlayacağım yiyeceklerimi. Kahvaltılıklar masada tabakla durunca biraz fazla yiyebiliyorum da...Özellikle peynir ve ceviz de kaçırıyorum bazen:26:

Selam hanımlar;Nasılsınız
Bugün sabahtır gelemedim buraya aklımda kalmadı değil
Bugünkü menüm
Sabah:2 tereyağda yumurta,1 dilim peynir,1 domates,1 bardak ceviz,1 yeşil biber,3 kuru kayısı
öğle:kıymalı kabak yemeği 1 tabak,yoğurt 1 kase
Ya yürüyüş ya da spor yapamıyorum korkumdan,sonuçta akşama kadar yoruluyorum işte.Normal bir gebelik olsa faydası bile olur da şimdi korkuyorum zarar verirsem diye.3.ayda falan başlayayım dedim ama yanlış mı yapıyorum bilemiyorum.

Ben 2 seferinde de az az başlamıştım Canım. Yapabiliyorsan eğer açıkhavada, fazla tempolu olmayan kısa süreli yürüyüş iyi gelecektir sana. Benim doktorum dağ bayır tırmanma, düz yolda yürü bir zararı olmaz demişti. Ama sen 3 ayın bitimini bekle istersen, yada doktoruna danışabilirsin belki...

Back
X