Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

merhaba

basenlerim var demişsin ve bölgesel kilo konusunda

diyetten çok direkt o bölgeyi hedef alan egzersizleri denediğinde ,birebir faydasını

göreceğini umuyorum..

zira kondüsyon bisikleti basen ve kalın bacaklar için çok uygun bir spor aleti..

diyet yaparak basen bölgesinden kilo vermek çok da mümkün olmuyor..

bu söylediklerimi tecrübelerime dayanarak yazdıklarım..

her gün 20 dk ya da 30 dk bisiklet çevirdiğin zaman 1 ay sonra farkedeceksin basenlerinin inceldiğini

Kahvaltı:
2-3 adet kuru kaysı
bol ceviz
12 adet tuzsuz siyah zeytin
1 parça tuzusz taze peynir
küçük boy domates
küçük boy salatalık
şekersiz çay

domates ve salatalık artık son günlerini yaşıyor. Kahvaltılara marul maydanoz ekleme zamanı

şimdi saat 11.13 ve yeşil çayımı yudumlarken bu satırları yazıyorum. Burada olmaktan, Karatay beslenme düzenini uygulamaktan, hep birlikte kilo vermekten çooooook mutluyum.
:46::46::46:

Haşlanmış yumurtaları istediğimiz büyüklükte kesip, üzerine aynı mantıda olduğu gibi sarmısaklı yoğurt ve tereyağında pul biber sosuyla tadlandırıp kahvaltınızda afiyetle yiyebilirsiniz.. çok enfes oluyor :131:

tatlım bende sımdı ona benzer bı tarıf verıcektım benden once davrandın:)
kıslar bırde suyu ıyıce kaynatın kaynayan suyun ıcıne yumurtaları kırıl kevgırle alın.uzerıne sarımsaklı pulbıberlı nanelı bır sos hazırlayın yemeye doyum olmuyo cok da tok tutyor tavsıye ederım budurmda hıc yaga degmıyor bıle ymurta

kıslar bırde suyu ıyıce kaynatın kaynayan suyun ıcıne yumurtaları kırıl kevgırle alın.uzerıne sarımsaklı pulbıberlı nanelı bır sos hazırlayın yemeye doyum olmuyo cok da tok tutyor tavsıye ederım budurmda hıc yaga degmıyor bıle ymurta

çılbır çılbır çılbır en favori yemeklerimden.

olmaz mı , okurken bile beyinde hoş bir tat bırakıyor. Zaten ben sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kösele ayakkabı bile yenir grubundanım.

BU öğlen de havucu kavurup sarımsaklı yoğurt döküp yiyeyim diye plan yapıyordum. (Üstüne de ceviz tabii)

Bizde okurken hoş bir tebessüm bıraktık sayende aysel :1:
planını bozmak gibi olmasın ama, havucun da bol yenmemesi gerektiğini biliyorum ben sanki, bol şeker ihtiva ediyor sanırım, bilgili arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur.

kahvaltım :
öncesinde limonlu su

2 kayısı kıvamı yumurta
1,5 kk peynir
2 küçük dom.
1 sivri biber
biraz maydonoz
2 minik acı biber turşusu
½ ajda bardak ceviz
1 fincan limonlu yayla çayı,içine yaprak yeşil çay ve biberiye de koydum,öyle demledim

tatlım acı bıber tursunu nasıl yıyosun sabah sabah helal kıs sana
kahvaltı

kıvırcık nane roka maydanoz dereotu sogan domates
zeytın 2yumurta pulbıber beyazpeynırlı salata
2kayısı 3badem 1kuruerık omega3
kıraz sapı cayı

ıoohh super bır öğün afiyet ossun bacım

yağa değsin değsin.. dün kitabı okumaya tekrar başladım da, yağ yakımı için vücudun yağ alması gerekiyor arkadaşlar yağı tamamen kesmeyin sakın. yumurtayı suya kırmak bana hep itici gelmiştir nedense.. hiç denemedim ama hani yumurtayı haşlarken bazen çatlarda suyun içine doğru patlayıverir ya yandan yandan.. işte o görüntü geliyo aklıma ıııhh oluyorum :36:

yok arkadaşım ben okuyorumda yazdıklarını fazla tecrubeli biri olmadıgımdan hemde fazla mesaj kirliligim olmasın diye fazla yazmıyorum .yoksa tüm arkadaşların yazdıklarını okuyorum.benimde birkaç soru sormuştum cevap alamadım .ama mesaj yogunlugundandır diye düşünüyorum.
teşekkür ederim canım.evet arada kaynayabiliyor mesajlar ama benimkiler son günlerde hiç cevap almayınca,biraz dikat çekeyim,ilgi toplayayım dedim :71:

canım tarçın kan sekerini dengeler diye biliyorum

canım hep okuyorum amam hastayım fena halde pek evde bakamıyorum okuldada tenefüs ve öğle arlarında yazabiliyorum :16::16:

sabah 3 kayısı+ su+ 1 yumurta +4-5 ceviz+ 6 zeytin +2lokma ekmek+biraz peynir+1 biber

kızlar ekmeği neden yedim çünkü afedersiniz ama popom acımaaya başladı yine :17: inanın çok zor ve sürekli ondan mı bundanmı diye düsünüyorum aptalca gelecek size belki ama 3 lt ye yakın su içiyorum ondanmıki :26: cevizden miki:26: ekmek yememektenmiki:26: antibiyotiktenmiki :26:düsünmediğm sey kalmıyor ya :14::14: valla bulamadım
biliyorum canım sen hasta olduğun için muafsın :70:
seni çok iyi anlıyorum canım.wc ile 3 günde 1 görüşüyoruz çok zor bir durum.ne keten tohumu ne kuru meyve işe yarıyor ben de.hele form çayları hiç bir anlamıyok sanki hayatımda,Allahtan ödem attıklarını görüyorum tartımda
afiyet olsun cnm mutlaka dene maydonozlu kaşarlı omletii:34::34:
bu arada daha önce yazmştm ama görmedin sanırım. senin netten bulduğun patlıcanlı böreği denedim cnm da ehhh işte olduu ne bilim sulandı bayaa çekmedei de suyunuu belki ben yapamadımm:17::17:
aa çok pardon canım görmedim..yaa demek güzel olmadı,tühh!ben de günlerim de yapabileceğim bir çeşit olur belki diyordum
loxii neredesin bak ben bugun -200 vermişim hayret de ne hayret işdir bu..

hemen sabah kahvaltımı yazıyorum..

1 çorba kasesine doldurdum ceviz kuru üzüm incir kayısı yedim
3 yumurtadan omlet yaptım çocuklrla beraber yedik ben tahmini 2 ye yakınını yemişimdir.
peynir
çay
200 gr. çk güzel canım :46:
canım kuru üzümün glisemik indeksi çok yüksek,o yüzden çok tavsiye edilmiyordu sanki :26:
Arkadaşlar bu mesajıma cevaplarınızı bekliyorum çünkü çok merak ediyorum.

Ayrıca arkadaşım haklısın aslında çevremdekilerde gerek yok diyorlar.Ama bence 5 kilo fazlam var.Soyunup kendime bakınca gözüme çarpan ilk şey koca basenlerim.Birde Belim henüz ideal boyutunda değil can simitlerim var demiştim daha önce D: istediğim ölçüde olmak istiyorum.
Giysilerden yağ fışkırsın istemiyorum.
canım basenlerin diyetle değil sporla gider bence.Tabi yine sağlıklı beslenmek adına karataya devam edebilirsin kendini sıkmadan.ideal kilona geldiğinde koruma kısmında da devam edeceksin ama elki daha töleranslı olarak.yani 3. öğün yapabilirsin hatta şu anda da yapmalısın bana göre
Haşlanmış yumurtaları istediğimiz büyüklükte kesip, üzerine aynı mantıda olduğu gibi sarmısaklı yoğurt ve tereyağında pul biber sosuyla tadlandırıp kahvaltınızda afiyetle yiyebilirsiniz.. çok enfes oluyor :131:
ovvv çılbır gibi yaniii çok tuttum bunu teşekkürler canım
asmam nerde yaaa

evet hakikaten nerde :26:

Bizde okurken hoş bir tebessüm bıraktık sayende aysel :1:
planını bozmak gibi olmasın ama, havucun da bol yenmemesi gerektiğini biliyorum ben sanki, bol şeker ihtiva ediyor sanırım, bilgili arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur.

şeker oranı yüksek ama ayda yılda bir de yemek lazım değil mi?

kerevizli olsa daha iyi ama :43: evde kereviz yok.

yağa değsin değsin.. dün kitabı okumaya tekrar başladım da, yağ yakımı için vücudun yağ alması gerekiyor arkadaşlar yağı tamamen kesmeyin sakın. yumurtayı suya kırmak bana hep itici gelmiştir nedense.. hiç denemedim ama hani yumurtayı haşlarken bazen çatlarda suyun içine doğru patlayıverir ya yandan yandan.. işte o görüntü geliyo aklıma ıııhh oluyorum :36:

:4:bence denemelisin tatlım.yağı hıc bırakmıyorum cnm daha dogrusu bırakamıyorum iş yerınde yedıgımız ıcın yemeklerı nekadra yag kullanılıyo bılmıyorum en azından baska taraftan kısıyım dıyorum

olmaz mı , okurken bile beyinde hoş bir tat bırakıyor. Zaten ben sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kösele ayakkabı bile yenir grubundanım.

BU öğlen de havucu kavurup sarımsaklı yoğurt döküp yiyeyim diye plan yapıyordum. (Üstüne de ceviz tabii)
ooyyyy ben de sarımsaklı yoğurda bayılırımmmm :56:
Kahvaltı:
2-3 adet kuru kaysı
bol ceviz
12 adet tuzsuz siyah zeytin
1 parça tuzusz taze peynir
küçük boy domates
küçük boy salatalık
şekersiz çay

domates ve salatalık artık son günlerini yaşıyor. Kahvaltılara marul maydanoz ekleme zamanı

şimdi saat 11.13 ve yeşil çayımı yudumlarken bu satırları yazıyorum. Burada olmaktan, Karatay beslenme düzenini uygulamaktan, hep birlikte kilo vermekten çooooook mutluyum.
:46::46::46:
afiyet olsun canım.evet domatesin yerine ne koysam diye düşünüp duruyorum ben de.taze meyve de koyuyorum bazen ama son günlerde tatlı isteğim yok çok şükür:nazar:
heeh işte bu çılbırrrr :1:
çılbır çılbır çılbır en favori yemeklerimden.
ben de seviyorummm eşim bayılırr
tatlım acı bıber tursunu nasıl yıyosun sabah sabah helal kıs sana
valla canım çok ilginçtir ki acı yiyemeyen bir insanken ben,hamileliğimden acı biber turşusuyla aşk yaşıyordum resmen.hemoroid olacak kadar hem de :1: hala daha bayılırım.yalnız çıkışı vizeli oluyor diye yemiyordum epeydir,şimdilerde bağırsaklarımı çalıştırsın diye yiyorum,işime de geliyor :56:

ıoohh super bır öğün afiyet ossun bacım

muaah :16:

şeker oranı yüksek ama ayda yılda bir de yemek lazım değil mi?

kerevizli olsa daha iyi ama :43: evde kereviz yok.

Ayda yılda bir olacaksa deneyelim tabi aysel arkadaşım, üstelik bayramda şekerli mekerli demeyip baklava tepsisine düşen benin hiiiç konuşmaya hakkı yok :27:

:4:bence denemelisin tatlım.yağı hıc bırakmıyorum cnm daha dogrusu bırakamıyorum iş yerınde yedıgımız ıcın yemeklerı nekadra yag kullanılıyo bılmıyorum en azından baska taraftan kısıyım dıyorum

denemeye karar verdim, bakalım ne zaman olur :1:

ben de bugün biber dolma ve kara lahana sarma yapıcam ama bunu bulgurla yapmaya hiiç ama hiç cesaretim yok, hadi beni cesaretlendirin arkadaşlar.. pirinçle yapmayı kafaya koymuştum oysa,, karadenizliler dolmalarda pek bulgur kullanmazlar malum. hani diyorum pirinçle yapsamda sadece öğle yemeğinde yesem akşama yemesem nolur sanki.. :56:

fyz06 alttan alttan okuyosun bu soruma cevap ver merkez :4:

herkse selam
bende tuhaf değişiklikler başladı ,3 gundur sabahları kahvaltımı ettığım zman aynı hamılelığımdekı gıbı bı agırlık cokuyo ustume uykum gelıyo halsızleşıyorum,canım ıstemıyo ama sankı tatlı bışey atsam agzıma toparlanıcam gıbı oluyorum ama yıne de yemıyorum tatlı bışı.
ıkıncısı yıne uc gundur akşam ogunumden bı saat sonra mıdem yanıyo,benım hıç mıde rahatsızlığım olmazdı cok tuhaf.nasıl yanıyor anlatamam...sızde hıç oldumu bu sorunlardan ben ıkı haftadır dıyetteyım henuz.son uc gundur bunlar belırdı.ne ac hıssedıyorum nede canım bışı ıstıyo ama boyle oluyorum..mesela kahvaltıyı saat 9 da yaptım hala agırlık var ustumde dolanamıyorum evde:((ne yapmam lazım bılgısı olan var mı

aysel110cum deminki alıntıda yazmayı unutmuşum.havucu pişmiş olarak tüketemiyoruz ama çiğ rendeleyip sarımsak yoğurt ve cevizle yine nefis oluyor.çiğken istediğin kadar yiyebilirsin havucu.pişince glisemik indeksi yükseliyor.patates,bezelye,pişmiş havuç yok bize canım

Herkese merhaba arkadaşlar.Sabahtan beri geçmişi okumaya çalışıyorum ama beceremedim hepsini okumayı.Çok hızlı gidiyoruz:nazar:
Dün akşam yemek yiyemedim midem ekşiyordu 1 elma yedim sadece,gece de saat birde ayran yaptım dayanamadım.
Bugünkü sabah menüm
2 yumurta
1 bardak ceviz
domates,biber
10 zeytin
1 dilim peynir
Öğle yemeğinde de evden karnabahar kavurup geldim.Yanına da yoğurt.1 tane de elma yemeyi planlıyorum.Midemi rahatlatıyor sanki:))

herkse selam
bende tuhaf değişiklikler başladı ,3 gundur sabahları kahvaltımı ettığım zman aynı hamılelığımdekı gıbı bı agırlık cokuyo ustume uykum gelıyo halsızleşıyorum,canım ıstemıyo ama sankı tatlı bışey atsam agzıma toparlanıcam gıbı oluyorum ama yıne de yemıyorum tatlı bışı.
ıkıncısı yıne uc gundur akşam ogunumden bı saat sonra mıdem yanıyo,benım hıç mıde rahatsızlığım olmazdı cok tuhaf.nasıl yanıyor anlatamam...sızde hıç oldumu bu sorunlardan ben ıkı haftadır dıyetteyım henuz.son uc gundur bunlar belırdı.ne ac hıssedıyorum nede canım bışı ıstıyo ama boyle oluyorum..mesela kahvaltıyı saat 9 da yaptım hala agırlık var ustumde dolanamıyorum evde:((ne yapmam lazım bılgısı olan var mı

Kahvaltıda kuru kayısı, incir, erik gibi kuru meyvalar yemiyor musun arkadaşım, benim tatlı ihtiyacımı 3 gün kurusu kayısı karşılıyor mesela, gerçekten tatlı birşeyler olmadan olmuyor.. kahvaltı oldukça doyurucu bana da fazla geliyor bazen zorla bitiriyorum ama gün boyu çok faydasını görüyorum tee 2.30 - 3.00 gibi acıkıyorum sıkı kahvaltım sayesinde. doygunluk hissinden halsizleşiyor olabilirsin.

Slm kizlar,bizim evde de temizlik var bugun,kadin yapiyor ama 6dan beri ayaktayim,kadin agir isleri yapiyor ben de cekmeceleri felan duzeltiyorum,bitmezbu isler

Morlady canim tebrik ederim sonunda eksileri gormussun,bir de spor yapsan kimbilir neler olcak:52:

Papadiyacim tarifi aldim da sabah sabah sarimsalli yogurt yersem isyerinde halim nice olur:9:
Haftasonu yapayim en iyisi:40:

Back
X