- 11 Nisan 2011
- 3.643
- 9
- 358
hmm cok aslında bılmemde ben:26:güzel de,papadiya 9kg vermıs 1 ayda ,kıskandım![]()
Krıstal Saydam Kaya Tuzu yazıyor,kıtapta.Ben de. degırmenlı baska bır tuzum vardı onu bosalttım,eSkısehır uretımı rafıne edılmemıs kaya tuzu aldım orta buyuklukte tanelerı,degırmene doldurdum ,oguterek kullanıyorum...Edıtor Saphıra Hanım Hocay sormustu "Sayın hocam
Karatay Diyeti kitabınız için elinize ve emeğinize sağlık.20 günden beri diyetinizi uyguluyorum.6.3 kilo verdim.Diyetinizi uygulamaya başladığımdan beri,midemde sıkça yaşadığım yanma ve ekşimeler bitti,sanırım doğal beslenmenin sonucu oluyor.Çok teşekkürler
sorum şuiyasada çok çeşitli tuzlar var.kaya tuzu olarak satılan,turşulara kullanılan,2-3 TL lik tuzlar,diyetiniz için uygun mudur?Ben doğal mineralli kristal tuz adı altında satılan bir tuzun siparişini verdim,yarım kg 16 TL,doğrusunu yaptığımı umuyorum.Hiç tuzsuz yaşayamıyorum.Yediklerimden hiç tat almıyorum.az miktarlarda kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden bu tuzu sipariş ettim.
bir de glisemik indeksi yüksek olduğu için patates önerilmiyor.tv de birkaç kez diyetisyenlerden duymuştum;patates haşlanıp 1 gün bekletilerek yenirse glisemik indeksi düşermiş,bu doğru mu,bu haliyle yiyebilir miyiz?Bezelye de yüksek g.i. li,yiyebilir miyiz?
cevaplarsanız çok sevinirim.
saygılar
25.09.2011 16:01:00 tarihinde sorulmuştur.
Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji
Cevap :
Yüksek Gİ karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuzu azaltmalısınız.
Bezelyede, patetes de nişasta yüklüdür!!!
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay "............Ben encok zararlı tuzu her ay tukettıgım 45 ekmekten alıyordum,hoca fırınları dolasmıs,ekmeklere urekle tuz atıyorlarmıs,denetmen arkadas bırcok fırında su arıtma cıhazlarını arıtmak ıcın kullanılan tuzlardan tesbıt etmıstı....:26:......Illakı ekmek alınacaksa mayasız hamurdan olanı tercıh ederım bır de,cunku mayalarla beraber konulan katkılar var bu ınanılmaz kabartıyor hamuru,bunu yerıne mayasızı taze bulunabılıyorsa daha uygun olur sanırım.....Zayıflayıca ekmegımı kendım yaparım ya ımkanım olursa....![]()
canım ben 1 ay ekmek yemdım tekrar dönüş olmadı sende hıc olmaz yemzsın artık ekmek