- 20 Ağustos 2011
- 6.389
- 980
- 398
67 kiloda biri için bu yediklerin çok az değil mi?
bu doğru bir beslenme mi ki?
anlamadım ben şimdi![]()
Ben 67 kilo değilim ki 53..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
67 kiloda biri için bu yediklerin çok az değil mi?
bu doğru bir beslenme mi ki?
anlamadım ben şimdi![]()
son 1 ayda 3,5 kg vermısım:26:
Merhaba kızlar
Cmtsi işte olmayınca okumakla geçiyor 2 günüm sizi daha da okuyorum bitmediii.
Sadece hoşuma giden birşeyleri söylemek istedim.
1- Yanımdaki kızın arkadaşı geldi,daha önce beni 1-2 kere gördüydü.Demişki arkadaşıma arkadaşın ne güzel kg.vermişamanin bir sevindirik oldum ki sormayın...
2-Bankaya gittim bankadaki kız da demezmi ne güzel olmuşun zayıflamışsın
Sizlerle paylaşmak istedimm.
Eskisi kadar yiyemiyorum mesela sabahları yumurtayı teke düşürdüm,öğlen de 2 gibi acıkıyorummm
Aslına bakarsanız benim kg.vermem 2.ayda ilerlemedi yavaşladı hatta..(14ünde 2 ayım doldu..)
ama sporun inanılmaz etkisi var fitliğimde..
Buldum ama tadı çook kötüydüüü ..
Yemedim doğru dürüst.
:-((
Ben de denemek istiyordum...Kuruyemişçilerde satılan meyve kurularının üzerinde şeker oluyor hep alamıyorum ben de:-(
evet canım aynen böyle söyledi. pür dikkat dinledim. kelimesi kelimesine böle söledi.
Aktardan almıştım ben.
İstersen bir aktarlara bak gözlemecim ama önce bir tadına bak bence orada.
inşallah hepimiz için son diyet olacak b u canımbende 120 ile başladım umarım başarılı olurum.bu kaçıncı diyet valla.bu son olur ,sonuca vararım inşallah
hoşgeldin hamişSelam hanımlar;Nasılsınız
Bugün sabahtır gelemedim buraya aklımda kalmadı değil
Bugünkü menüm
Sabah:2 tereyağda yumurta,1 dilim peynir,1 domates,1 bardak ceviz,1 yeşil biber,3 kuru kayısı
öğle:kıymalı kabak yemeği 1 tabak,yoğurt 1 kase
Ya yürüyüş ya da spor yapamıyorum korkumdan,sonuçta akşama kadar yoruluyorum işte.Normal bir gebelik olsa faydası bile olur da şimdi korkuyorum zarar verirsem diye.3.ayda falan başlayayım dedim ama yanlış mı yapıyorum bilemiyorum.
doğru sınır yok da..işte dediğin gibihoca yağa sınır koymuyor,ne kadar istersen koy demişti bi kere,1 kilogram da koymazsınız ya demişti![]()
ne güzel tebrikler canımson 1 ayda 3,5 kg vermısım:26:
Görüşemiyoruz leylakım afiyet olsun menü süperbugünkü menüm:
1.öğün:
2 haşlanmış yumurta
2 küçük salatalık
1 küçük domates
1 dilim peynir
5 zeytin
1 avuç yerfıstığı
omega 3
2.öğün:
1 tabak kuru fasulye
4-5 çatal ciğer
1 küçük tabak kereviz salatası
spor:45 dk yürüyüş
sıvı:1,5 lt oldu su şimdiye kadar.birazdan yeşil çay
canım çok ucuzmuş, kaç gram?himalaya tuzu BİMe gelmişti 4 TL. den satıyor üstelik değirmenli,ben aldım tavsiye ederim
ya aynı sorun bende de var..:44:
2.öğün:4-5 kaşık ciğer kavurma
4-5 lahana sarması
1 elma
1 kase yoğurt
3. öğün:hamsi(fırında)
soğan salatası
marul salatası
turp
aslında 2 öğün yemek istiyorum ama dayanamıyorum...
neoldu bana...:84:
aynen böyle mi söyledi?
1 tane muz öğle yemeği için yeter dedi mi?
anam yarın okulda muz yiyim ben!
Sen yeni başladın değil mi canım?O zaman çok normal böyle olman.İlk haftan da ara öğünleri bile yapabilirsin eğer ihtiyaç duyuyorsan.Zamanla sen de bizim gibi olacaksın.Nasıl oluyor da acıkmıyorum diyeceksin.Ben ve hepimiz aynı duyguları yaşadık seninle.Siz nasıl bu kadarcık şeyle doyuyorsunuz diyordum,ben de bir problem var herhalde diyordum.Problem filan yok diyete devam et,sağlığına kavuş,kilolardan kurtul1 sn 1 sn 1 sn
ben canan hatun kitapta ne verdiyse onu yiyorum.
şart değil demiş diye ara öğünleri yemiyorum.
ona rağmen sizin listeleriniz çok az benimkine göre.
benimki=kitaptaki.
e siz kg vericeksiniz ben alıcak mıyım
neden az yiyorsunuz?
özellikle, siz neden 2 öğün yiyorsunuz???
afiyet olsun1. ÖĞÜN
Saat: 08:00-09:00
2 tane kayısı kıvamında çiftlik yumurtası (üzerine zeytinyağı gezdirdim, kırmızı biber serptim)
8 tane hiç tuzsuz siyah zeytin
1 avuç kadar yağlı güzel beyaz peynir (tuzunu akşamdan suya koyup aldım)
5 tane minik domates
Çok az yeşil biber
Şekersiz bir bardak süt (diyet falan değil)
1 ufacık ince belli çay bardağı fındık (kendim bizzat kırdım tek tek)
1 tane omega 3
2. ÖĞÜN
Saat: 13:30-14:00
Bir tabak haşlanmış karnabahar (üzerine tavada zeytinyağında pişirdiğim kıymadan döktüm bolca)
Lahana salatası (üzüm sirkesi, zeytinyağı ve limon ile)
1 bardak tuzsuz ayran
1 tane omega 3
3. ÖĞÜN
Saat: 18:30-19:00
Fırında hamsi (zeytinyağı, soğan ve sarımsak ile)
Bir tabak barbunya pilaki (zeytinyağıyla)
Roka, yeşil soğan ve 1 tatlı kaşığı keten tohumu (maydanoz kalmamış)
Helva da yiyebilirmişim ama yemedim çünkü yapmakla uğraşamazdım
Balık yediğim için omega 3 almadım
Şimdilik 1 LİTRE su
Spor olarak da "öyle bir geçer zaman ki" izlerken kondisyon bisikletimi çevirmeyi düşünüyorum.
evet canım ben hala o tuzu kullanıyorum.ben öğütülmüş olarak aldım,memnunum..Krıstal Saydam Kaya Tuzu yazıyor,kıtapta.Ben de. degırmenlı baska bır tuzum vardı onu bosalttım,eSkısehır uretımı rafıne edılmemıs kaya tuzu aldım orta buyuklukte tanelerı,degırmene doldurdum ,oguterek kullanıyorum...Edıtor Saphıra Hanım Hocay sormustu "Sayın hocam
Karatay Diyeti kitabınız için elinize ve emeğinize sağlık.20 günden beri diyetinizi uyguluyorum.6.3 kilo verdim.Diyetinizi uygulamaya başladığımdan beri,midemde sıkça yaşadığım yanma ve ekşimeler bitti,sanırım doğal beslenmenin sonucu oluyor.Çok teşekkürler
sorum şuiyasada çok çeşitli tuzlar var.kaya tuzu olarak satılan,turşulara kullanılan,2-3 TL lik tuzlar,diyetiniz için uygun mudur?Ben doğal mineralli kristal tuz adı altında satılan bir tuzun siparişini verdim,yarım kg 16 TL,doğrusunu yaptığımı umuyorum.Hiç tuzsuz yaşayamıyorum.Yediklerimden hiç tat almıyorum.az miktarlarda kullanmaya çalışıyorum.Bu yüzden bu tuzu sipariş ettim.
bir de glisemik indeksi yüksek olduğu için patates önerilmiyor.tv de birkaç kez diyetisyenlerden duymuştum;patates haşlanıp 1 gün bekletilerek yenirse glisemik indeksi düşermiş,bu doğru mu,bu haliyle yiyebilir miyiz?Bezelye de yüksek g.i. li,yiyebilir miyiz?
cevaplarsanız çok sevinirim.
saygılar
25.09.2011 16:01:00 tarihinde sorulmuştur.
Prof. Dr. M Canan
Efendigil KARATAY Kardiyoloji
Cevap :
Yüksek Gİ karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Tuzu azaltmalısınız.
Bezelyede, patetes de nişasta yüklüdür!!!
Prof. Dr. M Canan Efendigil Karatay "............Ben encok zararlı tuzu her ay tukettıgım 45 ekmekten alıyordum,hoca fırınları dolasmıs,ekmeklere urekle tuz atıyorlarmıs,denetmen arkadas bırcok fırında su arıtma cıhazlarını arıtmak ıcın kullanılan tuzlardan tesbıt etmıstı....:26:......Illakı ekmek alınacaksa mayasız hamurdan olanı tercıh ederım bır de,cunku mayalarla beraber konulan katkılar var bu ınanılmaz kabartıyor hamuru,bunu yerıne mayasızı taze bulunabılıyorsa daha uygun olur sanırım.....Zayıflayıca ekmegımı kendım yaparım ya ımkanım olursa....![]()
canım o tabloyu ben yapıyorum yalnız uzun zamandır yapmıyorum.bir ara kendi kendine kaybolmuştu sonra admin tekrar geri getirdi.Şöyle bir duurm var,o tabloyu yapmak ve güncellemek oldukça zaman ve dikkat isteyen bir iş.Bu yüzden burada kalıcılığından emin olduğumuz arkadaşlarımızı oraya yazıyoruz.Bu süre de 2 hafta.Bu süre aynı zamanda listeye girmek için de kullanılıyor.Cuma günleri sırası gelen arkadaşımız liste yapıyor ve liste yapmayı isteyenler de listeye giriyorlar.Yani ben bu işte varım,sizlerle paylaşım yaparak devam edeceğim diyorsan eklerim seni dekonunu başında bi liste var ya...
oraya beni de ekler misiniz
Başlangıç Tarihi: 14 Kasım 2011
Başlangıç Kg: 72
Hedefi: 57
Yaşı: 24
Boyu: 163
Bedeni: 42 falan
kaçak profit seniiiiyi akşamlar kızlar menümü bildiriyorum
KAHVALTI:
klasik karatay kahvaltısı
AKŞAM YEMEĞİ:
ezogelin çorba
patlıcan yemeği
evet bana da mantıklı geldi canım.ayrıca kaymaklı yumurta hiç denememiştim.denemekte fayda var teşekkürlerTereyağı yiyebildiğimize göre kaymak da yiyebiliriz bence... Ben bazen yumurtayı kaymak ile pişiriyorum, yumuşacık oluyor...Ekmek yeneceği zaman tereyağı yerine kaymak da sürülebilir belki![]()
aahh ahhh toparlanacağız canım,el birliğiyle halledeceğizbayram mahvettı bneı ya ne guzel mekıkler leslıler yazardım zaten hastayım iyileşince başlarım herhalde![]()
canım çok iyi anlıyorum demek istediğini,ben de bu miktarlar az ya da çok olmasın diye böyle hazırlıyorum iyi oluyorSaphiracım ben de tabakla hazırlayacağım yiyeceklerimi. Kahvaltılıklar masada tabakla durunca biraz fazla yiyebiliyorum da...Özellikle peynir ve ceviz de kaçırıyorum bazen:26:
Arkidişlerim,
Nette gezinirken bir blogda muzlu puding tarifi gördüm. Karatay beslenmesine uygun. Tatlı krizlerinde alternatif olabilir..
2-3 muz
4-5 adet hurma(suda bekletilecek)
İstenirse kakao
Ceviz veya fındık veya badem
Tüm malzemeler rondoda karıştırılıyor, üzerine hindistancevizi serpilerek tüketilebilir...
Tarifi, hafif tarifler veren bir blogda okudum(linkini veremiyorum)
:-((
Ben de denemek istiyordum...Kuruyemişçilerde satılan meyve kurularının üzerinde şeker oluyor hep alamıyorum ben de:-(
Merhaba kızlar,
Öğle yemeğinde yediğim çiğ 4 kaşık tavuktan sonra akşam eve geldiğimizde de aç aç tesisatçıyı bekledik. Kendisi dün akşam gelecekti ama bugün teşrif edebildi. işini bitirip gittiğinde bizde eşimle hemen dışarı yemeğe gittik. Çoooook aç ve üşümüş olduğumdan yarım kase mercimek çorbası içtim. Üzerine de pidesiz hazırlattığım bol tereyağlı iskenderimi yedim.ç Onun üstüne de şekersiz türk kahvesini içince mayıştım haliyle :)
Sıvı : 3,5 lt.su, 3 türk kahvesi, çay ve nescafe (hepsi şekersiz)
Spor : Bugün yok anca gelebildik eve.
Neyse umarım bu sefe bu gider gerçekten açılmıştır.
Kanada'da da yapılan araştırmada bazı yörelerde çayüzümü olarak da bilinen yabanmersinin, şişmanlık ve şeker hastalığının ilerlemesini durdurduğu belirlendi.
Yaban mersininde diğer bütün şifalı bitkilerden daha fazla oranda anti oksidan madde vardır. Yalnızca bu özelliği dahi yaban mersinin önemli şifalı bitkiler kategorisine sokmaktadır. Genel olarak yaban mersininde;
Antosiyanidinler
Tanenler
Alkoloidler(myrtine, epimyrtine)
Fenolik asitler
Glikozitler
Hangi Rahatsızlıklara iyi gelmektedir
Yaban mersini Damarlar üzerinde oldukça etkilidir. Bu durumda yaban mersini, damarla ilgili olan
Varis
Basur(hemoroid)
Romatizmal ağrılar
Kan damarlarının tıkanması
Damar sertliği
Akciğer amfizemi
Zayıf kılcal damarların güçlendirilmesi.
Artrit(eklem iltihaplanması) rahatsızlıklarının tedavisin de yardımcı faktördür.
Diğer yandan yaban mersini gözde olumlu etkileri olan bir besindir. Bu durumda
Göz yorgunluğu,
Miyopluk,
Katarakt,
Karasu (Glokom: Göz tansiyonu),
Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozuklukları (Diyabetik retinopati),
Gece körlüğü, gibi rahatsızlıklarda oldukça etkili bir meyvedir.
Tavuk karası (retinitis pigmentosa) hastalığının ilerlemesini yavaşlatıcı
Gözle ilgili olarak başkaca
Gece görüşünü artırıcı,
Göz kamaşmasını giderici,
Retinayı güçlendirici, olarak ta kullanılabilir.
Mide rahatsızlıklarıyla ilgili olarak yaban mersini
Bulantıyı baskılayıcı
Mide kramplarını önleyici ,
Ülser önleyici olarak kullanılır.
100 gram yenilebilir yaban mersininin
%83'ü su, %0,7', si protein, %0,5'i yağ, %15'i karbonhidrat, %1,5'uğu lifdir.
62 kalori sağlar.
Adet kanamalarını düzenleyen bir meyve olarak tavsiye edilmiştir.
Ağız, deri ve üriner sistem enfeksiyonları
Anti kanserojen ve antioksidant (damarlarda yağ birikimini engelleme) özelliğine sahiptir
Aşırı kanamayı durdurma
Bağırsak metabolizmasını düzenler.
Arkidişlerim,
Nette gezinirken bir blogda muzlu puding tarifi gördüm. Karatay beslenmesine uygun. Tatlı krizlerinde alternatif olabilir..
2-3 muz
İstenirse kakao
Tüm malzemeler rondoda karıştırılıyor, üzerine hindistancevizi serpilerek tüketilebilir...
bu arada ben bu 3 öğün olayına bayıldım.
o neydi öyle bi yere çıkamıyodum.
sürekli aklımda "ne yiyecektim?" sorusu.
oh ya, 3 öğün yeter ya!
ye ye ye, sıkılmıştım.
yalnız yarın okuldayım, öğle yemeğindeki taze yeşil fasulyeyi okulda nerden bulurum bilmiyorum :)
ızgara köfte bulunur ama kolay :)
ama yanına turp ve havuçla rendelenmiş salatayı nerden bulucam :) evden yapıp götürmeli de onu çıkarıp orda nasıl yicem :)
hos geldın gozlemecım kaybolma gozumun onundeninsülin beni kapmadan döndüm yola Papadiyacım
))
canım doymam dıyosan ınanmıyosan dahada onemlısı cıddıye almıyosan yapma bu dıyetı ıstersenben hiç doymam ki :)
şaka bi yana doğrusu kıyaslama yapmamak tabi.
ama ben 72 kg bi hatunum,
ve 2 öğün kuş kadar yersem,
bir de hiç ekmeksiz yersem bu kuşları,
eminim bir terslik olur.
evet canım cok hos bır salata ıkı sabahtır loxıyle salata olarak tuketıyoruz yumurtalarıBen de bu salatanın lorlusunu yapıyorum, pulbiber ve çörekotu ekleyince lezzeti hoş oluyor...
kacma tabı bırımız hepımız hepımız bırımız ıcın samanyolu:))))Merhaba arkadaşlar,merak etmeyin kaçmadım,yatıya misafirler geldi anneme,yardıma gitmiştim...Diyete devam ediyorum
PAZARTESİ oruç tutmuştum
SABAH Klasik Karatay kahvaltısı
AKŞAM Çorba,balık,salata,
1,5 litre su
SPOR 40 dk yürüyüş,45 dk step
SALI
SABAH 1 bardak kefir
ÖĞLEN kurufasülye, salata
AKŞAM çorba,balık
bol su
SPOR 1 saat yürüyüş
Arkidişlerim,
2-3 muz
İstenirse kakao